FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

SrdjanBL
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la SrdjanBL » 18 jul 2011, 15:41

Borac i Vojvodina ove godine nisu igrali zajedno, ko je kakvog kvaliteta samo se tako moze utvrditi, ostalo je sve lupanje. ;)

sasa99
Kontakt:

Re: Borac 2011/2012

Post Postao/la sasa99 » 18 jul 2011, 16:45

jubitubi je napisao/la:
sasa99 je napisao/la:Stvarno je jako cudno da jedan klub koji bude sampion svoje lige i koji ucestvuje u kvalifikacijama za LP za prestojecu sezonu bukvalno otjera neke igrace i napravi puno propusta i gluposti.Krenucemo:
1.Stevo Nikolic najbolji strijelac prosle sezone otisao je iz kluba,a niko nije doveden.Znaci tim koji je sampion i koji je trebao jos pojacati pusta najbolje igrace.Borac je minimum 15 dana prije Haife trebao dovesti vrsnog napadaca.
2.Ako je vec bilo problema sa Coricem i ako je mora otici,a dobar je igrac,zasto je doveden stoper 7 dana prije istorijske utakmice koji ima grceve u 50 minuti.I zasto se oslanjati na Petrica koji je sigurno dobar momak,ali koji ne posjeduje kvalitet ni za premijer ligu,a kamoli za LP.
3.Nako osvajanja titule nije se mogao zadrzati daleko najbolji igrac Maletic barem za Haifu.
4.Cast Drasku Zaricu on je kapiten i naravo da treba ostati u Borcu,ali on nije bek koji moze igrati u sampionu.
5.VLADNO JAGODIC-zasto otpustati covjeka koji je osvojio titulu(one price da je otisao zbog posla u reprezentacije su stvarno glupost),dovodi se trener koji nije los,ali koji definitivno nije bolji od Vlade,znaci dobili smo istog trenera,ali je Vlado odlicno upoznat sa Borcem i sa igracima i sa mogucnostima.
6.Odlazak Suputa,nelogicno.Stvarno je cudno da presednik ode nakon osvajanje titule.
7.UPRAVA-uprava sampiona zemlje je morala ostaviti kostur ekipe i dovesti zbog kvalifikacija za LP 3-4 odlicna igraca.A uprava je uradila sve obrnuto i pravila glupost za gluposti,kako je vec receno odlazili su najbolji igraci,a dolazili i losiji nego sto su vec bili,a trebali su dolaziti bolji.Igraci poput Kovacevica i Savica koji je usput povrijedjen Borac vec ima.Trebalo je dovesti bolje,jako bolje igrac.Naravno Borac ne moze dovesti Ronalda,ali evo neki koji si mogli doci i ici na pripreme i pripremiti se za kvalifikacije ,a neki kao Markovic da ih u 50 minuti hvata grcevi.Dakle evo nekih mojih predloga koji su davno mogli doci:Marko Pavicevic(Sloboda-Sevojno),Lazar Popovic(slobodan),Milos Bogunovic(Partizan,sad Novi Pazar) zanci sampion je izgubio bitku za igraca za drugoligasem,Darko Spalevic (Radnicki),Bojan Regoje (Slavija,sad Olimpik),Dario Puric(Celik),Vladimir Karalic,Ilija Sivonjic(Dinamo,sad Rijeka),Jurica Karabatic (Karlovac,sad Istra),Davor Bagaric (Slaven Belupo),Josip Kvesic(Varazdin,sad Zeljeznicar),Tarik Ceric(Rijeka,sad Velez),Semjon Milosevic (Celik,sad Leotar),Petar Jelic (Volga),Admir Vladavic (Zilina,sad Olimpik),Radenko Kamberovic (slobodan),Amer Osmanagic (OFK Beograd),Dusan Petronijevic (Borac Cacak),Marko Mugosa (Crvena Zvezda),Jovan Vujanic (Modrica),Nikola Lazetic (slobodan),Nemanja Nikolic (Spartak ZV),Milko Novakovic(Vojvodina),Goran Dragovic(Javor),Zoran Rendulic (Javor).
Ovo su samo neki igraci koji su po mom misljenju mogli doci,a mogu sad.

ZNACI NAJVECI PROBLEM BORAC JE LOSA I OCAJAN UPRAVA.BORAC JE PREMALI KLUB DA BI SE MOGLO KRASTI.U UPRAVI SE VIDLJIVO NE STRUCNI LJUDI KOJI NE ZNAJU RADITI POSAO KOJI RADI I KOJI MORAJU OTICI.

ZNACI ZVEZDANU CVETKOVICU I OVIM IGRACIM TREBA SKINUTI KAPU DO ZEMELJE I NAKLONITI SE,JER SU ONI U HAIFI ODIGRALI DUPLO IZNAD SVOJI MOGUCNOSTI.ODIGRALI SU NAJBOLJU UTAKICU U KARIJERI I DALI 200 POSTO OD SEBE ZA BORAC.ZATO IM SE TREBA ODUZITI I NAPUNITI STADION,20.7.

A SVE POSLJEDICE KAKO U KVALIFIKACIJAMA ZA LP,TAKO IZ ZA POSLJEDICE KOJE SLIJEDE U PREMIJER LIZI,TREBA I MORA DA SNOSI LOSA,LOSA I LOSA,OCAJNA UPRAVA KOJE NE MOZE VODITI NI KLUB U 4 LIZI RS,A KAMOLI NAJBOLJI KLUBI I PONOS REPUBLIKE SRPSKE.
E moj Sasa...Ajde da ti odgovorim kada si vec toliko truda ulozio u pisanje ovog dugackog posta.Pokusacu ti objasniti neke stvari,nadam se da ces shvatiti.Idemo od pocetka:
Stevo Nikolic,a.k.a Branka Nikolic je jedan jako kvalitetan i kompletan igrac,odnosno napadac.Medjutim,da li je to sve?Da li zadrzavati napadaca kojeg saigraci ne vole,koji kvari atmosferu u svlacionici,koji je postao arogantan,koji nije mogao vola ubosti,zatim ga je Borac doveo,Borac digao,podigao mu moral,da bi on trazio enormne uslove,i nije htio pedlja odustati od svojih zahtjeva bez obzira sto je u drugoj polusezoni zakazao sa golovima,uzimanje lopte za izvodjenje penala,da bi nakon promasenog suta,napravio facu u fazonu:Ma ko ga hebe,promasio pa promasio.Da ne govorimo o Branki... ;) Stevo Nikolic je morao napustiti Borac,i to je dobra stvar,a napadaca kao on ima na tone.I jedan ce doci u Borac,a mozda i jos jedan iskusniji.Bez brige.

Dalje,Leonid Coric.Ti se djelimicno mogu usaglasiti s tobom,da uprava nije bas fer ispala prema momku,i da su prije Petrica trebali otjerati,ali moje misljenje je da kad se Markovic spremi,da ce biti bolji od Lea i da ce sa Stakicem ciniti paklen stoperski par.

Darko Maletic.Ovdje se stvarno nista nije moglo,eto vjeruj mi.Ponudjeni su mu uslovi boli glava,skoro pa kao oni zbog kojih je otisao.Momak je rekao da mu je 31 godina,da moze odraditi jos jedan dobar transfer u inostranstvo,i to je to.Nista se,ama bas nista nije moglo.Tu uprava sekunde nije kriva.Cak je i on ispao malo supkast jer je cekao do par dana prije Makabija da ode.

Za Draska Zarica se slazemo skroz.Noga u dupe,jer je dao dosta Borcu,i hvala mu,ali nije vise kvalitet za ovakvu ekupu koja se bori za vrh.Tu bi uvrstio i Dzo-a.

Sto se Vlade Jagodica tice,pazi ovako.Postoje price,a vjerujem da su vjerodostojne,da je Vlado izgubio nit u svlacionici i da se vecina igraca okrenula protiv njega.Takodje ima to,da Jagodic nije imao igru.Osvojio je titulu,ali vise na racun protivnickih kiksova,nego neke Borceve leprsave igre.To je u jednoj sezoni proslo,ali cisto sumnjam da bi tako moglo i ove.Promjena je dobro dosla,ali sad da li je Cvetkovic dorastao izazovu,to ne bih znao.Vidjecemo kad krene sezona.

To u vezi odlaska Suputa nije nista cudno,momak je mlad ima obaveza,u Borcu nije bio nikada,nikada prisutan osim za slikanje,i to je javno rekao,nema vremena,to je to.

I na kraju samo da prokomentarisem ove tvoje snove,sto se igraca tice.Kazes Bogunovic?A ko ce placati Bogunovica 6 ili 7 000 evra mjesecno,dok igraci ostali imaju visestruko manje?Hoces ti te pare dati?Kazes problem je losa uprava,covjece dragi znas li ti gdje je Borac bio prije 3 godine?Igrali smo po raznim selima,ganjali krpenjacu skoro,pored ovce pasle travu.Daj malo dodji sebi,ne moze sve preko noci,vidis da se klub stabilizuje finansijski polako,a to je tek pocetak,ima on jos raditi da postane ozbiljan.Jos godine,i godine,jos pure jesti.Shvatas li ti da smo do prije nekoliko godina igrali derbi sa Proleterom iz Teslica,a sad igramo sa Makabijem egal do 70 minute???

Nemoj tako brate,nemoj biti pohlepan,vjerovatno si mlad,ali opet kazem,napredak je vidljiv,i Borac moze sada ici samo prema vrhu,ali nemoj ocekivati med i mlijeko.Ima jos stvari koje skripe,i tako ti je to u nasem Borcu.Uostalom zato se i voli,zato je nas!

Eto,pozdrav,malo budi optimista,nije sve tako crno.
Ne kazem ja da Borac nije napredovao,ali zasto uprava nije dovela igrace koji moze dovesti barem 15 dana prije Haife,oni su se predali poslije zrijeba.Ovo za Nikolica nisam zano i potpuno se slazem da je trebao otici.Ali zasto se uprava ponasa kao da Borac nije igrao kvalifikacije i kao da se pripremaju samo za sezonu.Znaci boris se cijelu godinu za te kvalifikacije i onda odustanes odmah od njih.A sto se igraca tice ne mora Borac dovoditi Bogunovica,mogu se dovesti i mladi igraci iz okolnih klubova koji igraju u nizim ligama.Goran Zakaric,bivsi igrac Kozare koji je bio pred nosom upravi i koji im je nudjen nisu ga htjeli.A momak je godinu kasnije otisao u jedan od najveci klubova na Balkanu.Skoro sam citao kako uprava ne moze prezaliti sto ga nije dovela.A i sad imam takvih igraca i u Kozari i u drugim klubovima samo u banjaluckoj regiji.Npr.Ognjen Gnjatic iz Kozare koji se kvaliteta mozda kao i Zakaric.Pa i Kojic i Gigovic koji su bili na probi u Sarajevu.
Meni je samo zao sto Borac nije sklopio tim 10 dana prije Borca,onda bi bilo odlicno i puno zanimljivije.

jubitubi
Kontakt:

Re: Borac 2011/2012

Post Postao/la jubitubi » 18 jul 2011, 17:01

sasa99 je napisao/la: Ne kazem ja da Borac nije napredovao,ali zasto uprava nije dovela igrace koji moze dovesti barem 15 dana prije Haife,oni su se predali poslije zrijeba.Ovo za Nikolica nisam zano i potpuno se slazem da je trebao otici.Ali zasto se uprava ponasa kao da Borac nije igrao kvalifikacije i kao da se pripremaju samo za sezonu.Znaci boris se cijelu godinu za te kvalifikacije i onda odustanes odmah od njih.A sto se igraca tice ne mora Borac dovoditi Bogunovica,mogu se dovesti i mladi igraci iz okolnih klubova koji igraju u nizim ligama.Goran Zakaric,bivsi igrac Kozare koji je bio pred nosom upravi i koji im je nudjen nisu ga htjeli.A momak je godinu kasnije otisao u jedan od najveci klubova na Balkanu.Skoro sam citao kako uprava ne moze prezaliti sto ga nije dovela.A i sad imam takvih igraca i u Kozari i u drugim klubovima samo u banjaluckoj regiji.Npr.Ognjen Gnjatic iz Kozare koji se kvaliteta mozda kao i Zakaric.Pa i Kojic i Gigovic koji su bili na probi u Sarajevu.
Meni je samo zao sto Borac nije sklopio tim 10 dana prije Borca,onda bi bilo odlicno i puno zanimljivije.
Zato sto smo mi klub,u takvoj ligi,takvom okruzenju,da nas igraci biraju,ne samo nas,nego i druge klubove iz Premijer Lige BiH,kad nemaju drugih opcija.Igraci se konstantno cekaju,bar oni dobri,kvaliteni,uvijek kazu ako ne dobijem inostranu ponudu,potpisacu za Borac,primjer ti je Maleta,ostacu,ostacu,i cim dodje ponuda,pokupi stvari i ode.Pojacanja nama tek trebaju stici,jer kako se blizi prelazni rok kraju,njih hvata panika,i onda ih dobijemo,al za nase uslove,jer drugo nemaju gdje.

Borba za kvalifikacije,hm,tesko je to ovako objasniti,ali pokusacu.Fazon ti je da se u svemu kalkulise.Na primjer izvukli smo Makabi,jedan od najjacih mogucih protivnika,i uprava ti je shvatila,zasto da dovodimo neka pojacanja koja ce nas odvesti u bankrot svojim platama,a tesko da cemo proci.Da smo izvukli nekog lakseg,vjerovatno bi se i to ozbiljnije shvatilo,ovako je to samo da mi pokupimo pare 300 000 evra ili koliko vec,i pripremamo se za novu sezonu.Jos smo mi male mace,da bi mogli se nadati nekim prolazima u Evropi,pogotovo u LS.

Za Zakarica se slazem da je greska bio,ali svakom se greske desavaju,za nadati se da su nasi naucili lekciju.

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 18 jul 2011, 17:11

Borac odličan bio i izgubio 5:1... Šta bi bilo da je bio dobar ? :mrgreen:
TM87

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 18 jul 2011, 17:13

tm-ovac iz mase je napisao/la:Borac odličan bio i izgubio 5:1... Šta bi bilo da je bio dobar ? :mrgreen:
Nemoj stvari izvlaciti iz konteksta,i tu provocirati.Niko nije rekao da smo bili odlicni,ali da su se momci borili na terenu koliko su mogli,to jeste.I od svih ljudi da se bas "manijak iz mase" javi,i provocira,prosli ste isto kao i mi.Cemu to?

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 18 jul 2011, 17:16

jubitubi je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:Borac odličan bio i izgubio 5:1... Šta bi bilo da je bio dobar ? :mrgreen:
Nemoj stvari izvlaciti iz konteksta,i tu provocirati.Niko nije rekao da smo bili odlicni,ali da su se momci borili na terenu koliko su mogli,to jeste.I od svih ljudi da se bas "manijak iz mase" javi,i provocira,prosli ste isto kao i mi.Cemu to?

Moram se malo našalit... Mi smo bili loši, i posustali odmah na početku... Vi ste bili solidni do 70. minute, a onda se desilo isto što i nama... Dosadan ljetni dan ljude natjera da piskaraju što-šta. Ja sam morao malo :mrgreen:
Nije mi bilo mrsko što ste izgubili, ali mi je bilo žao na koji način ste izgubili!

EDIT: I ovo "solidni" ne znači ništa za tu utakmicu, već hoću da kažem da nijedna ekipa iz BiH ne bi mogla bolje, ali ni to nije bilo dovoljno da se parira Izraelcima, jer realno vi niste parirali, nego izbjegavali neizbježno!
TM87

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 18 jul 2011, 17:21

Mirosavljević stiže u Borac?
Centarfor kiparskog Apoela Nenad Mirosavljević na korak je do dolaska u banjalučki Borac.

Iako je šampion Bosne i Hercegovine sve dogovorio sa Sašom Kajkutom, koji se vraća iz Azerbejdžana na Gradski stadion, crveno-plavi žele da angažuju još igrača iz vrha napada.

Mete su bivši napadač španskog Kadiza i Partizana Nenad Mirosavljević i Rade Veljović, koji je dres Banjalučana nosio prošle sezone, potvrdio je "Pressu RS" sportski direktor Borca Darko Ljubojević.

"Mirosavljević bi igru Borca podigao na viši nivo. Još nije ništa gotovo, ali ne bi bilo iznenađenje da napadač Apoela i bivši fudbaler Partizana dođe u Banjaluku. Slična situacija je i sa Veljovićem, koji je u finišu prošle sezone pokazao zavidan kvalitet", rekao je sportski direktor kluba, koji je od strane predsjednika Ljubomira Ćubića jedini ovlašten da pregovara sa potencijalnim pojačanjima.

Mirosavljević je u karijeri još nastupao za Smederevo i Proleter iz Zrenjanina, a srpskoj javnosti je ostao u sjećanju kad je 2008. godine u dresu Apoela najprije srušio Crvenu zvezdu golom u 117. minutu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a godinu kasnije i Partizan u pretkolu Lige šampiona.

(MONDO)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jul 2011, 00:12

Ako se ozbiljno ne pojacamo,necemo biti ni blizu Evrope ove sezone.To je jedina istina,sve ostalo su pyzdarije.

Ko ce davati golove?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 19 jul 2011, 08:18

Stajic, Kajkut, Vidakovic... a i Stakic poneki glavom. Pa ni prosle godine napadaci se nisu nadavali golova pa smo bili prvi, nista se ti nesekiraj ja ti garantujem da cemo igrati u evropi do godine 8-) :D

P.S. Nemoj da se druzis vise sa ovim koji imaju poslovne partnere, oni lose uticu na covjeka, tjeraju ga da razmislja negativno 8-) Ipak je bolje svijet gledati kroz naocale i sa ljepse strane :lol: :lol: :lol: :lol: 8-)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jul 2011, 09:43

A sto Kajkut,sto ne Messi?

Zajednicko im je da nijedan nije clan Borca? :D

Pricamo o trenutnom igrackom kadru i neophodnosti da se isti veoma ozbiljno pojaca.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jul 2011, 09:49

Pojacanja ce stici ovih dana,3 do 4 igraca,prestanite kukati!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jul 2011, 09:54

Ko kuka?

Pricamo o mogucnostima i realnim dometima sadasnje ekipe i imperativu da se pojaca.

Sa novim pojacanjima cemo podizati ljestvicu :D

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jul 2011, 09:56

Pa nego sta je nego kukanje...

Strpite se jos malo,i bicete prijatno iznenadjeni.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 19 jul 2011, 09:58

Armageddon2012 bez uvrede, ali onda realno slaba ti je procjena sadasnjih mogucnosti ekipe u okvirima PL ;) . Realno potpao si pod misljenja nekih clanova ovog foruma koji su i zimus u januaru predvidjali da necemu ni evrope vidjeti :lol: :lol: :lol: Sad ti isti predvidjaju nam sredinu tabele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jul 2011, 10:00

Jos se "plavo proljece" ceka... :mrgreen:

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jul 2011, 10:03

Ja nisam zimus bio ni clan foruma i ne potpadam pod nicije misljenje,imam 23 godine i dovoljno sam zreo da razmisljam svojom glavom.I.btw,cijelo vrijeme sam bio siguran da cemo biti prvaci,jer sam vjerovao Jagodi i tadasnjem timu....
Nas trenutni tim je od sredine prema naprijed medju slabijim u Premijer ligi,ali ako bismo doveli tri dobra ofanzivca,uz dobru zadnju liniju koju imamo,i kvalitetan rad,opet bismo se umijesali u borbu za titulu!

To je neophodno,jer Zeljo pokazuje veliki kontinuitet i u timu i u struci,sto je jos vaznije.Ako bismo sa ovim snagama usli u prvenstvo,na kraju bismo bili 15 bodova iza njih.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 19 jul 2011, 10:10

Daj nemoj biti smijesan, 90% ekipe je isto kao prosle godine, jedno smo slabi za Maletica, a isto tako i Zelji je otisao najbolji igrac Sehic, a evo prica se da im i Zeba ode, a nisu nista bolje igrace od nas doveli... Tako da.... ;)

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 19 jul 2011, 10:12

SrdjanBL je napisao/la:Daj nemoj biti smijesan, 90% ekipe je isto kao prosle godine, jedno smo slabi za Maletica, a isto tako i Zelji je otisao najbolji igrac Sehic, a evo prica se da im i Zeba ode, a nisu nista bolje igrace od nas doveli... Tako da.... ;)
Smajić, Adilović, Selimović, Kvesić, Bukvić... Koga ste vi doveli?
TM87

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jul 2011, 10:15

tm-ovac iz mase je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la:Daj nemoj biti smijesan, 90% ekipe je isto kao prosle godine, jedno smo slabi za Maletica, a isto tako i Zelji je otisao najbolji igrac Sehic, a evo prica se da im i Zeba ode, a nisu nista bolje igrace od nas doveli... Tako da.... ;)
Mi jos nismo ni poceli s dovodjenjem,polako. ;)

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 19 jul 2011, 10:16

jubitubi je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:
Mi jos nismo ni poceli s dovodjenjem,polako. ;)
pa kad cete poceti, na polusezoni ??

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.