Jedan moj prijatelj (inače simpatizer Barcelone) mi je rek'o da je Marca/As objavila/o da bi u slučaju dolaska Cesca Barcelona igrala formaciju 3-4-3. Kao, igrali bi sa Piqueom - Puyolom i Alvesom u zadnjoj liniji, s tim da bi Alves igr'o kao i do sada (apsolutno ofanzivno), dok bi tu (ne)standardnu formaciju popunjavali Busquets i(li) Mascherano koji bi igrali trećeg štopera. Dakle:
Pique .....Puyol
......Busquets......
Alves....Xavi....Fabregas...Iniesta....
Sanzhez/Pedro...Messi.....Villa
Po meni je ovo prerizično, bez obzira na taj posjed lopte koji ima Barcelona. Baš iz tog razloga sumnjam u tačnost ove tvrdnje (drugi razlog je što Marca/As objavljuje 80% netačnih informacija, tako da...).
Inače, tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Male preinake su ok, al' ne vidim razlog zašto bi se sada prestala upotrebljavati dobitna kombinacija, kada još niko (izuzev Reala u kupu) nije pronaš'o način da zaustavi ovu mašineriju. Ja bih se odlučio za konstantno rotiranje Xavi-ja i Cesca, jer je Fabregas jedini koji može nastaviti tamo gdje će Xavi stati. Dakle, jedini igrač na svijetu koji ima takav pregled igre i koji je, usudiću se i napisati, opasniji u ofanzivi od Xavi-ja. Također, nekako mi je ovo još teže povjerovati, jer u ovom shematskom prikazu je jasno vidljivo da bi po lijevoj strani igr'o isključivo Iniesta, te da ne bi bilo tog odvlačenja njegovih čuvara od strane Abidala/Adriana. Da ne govorim o Abidalovoj defanzivi, jer istu ima u malom prstu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”