FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

jubitubi
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la jubitubi » 16 jul 2011, 12:56

Ti mene zezas?

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 16 jul 2011, 14:58

Šalu na stranu Borac je odigrao vrhunskih 70 minuta u Haifi, i svakako je da će biti zajedno sa Željom prvi favorit za naslov PLBiH. Mislim da će Široki i Sarajevo čekati na svoju šansu. Međutim uvijek se dogodi da neko iznenadi iz prikrajka, po mom mišljenju to bi mogao biti Olimpic ili čak Velež. Ono što bi također moglo uticati na ishod jesenjeg djela je i činjenica da Željo i Sarajevo imaju šansi za naredni krug EL, pa u tom slučaju ako budu duže igrali u Europi imat će problema u domaćoj ligi više, povrede, kartoni, zamor. On što može uticati na Borac su ugovori igrača, jer se u zimskom prelaznom roku mogu se očekivati odlasci najboljih pojedinaca. Tako kad se sve zbroji i oduzme mislim da je realno očekivati slijedeće na jesen (proljeće je svakako naše :D ):

Borac (ima malu prednost samo ako Želje prođe dalje u Europi, a ako ne dajem malu prednost Želji jer mislim da posjeduje za nijansu kvalitetniji tim sa većom širinom)
Željo
Široki (nisu oduševili, ali ide ka stabilizaciji, oni definitivno su uvijek u konkurenciji za vrh)
Olimpic
Sarajevo (po mom mišljenju nemaju ekipu, a niti stanje u klubu koje im može garantovati neki rezultat, a svako kolo duže u Europi će uticati i na rezultat u ligu)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 jul 2011, 10:48

Zamolio bih navijace Borca da ne velicaju ovu utakmicu u kojoj smo primili 5 komada. Ispadamo smijesni.

Nismo mi toliko bas jadni da bi pisali hvalospjeve o utakmici gdje smo primili petardu.Izgleda da nam je to genetski da slavimo "pobjede",od Kosovske bitke do "pobjede" protiv Nato pakta 1999.

Osjecam mucninu,cuj 70 minuta!
Kao da to ima ikakve veze kad i u kojim minutama smo primili 5,golova. Ovako je jos gore,ispali smo kao seoska zadruga koja za 9 minuta primi 4 gola.Dozivjeli smo jedan od najubjedljivijih poraza u istoriji kluba a yedemo g o v n a!
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 17 jul 2011, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 17 jul 2011, 10:59

Armageddon2012 je napisao/la:Zamolio bih navijace Borca da ne velicaju ovu utakmicu u kojoj smo primili 5 komada. Ispadamo smijesni.

Nismo mi toliko bas jadni da bi pisali hvalospjeve o utakmici gdje smo primili petardu.Izgleda da nam je to genetski da slavimo "pobjede",od Kosovske bitke do "pobjede" protiv Nato pakta 1999.

Kao da to ima ikakve veze kad i u kojim minutama smo primili 5,golova. Ovako je jos gore.Dozivjeli smo jedan od najubjedljivijih poraza u istoriji kluba a yedemo g o v n a!
E svaka ti cast, po ovim ostalim vasa petica je puno ljepse primljena i elegantnije nekako sa stilom i to je super a nas su nabusili i to je sramota.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 17 jul 2011, 12:39

Armageddon2012 je napisao/la:Zamolio bih navijace Borca da ne velicaju ovu utakmicu u kojoj smo primili 5 komada. Ispadamo smijesni.

Kao da to ima ikakve veze kad i u kojim minutama smo primili 5,golova. Ovako je jos gore,ispali smo kao seoska zadruga koja za 9 minuta primi 4 gola.Dozivjeli smo jedan od najubjedljivijih poraza u istoriji kluba a yedemo g o v n a!
Ja sam na momke ponosan,a cini mi se da ti Borac pratis,pa vjerovatno zadnjih par sezona kad je u vrhu,jer je to,razmisljanje novajlija.Sta bi ti onda rekao kada je Borac gubio od Nikos Kambere,i ostalih velikana. :roll:

Drzati 1:1 70.minuta,sa jednim Makabijem koji je u svakom segmetnu u prednosti u odnosu na Borac...To je meni za pohvalu.A ako je tebi bilo bolje da smo skinuli gace odmah na pocetku,primili pet,sest komada do poluvremena onda stvarno nemam rijeci.

A onaj osjecaj kad smo poveli,to se ne moze nicim opisati.Ma ne razumijes ti to vjerovatno,a ovaj tvoj post je bljuvotina teska.Eto ti budi pozdravljen.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 jul 2011, 12:54

Ne pratim Borac dvije godine,nego 10 godina i sjecam se dobro Prve Lige RS.

Navijaci Zelje su se poklopili po usima kad su dobili 5 komada a mi ovu svoju petardu predstavljamo kao podvig!

Jesmo li mi toliko mali klub u odnosu na Zelju?

Ja mislim da nismo,bar trenutno.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 17 jul 2011, 13:03

Armageddon2012 je napisao/la:Ne pratim Borac dvije godine,nego 10 godina i sjecam se dobro Prve Lige RS.

Navijaci Zelje su se poklopili po usima kad su dobili 5 komada a mi ovu svoju petardu predstavljamo kao podvig!

Jesmo li mi toliko mali klub u odnosu na Zelju?

Ja mislim da nismo,bar trenutno.
Ne predstavlja niko kao podvig,ali onih 70 minuta ce vecina navijaca i simpatizera pamtiti dozivotno.Jer su do tog trenutka cuda bila moguca.E sad sto smo se raspali 2 minute,to je vec druga prica.Samo hocu reci da ja nisam razocaran,i da sam ponosan kako smo odigrali.I da mi je bolje to da sam se nadao vecinu utakmice tom prolazu i uzvratu,nego da su mi ladje potonule u prvih 30 minuta i onda se molio da ne izgubimo 10:0 do kraja.

RS_Lesinar
Kontakt:

Post Postao/la RS_Lesinar » 17 jul 2011, 16:24

REAL je napisao/la:Prvo morate da naucite imena igraca.Nije MILOSEVIC nego MARKOVIC.Sto se tice igre ,uzas je prime 5 komada i onda kao borili su se, borba nema veze sa fudbalom pise se rezultat.Trener nema pojma,katasrofa izmjene,covjek jednostavno nije za Borac, nikog nije vodio,ima diplomu nekog fakulteta,nema nikakve licence,sramota.Ljudi u upravi otjeraju trenera koji je osvojio 3 trofeja,dovedu nekog indijanca koji je zalutao u fudbal.Otjeraju najbolje igrace,igrace koji su donijeli titulu u BL,dovedu prosjecne igrace,koji nisu za Borac.Stevo nevalja,a ode u Debrecen,prvi strelac lige,Maleta najbolji igrac i oni ga tek tako puste,jos mole Boga da ode da bi Fiser mogao da dovede nekog svog da se utale,Leo momak ostavio srce na terenu za Borac,najstandarniji igrac zadnje dvije godine u klubu,jedan od najboljih stopera lige,naravno on nevalja Fiseru i Sipovcu i ostalim velikim strucnjacima u upravi.Dovedu neke Brazilce,Fiser veliki strucnjak ih preporucio treneru,kojeg je on doveo u klub da se tale za pare i da uniste klub,Savic tatin sin, svi znamo ko mu je tata,jos povredjenog ga dovedu,Kovacevic pa taj samo tuce,ima 31 god.a realno mali Graha je izmislio fudbal za njega,Markovic momak nije 2 god. igrao grijao klupu,i kao on pojacanje, a nema snage za 50 min. a Petra sjedi na klupi a spreman kao zvjer.Zar je potrbno Borcu da za trenera dovede nekog animusa da uzima pare?Kad ima 2 ekstra trenera u gradu Velimira Baju Stojnica i Vladu Jagodica,trenere koji su preporodili Borac,vratili navijace i donjeli titule.Sramota je sta rade Fiser i Sipovac i ostali sa njima,u upravi ima i postenih ljudi ali nemogu od ovih doci do izrazaja........RAZMISLITE LESINARI DO KADA CE NEZNALICE DA RUSE NAS KLUB??????????
A ko je Savicev otac?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jul 2011, 16:32

Stvarno ko je Borisov otac,bas me zanima. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 17 jul 2011, 18:28

" " " ? & за нову сезону " ове $ " & & за & " " не ' $ стоје у $ на ? $ $ " $ $ ње.
& за " се ' " у " $ " то: у $ $ 18-¥, & $ 10-¥, " $ $ 10-¥!
& ' " " " " ? & за сезону 2011-12!
Цјена & је & (' " ").

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 17 jul 2011, 18:32

Devil je napisao/la:Stvarno ko je Borisov otac,bas me zanima. :?
Vlasnik jedne značajne firme iz okoline Banjaluke... Ali nije on tu zbog toga... ;)
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

sasa99
Kontakt:

Post Postao/la sasa99 » 17 jul 2011, 23:39

RS_Lesinar je napisao/la:
REAL je napisao/la:Prvo morate da naucite imena igraca.Nije MILOSEVIC nego MARKOVIC.Sto se tice igre ,uzas je prime 5 komada i onda kao borili su se, borba nema veze sa fudbalom pise se rezultat.Trener nema pojma,katasrofa izmjene,covjek jednostavno nije za Borac, nikog nije vodio,ima diplomu nekog fakulteta,nema nikakve licence,sramota.Ljudi u upravi otjeraju trenera koji je osvojio 3 trofeja,dovedu nekog indijanca koji je zalutao u fudbal.Otjeraju najbolje igrace,igrace koji su donijeli titulu u BL,dovedu prosjecne igrace,koji nisu za Borac.Stevo nevalja,a ode u Debrecen,prvi strelac lige,Maleta najbolji igrac i oni ga tek tako puste,jos mole Boga da ode da bi Fiser mogao da dovede nekog svog da se utale,Leo momak ostavio srce na terenu za Borac,najstandarniji igrac zadnje dvije godine u klubu,jedan od najboljih stopera lige,naravno on nevalja Fiseru i Sipovcu i ostalim velikim strucnjacima u upravi.Dovedu neke Brazilce,Fiser veliki strucnjak ih preporucio treneru,kojeg je on doveo u klub da se tale za pare i da uniste klub,Savic tatin sin, svi znamo ko mu je tata,jos povredjenog ga dovedu,Kovacevic pa taj samo tuce,ima 31 god.a realno mali Graha je izmislio fudbal za njega,Markovic momak nije 2 god. igrao grijao klupu,i kao on pojacanje, a nema snage za 50 min. a Petra sjedi na klupi a spreman kao zvjer.Zar je potrbno Borcu da za trenera dovede nekog animusa da uzima pare?Kad ima 2 ekstra trenera u gradu Velimira Baju Stojnica i Vladu Jagodica,trenere koji su preporodili Borac,vratili navijace i donjeli titule.Sramota je sta rade Fiser i Sipovac i ostali sa njima,u upravi ima i postenih ljudi ali nemogu od ovih doci do izrazaja........RAZMISLITE LESINARI DO KADA CE NEZNALICE DA RUSE NAS KLUB??????????
A ko je Savicev otac?
Vrlo dobar tekst,ali ima jedna tolika glupost u vezi Markovica.Prvo Markovic je najbolji stoper koga je ovakav Borac mogao dovesti i bice sigurno jedan od najboljih igrca Borca u narednoj sezoni.A Petric ne moze igrati ni u 2 lizi,a kamoli u premijer.Ja bih uvijek stavio bilo kojeg stopra ispred njega posto je on objektivno igrac za 3-4 lige.Dzaba sto je odlicno spreman kad nema kvalitete,a i vidjelo se kad je igrao Markovic bilo je 1-1,a cim je on usao za 3 minute,tri gola,pa ti vidi.A ostalo je odlicno napisano.

sasa99
Kontakt:

Borac 2011/2012

Post Postao/la sasa99 » 18 jul 2011, 00:31

Stvarno je jako cudno da jedan klub koji bude sampion svoje lige i koji ucestvuje u kvalifikacijama za LP za prestojecu sezonu bukvalno otjera neke igrace i napravi puno propusta i gluposti.Krenucemo:
1.Stevo Nikolic najbolji strijelac prosle sezone otisao je iz kluba,a niko nije doveden.Znaci tim koji je sampion i koji je trebao jos pojacati pusta najbolje igrace.Borac je minimum 15 dana prije Haife trebao dovesti vrsnog napadaca.
2.Ako je vec bilo problema sa Coricem i ako je mora otici,a dobar je igrac,zasto je doveden stoper 7 dana prije istorijske utakmice koji ima grceve u 50 minuti.I zasto se oslanjati na Petrica koji je sigurno dobar momak,ali koji ne posjeduje kvalitet ni za premijer ligu,a kamoli za LP.
3.Nako osvajanja titule nije se mogao zadrzati daleko najbolji igrac Maletic barem za Haifu.
4.Cast Drasku Zaricu on je kapiten i naravo da treba ostati u Borcu,ali on nije bek koji moze igrati u sampionu.
5.VLADNO JAGODIC-zasto otpustati covjeka koji je osvojio titulu(one price da je otisao zbog posla u reprezentacije su stvarno glupost),dovodi se trener koji nije los,ali koji definitivno nije bolji od Vlade,znaci dobili smo istog trenera,ali je Vlado odlicno upoznat sa Borcem i sa igracima i sa mogucnostima.
6.Odlazak Suputa,nelogicno.Stvarno je cudno da presednik ode nakon osvajanje titule.
7.UPRAVA-uprava sampiona zemlje je morala ostaviti kostur ekipe i dovesti zbog kvalifikacija za LP 3-4 odlicna igraca.A uprava je uradila sve obrnuto i pravila glupost za gluposti,kako je vec receno odlazili su najbolji igraci,a dolazili i losiji nego sto su vec bili,a trebali su dolaziti bolji.Igraci poput Kovacevica i Savica koji je usput povrijedjen Borac vec ima.Trebalo je dovesti bolje,jako bolje igrac.Naravno Borac ne moze dovesti Ronalda,ali evo neki koji si mogli doci i ici na pripreme i pripremiti se za kvalifikacije ,a neki kao Markovic da ih u 50 minuti hvata grcevi.Dakle evo nekih mojih predloga koji su davno mogli doci:Marko Pavicevic(Sloboda-Sevojno),Lazar Popovic(slobodan),Milos Bogunovic(Partizan,sad Novi Pazar) zanci sampion je izgubio bitku za igraca za drugoligasem,Darko Spalevic (Radnicki),Bojan Regoje (Slavija,sad Olimpik),Dario Puric(Celik),Vladimir Karalic,Ilija Sivonjic(Dinamo,sad Rijeka),Jurica Karabatic (Karlovac,sad Istra),Davor Bagaric (Slaven Belupo),Josip Kvesic(Varazdin,sad Zeljeznicar),Tarik Ceric(Rijeka,sad Velez),Semjon Milosevic (Celik,sad Leotar),Petar Jelic (Volga),Admir Vladavic (Zilina,sad Olimpik),Radenko Kamberovic (slobodan),Amer Osmanagic (OFK Beograd),Dusan Petronijevic (Borac Cacak),Marko Mugosa (Crvena Zvezda),Jovan Vujanic (Modrica),Nikola Lazetic (slobodan),Nemanja Nikolic (Spartak ZV),Milko Novakovic(Vojvodina),Goran Dragovic(Javor),Zoran Rendulic (Javor).
Ovo su samo neki igraci koji su po mom misljenju mogli doci,a mogu sad.

ZNACI NAJVECI PROBLEM BORAC JE LOSA I OCAJAN UPRAVA.BORAC JE PREMALI KLUB DA BI SE MOGLO KRASTI.U UPRAVI SE VIDLJIVO NE STRUCNI LJUDI KOJI NE ZNAJU RADITI POSAO KOJI RADI I KOJI MORAJU OTICI.

ZNACI ZVEZDANU CVETKOVICU I OVIM IGRACIM TREBA SKINUTI KAPU DO ZEMELJE I NAKLONITI SE,JER SU ONI U HAIFI ODIGRALI DUPLO IZNAD SVOJI MOGUCNOSTI.ODIGRALI SU NAJBOLJU UTAKICU U KARIJERI I DALI 200 POSTO OD SEBE ZA BORAC.ZATO IM SE TREBA ODUZITI I NAPUNITI STADION,20.7.

A SVE POSLJEDICE KAKO U KVALIFIKACIJAMA ZA LP,TAKO IZ ZA POSLJEDICE KOJE SLIJEDE U PREMIJER LIZI,TREBA I MORA DA SNOSI LOSA,LOSA I LOSA,OCAJNA UPRAVA KOJE NE MOZE VODITI NI KLUB U 4 LIZI RS,A KAMOLI NAJBOLJI KLUBI I PONOS REPUBLIKE SRPSKE.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 jul 2011, 00:39

Nisam siguran, ali otkako je Kopanja otišao iz Borca ništa više isto nije...

Vi znate bolje od mene, ali to je samo moje mišljenje...

Neki forumaši su pisali kako imate bolji tim nego prošle sezone, ali to jednostavno nije tačno...U ofanzivi ste znatno oslabili...dok ste u defanzivi manje-više ostali isti, po meni za nijansu slabiji, ovi štoperi što su došli, nisu dostojna zamjena za Čorića...

Stupar među top 3 beka lige odjednom da igra krilo, u igri prema naprijed 0...

Ako Kajkut potpiše, malo će stvari doći na svoje, ali opet nije to to...

Ovo je bilo iz nekog mog ugla!

Sad me možete napadati i kritikovati do mile volje! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Само Борац
Kontakt:

Post Postao/la Само Борац » 18 jul 2011, 10:57

Potpisao je Kajkut a on i Nikolic su isti k***c

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Borac 2011/2012

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 12:55

sasa99 je napisao/la:Stvarno je jako cudno da jedan klub koji bude sampion svoje lige i koji ucestvuje u kvalifikacijama za LP za prestojecu sezonu bukvalno otjera neke igrace i napravi puno propusta i gluposti.Krenucemo:
1.Stevo Nikolic najbolji strijelac prosle sezone otisao je iz kluba,a niko nije doveden.Znaci tim koji je sampion i koji je trebao jos pojacati pusta najbolje igrace.Borac je minimum 15 dana prije Haife trebao dovesti vrsnog napadaca.
2.Ako je vec bilo problema sa Coricem i ako je mora otici,a dobar je igrac,zasto je doveden stoper 7 dana prije istorijske utakmice koji ima grceve u 50 minuti.I zasto se oslanjati na Petrica koji je sigurno dobar momak,ali koji ne posjeduje kvalitet ni za premijer ligu,a kamoli za LP.
3.Nako osvajanja titule nije se mogao zadrzati daleko najbolji igrac Maletic barem za Haifu.
4.Cast Drasku Zaricu on je kapiten i naravo da treba ostati u Borcu,ali on nije bek koji moze igrati u sampionu.
5.VLADNO JAGODIC-zasto otpustati covjeka koji je osvojio titulu(one price da je otisao zbog posla u reprezentacije su stvarno glupost),dovodi se trener koji nije los,ali koji definitivno nije bolji od Vlade,znaci dobili smo istog trenera,ali je Vlado odlicno upoznat sa Borcem i sa igracima i sa mogucnostima.
6.Odlazak Suputa,nelogicno.Stvarno je cudno da presednik ode nakon osvajanje titule.
7.UPRAVA-uprava sampiona zemlje je morala ostaviti kostur ekipe i dovesti zbog kvalifikacija za LP 3-4 odlicna igraca.A uprava je uradila sve obrnuto i pravila glupost za gluposti,kako je vec receno odlazili su najbolji igraci,a dolazili i losiji nego sto su vec bili,a trebali su dolaziti bolji.Igraci poput Kovacevica i Savica koji je usput povrijedjen Borac vec ima.Trebalo je dovesti bolje,jako bolje igrac.Naravno Borac ne moze dovesti Ronalda,ali evo neki koji si mogli doci i ici na pripreme i pripremiti se za kvalifikacije ,a neki kao Markovic da ih u 50 minuti hvata grcevi.Dakle evo nekih mojih predloga koji su davno mogli doci:Marko Pavicevic(Sloboda-Sevojno),Lazar Popovic(slobodan),Milos Bogunovic(Partizan,sad Novi Pazar) zanci sampion je izgubio bitku za igraca za drugoligasem,Darko Spalevic (Radnicki),Bojan Regoje (Slavija,sad Olimpik),Dario Puric(Celik),Vladimir Karalic,Ilija Sivonjic(Dinamo,sad Rijeka),Jurica Karabatic (Karlovac,sad Istra),Davor Bagaric (Slaven Belupo),Josip Kvesic(Varazdin,sad Zeljeznicar),Tarik Ceric(Rijeka,sad Velez),Semjon Milosevic (Celik,sad Leotar),Petar Jelic (Volga),Admir Vladavic (Zilina,sad Olimpik),Radenko Kamberovic (slobodan),Amer Osmanagic (OFK Beograd),Dusan Petronijevic (Borac Cacak),Marko Mugosa (Crvena Zvezda),Jovan Vujanic (Modrica),Nikola Lazetic (slobodan),Nemanja Nikolic (Spartak ZV),Milko Novakovic(Vojvodina),Goran Dragovic(Javor),Zoran Rendulic (Javor).

ZNACI NAJVECI PROBLEM BORAC JE LOSA I OCAJAN UPRAVA.BORAC JE PREMALI KLUB DA BI SE MOGLO KRASTI.U UPRAVI SE VIDLJIVO NE STRUCNI LJUDI KOJI NE ZNAJU RADITI POSAO KOJI RADI I KOJI MORAJU OTICI.

ZNACI ZVEZDANU CVETKOVICU I OVIM IGRACIM TREBA SKINUTI KAPU DO ZEMELJE I NAKLONITI SE,JER SU ONI U HAIFI ODIGRALI DUPLO IZNAD SVOJI MOGUCNOSTI.ODIGRALI SU NAJBOLJU UTAKICU U KARIJERI I DALI 200 POSTO OD SEBE ZA BORAC.ZATO IM SE TREBA ODUZITI I NAPUNITI STADION,20.7.

A SVE POSLJEDICE KAKO U KVALIFIKACIJAMA ZA LP,TAKO IZ ZA POSLJEDICE KOJE SLIJEDE U PREMIJER LIZI,TREBA I MORA DA SNOSI LOSA,LOSA I LOSA,OCAJNA UPRAVA KOJE NE MOZE VODITI NI KLUB U 4 LIZI RS,A KAMOLI NAJBOLJI KLUBI I PONOS REPUBLIKE SRPSKE.

Eeee, moj Saša....
slično sam ja napisao mnogo prije Haife pa sam morao preživjeti pravu "paljbu" od raznih euforičara i znalaca...
Klub osvoji titulu, ubjedljivo, a onda se nađe 'neko' i raspusti skoro svu upravu, otpusti (ne pokuša zadržati) najbolje igrače, dovedu prinove a ne pojačanja...otjeraju trenera i dovedu anonimusa i onda počnu tvrdnje da je ekipa jača od one šampionske!
I kad ukažeš na to, i to kao lično mišljnje (potkrepljeno i činjenicama) - 'paljba, pljuvanje...'.
Ali kako normalno polemisati s bilo kim ko pokušava 1:5 opravdati 'sjajnom igrom do.....', sklopom okolnosti..itd!?

PS:
Sva imena koja si pobrojaoa koje je Borac mogao dovesti - "stoje", a mogao bi i ja dodati još poneko ime igrača koje se lako moglo dovesti i bili bi prava pojačanja - sad je o tom iluzorno pisati...
Bosno moja poharana....

jubitubi
Kontakt:

Re: Borac 2011/2012

Post Postao/la jubitubi » 18 jul 2011, 13:46

sasa99 je napisao/la:Stvarno je jako cudno da jedan klub koji bude sampion svoje lige i koji ucestvuje u kvalifikacijama za LP za prestojecu sezonu bukvalno otjera neke igrace i napravi puno propusta i gluposti.Krenucemo:

E moj Sasa...Ajde da ti odgovorim kada si vec toliko truda ulozio u pisanje ovog dugackog posta.Pokusacu ti objasniti neke stvari,nadam se da ces shvatiti.Idemo od pocetka:
Stevo Nikolic,a.k.a Branka Nikolic je jedan jako kvalitetan i kompletan igrac,odnosno napadac.Medjutim,da li je to sve?Da li zadrzavati napadaca kojeg saigraci ne vole,koji kvari atmosferu u svlacionici,koji je postao arogantan,koji nije mogao vola ubosti,zatim ga je Borac doveo,Borac digao,podigao mu moral,da bi on trazio enormne uslove,i nije htio pedlja odustati od svojih zahtjeva bez obzira sto je u drugoj polusezoni zakazao sa golovima,uzimanje lopte za izvodjenje penala,da bi nakon promasenog suta,napravio facu u fazonu:Ma ko ga hebe,promasio pa promasio.Da ne govorimo o Branki... ;) Stevo Nikolic je morao napustiti Borac,i to je dobra stvar,a napadaca kao on ima na tone.I jedan ce doci u Borac,a mozda i jos jedan iskusniji.Bez brige.

Dalje,Leonid Coric.Ti se djelimicno mogu usaglasiti s tobom,da uprava nije bas fer ispala prema momku,i da su prije Petrica trebali otjerati,ali moje misljenje je da kad se Markovic spremi,da ce biti bolji od Lea i da ce sa Stakicem ciniti paklen stoperski par.

Darko Maletic.Ovdje se stvarno nista nije moglo,eto vjeruj mi.Ponudjeni su mu uslovi boli glava,skoro pa kao oni zbog kojih je otisao.Momak je rekao da mu je 31 godina,da moze odraditi jos jedan dobar transfer u inostranstvo,i to je to.Nista se,ama bas nista nije moglo.Tu uprava sekunde nije kriva.Cak je i on ispao malo supkast jer je cekao do par dana prije Makabija da ode.

Za Draska Zarica se slazemo skroz.Noga u dupe,jer je dao dosta Borcu,i hvala mu,ali nije vise kvalitet za ovakvu ekupu koja se bori za vrh.Tu bi uvrstio i Dzo-a.

Sto se Vlade Jagodica tice,pazi ovako.Postoje price,a vjerujem da su vjerodostojne,da je Vlado izgubio nit u svlacionici i da se vecina igraca okrenula protiv njega.Takodje ima to,da Jagodic nije imao igru.Osvojio je titulu,ali vise na racun protivnickih kiksova,nego neke Borceve leprsave igre.To je u jednoj sezoni proslo,ali cisto sumnjam da bi tako moglo i ove.Promjena je dobro dosla,ali sad da li je Cvetkovic dorastao izazovu,to ne bih znao.Vidjecemo kad krene sezona.

To u vezi odlaska Suputa nije nista cudno,momak je mlad ima obaveza,u Borcu nije bio nikada,nikada prisutan osim za slikanje,i to je javno rekao,nema vremena,to je to.

I na kraju samo da prokomentarisem ove tvoje snove,sto se igraca tice.Kazes Bogunovic?A ko ce placati Bogunovica 6 ili 7 000 evra mjesecno,dok igraci ostali imaju visestruko manje?Hoces ti te pare dati?Kazes problem je losa uprava,covjece dragi znas li ti gdje je Borac bio prije 3 godine?Igrali smo po raznim selima,ganjali krpenjacu skoro,pored ovce pasle travu.Daj malo dodji sebi,ne moze sve preko noci,vidis da se klub stabilizuje finansijski polako,a to je tek pocetak,ima on jos raditi da postane ozbiljan.Jos godine,i godine,jos pure jesti.Shvatas li ti da smo do prije nekoliko godina igrali derbi sa Proleterom iz Teslica,a sad igramo sa Makabijem egal do 70 minute???

Nemoj tako brate,nemoj biti pohlepan,vjerovatno si mlad,ali opet kazem,napredak je vidljiv,i Borac moze sada ici samo prema vrhu,ali nemoj ocekivati med i mlijeko.Ima jos stvari koje skripe,i tako ti je to u nasem Borcu.Uostalom zato se i voli,zato je nas!

Eto,pozdrav,malo budi optimista,nije sve tako crno.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 18 jul 2011, 13:58

jubitubi 100% si upravu, ko ne zeli da vidi rezultate uprave u poslednje tri godine nece ih nikad ni vidjeti.

Ma niko ovde ne kaze da je u Borcu med i mlijeko i da je sve pod konac, ali nije ni haoticno i bezidejno kao sto neki trigeri prestavljaju. Ali ko smo mi da znamo, ima tu ko "zna" i ko je kompetentan, to si trigerovi izvori informacija ;)

Da se okrenemo prelaznom roku:
Otisli od znacajnih igraca/Dosli od znacajnih igraca:
Nikolic/Kajkut (Igraci slicno ako ne istog kvaliteta)
Coric/Markovic (uz duzno postovanje prema Leu mislim da je Markovic bolji kada je 100% spreman, e da se mene pitalo ja bi Petrica sutnuo a Corica ostavio)
Maletic/??? (Ovde cemo tesko naci zamjenu, i ovde mogu reci da smo slabi nego prosle godine)

Dosao je i Kovacevic koji ce biti vise nego koristan ovoj ekipi.

Ostali odlasci i nisu toliko znacajni, tako da ih necu ni spominjati, jedino mi tu ostaje zal za Veljovicem sto nije ostao jos jednu godinu na pozajmici jer mislim da bi bio paklen ove sezone.

Ko je realan i pogleda gore navedene dolaske i odlaske shvatice da nismo toliko slabi i losi kao sto se ovde pise.

Ali ko smo mi da znamo ima ko "zna", ipak su ti znalci u poslovima ;)

Ali ima jos jedna stvar koja je jako simptomaticna za ovaj forum, kada god su nam predvidjali raspad, ipadanje itd. mi smo bili jaci, tako ce biti i ovaj put... Cekamo Kozaru i Gradisku da vidimo kako ce to izgledati na terenima PL BIH. 8-)

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 18 jul 2011, 14:09

Inace Veljovic se nudio nama prije par dana,i neko je sabotirao njegov dolazak,a momak je trazio uslove,koje mu moze dati BSK.I rekao je da mu pare nisu bitne,da voli Banjaluku,voli navijace,ljude,da je spreman krenuti od 3 postave,da se bori za mjesto u timu.Ali neko nije htio njegov dolazak... :(

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 18 jul 2011, 14:10

To je vec sramota :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.