Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Hertha BSC Berlin

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2011, 12:12

effe_sa je napisao/la: prvoj utakmici protiv nurnberga, jer će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.
Znam da Herthanima nije bilo pravo kada su dobili upravo Nurnberg na otvaranju sezone.
One sezone kada su ispali, porazom od Nurnberga, njihovi navijači su napravili velike nerede.

@Monolog, da nije malo rano za vopi? :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 07 jul 2011, 12:56

Prosle godine je bilo smijesno sto u prvoj ligi nema kluba iz glavnog grada drzave,u odnosu na Premiership,Primeru,.. :D
Kad je Red Bull objavio da ce kupiti nekog iz BL ja sam mislio da ce biti Hertha,bas zbog vec spomenutog nedostatka finansijske podrske,a imaju i najveci stadion u BL,ali vjerovatno nisu posto nema onog 50+1 pravila,uglavnom bilo mi je zao :)
Ali kao da ih je ispadanje prosle sezone malo prodrmalo,poceli su radit' vise i nadam se da ce zamijenit Hannover na cetvrtom mjestu :)
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2011, 14:06

izgleda da kraftu ni u herthi neče biti lako, jer je dosadašni prvi golman aerts najavio borbu za mjesto golmana i izjavio da kraft tek mora dokazat da je bolji od njega....a Aerts inače ima 35 godina
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la gruezi » 07 jul 2011, 19:47

Skjelbred dolazi sad ili na polusezoni?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 jul 2011, 00:40

gruezi je napisao/la:Skjelbred dolazi sad ili na polusezoni?
Trebao bi doći od 1.januara (ugovor potpisan do 2015), ali HSV nastoji da to ubrza i da ga odmah dovede.
Ako Rosenborg na vrijeme ne nađe zamjenu, teško da će ga Norvežani pustiti zbog predstojećih kvalifikacija u CL.
Vom Jäger zum Gejagten

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 jul 2011, 01:04

Dugogodišnji vratar Werdera Tim Wiese mogao bi odigrati posljednju sezonu za momčad iz Bremena. Njemačkom reprezentativcu ugovor ističe sljedeće sezone, a Werder nema novca da bi mu ga produžio...

Financijska kriza pogodila je većinu nogometnih klubova pa tako i Werder. Neodlazak u europska natjecanja skupo su koštala momčad s Wesser Stadiona. Sportski direktor Klaus Allofs u izjavi za njemački Bild rekao je kako Werder nije u mogućnosti zadržati Tima Wiesea.

"Rekli smo Wieseu da mu zbog financijskih poteškoća ne možemo ponuditi produženje ugovora", rekao je sportski direktor Werdera.

Wiese, koji je već šest godina član Werdera, ne pomišlja na odlazak iz Bremena, iako je interes za njega pokazao Wolfsburg. "O tome uopće ne razmišljam. Imam ugovor do 2012. godine kojeg mislim do kraja ispuniti. Želio bih i produžiti ugovor s Werderom", izrazio je svoju želju 29-godišnji Nijemac.

Tim Wiese u Werder je stigao prije šest godina iz redova Kaiserslauterna. Za momčad iz Bremena je upisao preko 160 nastupa. Igrajući za Werder zaslužio je i poziv u njemačku reprezentaciju, za koju je upisao tri nastupa.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 jul 2011, 17:02

malo gledam gore anketu i vidim da par ljudi vjeruje da će se hertha borit za preživljavanje , moguće da većina još nije upoznata sa kadrom herthe...ipak mislim da u njemu ima dosta potencijala i da će na kraju ispast najmanjee zlatna sredina
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 jul 2011, 21:02

Red je da malo pomognemo drugu da prebaci u drugu brzinu (stranicu :mrgreen: ).
Babbel izgleda ima pravo zabavne pripreme. Uspio je da poveže mukotrpan rad sa raznoraznim zezancijama, tipa klađenje, pjevanje njemačkih šlagera, osmoboja...
Vidite iz čega je gubitnička ekipa morala da pije pivo.
slika
Riječ je o Aertsu i Burcheru, dok Ronny likuje.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 jul 2011, 21:13

zahvaljujem gero na podršsci a valjda će se i ona bitanga klare uskoro pojavit da i ovde donese svježine :D
inače pakleno se radi na pripremama herthe, radilo se mnogo na izdržljivosti, a sad je krenuo rad s loptom...babbel zadao tempo pravi, a ima i posebne metode ko što slika pokazuje
adrian ramos produžio ugovor s herthom do 2015. godine
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 jul 2011, 21:41

Lassoga I raffael ce biti otkrovljenje sezone. Gdje je onaj zvaljo ebert?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 jul 2011, 21:55

gruezi je napisao/la:Lassoga I raffael ce biti otkrovljenje sezone. Gdje je onaj zvaljo ebert?
tu je, tu je i dalje je u kadru???zbog čega ga toliko voliš??? :D
a lassoga i raffael su dobri igrači, posebno otrkovljenje je lassoga a i ramos će biti značajna poluga u timu, ak se ne varam on je zabio 15 golova protekle sezone u zweiti
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 jul 2011, 21:57

Ramos produzio do 2015-e. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 09 jul 2011, 02:23

Tu sam, nije dovoljna jedna, već dvije poruke. :D
Hertha k'o Hertha, šta reći, sem spoznaje da ih effe iz nekog nepoznatog razloga jako gotivi. Možda je Lell u pitanju. :roll: :lol: Babel je mlad, meni drag trener, pa zar taj čovjek nije nosio dres Bayerna? :?
Ima tu zanimljivih igrača. Posebno kvalitetan je Ramos, a eto i Lell se nekako uspjeva probiti, pa će sada postati solidan Bundesligaški bek. Kraft mi niđe veze, a eto Ottl je fino pojačanje. Još bih izdvojio Rafaela, Kobiashvilia, te mladog talenta, otkrovljenje prošle sezone Lassogu Diarru. :mrgreen:
Zanimljive su ove igre, a eto effe mene baš čudi kako se naš ljubimac Lell nije potrefio da pije vino iz tuđe cipele. :lol:
Gero nek' si otključ'o temu, kako bi mi bez našeg tria fantastika. :lol:

Sada sam pročitao ovaj post, i baš sam se iznenadio koliko napisa o Lellu. :o Jednostavno taj igrač je magnet za medije, i fudbalske kritičare, to je jače od nas samih. :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 jul 2011, 08:21

O Lello Lello đavole, što te jadan zavole.... :lol:

Hertha je jučer izgubila svoju prvu utakmicu na Uhrencupu. Young Boys je pobjedio (4:2). Golove za HBSC su postigli Mijatović i Lasogga.
Danas igraju protiv Grasshoppersa (test utakmica) te u ponedjeljak igraju drugu utakmicu ovog satnog turnira protiv Basela.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 jul 2011, 09:18

Riether definitivno prelazi kod svog nekadašnjag učitelja Finke-a. Koln je uplatio na ima obeštećenja između 2- 2,5 mio Eura.
Ujedno su raskinuli ugovor sa Ziani-om, dok su sa Marcel Schäfer-om produžili na još 2 godine.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 09 jul 2011, 10:10

Loš početak. Ne znam kakav je sastav bio, ali čudno je da izgube od ovakvog protivnika. Možda se eksperimentiše, ali eto vrijeme će pokazati kolike su stvarne mogućnosti ove ekipe. Na papiru nisu slabi, vjerovatno zaslužuju sredinu tabele, ali sve je moguće, izlazak u Evropu, pa čak i novo ispadanje.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jul 2011, 11:05

@klare: nisam bio siguran dal je prva poruka stigla :D :D
a dobro si ovo za lella da je čudo da on nije pio iz cipele...to je ogromno čudo, a i čudno što je takav anti fudbaler magnet za medije....od svih pojačanja i svih ovih igrača koji su iz bayerna prešli u herthu bilo u ovom prelaznom roku bilo prije lell je najlošiji...dok ottl i kraft će herthi dobro doći
a herthu gotivim, to je duga priča, radi se o ljubavi prema Berlinu pa nekako onda i prema herthi...a inače bayern je tu svakako puno, puno ispred, za njega ama baš pravo navijam(ko da se nije znalo :D :D )
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 jul 2011, 18:59

Gleda li neko ovu oprostajnu utakmicu od Marcela Bordona ? Koji kralj, sa Harleyom ulazi na teren :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jul 2011, 00:40

effe_sa je napisao/la:čudno što je takav anti fudbaler magnet za medije....
Pa dobro i hanuma mu je bila magnet za bivšeg capitano-a dojče manšafta. :D
effe_sa je napisao/la:a inače bayern je tu svakako puno, puno ispred, za njega ama baš pravo navijam(ko da se nije znalo :D :D )
Kako? Je li iz fotelje (ko većina nas) ili se ponekad napravi tura do MinĆena. :?
Sumnjiv si ti meni, dok nisi htio sudjelovati u onom šećinom kvizu. Ko biva, 'ta ću se ja hrvati sa djecom, kad je meni prepišaj hoda doći do Arene. :D
------------
Čujem da i vi 'oćete jednog Japanca u svojim redovima. Niko drugi nego Lee.
Tadanari Lee je napadač iz Hiroshime i navodno je Markus zagrizao za njega.
Mal sehen.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jul 2011, 01:19

@gero: pravio sam ture po deutschlandu a o ostalom čemo popričat u 4 oka :D :D
a jesu ovi azijati navalili u bundesligu il ti bolje rečeno bundesligaši navalili na azijate i osvajanje tog tržišta, al ev da je hertha zainteresovana za ovog lee-ja to nisam bio čuo, vidio do sad :D možda je neki potencijal, a nešto možda i o njemu pronađem
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.