Ovisno o tome koji ti je sistem, u njemu se zna dosta stvari instalirati, naprimjer Win7 zna uzeti oko 7 do 8 GB diska.Bertrand je napisao/la:Eh, imam jedan problem.![]()
Znate onaj ukupni kapacitet memorije na računaru, ono 180 GB? (Dobro, kod mene je 149 GB).
E, nakon što sam obrisao sve igrice, dosta filmova, i tako toga, opet mi govori da mi je ostalo samo 4.5 GB slobodne memorije, što mi je čudno, jer mojom računicom mi treba ostati najmanje 70-ak GB. Filmovi mi zauzimaju 32 GB ( skoro svaki po 700 MB), i uglavnom, tako te stvari, ne više od 34 GB. Imam 3 igrice, i one ne idu više od 14 GB, tako da bi mi, kao što gore napisah, trebalo ostati najmanje 70-80 GB slobodne memorije, ako ne i više. Pregledao sam i ono u Control Panelu, gdje se brišu programi, i tamo nema nikakvih visokih datoteka, koji bi mi 'pojele' ovoliku memoriju.
Bi li neko znao u čemu je problem, i kako da vratim sve u normalu?
Uglavnom, uradi slijedece (zna nekada i 5 ili vise GB HDD-a da oslobodi):
1. My Computer
2. Desni klik na HDD i propertise
3. Dole desno imas Disk Clean Up
4. Kada to kliknes sacekaj da odradi skeniranje (zna nekoliko minuta da potraje)
5. Kada odradi skeniranje oznaci sve kvakice i klikni OK
6. Kada te pita da li si siguran da zelis obrisati fajlove klikni: OK (ili Delete Files, zavisi sta bude)
Evo ti slike kako treba da izgleda, sa crvenom bojom oznaceno koliko ces osloboditi prostora kada odradis to, kod mene je jako malo jer sam to odradio prije 2 sata

Takodjer skini CCleaner: http://www.piriform.com/CCLEANER , skeniraj sa njim i ocisti i to zna dobar dio prostora da oslobodi:).