Utakmice klubova iz BiH na TV-u

karioka
Kontakt:

Re: Utakmice Premijer Lige BiH na TV-u

Post Postao/la karioka » 11 jul 2009, 20:18

Nadam se da ce ove sezone u TV prenosima biti zastupljeni svi klubovi Premijer lige BIH, u ovoj prosloj je fokus bio na nekoliko ekipa mada se za sve njih i ne bi moglo reci da su kvalitetom zasluzile da budu toliko zastupljene, cast izuzecima. Svakom igracu koji nastupa u nasoj drzavi mnogo znaci medijska paznja pa bi, shodno tome, trebalo svakome dati priliku da demonstrira svoje znanje pred TV gledaocima.
Bilo bi dobro kada bi se naslo vremena i sredstava da se napravi posebna emisija posvecena fudbalu u kojoj bi se analizirao ucinak, kako klubova, tako i igraca, najboljih strijelaca, izbor najboljeg gola i sl. Sigurno da bi to moglo da motivise nase igrace da uloze vise napora na terenu a samim tim bi to uticalo i na kvalitet igre...

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 11 jul 2009, 22:54

karioka je napisao/la:Nadam se da ce ove sezone u TV prenosima biti zastupljeni svi klubovi Premijer lige BIH, u ovoj prosloj je fokus bio na nekoliko ekipa mada se za sve njih i ne bi moglo reci da su kvalitetom zasluzile da budu toliko zastupljene, cast izuzecima. Svakom igracu koji nastupa u nasoj drzavi mnogo znaci medijska paznja pa bi, shodno tome, trebalo svakome dati priliku da demonstrira svoje znanje pred TV gledaocima.
Bilo bi dobro kada bi se naslo vremena i sredstava da se napravi posebna emisija posvecena fudbalu u kojoj bi se analizirao ucinak, kako klubova, tako i igraca, najboljih strijelaca, izbor najboljeg gola i sl. Sigurno da bi to moglo da motivise nase igrace da uloze vise napora na terenu a samim tim bi to uticalo i na kvalitet igre...
kada bi se samo ugledali na komsije i napravili emisiju kao oni "volim nogomet"...najbolje rjesenje za sva vremena
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 11 jul 2009, 22:58

nisu mi neki likovi fakat jasni za ove prijenose sto govore kako eto treba sve ekipe prenositi,sta da gledam derbi modrica -travnik npr.,zna se da je i sam naziv "projekta" bht derbi kola i valjda pod tim podrazumijeva tekme koje najvecu paznju privlaci (pozicija na tabeli,popularnost kluba tj. broj navijaca ....),mislim da je proslu sezonu sto se tice izbora bio sasvim ok uz mozda 1 tekmu da su fulili kao derbi,a mozda jedino ovu sezonu dodati jos par ekipa u prijenosima al s obzirom na termin utakmica, znaci da reflektore moraju imati ekipe,a jos jedan podatak koji sam neki dan procitao sto se tice hnl da na dinamo i hajduk otpada cak 90% prijenosa i to je bit ove price koju govorim
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 11 jul 2009, 23:23

adnanhz je napisao/la:nisu mi neki likovi fakat jasni za ove prijenose sto govore kako eto treba sve ekipe prenositi,sta da gledam derbi modrica -travnik npr.,zna se da je i sam naziv "projekta" bht derbi kola i valjda pod tim podrazumijeva tekme koje najvecu paznju privlaci (pozicija na tabeli,popularnost kluba tj. broj navijaca ....),mislim da je proslu sezonu sto se tice izbora bio sasvim ok uz mozda 1 tekmu da su fulili kao derbi,a mozda jedino ovu sezonu dodati jos par ekipa u prijenosima al s obzirom na termin utakmica, znaci da reflektore moraju imati ekipe,a jos jedan podatak koji sam neki dan procitao sto se tice hnl da na dinamo i hajduk otpada cak 90% prijenosa i to je bit ove price koju govorim
ali si zato gledao siroki 100 puta i to utakmice naglasavane kao derbi..vidio si prazne tribine...i nikakvu igru..vecinom u tim "derbijima" rezultati budu 1:0,0:0..dok po meni vise ces vidjeti na tekmi travnik-modrica...gdje ljudi igraju da ne ispanu...ginu na terenu
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

karioka
Kontakt:

Post Postao/la karioka » 11 jul 2009, 23:57

adnanhz je napisao/la:nisu mi neki likovi fakat jasni za ove prijenose sto govore kako eto treba sve ekipe prenositi,sta da gledam derbi modrica -travnik npr.,zna se da je i sam naziv "projekta" bht derbi kola i valjda pod tim podrazumijeva tekme koje najvecu paznju privlaci (pozicija na tabeli,popularnost kluba tj. broj navijaca ....),mislim da je proslu sezonu sto se tice izbora bio sasvim ok uz mozda 1 tekmu da su fulili kao derbi,a mozda jedino ovu sezonu dodati jos par ekipa u prijenosima al s obzirom na termin utakmica, znaci da reflektore moraju imati ekipe,a jos jedan podatak koji sam neki dan procitao sto se tice hnl da na dinamo i hajduk otpada cak 90% prijenosa i to je bit ove price koju govorim

ali si zato gledao siroki 100 puta i to utakmice naglasavane kao derbi..vidio si prazne tribine...i nikakvu igru..vecinom u tim "derbijima" rezultati budu 1:0,0:0..dok po meni vise ces vidjeti na tekmi travnik-modrica...gdje ljudi igraju da ne ispanu...ginu na terenu
Da si pazljivije citao ne bi sigurno ni odgovorio na ovaj nacin adnanhz. Slazem se da treba da bude derbi kola, ali stoji ovo za SB, mislim stvarno su pretjerali... Ajde nekako za Travnik ali Modrica je ipak bivsi prvak i ima jako solidnu ekipu sto je i pokazala u drugom dijelu prvenstva...
Ono sto zelim da kazem je da treba ravnopravno zastupiti sve ekipe, naravno da prednost treba da imaju kvalitetnije utakmice i klubovi kao sto su Sarajevo, Zrinjski, Borac, Celik... S druge strane, nisu ti prenosi svakako dobro praceni, bez obzira ko igrao pa u jednoj takvoj ujednacenoj ligi i nije pravedno neke zapostavljati... I najgora ekipa zasluzuje da joj se barem u jednom prenosu da prilika... Evo npr. ako u jednom kolu igraju Borac - Zvijezda i Celik - Zeljeznicar, sigurno je da ce se BHT opredijeliti za ovu drugu kao derbi pri cemu je ova prva daleko kvalitetnija utakmica, to govori i tabela, a ako cemo govoriti o posjecenosti i ona je priblizna...Argumentovanje prenosa marketinskim razlozima ne pije vodu jer sumnjam da tu ima neke zarade... Nebitno uglavnom, samo sam htio da skrenem paznju na jedan od nacina za poboljsanje stanja u nasem fudbalu... necu ulaziti u dalju raspravu jer pisani put i nije najbolji nacin za to

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 12 jul 2009, 11:53

Posto je Bht amaterska televizija koja prenosi filmove iz 62 i partizanske posljeratne od 1950 pa na dalje ,tesko je nesto tu pametno ocekivat pogotovo sto je urednik sportskog programa onaj Belmin Karamehmedovic (tako nesto),najpametniji potez bi bilo kao sto su u Hrvatskoj napravili ,liga bi bila malo regularnija i barem se ukljucivat na 3,4 utakmice u jednom kolu dok bi se derbi ostavio za noćni termin tako da bi imali priliku gledati i Veleza,Zvijezdu,Modricu,Leotara al stas kad se nema kamera :lol: treba to sve snimit .
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 jul 2009, 12:15

karioka je napisao/la:

Da si pazljivije citao ne bi sigurno ni odgovorio na ovaj nacin adnanhz. Slazem se da treba da bude derbi kola, ali stoji ovo za SB, mislim stvarno su pretjerali... Ajde nekako za Travnik ali Modrica je ipak bivsi prvak i ima jako solidnu ekipu sto je i pokazala u drugom dijelu prvenstva...
Ono sto zelim da kazem je da treba ravnopravno zastupiti sve ekipe, naravno da prednost treba da imaju kvalitetnije utakmice i klubovi kao sto su Sarajevo, Zrinjski, Borac, Celik... S druge strane, nisu ti prenosi svakako dobro praceni, bez obzira ko igrao pa u jednoj takvoj ujednacenoj ligi i nije pravedno neke zapostavljati... I najgora ekipa zasluzuje da joj se barem u jednom prenosu da prilika... Evo npr. ako u jednom kolu igraju Borac - Zvijezda i Celik - Zeljeznicar, sigurno je da ce se BHT opredijeliti za ovu drugu kao derbi pri cemu je ova prva daleko kvalitetnija utakmica, to govori i tabela, a ako cemo govoriti o posjecenosti i ona je priblizna...Argumentovanje prenosa marketinskim razlozima ne pije vodu jer sumnjam da tu ima neke zarade... Nebitno uglavnom, samo sam htio da skrenem paznju na jedan od nacina za poboljsanje stanja u nasem fudbalu... necu ulaziti u dalju raspravu jer pisani put i nije najbolji nacin za to
:lol: :lol: jeste močni...čuj ima jako solidnu ekipu..a bori se za ostanak cijelu vrijeme.. :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 12 jul 2009, 14:51

.dok po meni vise ces vidjeti na tekmi travnik-modrica...gdje ljudi igraju da ne ispanu...ginu na terenu[quote][/quote]

:D :D :D al fakat ako si ikad u zivotu gledo ove ekipe ne bi se usudio ovo reci al nije to bitno,ja kazem uredu mozda detaljnije preglede neke emisije kao u hravatskoj tipa volim fudbal :) al ipak sto se tice nase lige koja ima skoro svako kolo na neki nacin zanimljivu utakmicu (ne mislim na umijece nasih fudbalera) , tesko bas sve ekipe prenositi tipa laktasi,leotar rudar,travnik....al jest cinjenica i da BHT nije bas tako jaka televizija pa da moze realizirati prijenose kao hrt ,ukljucenja na sve utakmice al ipak za sad i ovo je dobro kakav-takav pomak sto se tice "regularnosti" nase lige
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 12 jul 2009, 15:19

adnanhz je napisao/la:.dok po meni vise ces vidjeti na tekmi travnik-modrica...gdje ljudi igraju da ne ispanu...ginu na terenu
:D :D :D al fakat ako si ikad u zivotu gledo ove ekipe ne bi se usudio ovo reci al nije to bitno,ja kazem uredu mozda detaljnije preglede neke emisije kao u hravatskoj tipa volim fudbal :) al ipak sto se tice nase lige koja ima skoro svako kolo na neki nacin zanimljivu utakmicu (ne mislim na umijece nasih fudbalera) , tesko bas sve ekipe prenositi tipa laktasi,leotar rudar,travnik....al jest cinjenica i da BHT nije bas tako jaka televizija pa da moze realizirati prijenose kao hrt ,ukljucenja na sve utakmice al ipak za sad i ovo je dobro kakav-takav pomak sto se tice "regularnosti" nase lige
nezz druze..gledao sam modricu u dva navarta kad su igrali protiv zvijezde i imalo se sta vidjet u prvoj tekmi tri gola u drugoj 5..sa dosta preokreta..u modrici 2000 do 3000 navijaca zvijezde...pun stadion u gradaccu 5000..i utakmice su bile odlicne..i po meni ta utakmica zasluzuje vise da se prenosi nego siroki-sarajevo ili tako nesto..

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 jul 2009, 17:50

lol, mora da se salis. Cast Zvijezdi ili Modrici, nemam nista protiv njih, al cuj prenositi ih umjesto Široki - Sarajevo. :mrgreen:
...Život za Široki...

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 12 jul 2009, 20:56

ŠB_Fidelis je napisao/la:lol, mora da se salis. Cast Zvijezdi ili Modrici, nemam nista protiv njih, al cuj prenositi ih umjesto Široki - Sarajevo. :mrgreen:
jest ..al sta vidimo na oj utakmici siroki...vodis..lezi cuvaj rezultati..nabi je da nije kod mene..itd. paa 90% njih koje sam gledao su bile takve..

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 jul 2009, 21:05

Najbolje bi bilo da se sve tekme igraju u istom terminu i da se na TV-u prenosi derbi, a kada na ostalim utakmicama bude gol da se uključe na tu tekmu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 13 jul 2009, 00:01

el-fighter je napisao/la:Najbolje bi bilo da se sve tekme igraju u istom terminu i da se na TV-u prenosi derbi, a kada na ostalim utakmicama bude gol da se uključe na tu tekmu.
definitivno najbolje rjesenje

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jul 2009, 04:00

edo_malesak je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:lol, mora da se salis. Cast Zvijezdi ili Modrici, nemam nista protiv njih, al cuj prenositi ih umjesto Široki - Sarajevo. :mrgreen:
jest ..al sta vidimo na oj utakmici siroki...vodis..lezi cuvaj rezultati..nabi je da nije kod mene..itd. paa 90% njih koje sam gledao su bile takve..
Nisi ti onda dovoljno vidio kroz cijelu sezonu. Široki je u proljetnom dijelu osjetno pao, to stoji, no to je momcad koja je u prvom dijelu postizala 4 pogotka na Pecari u prosjeku bilo kome, npr., to napisano ce ti vise stajati za vecinu tih fenjerasa uz neizbjezno natezanje i sumnjive okolnosti i regularnosti uvjeta (sto slucaj na Pecari bio nije, a to ce i potvrditi to da nitko nije otisao da se pozalio na bilo sto), a neprenositi derbi dvije sveukupno gledajuci najuspjesnije momcadi BH premijer lige na racun Zvijezde, Modrice, ili pa bilo koga drugog kad smo vec kod toga, je smijesno, pa taman nijedna ni druga momcad ne povezala dvije akcije u cijelom susretu, to jednostavno ima primat.
...Život za Široki...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 jul 2009, 15:03

znali iko hoce li BHT prenositi Sarajevo-Spartak trnava?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 jul 2009, 15:25

rob do bagro je napisao/la:znali iko hoce li BHT prenositi Sarajevo-Spartak trnava?
Bilo bi sramotno kada nebi prenosili, mislim da hoće.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 13 jul 2009, 15:28

Isto ko sto je sramotno sto se Zrinjski i Široki ne prenose,najave za prijenos nema,moguce da iznenade sviju ili da recimo Hayat to prenosi.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 13 jul 2009, 15:35

Knele je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:znali iko hoce li BHT prenositi Sarajevo-Spartak trnava?
u ekstri su izjavili da neće prenositi, jer je OBN otkupio prava za prenos Evrop. Lige, a za onb nevjerujem da će prenositi. Samo nam preostaje Hayat.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 13 jul 2009, 17:01

Zagor je napisao/la:
Knele je napisao/la:
u ekstri su izjavili da neće prenositi, jer je OBN otkupio prava za prenos Evrop. Lige, a za onb nevjerujem da će prenositi. Samo nam preostaje Hayat.
Hayat hoce da prenosi Siroki-Sturm a BHT je tjeo da prenosi LP sto znaci i naseg prvaka Zrinjskog ali Mostarci nisu prihvatili ponudu,a za Sarajevo jedino preostaje Sopcast ili JustinTV :roll:
Tracy McGrady!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 13 jul 2009, 17:10

Prestanite govoriti o ponudi kad to nije bila ponuda nego kikiriki. Naši bi vjerujem pristali i na 5-6 tisuća maraka ali nisu dali ni toliko. Jebote, prenose ligu maltene džabe i opet se skupe kad treba dati malo za ligu prvaka.
Ako budu prenosili Sarajevo samo će potvrditi ono što pola države mislil.

Da išta valja ta TV prenosila bi sve europske utakmice , svih klubova i mi ne bi imali razloga za ovu glupu raspravu,a ovako...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, ronaldo99 i 46 gostiju.