FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FK Sarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FK Sarajevo » 10 jul 2009, 16:09

adnan24 je napisao/la:
The Game je napisao/la:Upravo to, razlika je u ljudima jer dinamo proda igraca za velike pare pa kad mamic ukrade to se ne osjeti previse,al Merdanovic hem proda jeftino i jos uzme pola od toga

E pa to se slazem...ne prodaje Dinamo skupo igrace zato sto imaju klubovi respekt prema dinamu ili ligi vec zato sto je Mamic prije svega iskusan "poslovodja" a ovi nasi su nesposobni za sve moguce vrste poslova...eto pogledajte i Partizan-ljudi su prodali Tosica i Ljajica za nekih 17 miliona a nece zaigrati u Manci jos barem 2-3 sezone dok oni ne naprave igrace od njih...mozda mi nemamo igrace takvog potencijala ali nama i ne treba 17 miliona ali imamo potencijala za nekih 4-5 miliona minimalno...
ma da je sarajevo dinamu prodavalo handzica ja se kladim da bi dobili 500.000 eura a onako ga prodali poljacim za 190.000 eura dinamo ce dati koliko se trazi njima 500.000 euran nije mnogo
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jul 2009, 16:13

Sarajevo bi dobilo 500.000 za Handzica da su ga prodavali prije pocetka prosle sezone, zimus je vec bilo daj sta das, samo da se uzme nesto i da nam se zamazu oci.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 10 jul 2009, 17:48

BiH-TiTo je napisao/la:Niti sa Handzicem niti sa Pandzom Sarajevo nije profitiralo kako je trebalo...

Dva bisera su prodana nizasto!

Gdje su klauzule da ce Sarajevo dobiti od slijedecih njihovih transfera koji ci biti milionski!
slazem se i to je nazalost prije svih kriva politika amaterske uprave jer za igraca u kojeg bi ulozio nekih 20 hiljda, za godiinu bi mogao puno vise zaradit prodajom a ne sa vec 15,16 godina proda ga za par hiljada :cry:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 11 jul 2009, 12:37

Imaju vrlo dobar i pokretljiv vezni red i lako dolaze u prilike, a o njihovim slabostima koje imaju, kao uostalom i svaka druga ekipa, ne bih želio govoriti. To je priča za svlačionicu i igrače. Znate, jedno je priča i crtanje formacije, a teren nešto sasvim drugo. Sigurno je da se mi unaprijed nećemo predati, nego ćemo učiniti sve da te njihove slabe tačke u igri maksimalno iskoristimo, kako bi sebi ostavili priliku da iz dvomeča izađemo kao pobjednici. Neće biti lako, ali nema ni predaje. Budemo li koncentrisani i dobro pripremljeni, itekako im možemo parirati.. ovo je izjavio janjos a prije neko vrijeme reko je da nemoze nista protiv slovaka i ono kad ste vi qovorili da ode..a vidi te sta je sad izjavio!
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 11 jul 2009, 13:02

Pa ja,kad horde natjeraju! :lol:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 11 jul 2009, 13:58

Joj nemoj te vise janjosa da mi spominjeti,ne zna bili piskio ili kakio.Pa po njegovim izjavama vidi se da tip nema svoje ja niti zna sta i kako.Ovo je sada podilazenje nama navijacima,nista drugo.Mi svi i navijamo za bordo dres pa ko god ga nosio,ali zato mora i da opravda tu cast.A trener ko cala moze biti svako.Jedan je HUSREF.LJUBAV je samo jedna.FCS.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 jul 2009, 16:55

krcko je napisao/la:Joj nemoj te vise janjosa da mi spominjeti,ne zna bili piskio ili kakio.Pa po njegovim izjavama vidi se da tip nema svoje ja niti zna sta i kako.Ovo je sada podilazenje nama navijacima,nista drugo.Mi svi i navijamo za bordo dres pa ko god ga nosio,ali zato mora i da opravda tu cast.A trener ko cala moze biti svako.Jedan je HUSREF.LJUBAV je samo jedna.FCS.
Dobar je ba Cala, nemoj tako. Opet bolje je njegove nebuloze slusati, nego da nam Bajramovic ili Arapovic sole pamet. Ako nista barem je nas

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 11 jul 2009, 17:52

The Game je napisao/la:
krcko je napisao/la:Joj nemoj te vise janjosa da mi spominjeti,ne zna bili piskio ili kakio.Pa po njegovim izjavama vidi se da tip nema svoje ja niti zna sta i kako.Ovo je sada podilazenje nama navijacima,nista drugo.Mi svi i navijamo za bordo dres pa ko god ga nosio,ali zato mora i da opravda tu cast.A trener ko cala moze biti svako.Jedan je HUSREF.LJUBAV je samo jedna.FCS.
Dobar je ba Cala, nemoj tako. Opet bolje je njegove nebuloze slusati, nego da nam Bajramovic ili Arapovic sole pamet. Ako nista barem je nas
Pa drug zato sto je nas i cudeme njegove izjave.I kad je sve crno on je taj koji mora da nam da svjetlo na kraju tunela.Kako i nama tako pogotovo igracima.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 jul 2009, 17:57

krcko je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Pa drug zato sto je nas i cudeme njegove izjave.I kad je sve crno on je taj koji mora da nam da svjetlo na kraju tunela.Kako i nama tako pogotovo igracima.
Upravu si, al ja mislim da nama ni dragi Bog ne moze biti svjetlo na kraju tunela. I za Husrefa si upravu

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 11 jul 2009, 22:07

DAVID MALCOLM NA CENTRU KOŠEVA

Meč na Koševu koji će Sarajevo i slovački Spartak iz Trnave odigrati 16. jula sa početkom u 20.15 sati sudiće arbitri iz Sjeverne Irske. Glavni sudija je David Malcolm, a njemu će asistirati Paul Munn i Dan Steele. Četvrti sudija je Raymond Crangle.

Delegat utakmice na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase je Cornel Cristian Bivolaru iz Rumunije.

Nocni termin 8-) Ima da gori !

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 11 jul 2009, 22:34

The Game je napisao/la:Sarajevo bi dobilo 500.000 za Handzica da su ga prodavali prije pocetka prosle sezone, zimus je vec bilo daj sta das, samo da se uzme nesto i da nam se zamazu oci.
Posto sam Handzica gledao samo jednom protiv Zeljeznicara(i nije nesto pokazao) a vidim proglasavan je najvecim talentom u BIH dali je bas tako ili je medijski uzdignut jer koliko sam ukapirao Poljaci su jako skepticni u vezi njegovih kvaliteta i ove sezone nece ga biti u startnoj postavi cak daju prednost njihovim juniorima,ili mozda previse ocekuju od momka koji ima 19 god. i to moze da bude pogubno za mlade igrace u ekipama u kojima se odmah trazi rezultat

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 jul 2009, 00:05

santos je napisao/la:
The Game je napisao/la:Sarajevo bi dobilo 500.000 za Handzica da su ga prodavali prije pocetka prosle sezone, zimus je vec bilo daj sta das, samo da se uzme nesto i da nam se zamazu oci.
Posto sam Handzica gledao samo jednom protiv Zeljeznicara(i nije nesto pokazao) a vidim proglasavan je najvecim talentom u BIH dali je bas tako ili je medijski uzdignut jer koliko sam ukapirao Poljaci su jako skepticni u vezi njegovih kvaliteta i ove sezone nece ga biti u startnoj postavi cak daju prednost njihovim juniorima,ili mozda previse ocekuju od momka koji ima 19 god. i to moze da bude pogubno za mlade igrace u ekipama u kojima se odmah trazi rezultat
Vidis Poljaci su za tog antitalenta handzica zimus dali 170.000, ja mislim, al nisam siguran da bi mu sad na kraju sezone ugovor istekao, tako da su to opet solidne pare. Ja govorim da se ljetos moglo uzeti 500.000 jer ostali nisu bili svjesni njegovog (ne)kvaliteta, a nisam ni ja siguran da je neki talent.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 jul 2009, 11:45

BiH-TiTo je napisao/la:Ovi mrzoljubci sveg onog sto je "nase"

Pa dobro ako im Handzic nije dobar neka ga vrate nazad da Sarajevo jos lakse osvoji titulu
Ali drugi put da ga pametnije prodaju

Vas Felix
Ja kao prvo ne znam po cemu si ti zakljucio da ja mrzim sve sto je nase. Kao drugo, Handzic je jedan obicni mrtvi kreten, presebican igrac koji igra sam za sebe. Jedina dobra stvar koju je uradio za Sarajevo je ta sto je otisao i sto nam je donio neke pare. Raspitaj se malo za njegovo ponasanje u juniorskoj reprezentaciji.
Takodje, sta ti znaci ovo vas Felix na kraju.

Kada
Kontakt:

Post Postao/la Kada » 12 jul 2009, 15:03

santos je napisao/la:
Ako je Handžić talenat, onda Pandža odmah sutra treba da obuče dres Milana, jer je on Andrey Shevchenko. Drugovi moji, mediji čuda rade!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 jul 2009, 15:18

BiH-TiTo je napisao/la:
The Game je napisao/la:

Pa dobro ako im Handzic nije dobar neka ga vrate nazad da Sarajevo jos lakse osvoji titulu

Vas Felix
Ja kao prvo ne znam po cemu si ti zakljucio da ja mrzim sve sto je nase. Kao drugo, Handzic je jedan obicni mrtvi kreten, presebican igrac koji igra sam za sebe. Jedina dobra stvar koju je uradio za Sarajevo je ta sto je otisao i sto nam je donio neke pare. Raspitaj se malo za njegovo ponasanje u juniorskoj reprezentaciji.
Takodje, sta ti znaci ovo vas Felix na kraju.

To "mrzoljubac" nije bilo tebi namjenjeno...ali eto izvini ako si me pogresno shvatio

Ako neko napise 2 posta i u oba posta popljuje nekog od nasih mladjih igraca onda je to meni jako cudno.....mozda ljubomora,mrznja ili? (opet ne radi se o tebi)

A isto mi malo cudno ako si navijac Sarajeva a govoris tako o Handzicu za koga mnogi kazu da je jako jako dobar i sa svojih 18godina bio jedan od nosioca igre jednog velikog Sarajeva....
To znaci da on nesto vrijedi.....plus toga da je njega neko iz vana htjeo kupiti....to sve pokazeje da momak vrijedi....

Jel Tako?!

Sjecas li se generacije Sarajeva koja je na celu sa Papetom osvojila titulu koju su novinari bivse drzave prozvali "FELIKS SA KOSEVA"

Dok ovo Felix,Stefan,Thomas ...je nesto drugo :lol:
Izvini, ja to mrzoljubci nisam razumio. Handzic jeste talenat, ali me ne moze niko ubijediti da je veci talenat od Pandze recimo, te da ipak i pored toga sto je talenat i nije dao Sarajevu koliko se ocekivalo od njega

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 jul 2009, 15:38

BiH-TiTo je napisao/la:Meni bi bilo drago kada bi i Handzic i Pandza uspjeli kao fudbaleri,reprezentativci ali i kao ljudi.....to im ja od srca zelim!
Pandzi mozda jos i vise posto je tako mlad ostao bez svog oca!
To se i ja slazem s tobom

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 jul 2009, 15:53

Evo Pandža odigro za Lokomotivu protiv želje u pobjedi od 4:0 njegovog tima. ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

High

Post Postao/la High » 12 jul 2009, 17:55

Spremno ćemo dočekati Spartak

Nakon povratka iz Odžaka i slobodnog dana Sarajevo je danas odradilo trening na terenu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ gdje će za 5 dana ugostiti ekipu Spartaka iz Trnave. Atmosfera na treningu je bila na visokom nivou i čini se da tim polako ulazi u takmičarsku formu te da će ekipa spremno dočekati goste iz Slovačke. Momci su danas podijeljeni u dvije ekipe igrali utakmicu na skraćenom terenu, a moramo reći da smo ostali prijatno iznenađeni tempom igre i borbom za svaku loptu. Nakon utakmice razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Mehmedom Janjošem.

P: Ostalo je još par dana do prve utakmice u novoj sezoni protiv Spartaka iz Trnave. Ekipa je prošla dva ciklusa priprema i odigrala nekoliko prijateljskih utakmica. Koliko ste spremni za izazove koji vas očekuju?

O: Prijateljske utakmice su jedno, a utakmice u Evropi i Premijer ligi nešto sasvim drugo. Ipak, moram da kažem da sam ja zadovoljan jer su svi igrači zdravi, svi su izdržali dobro napore, imali smo i tri kontrolne utakmice, tako da mislim da ćemo spremni dočekati Spartak iz Trnave.

P: Koliko znate o svom protivniku u četvrtak?

O: Nisam znao nešto puno, ali sam išao da pogledam utakmicu koju su igrali sa Interom iz Bakua. To je jedna dobra ekipa, pravi profesionalci koji dobro rade, dobro trče i imaju izvanredan prekid. Ekipa su koja zna šta hoće. Nemaju neke velike zvijezde i glavni njihov adut je kolektiv.

P: U prelaznom roku nije bilo mnogo promjena u ekipi, otišli su Hiroš i Pandža, a došla dva nova igrača Avdić i Hamzagić. Koliko ova ekipa može u Evropi i predstojećoj Premijer ligi BiH?

O: Vidjet ćemo u Evropi, vi vrlo dobro znate da je Evropa vrlo jaka, u smislu da naša liga još uvijek kaska za evropskim, ali mi ćemo učiniti sve da se što bolje predstavimo svojoj publici i da pokušamo pobijediti Spartaka, zašto ne. Mada, moram da kažem da je Spartak favorit, mi imamo veliki hendikep što nemamo Škoru I Ihtijarevića koji su povrijeđeni, sa njima dvojicom to će biti mnogo drugačija slika. Što se tiče prvenstva, Sarajevo, ma sa kakvom ekipom izađe, mora da ganja Evropu, tu nema alibija. Imamo dosta mladih igrača, ali bez obzira cilj Sarajeva je, ponavljam, uvijek Evropa.

P: Prije par dana UNFKS je objavilo saopštenje u kojem, između ostalog, od Vas traže da se izjasnite koliko može ova ekipa, da dovedete pojačanja te da se povućete ukoliko smatrate da ne možete zadovoljiti apetite navijača, tj. voditi Sarajevo ka duploj kruni. Vaš komentar na saopštenje?

O: Danas sam u klubu u dnevnim novinama pročitao saopštenje. Vidite nešto, navijači Sarajeva su takvi da oni uvijek traže najbolje što je logično. Imamo najbolje navijače, najbolji smo klub i logično je da Sarajevo mora da juriša na Evropu. Ne vjerujem i ne vidim čovjeka na ovom svijetu koji može garantovati duplu krunu, prema tome, ovoga momenta ne mogu ni ja, ali da će Sarajevo učiniti sve da opet izađe u Evropu i da mora da se bori, to apsolutno podržavam i mislim da bez onih pravih navijača nema ni prave igre. Ja se nadam da će oni biti onakvi kakvi su bili ovoga proljeća kada smo uz njihovu veliku pomoć izborili izlazak u Evropu.

P: Na početku priprema bili su veliki finansijski problemi, ali se, čini nam se, transferom Pandže promijenila situacija. Nakon tog transfera u razgovoru sa članovima uprave Baljkom i Bašićem dobili smo informacije da novac za pojačanja nikad nije ni bio problem te su „lopticu“ prebacili na Vašu stranu rekavši da Vi niste ponudili listu igrača koje želite u timu. Da li je to tako i da li smatrate da ima još „rupa“ u timu.

O: Ima, ja sam na početku priprema rekao da nam treba 4-5 igrača, pojačanja i mi smo tražili, ali jednostavno menadžment nije iznašao prave igrače koji nama ovoga momenta trebaju. Prelazni rok traje do 30. jula tako da se ja još nadam da možemo nekoga da dovedemo. Vidjet ćemo šta možemo da napravimo jer tržište je onakvo kakvo je, siromašno u našoj državi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 12 jul 2009, 19:32

poslije saopštenja UNFKS odjednom se "ima imperativ u evropi" i "ide se na duplu krunu"i "traze se pojačanja" potpuno kontra od ranije :roll: :roll:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 12 jul 2009, 20:23

Vas Felix
Posto vidim da se to na mene :twisted: odnosilo i da pocinjes da budes zabavan prvo dobro procitaj sta je napisano , u mom postu je postavljeno PITANJE i neke cinjenice(procitaj ponovo) a to je da Handzic uopste ne igra(odigrao 15 min. u kup tekmi za pola godine) nije u planu i ove godine da igra, da si ukljucio malo logike predpostavio bi da mi je prije svega stalo da on kao najveci talenat do19 god. u 2008(proglasen) ne propadne i da nisam za dzabe pratio utakmice Lech Poznana prosle sezone,i nisam ja rekao da je los vec Poljaci,mozda je problem sto ga forsiraju kao klasicnog napadaca,danas je odigrao prijateljsku iza napadaca po levoj strani mozda mu vise odgovara
evo i jedan info pomocni trener napadaca je cuveni Andrzej Juskowiak,
pozz

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Tarapi, ubipara, Velo6 i 62 gosta.