NK Travnik
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Travnik
Citam ove postove prije pa da postavim jedno pitanje.
Sta se desilo sa Gerilom? Je l' to neki bojkot utakmica,smjena generacija ili raspad totalni???
Travnik jeste manji grad,ali isto tako Travnik je grad carsija. Grad pun duha,istorije,smeka...velikih ljudskih potencijala(po kvalitetu mislim) i bas mi nije jasno da ne postoji neka mladja ekipa momcica,ako su se stariji vec povukli,koji prate tu navijacku furku. Pa ima solidan broj travnicana u BHF..zasto ne krenuti od te osnovne baze.
Travnik zasluzuje organizovanu navijacku grupu,kolika god ona bila....jer u drzavi i reginu cijelome ima na desetine manjih gradova sa navijackom skupinom. Pa 30 ljudi...30 ok,za pocetak je i to ok.
Sta se desilo sa Gerilom? Je l' to neki bojkot utakmica,smjena generacija ili raspad totalni???
Travnik jeste manji grad,ali isto tako Travnik je grad carsija. Grad pun duha,istorije,smeka...velikih ljudskih potencijala(po kvalitetu mislim) i bas mi nije jasno da ne postoji neka mladja ekipa momcica,ako su se stariji vec povukli,koji prate tu navijacku furku. Pa ima solidan broj travnicana u BHF..zasto ne krenuti od te osnovne baze.
Travnik zasluzuje organizovanu navijacku grupu,kolika god ona bila....jer u drzavi i reginu cijelome ima na desetine manjih gradova sa navijackom skupinom. Pa 30 ljudi...30 ok,za pocetak je i to ok.
- Megamon
- Kontakt:
Ma kakva gerila trebaju promijeniti ime u Mesari
Hajde veziri dajte go,kahvu kod Lutve da pijemo svaki dan pjevam ja veziri su sampion

Hajde veziri dajte go,kahvu kod Lutve da pijemo svaki dan pjevam ja veziri su sampion
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- nostradamus
Ajnstajn je rekao da je pored svemira bezgranicna samo ljudska glupost.Samo sto je za ovo drugo siguran.A ti si pravi primjerMegamon je napisao/la:Ma kakva gerila trebaju promijeniti ime u Mesari![]()
Hajde veziri dajte go,kahvu kod Lutve da pijemo svaki dan pjevam ja veziri su sampion![]()
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
- nostradamus
Ma prava istina je jarane da je u ovom gradu prava carsijska raja digla ruke od svega.Ove nove generacije su nazalost izgubile onaj duh koji je imao ovaj prelijepi grad od vajkada.A u klubu nesposobnjakovici koji ne znaju organizovati nista pametno,nego samo obezbjede opstanak i to je plafon,i samo to je vazno.Godinama.A raji vise dopizdilo,da gleda stranacki postavljene funkcionere u klubu.Ma u neku ruku mozda nebi ovo bilo lose sve ni razjebat,pa da se onda krene iskreno,srcem pa ako treba i iz 3 lige sa pravim ljudima,vrati carsijska raja na Pirotu,jer dok tako ne bude nece biti ni organizovanih navijaca.I tacno je da je sramota da Travnik nema navijace.Svi stari Travnicani se sjecaju VEZIRA,navijacke grupe koja je prvo navijala na rukometu,koji je prije rata bio sport br 1 u gradu,a kasnije i na nogometu pa promjenila ime u Gerila kojih je na gostovanja islo redovno i po 5 autobusa.I to se desavalo 80 ih godina kad vecina u Bosni nije pojma imala sta je organizovano navijanje.A danas Travnik 30 godina kasnije nema navijacku grupu.Sto jest jest sramota-A- je napisao/la:Citam ove postove prije pa da postavim jedno pitanje.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
- molotovljev
@nostradamus,legendo
Sanid Mujakic,izgleda novo pojacanje Sarajeva,dolazi iz Travnika, ako moze tvoj komentar?
Hvala
Sanid Mujakic,izgleda novo pojacanje Sarajeva,dolazi iz Travnika, ako moze tvoj komentar?
Hvala
F.K.SARAJEVO
- nostradamus
A sta da ti kazem jarane,jbg opet moram istinu nazalost.Mujakic je klasicni primjer kad tata ima para pa gura sincica ,pa malo plati da odigra tekmu dvije i za U 21 ,i eto reprezentativca u Sarajevu.Ma kad ste vec mogli nekog dovesti sto niste Nebojsu Popovica uzeli ,momka koji nema nikoga i koji sam gura kroz zivot,mogli ste za godinu dvije 20 puta vise para uzeti.Koliko god smatram da ste dobar posao napravili sa Adijem Adilovicem, toliko mislim da ste sa ovim napravili glupost.Daj boze da ne bude tako,ali ovdje nista nije pokazao,ne znam sta ocekivati kod vas....vidjecemo...pozdrav..molotovljev je napisao/la:@nostradamus,legendo
Hvala
- nostradamus
Od 21 da 24 07 2011. g igramo turnir u Vitezu.Ucesnici su Mi, Olimpik,Celik ,Iskra ,Rudar i Vitez.Bas me zanima odnos snaga.Koliko god je taj turnir nebitan ,uvjek je bio dobar pokazatelj stanja stvari.Mozda pogledam finale ako udjemo

- nostradamus
» Rudar iz Kaknja u finalu bolji od Olimpica, FK Vitez savladao Čelik i osvojio 3. mjesto.
Rudar iz Kaknja u finalu bolji od Olimpica, FK Vitez savladao Čelik i osvojio 3. mjesto.
Nogometaši Rudara pobjednici su tradicionalnog Memorijalnog turnira “Galib Mujčić”, koji se svake godine u organizaciji FK Vitez održava u julu mjesecu u spomen na bivšeg istaknutog igrača Viteza, Rudara, Timoka iz Zaječara, Čelika i Travnika, koji je mučki ubijen od strane ekstremista HVO ratne 1993.godine.
U utakmici za treće mjesto F.K. “Vitez” je fanatičnom borbom i zalaganjem uz podršku vjerne publike savladao N.K. “Čelik” iz Zenice rezultatom 3 : 2 i tako zasluženo osvojio 3. mjesto.
Nakon veoma dobrih igara protiv drugoligaša Viteza (7:0) i premijerligaša Travnika (1:0), te osvojenog prvog mjesta u grupi A, Rudar je u finalnom meču nadigrao i porazio premijerligašku ekipu Olimpica sa 3:2. “Zeleno-crni” su pobjedu osigurali već u prvih pola sata igre kada su Goran Kušljić, Petar Matović i Zlatan Gafurović tri puta savladali golmana Irfana Fejzića. Svi golovi bili su veoma efektni, posebno drugi kojeg Matović postigao iz slobodnog udaarca sa 30-tak metara.
Olimpic je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti na 3:1, a u 55.minuti postići još jedan pogodak i ozbiljno zaprijetiti izjednačenjem. Međutim, odbrana Rudara, na čelu sa fenomenalnim golmanom Elbisom Šabićem, uspjela je sačuvati stečenu prednost i na kraju više nego zasluženo slaviti. Pobjeda je značajnija s obzirom da su “zeleno-crni” zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje jer je zbog dvije javne opomene (žuti kartoni) isključen štoper Armin Imamović.
Po završetku utakmice dodijeljene su specijalne nagrade, dok je pobjednički pehar od strane predsjednika organizacionog odbora turnira uručen kapitenu Rudara Zlatanu Gafuroviću. Pehar igraču koji najviše podsjeća na rahmetli Galiba Mujčića dodijeljen je napadaču Olimpica Admiru Raščiću. Najbolji strijelac turnira je Admir Zukan iz FK Vitez sa 4 postignuta gola koliko je dao i Eldin Murić. Za najboljeg golmana proglašen je Elbis Šabić (Rudar), a za najboljeg igrača turnira Zlatan Gafurović, koji je sve tri utakmnice odigrao fenomenalno.
Trener Slaviša Božičić zadovoljan je igrom svojih izabranika:
-Kad se pobijedi jedan tim koji pretendira za najviši plasman u Premijer ligi, normalno da moramo izreći pohvale na igru našeg tima.Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično, dali tri gola i zapucali još dvije-tri prilike, ali smo nesmotreno primili prvi gol, dok je kod drugog brzonogi Pliska umakao našoj odbrani i savladao Šabića. Posebno sam zadovoljan što je ovo prvi osvojeni trofej na turniru u Vitezu čiji je Rudar stalni učesnik, istakao je trener Božičić, koji je, mora se reći, ukomponirao jedan novi tim, koji djeluje moćno i sportskim žargonom rečeno, koji ima glavu i rep.
Finalna utakmica
Rudar – Olimpic 3:2
Stadion Viteza.Gledalaca 200.Glavni sudij: Jasmin Varupa. Pomoćnici: Oliver Žilić i Admir Silajdžija (svi iz Viteza).
Strijelci: 1:0 Kušljić (15), 2:0 Matović(20), 3:0 Gafurović(27 iz 11m), 3:1, 3:1 Kapić(43), 3:2 Pliska (55).
RUDAR: Elbis Šabić, Jasmin Čeliković (Kenan Helja), Amel Hrustanović, Armin Imamović, Admir Kubat, Armin Duvnjak (Muamer Sadiković), Zlatan Gafurović, Armin Topalović (Mirza Spahić), Eldin Murić, Goran Kušljić (Armin Alagić), Petar Matović (Amel Neimarlija). Trener: Slaviša Božičić.
OLIMPIC: Irfan Fejzić, Faruk Brković (Mirza Rizvanović), Minas Osmani, Tomislav Blažeski, Miloš Vidović, Amer Jugo, Velibor Đurić, (Juan Pablo Kresser), Haris Aljukić (Amir Pliska), Nedim Hiroš, Samir Kapić (Nenad Kiso), Admir Vladavić. Trener: Mehmed Janjoš-Čala.
Poredak na kraju turnira: 1.Rudar 9, 2 Olimpic 6, 3. Vitez 6, 4. Čelik 2, 5 Iskra 1, i 6. Travnik 0.
U AL SMO SE PROSLAVILI U P:M:

Rudar iz Kaknja u finalu bolji od Olimpica, FK Vitez savladao Čelik i osvojio 3. mjesto.
Nogometaši Rudara pobjednici su tradicionalnog Memorijalnog turnira “Galib Mujčić”, koji se svake godine u organizaciji FK Vitez održava u julu mjesecu u spomen na bivšeg istaknutog igrača Viteza, Rudara, Timoka iz Zaječara, Čelika i Travnika, koji je mučki ubijen od strane ekstremista HVO ratne 1993.godine.
U utakmici za treće mjesto F.K. “Vitez” je fanatičnom borbom i zalaganjem uz podršku vjerne publike savladao N.K. “Čelik” iz Zenice rezultatom 3 : 2 i tako zasluženo osvojio 3. mjesto.
Nakon veoma dobrih igara protiv drugoligaša Viteza (7:0) i premijerligaša Travnika (1:0), te osvojenog prvog mjesta u grupi A, Rudar je u finalnom meču nadigrao i porazio premijerligašku ekipu Olimpica sa 3:2. “Zeleno-crni” su pobjedu osigurali već u prvih pola sata igre kada su Goran Kušljić, Petar Matović i Zlatan Gafurović tri puta savladali golmana Irfana Fejzića. Svi golovi bili su veoma efektni, posebno drugi kojeg Matović postigao iz slobodnog udaarca sa 30-tak metara.
Olimpic je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti na 3:1, a u 55.minuti postići još jedan pogodak i ozbiljno zaprijetiti izjednačenjem. Međutim, odbrana Rudara, na čelu sa fenomenalnim golmanom Elbisom Šabićem, uspjela je sačuvati stečenu prednost i na kraju više nego zasluženo slaviti. Pobjeda je značajnija s obzirom da su “zeleno-crni” zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje jer je zbog dvije javne opomene (žuti kartoni) isključen štoper Armin Imamović.
Po završetku utakmice dodijeljene su specijalne nagrade, dok je pobjednički pehar od strane predsjednika organizacionog odbora turnira uručen kapitenu Rudara Zlatanu Gafuroviću. Pehar igraču koji najviše podsjeća na rahmetli Galiba Mujčića dodijeljen je napadaču Olimpica Admiru Raščiću. Najbolji strijelac turnira je Admir Zukan iz FK Vitez sa 4 postignuta gola koliko je dao i Eldin Murić. Za najboljeg golmana proglašen je Elbis Šabić (Rudar), a za najboljeg igrača turnira Zlatan Gafurović, koji je sve tri utakmnice odigrao fenomenalno.
Trener Slaviša Božičić zadovoljan je igrom svojih izabranika:
-Kad se pobijedi jedan tim koji pretendira za najviši plasman u Premijer ligi, normalno da moramo izreći pohvale na igru našeg tima.Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično, dali tri gola i zapucali još dvije-tri prilike, ali smo nesmotreno primili prvi gol, dok je kod drugog brzonogi Pliska umakao našoj odbrani i savladao Šabića. Posebno sam zadovoljan što je ovo prvi osvojeni trofej na turniru u Vitezu čiji je Rudar stalni učesnik, istakao je trener Božičić, koji je, mora se reći, ukomponirao jedan novi tim, koji djeluje moćno i sportskim žargonom rečeno, koji ima glavu i rep.
Finalna utakmica
Rudar – Olimpic 3:2
Stadion Viteza.Gledalaca 200.Glavni sudij: Jasmin Varupa. Pomoćnici: Oliver Žilić i Admir Silajdžija (svi iz Viteza).
Strijelci: 1:0 Kušljić (15), 2:0 Matović(20), 3:0 Gafurović(27 iz 11m), 3:1, 3:1 Kapić(43), 3:2 Pliska (55).
RUDAR: Elbis Šabić, Jasmin Čeliković (Kenan Helja), Amel Hrustanović, Armin Imamović, Admir Kubat, Armin Duvnjak (Muamer Sadiković), Zlatan Gafurović, Armin Topalović (Mirza Spahić), Eldin Murić, Goran Kušljić (Armin Alagić), Petar Matović (Amel Neimarlija). Trener: Slaviša Božičić.
OLIMPIC: Irfan Fejzić, Faruk Brković (Mirza Rizvanović), Minas Osmani, Tomislav Blažeski, Miloš Vidović, Amer Jugo, Velibor Đurić, (Juan Pablo Kresser), Haris Aljukić (Amir Pliska), Nedim Hiroš, Samir Kapić (Nenad Kiso), Admir Vladavić. Trener: Mehmed Janjoš-Čala.
Poredak na kraju turnira: 1.Rudar 9, 2 Olimpic 6, 3. Vitez 6, 4. Čelik 2, 5 Iskra 1, i 6. Travnik 0.
U AL SMO SE PROSLAVILI U P:M:
- nostradamus
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 25.07.11. 22:31.
Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Edin Dudo, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u premijerligašu iz Travnika.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Naime, kako saznaje SportSport.ba ovaj bivši fudbaler Sarajeva već se priključio Travniku sa kojim je dogovorio sve uslove oko potpisivanja ugovora.
Ugovor između Dude i popularnih Vezira trebao bi biti potpisan u narednim danima, odnosno čim stignu papiri iz njegovog bivšeg kluba, iranskog Tarabijata
AHA POSTO SU DOSLI SVI KOJI HOCE IGRATI DJABE,SAD POCINJU DOLAZITI ONi KOJE NIKO NECE .STARA DOBRA ISPROBANA VARIJANTA

Ponedjeljak, 25.07.11. 22:31.
Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Edin Dudo, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u premijerligašu iz Travnika.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Naime, kako saznaje SportSport.ba ovaj bivši fudbaler Sarajeva već se priključio Travniku sa kojim je dogovorio sve uslove oko potpisivanja ugovora.
Ugovor između Dude i popularnih Vezira trebao bi biti potpisan u narednim danima, odnosno čim stignu papiri iz njegovog bivšeg kluba, iranskog Tarabijata
AHA POSTO SU DOSLI SVI KOJI HOCE IGRATI DJABE,SAD POCINJU DOLAZITI ONi KOJE NIKO NECE .STARA DOBRA ISPROBANA VARIJANTA
- Sexmachineboy
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.
Vladimir Karalić novi igrač Travnika!!!
Jeli potpisao KAralic, znam da je proslu sezonu igrao u Mrkonjig Gradu za Slobodu. Bio dobra igrac ali je nesto nazadovao debelo zadnje dve godine. 
- nostradamus
Potpisao je ,i odmah o prvoj provjeri protiv Vlasica zabio 2 komada...Inace zavrseno 6 0 ...SrdjanBL je napisao/la:Jeli potpisao KAralic, znam da je proslu sezonu igrao u Mrkonjig Gradu za Slobodu. Bio dobra igrac ali je nesto nazadovao debelo zadnje dve godine.
On ima nevjerovatan osjecaj za gol, malo mu treba. Mislim da ce se vratiti u formu brzo, bar na nivo za PL BIH, a to ce Travniku biti i vise nego dovoljno. 
- nostradamus
Trebao nam je spic,jer je nastala praznina odlaskom Fajica.Vratio se i Veljo Dolic .Jest da je prilicno ofucan,ali on uvjek igra srcem i nase je djete.Voli ga raja ovdje. Mislim da njh dvojica sa Popovicem iza ledja mogu puno.Po onome kako Travnik igra ne bi me iznenadilo da Karalic bude u konkurenciji za najboljeg strelca lige...SrdjanBL je napisao/la:On ima nevjerovatan osjecaj za gol, malo mu treba. Mislim da ce se vratiti u formu brzo, bar na nivo za PL BIH, a to ce Travniku biti i vise nego dovoljno.
nostradamus je napisao/la:Trebao nam je spic,jer je nastala praznina odlaskom Fajica.Vratio se i Veljo Dolic .Jest da je prilicno ofucan,ali on uvjek igra srcem i nase je djete.Voli ga raja ovdje. Mislim da njh dvojica sa Popovicem iza ledja mogu puno.Po onome kako Travnik igra ne bi me iznenadilo da Karalic bude u konkurenciji za najboljeg strelca lige...SrdjanBL je napisao/la:On ima nevjerovatan osjecaj za gol, malo mu treba. Mislim da ce se vratiti u formu brzo, bar na nivo za PL BIH, a to ce Travniku biti i vise nego dovoljno.
Veljo ponovo na Piroti
Kako je to lijepo cuti
Bas kako si i napisao decko igra srcem
ZAto je i omiljen
Travnik Gerila Bog i Batina....Neka zivi Bosna nasa drzava
TRAVNIKU TROFEJ TURNIRA "KENAN MEMIJA"
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/trav ... mija/61694" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/trav ... mija/61694" onclick="window.open(this.href);return false;
Travnik Gerila Bog i Batina....Neka zivi Bosna nasa drzava
Sretno vam sa pobjedom. Uzivajte dok mozete. 
,
,
- nostradamus
Svaka cast momci,idamo ponovo bez novca za pojacanja ,bez velikih imena ,opet igramo.I nije taj Novi Pazar bilo ko to je novi clan Srpske superlige ekipa koja zasluzuje itekakav respekt.Ipak smo uspjeli da pored svih odlazaka napravimo respektabilnu ekipu za nase uslove.A sada Zrinjski u Subotu pa sa srecom VEZIRI ajde da se igra za stari Travnik srcem i da vratimo raju na Pirotu.Veoma mi je drago sto je tim podmladjen i sto ce se garantujem ginuti na svakoj tekmi.Uglavnom ove sezone s nama niko nece lako izici na kraj vjerujte.Evo sansa u Subotu na Piroti,ajde da im zabijemo bar tricu za pocetak....
- mostarskiplemic
- Kontakt:
Sta ce te vi zabiti,kostolomci,koliki je prosjek slomljenih gostujucih nogu u vas po sezoni?!nostradamus je napisao/la:Svaka cast momci,idamo ponovo bez novca za pojacanja ,bez velikih imena ,opet igramo.I nije taj Novi Pazar bilo ko to je novi clan Srpske superlige ekipa koja zasluzuje itekakav respekt.Ipak smo uspjeli da pored svih odlazaka napravimo respektabilnu ekipu za nase uslove.A sada Zrinjski u Subotu pa sa srecom VEZIRI ajde da se igra za stari Travnik srcem i da vratimo raju na Pirotu.Veoma mi je drago sto je tim podmladjen i sto ce se garantujem ginuti na svakoj tekmi.Uglavnom ove sezone s nama niko nece lako izici na kraj vjerujte.Evo sansa u Subotu na Piroti,ajde da im zabijemo bar tricu za pocetak....
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.