Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Huska
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Huska » 15 jul 2011, 15:42

baresi#6 je napisao/la:
There is a 99 per cent chance Javier Pastore will leave Palermo - Maurizio Zamparini
ko je sretni dobitnik?
mi sigurno, ali ako Sneijder ode, a ovako vi ili neko izvana mozda :?

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 jul 2011, 15:48

JuveSissoko je napisao/la:

samo dokaze i sudske presude nikakve price rekla kazala, ako jeste sta bilo, onda su nas trebali kaznit, ne znam, ne razumijem se, kao sto rekoh, ni djed mi nije bio rodjen ;) nista iz vremena Mussolinia mi nije poznato a ta vremena su u svim sferama bila sumnjiva :mrgreen:
[/quote][/quote]

heheheheee...pa mi vama to stalno govorimo...samo "crno na bijelo" 8-)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 15 jul 2011, 17:10

baresi#6 je napisao/la:
There is a 99 per cent chance Javier Pastore will leave Palermo - Maurizio Zamparini
ko je sretni dobitnik?
slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 15 jul 2011, 17:15

neroazzurni je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:

samo dokaze i sudske presude nikakve price rekla kazala, ako jeste sta bilo, onda su nas trebali kaznit, ne znam, ne razumijem se, kao sto rekoh, ni djed mi nije bio rodjen ;) nista iz vremena Mussolinia mi nije poznato a ta vremena su u svim sferama bila sumnjiva :mrgreen:
[/quote]

heheheheee...pa mi vama to stalno govorimo...samo "crno na bijelo" 8-)[/quote]

ja postao 72 stranice i bogami dosta toga je crno na bijelo, a facchetievih razgovora ima koliko hoces na netu,samo kokice i sok fale te rijecnik italijanskog :mrgreen: samo zastara odradi svoje, ko bi rekao, pravo i pravne zavrzlame :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 jul 2011, 17:54

dobro ovdje neko rece, ma kakvi Talijani nego najveci juventusovci su na balkanu a pogotovo na ovom forumu :mrgreen: samo se juve zezno, umjesto sto je placao skupe advokate da ih branili bolje da je pozvao ove juventusovce s foruma pa bog te dragi baratate s vise informacija(naravno spekulacija) nego citav advokatski tim koji ih je branio ;)

nego Sissoko slab sam ti sa talijanskim ali zato mislim da mi je logika malo jaca strana a ona mi govori:
-osudjen je najtrofejniji talijanski klub a za to treba imati dvije stvari 1) dokaze 2) muda - zamisli da sad recimo treba bayerna osuditi i izbaciti u cvajtu, slozit ces se da se u taj proces nece uci sarlatanski(kao sto vi tvrdite za juve) nego sa cvrstim dokazima... :?
-talijanski savez se odlucio na samoranjavanje a mozda i najvecu sramotu u svojoj istoriji, zato ne vjerujem da bi to uradili samo da zadovolje hir jednog Moratija... :?
-najtrofejniji klub i klub kako vi kazete s najvise navijaca u drzavi a nisu se mogli organizovati neki veliki protesti nije se mogla dignuti nevidjena prasina i hajka protiv te "neosnovane"odluke... :?
-da ste samo vi osudjeni mozda bi se moglo i pomisliti da je neka zavjera, ali kad vidis da je osudjen i milan ciji je vlasnik prvi covjek drzave a ni oni se nisu zalili cak sta vise bili su prezadovoljni visinom kazne... :?

uglavnom druze nebih da se po ko zna koji put natezemo na ovu temu i iznosimo vec prezvakane poluinformacije, ovo sam ja malo nako na tvoju konstataciju, nista licno i posebno...pozdrav
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 jul 2011, 18:04

Ne mogu shvatiti kako neki ovdje ne mogu shvatiti kakve gluposti lupaju, daj nam nadjite gdje je to Juventus osudjen za namještanje utakmica? Poena sve priče je u tome, nije niko rekao da Juventus nije zvao sudije, jer u to vrijeme su to svi radili, ali problem je u tome, što je jedini Juventus zbog toga završio u Seria B!

A šta je sa drugima koji su to isto radili? Vi ne kontate neke proste stvari! :?

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 jul 2011, 19:02

juventus 0244 je napisao/la:Ne mogu shvatiti kako neki ovdje ne mogu shvatiti kakve gluposti lupaju, daj nam nadjite gdje je to Juventus osudjen za namještanje utakmica? Poena sve priče je u tome, nije niko rekao da Juventus nije zvao sudije, jer u to vrijeme su to svi radili, ali problem je u tome, što je jedini Juventus zbog toga završio u Seria B!

A šta je sa drugima koji su to isto radili? Vi ne kontate neke proste stvari! :?
Haj sto ne znaju, al sto ne kontaju o cemu mi govorimo, e to je vec da se zapitas :lol:

Ukratko: Svi su radili isto, neki caki i vise( Inter), Juventusu nikad nije dokazano namjestanje utakmica, nista...sto i u presudi stoji...a samo smo mi kaznjeni drasticno...

Mislim, smijesno je kazati da je Milan kaznjen naspram Juventusa :lol: :roll:

Ima i tu cak caka...Milan je bio bodovno kaznjen, ali tacno onoliko, koliko mu je bilo dovoljno da bude 4. i udje u LP :roll: :mrgreen:

Strasno...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 15 jul 2011, 19:08

sarajlija89 je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:Ne mogu shvatiti kako neki ovdje ne mogu shvatiti kakve gluposti lupaju, daj nam nadjite gdje je to Juventus osudjen za namještanje utakmica? Poena sve priče je u tome, nije niko rekao da Juventus nije zvao sudije, jer u to vrijeme su to svi radili, ali problem je u tome, što je jedini Juventus zbog toga završio u Seria B!

Haj sto ne znaju, al sto ne kontaju o cemu mi govorimo, e to je vec da se zapitas :lol:

Ukratko: Svi su radili isto, neki caki i vise( Inter), Juventusu nikad nije dokazano namjestanje utakmica, nista...sto i u presudi stoji...a samo smo mi kaznjeni drasticno...

Mislim, smijesno je kazati da je Milan kaznjen naspram Juventusa :lol: :roll:

Ima i tu cak caka...Milan je bio bodovno kaznjen, ali tacno onoliko, koliko mu je bilo dovoljno da bude 4. i udje u LP :roll: :mrgreen:

Strasno...[
/quote]

i da bude jos veca ironija osvoji te godine LP :))) sta bi vi muckali ste ispali u seria B, moglo je biti i gore seria C ;)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jul 2011, 19:11

vi iz jedne krajnosti u drugu. jbt kako ste krenuli sad će ispast juve nevinašce a svi ostali krivi. neću ni da ulazim u tu raspravu, pratio sam itekako tada seriju a, vjerovatno sam tada bio stariji nego većina forumaša danas ovdje i dobro znam šta se na terenima dešavalo, prije svega kad bi god milan igrao protiv juventusa a naročito u torinu. imate temu calciopoli i tamo parazglenišite i nemojte smarati ostale koji hoće da nešto pročitaju novo u vezi serije a.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 15 jul 2011, 19:18

Jedna je takma ostala u sjecanju koja mi je potekla sumnje.....cijelu sezonu Juve igra 1-0, 0-1 max je bio 2gola razlike, ali i to u rijetko, dok tekma u Sieni 35 minuta 0-3 vodi Juve HAHAHAHHA :))) DOVIDJENJA

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jul 2011, 19:26

nije 35. nego 8. minuta zadnje kolo juve vodi 3-0 u sieni i onaj gol cannavara čini mi se protiv cagliarija za 0-1 u 97. min igralo bi se čini mi se do sabaha sve dok juve ne bi dao gol. ja smijem desnu ruku dati da bi ekipa ovdje sa foruma izdržala do 8 min a da ne primimo 3 gola.
inače na ovavke priče šutim ali moram reagovati tako da šuplju priču mogu uvaliti balavcima koji prate fudbal 2 godine ali ne i meni jer znam šta sam vidio svojim očima. sry na offtopic :?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 jul 2011, 21:25

baresi#6 je napisao/la:nije 35. nego 8. minuta zadnje kolo juve vodi 3-0 u sieni i onaj gol cannavara čini mi se protiv cagliarija za 0-1 u 97. min igralo bi se čini mi se do sabaha sve dok juve ne bi dao gol. ja smijem desnu ruku dati da bi ekipa ovdje sa foruma izdržala do 8 min a da ne primimo 3 gola.
inače na ovavke priče šutim ali moram reagovati tako da šuplju priču mogu uvaliti balavcima koji prate fudbal 2 godine ali ne i meni jer znam šta sam vidio svojim očima. sry na offtopic :?
Nije to bilo posljednje kolo protiv Siene, ali je bila kljucna tekma, 3 kola prije kraja...kasnije smo dobili Palermo I Regginu..

slika

Milan te sezone nije ni bio blizu titule. Jeste u toliko, zahvaljucjuci ovih nasih 5 remija, sto vas je priblizilo na neki mali bodovni zaostatak, inace bi se davno osigurala titula. Pa eto, cudno nekome bilo sto Juve vodi 3-0 u Sieni :roll: :roll:

Kad Cagliari spominjes...da...igralo se minut vise..i Cannavaro je bas u toj, 95. minuti, dao gol...jbg...desava se...ni prvi, ni posljednji put..ali eto, Juventus se zovemo, pa se morala dici sva Italija na noge, zbog toga...

S druge strane imas ovo..produzeno 3-4 minuta...a gol pada u 98 minuti ;)

[youtube][/youtube]

Ovako je izgledao najjaci tim na svijetu, u tome trenutku:

slika

I nije off topic, nemate se razloga izvinjavati...svakako nepisete nista konkretno, pa da se bunite...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jul 2011, 21:32

Šta je ovo ovdje Magicini sljedbenici i dalje izražavaju mržnju prema najvećem talijanskom klubu Juveu 8-)
Crknite dušmani Juve je najači i ove sezone se vraća na staze stare slave predvođen ,velikim Alexom Del Pierom ;) :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 jul 2011, 21:36

sarajlija89 je napisao/la: S druge strane imas ovo..produzeno 3-4 minuta...a gol pada u 98 minuti ;)

[youtube][/youtube]
Imas i ovo gazenje iz iste te sezone:

[youtube][/youtube]

Kao slina bese Dama otresena.
Ovako je izgledao najjaci tim na svijetu, u tome trenutku:

slika
Taj slavni najjaci tim, koga su gasile razne La Corune, Liverpooli, Arsenali...Jbga, nije Moggi imao kanale da bira sudije za evro tekme, niti je mogao da sredjuje reprezentacije tih zemalja. A do tada su i dr Agricoli zabranili da radi. ;)

@legenda reala

[youtube][/youtube]

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 jul 2011, 21:43

@Magica

To nam je bio jedini poraz te sezone. Juventus je bio bolji i samo, zahvaljujuci Chimenntiju, koji je polkonio dva gola, Milan je uzeo..jbg..poluvrijeme 3-0 bilo...gledaj Chimenttija hajvana sta radi. :mrgreen:

Nije to realan rezultat, ako se sjecas tekme.

A ja se dobro sjecam, trebo u pozoriste ici, vec uzeo karte i vidim datum, napravio previd...i naravno da nisam otisao. Jos mi stoji karta "Hamlet" u reziji Harisa Pasovica, medju kartama iz kolekcije. :mrgreen:

Juventus je i 2005. i 2006. padao u formi pocetkom aprila i zato je ispadao u LP...i tih 5 nerijesenih je bilo u tome periodu, cak ni Tresviso nismo mogli dobit...jbg...treba se dosta toga poklopit za LP...Barca jeste dominanata prosle sezone, ali poklopile su se neke stvari, ako se razumijemo...

EDit:

uuu izvini @Magica..ja kontam 2006.sezona..nisam ni pogledo haha... :roll: :lol: Vidim 3-1, kontam govoris o 2006...izvini :lol:

Te sezone je Milan zasluzeno bio prvi..jbo ba sudije..sve se na terenu vidi...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 jul 2011, 21:49

sarajlija89 je napisao/la:@Magica
To nam je bio jedini poraz te sezone. Juventus je bio bolji i samo, zahvaljujuci Chimenntiju, koji je polkonio dva gola, Milan je uzeo..jbg..poluvrijeme 3-0 bilo...gledaj Chimenntija hajvana sta radi. :mrgreen:
Malo si zabagovao. Ovo vas je Milan zgazio u Torinu, u debakl sezoni Lippija.
Nije to realan rezultat, ako se sjecas tekme.
U pravu si. Trebalo je da bude 6-7 razlike, jer vas je Milan nasamarao za sve pare.
A ja se dobro sjecam, trebo u pozoriste ici, vec uzeo karte i vidim datum, napravio previd...i naravno da nisam otisao. Jos mi stoji karta "Hamlet" u reziji Harisa Pasovica, medju kartama iz kolekcije. :mrgreen:
Tesko da je to tada bilo. :mrgreen:
Juventus je i 2005. i 2006. padao u formi pocetkom aprila i zato je ispadao u LP...i tih 5 nerijesenih je bilo u tome periodu, cak ni Tresviso nismo mogli dobit...jbg...treba se dosta toga poklopit za LP...Barca jeste dominanata prosle sezone, ali poklopile su se neke stvari, ako se razumijemo...
Ma da. Kosmicke sile su uvek protiv jadne Dame. 2 od 7 u finalima LS ima veze sa tim. ;)
Juveov kvalitet je neupitan. Jbga, ja to uvek previdim. 8-)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jul 2011, 21:56

Opet Magica trača o najvećem talijanskom klubu ,dobro je bolan Juve je najači i uvjek će biti ,a što ste vi ljubomorni to je druga stvar .
Pa Juve je uvijke imao kvalitet ,šta hoćeš ti ,zar se može doći do finala LP ,ako nemaš kvalitet .
Bogami ćeš dobit šamar da se čuje do Dubrovnika ,kad nailaziš da te ja i Šaban čekamo ,njemu da daš autogram :lol: a meni šamar :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 jul 2011, 22:11

legenda reala je napisao/la:Opet Magica trača o najvećem talijanskom klubu ,dobro je bolan Juve je najači i uvjek će biti ,a što ste vi ljubomorni to je druga stvar .
Pa Juve je uvijke imao kvalitet ,šta hoćeš ti ,zar se može doći do finala LP ,ako nemaš kvalitet .
Bogami ćeš dobit šamar da se čuje do Dubrovnika ,kad nailaziš da te ja i Šaban čekamo ,njemu da daš autogram :lol: a meni šamar :lol: :lol:
Pre bi se reklo da ti zelis da ti dam autogram. Ides od teme do teme i samo gledas da se suprotstavis mom misljenju. ;) Jesi li cuo :?: :lol: :lol: :lol:

Saban to ne radi. Premda ga uvek pokopam, kad se dodje do Juventusa. Jbga, kad covek mitomanise. 8-)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 jul 2011, 22:21

Vidio sam da sam se zajebo, ali editovo sam post, ali nisi na vrijeme vidio :P

I ne trebaju kosmicke sile, nego treba se dosta toga poklopit jbg, neces da shvatis o cemu govorim :P Ne bih ja ni spominjao to, da se ti nisi osvrnuo na te neke sezone kada smo ispadali "prije vremena". Bilo je tako kako sam rekao, znas i sam.

I Protiv Liverpoola smo bili favoriti i protiv Arsenala, ali..

Milan nije mozda ni trebao igrati finale 2003. Ajax,Inter, 2005. Psv, 2007. celtic pa i grupna faza je bila dosta teska....ali eto...tako je, kako je...nema bez srece nista u zivotu, ma u kojem segmentu i na sta se odnosila...sad me vec razumijes i ne osjecam se pokopano zbog toga :lol:

A svi smo mi mrtvaci, koji cekaju svoj red za pokop. :mrgreen: 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 jul 2011, 22:27

sarajlija89 je napisao/la:Vidio sam da sam se zajebo, ali editovo sam post, ali nisi na vrijeme vidio :P
Sad kad si mod, ogovornost ti je veca. ;)
I ne trebaju kosmicke sile, nego treba se dosta toga poklopit jbg, neces da shvatis o cemu govorim :P Ne bih ja ni spominjao to, da se ti nisi osvrnuo na te neke sezone kada smo ispadali "prije vremena". Bilo je tako kako sam rekao, znas i sam.
Da su se neke stvari poklopile, Milan bi vladao Evropom od 1989-1994 i od 2003-07. Ali, ne poklapa se uvek najjacem.
I Protiv Liverpoola smo bili favoriti i protiv Arsenala, ali..
...su vas isamarali. Toliko o najboljem timu sveta. 8-)
Milan nije mozda ni trebao igrati finale 2003. Ajax,Inter, 2005. Psv, 2007. celtic pa i grupna faza je bila dosta teska....ali eto...tako je, kako je...nema bez srece nista u zivotu, ma u kojem segmentu i na sta se odnosila...sad me vec razumijes i ne osjecam se pokopano zbog toga :lol:
Juventus je "zasluzio" finale 2003e. Jel tako :?:
A svi smo mi mrtvaci, koji cekaju svoj red za pokop. :mrgreen: 8-)
Citaj malo dubokoumnijih stvari od "Izreka i citata' sa foruma. :D

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.