Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
Re: Smanjivanje Premijer lige
Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove 

MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Samo preslikati prvu ligu HNL-a ! ali mi imamo problem sa 2 ligom tj sadasnjom 1 ligom fbh i rs jer se one nikad nece ujediniti zbog politike 

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
- Titova-Juga
- Kontakt:
MuhamedTM je napisao/la:Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove
U dure je
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
haha isto kao sto ste i ove godine bili derali guzove al svoje na grbaviciMuhamedTM je napisao/la:Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove

Live for nothing or die for something
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Idi ti prati Barsu kani se nase lige.TZ_BoY je napisao/la:haha isto kao sto ste i ove godine bili derali guzove al svoje na grbaviciMuhamedTM je napisao/la:Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove![]()
btw Tuzla ce cekat godinama da bude barem 5 ili 6 na tabeli.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
-
- Kontakt:
nije bitno ko ce igrat i ko ce bit prvak... samo je vazno da bude kvalitet veci (ko sto sad rade zeljo borac siroki itd
) samim tim i vise navijaca i bolja konkuretnost, zarada klubovima, svi bi bili na dobitku... mislim da je relano da entitetski savezi pristanu na drugu ligu zbog toga sto bi u prvoj sezoni već bilo po 4 tima iz oba i 4 iz PL tako da bi se zadovoljili svi i ulazilo bi u tu ligu po dvije ekipe iz entitetskih liga... ugl ne moze se tek tako napravit preko foruma.. treba sjesti sa par strucnih ljudi napravit dokument i proslijedit Švabi 

je li ravno ovo? je li ravno?
o smanjivanju lige ne treba ni raspravljati naravno da se treba smanjiti i to realno je ocekivati na 12 klubova..

U mom srcu ne postoji ništa drugo
> Željezničar 1921 <
> Željezničar 1921 <
MuhamedTM je napisao/la:Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove
- Principatus
- Kontakt:
UEFA izgleda trazi smanjivanje Premier Lige i ujedinjenje entitetskih liga, ovo drugo ce oni financirati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Meni ne bi smetaloda postoji jedinstvena 2 .liga BiH...a ovo ispod da budu entitetske..bio bi veći kvalitet..Ali teško,nemoguće....jedva su se dogovorili za savez....UEFA to neće tražiti sigurno.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
Nije Tuzla,vec FK Sloboda,da malo bolje pratis ligu,znao bi na kojim mjestima je Sloboda bilaMuhamedTM je napisao/la:Idi ti prati Barsu kani se nase lige.TZ_BoY je napisao/la:haha isto kao sto ste i ove godine bili derali guzove al svoje na grbaviciMuhamedTM je napisao/la:Smanji ,produzi, nije bitno iducih 10 godina Zeljo ce da vam redom dere guzove![]()
btw Tuzla ce cekat godinama da bude barem 5 ili 6 na tabeli.

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Licno za nase uslove i nasu ligu idealan sistem za mene je 12 klubova u kojem po zavrsetku 24 kola igrao se sistem liga za prvaka (1-6) i liga za opstanak (6-12) i mogu reci ako se neke stvari od ovih procitanih sto sam vidio da hoce komitet da uradi bice super
ista lopta,generalni sponzor lige,sudije placa savez a ne klubovi,tv prijenosi najbolje 2 tekme po kolu,ujedinjenje druge lige,postravanje uslova za licenece jer bi time natjeralo klubove kolko-tolko da poboljsaju infrastrukturu...i onda bi na nesto mozda i licila ova liga al sacekajmo da vidimo 

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Ne znam da postoji manja zemlja, a da druga liga broji 32 kluba. Ukoliko svi želimo dobro fudbalu taj broj se mora svesti na maksimalno 16 klubova u jedinstvenoj ligi. Ostati na 32 kluba u razjedinjenom takmičenju je neprijateljstvo prema ovoj igri i igračima. Koji žele da žive od ove igre.erazem je napisao/la:Prije svega pozdrav svima.Principatus je napisao/la:UEFA izgleda trazi smanjivanje Premier Lige i ujedinjenje entitetskih liga, ovo drugo ce oni financirati.
UEFA je mafijaška organizacija,to nam je svima jasno. UEFA nema pravo da traži narušavanje postojeće strukture,nažalost izgleda da im BiH predstavlja eksperiment po svim pitanjima.
Isto tako UEFA ne može odlučivati koliko će jednu ligu činiti klubova,čak i ako se radi o ligama afričkih plemena.
Ne znam gdje si sve ovo pronašao,ali jednostavno ovo bi bilo prvi put u istoriji da nešto ovako neko traži,dakle ili si želio donijet dezinformaciju,ili si samo prenio nečiju želju ili ko zna šta.
Naravno i ja bih želio da se stanje sredi oko elitnog ranga,ali to se neće desiti na način da neko nekog tjera.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
jhebo ligu bez velez ale ale-----

- Principatus
- Kontakt:
Ovo prvo.erazem je napisao/la: dakle ili si želio donijet dezinformaciju,ili si samo prenio nečiju želju ili ko zna šta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma slijedece godine je sigurno smanjenje lige. Samo je malo problematicno ako bude trebalo ispasti 4-6 klubova,da medju njima ne bude Sloboda,Celik ili Velez...jer bez obzira ne krizu u tim klubovima i ako oni ispadnu liga nebi bila ono sto jeste. nije isto otici na gostovanje u Tuzlu,zenicu,Mostar...ili recimo neke male gradice i sela,realno.
A liga se smanjuje 10000%,a klubovi ce se dogovoriti sa ovim komitetom kako ce se odigravati slijedece prvenstvo ,dal ce biti play aut i play off ili kako vec.
A liga se smanjuje 10000%,a klubovi ce se dogovoriti sa ovim komitetom kako ce se odigravati slijedece prvenstvo ,dal ce biti play aut i play off ili kako vec.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Meni je smiješno razmišljati što ako Čelik, Sloboda, Velež ispadnu. Je'bote Čelik i slični. Ispast će oni klubovi koji budu na pozicijama koje vode u niži rang i gotovo. Bila to ovdje popularna Lištica ili Čelik ili Željo ili Borac
Jedva čekam vidjeti odluku, i da li će se već od sljedeće sezone (2012/2013) igrati skraćena liga, vjerojatno liga 12, i onda sezonu koja kuca na vrata... kakvo će to klanje bit za ostanak u top društvu
Jedva čekam vidjeti odluku, i da li će se već od sljedeće sezone (2012/2013) igrati skraćena liga, vjerojatno liga 12, i onda sezonu koja kuca na vrata... kakvo će to klanje bit za ostanak u top društvu

Hayley <3
Ne brini se ti za Celik i slicne nego okreni se ti svom Dinamu i hnl-u i pozabavi se tjeranjem Mamica i tome kako vas lik prca ko beba zvecku...badblueboylivno je napisao/la:Meni je smiješno razmišljati što ako Čelik, Sloboda, Velež ispadnu. Je'bote Čelik i slični. Ispast će oni klubovi koji budu na pozicijama koje vode u niži rang i gotovo. Bila to ovdje popularna Lištica ili Čelik ili Željo ili Borac
- neutralan__
- Kontakt:
Ipak mislim da u skorijoj budućnosti neće doći do skraćivanja lige.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
- badblueboylivno
- Kontakt:
Brinem se. Prcao je dovoljno. Više neće. Što je i vidljivo iz njegove muke i silnih akcija kojima se trudi dovesti navijače na Maksimir... karta za utakmicu LP košta 25.... pfeninga.scudetto je napisao/la:Ne brini se ti za Celik i slicne nego okreni se ti svom Dinamu i hnl-u i pozabavi se tjeranjem Mamica i tome kako vas lik prca ko beba zvecku...badblueboylivno je napisao/la:Meni je smiješno razmišljati što ako Čelik, Sloboda, Velež ispadnu. Je'bote Čelik i slični. Ispast će oni klubovi koji budu na pozicijama koje vode u niži rang i gotovo. Bila to ovdje popularna Lištica ili Čelik ili Željo ili Borac

Isto tako se brinem i za PL BiH i ne znam što sam loše rekao? Da, baš, nema smanjenja lige ako Čelik ili Sloboda budu na pozicijama koje vode u niži rang.

Hayley <3