FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

s4n1
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la s4n1 » 19 jul 2011, 20:53

adointer je napisao/la:Zove se Lucas Moura Rodrigues da Silva, poznatiji kao Lucas .Rođen je u Sao Paulu 13. Augusta 1992, jedan od najtalentovanijih nacionalnih igraca Mano Menezesa. Lucas je jedna vrsta Jokera na sredini terena i može se koristiti kao ofenzivni vezni,spoljasni u napadu ili polukrilo.

Cifra koju trazi Sao Paolo bila bi oko 15 miliona eura, ali moguce je da bi se sve moglo zavrsiti sa iznosom od 10 miliona. Lucas je bio povezan s Interom na početku transfera a sada se njegovo ime pocinje opet da vraća u modu. Da li Marco Branca stvarno zeli ovog igraca na centru crnoplavih?Ostaje nam da vidimo...

sa fcinternews.com,

[youtube][/youtube]
ovo vam je igrac tipa Wallcot ili Shaun Wright Phillips,cini mi se da je dobar mada dok svi kupuju mi nesto nagadjamo,eno Montolivo nam ode ispred nosa al valjda cemo naci boljeg :)
“Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje”.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2011, 21:01

kako da kupe kad nista ne prodaju,,doveli su vec Alvareza,Nagatomoa,Viviana,Jonathana,Alborna,Pazzinija,Castaignosa,,nemoj zezat,ni drugi nisu jos nista uzeli,,samo Juve Pirla gratis,onog iz Lazia,Milan Mexesa i Taiwoa gratis El Sharawya i to je to,,
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 19 jul 2011, 21:21

Ma dobar je ovo igrac(LUcas ) ,igrao je sad na Copi za Brazil par put (ulazio s klupe) ,ovu zadnju protiv Paraguaya usao umjesto Gansa tamo oko 80 min ...sigurno da je neosporan talent ,,,samo je ogroman problem cijena + slag na tortu Pele je za njega Gansa i Neymara izjavio da su buduce zvijede Brazil ,sto jos pogorsava stvar :roll:
A ima i ova mjesta sto Ado kaze : samo kupujemo igrace nikog se ne rjesavamo ,evo recimo nasi ovi dana hoce Banegu ;Casemira te KUcku ,ili 2 od njih ...sto znaci da bi na sredini imali ,,,Sneijdera ,Marigu ,Muntaria ,Stankovica ,Cambiasa , PUpia ,Obi-a l itd... a da jos dodu 2 veznjaka recimo ,to je vec cisto nagomilavanje .Prvo se rijesiti MArige (posto nasi zele vec,ja ne bi nikad ) MUIntaria i Motte recimo ,a onda ove dovest ,+ ovo za Lucasa u napdau bi imali :Eto"O ,MIlito ,Pazzini ,ALborno ,Castagnios ,ALvarez ,Pandev + omladinci LOngo ,ALibec itd...znaci malu cistku treba napravit,recimo dat posudbu Alborna ili eventualno Castagniosa ,rijesit se PAndeva ,a dovesti PAlacia ili ako su vec planirali LUCasa ili neko vece pojacanje .....
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2011, 21:30

[youtube][/youtube]

vidi se da je Hamsiku san zaigrati za Milan :lol:

a i ostali napolitanci su privrzeni rossonerima izgleda :mrgreen:

al mene brinu ove price oko Cambiassa :roll:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2011, 21:35

ljudi mene najvise brine ovaj nas Lazio :lol:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

s4n1
Kontakt:

Post Postao/la s4n1 » 19 jul 2011, 22:14

adointer je napisao/la:kako da kupe kad nista ne prodaju,,doveli su vec Alvareza,Nagatomoa,Viviana,Jonathana,Alborna,Pazzinija,Castaignosa,,nemoj zezat,ni drugi nisu jos nista uzeli,,samo Juve Pirla gratis,onog iz Lazia,Milan Mexesa i Taiwoa gratis El Sharawya i to je to,,
Castaignos ode na posudbu,takodje i Vivano ce se prodat najvjerovatnije,Alborna jos nismo ni vidjeli,Jonathana takodjer :),i ne mogu prodat nikog kad nikog ne daju,isto smo socijalna ustanova,ebo nas vise i muntari i pandev i motta(sidras)
“Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje”.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 19 jul 2011, 22:40

INTER, Santon: "My season? I can't say, but I hope so"

"We have been busy these past twelve days, we have managed to cover a lot and played two friendlies that went well. Now we are preparing for the one planned for tomorrow in Rovereto, which will be the toughest of the three." On Mediaset Premium, Davide Santon takes stock of what has been achieved in the first part of Inter's summer preparation, and talks about Gian Piero Gasperini. "He has settled in well," said the Nerazzurri defender. "When he puts me in midfield, I feel fine. When I played in the first match against Trentino Team, I was the fourth man in midfield, while against Mezzocorona I was the fourth at the back."
Finally, a look into the future come what may. "If this will be the year when I get my own back? I don't want to comment, but I hope so...".
ITALY/ INTER, Pandev agent: "He wants to stay"
"Pandev wants to stay, the will of the player is to respect the contract". These are the words of the player agent, Carlo Pallavicino to Radio Manà Manà.
INTER, Maicon's agent: "I don't think he will leave"
Interviewed by Sportitalia, Antonio Caliendo, agent of Inter wingback Maicon, has declared: "I don't think that he will leave Inter question that concerns the president only. Without an important offer, Moratto won't sell him".
ITALY/ INTER, Terms for releasing Viviano set
Inter management have set the terms for letting Italian international goalkeeper Emiliano Viviano (25), fully hired back from Bologna last month. Neroazzurri are willing to keep him for Italian Supercup match against AC Milan, scheduled for August 6; besides, they are not available to release him on simple loan. Arsenal, Bayer Leverkusen, Schalke 04, AS Roma and Genoa are keen on him, with the latter one having already started the negotiations.
ITALY/ INTER, Mariga towards Premier
For Inter midfielder, McDonald Mariga (24) is always closer to England. According to La Gazzetta dello Sport, interested in the player there are Aston Villa and West Bromwich.
IO SONO INTERISTA

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2011, 22:41

Ako prodaju Viviana i Marigu, nek se skupe u neku prostoriju i kolektivno se zapale :roll:
Call the coroner!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 19 jul 2011, 22:56

Uprati li ko šta se dešava sa Coutinhom, na mapi ga nema...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2011, 23:04

Mister No je napisao/la:Uprati li ko šta se dešava sa Coutinhom, na mapi ga nema...
i mene to zanima....

nema ga na ovim pripremama, koliko znam zdrav je :roll:

a nije nigdje ni posudjen
Call the coroner!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2011, 23:05

ali zato igra Svjetsko Prvenstvo sa Brazilom Under 20 :D
On i Casemiro ;)

30og Jula pocinju prve utakmice,ja mislim,,

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2011, 23:11

jeste evo sad sam vidio da je na spisku

vratit ce se kad Brazil zavrsi svoj put, a znajuci Brazilce Coutinha mozemo ocekivati tek krajem augusta :lol:

mozda ga dotad nekome i posude, a mozda ga i Gasperini odluci zadrzati, vidjet cemo
Call the coroner!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2011, 23:16

Nema veze,nek dodje i krajem augusta al sa Casemirom,a ako Inter ima planove sa Casemirom a Coutinho se pokaze isto dobro sa njim u reprezentaciji,ne vidim zasto bi ga posudili,,nekako mi se cini da Gasperini voli ove nase mlade-ili mu je naredjeno da ih voli :lol:

ps:cudi me samo da na Superkupu Milan ima sve brazilce a nasi dolaze tek 9og(osim J.Cesara),, :?

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 19 jul 2011, 23:44

MA javlja se Coutinho iz Brazila stalno ,imate na Internews ,,ja sam cit"o neki dan kaze zabio 3 gola na treningu malo se hvali i tako ....
IO SONO INTERISTA

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2011, 23:53

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 jul 2011, 00:54

Zanetti i Inter. U nogometu gdje više nema istinskih legendi, tako se barem priča, bode u oči primjer Capitana Zanettija.

U intervjuu za Pais, Pupi priča o svojoj ljubavi za crnoplave boje:
"Inter mi je, prije svega, dao priliku. Otvorio mi je vrata i vjerovao u mene kada sam bio mlad i kada sam tražio sreću na drugom kontinentu. Inter mi je dao ljubav, učinio je da se osjećam kod kuće. Praktički, bio je početak moje karijere."

Karijera koja je jako dugačka, ali nije još gotova:
"Sa 6 godina sam sanjao da zaigram u prvenstvu Argentine i da odigram jednu utakmicu za reprezentaciju. Sve ostalo je prevazišlo moja očekivanja."

Kako si uspio odigrati toliko utakmica?
"Hvala Bogu, roditelji su mi dali ovakvu genetiku, ali najvažnija je glava. Treba poštovati kulturu rada i zalagati se na svakom treningu."

Dolaskom Gasperinija, poznatog taktičara, Zanetti bi mogao igrati na više pozicija:
"Igrao sam stvarno svugdje, čak i u napadu ponekad. Ali najviše se trči u vezi, tamo prolazi svaka lopta."

Zanettiju su najvažniji ljudski odnosi:
"Nogomet mi je dao puno, pogotovo sa ljudima, sa suigračima. To je bit sporta. Trofeji ostaju u drugom planu ako pričamo o životu. Ali ako me pitate o nezaboravnoj utakmici, reći ću finale Lige Prvaka u Madridu ili dan kada smo izgubili prvenstvo od Juvea. To su trenuci koji se ne mogu zaboraviti, u dobru i u zlu."

Svaki trener ga je nešto naučio:
"U Interu je postojao period kada smo mjenjali puno trenera. Ali uspjesi su stigli kontinuitetom. Od argentinskih trenera, najviše me naučio Bielsa - obilježio me kao čovjeka i kao igrača. U Interu sam učio najviše od Cupera i Mourinha. Jose je jako dobar, zna šta želi i vjeruje u svoj rad. Kao i Bielsa, kojem želim sve najbolje u nastavku karijere. Inter ga je pokušao dovesti, ali on je već dao riječ Atletic Bilbau."

Od trenera do igrača:
"Protivnik kojeg je bilo najteže čuvati je bio Kaka u doba Milana. A imao sam prilike igrati protiv najboljih na svijetu, kao Baggio i Ronaldo. Brazilac je bio nezaustavljiv: snaga, čvrstoća i brzina. Najgori trenutak mojih 17 godina u nogometu je bio kad se povrijedio na Olimpicu. Sjećam se tišine na stadionu i tuge u očima ljudi."

Ove godine Zanetti slavi i poseban rođendan - 10 godina Fondacije Pupi:
"Ja, Paula i nekoliko prijatelja smo osnovali Pupi prije 10 godina: sada pomažemo tisuće ljudi, djece i obitelji, u okolici Buenos Airesa. Dajemo im kulturu, obrazovanje, zdravlje i hranu. Obilježila su me odricanja mog oca zidara i moje majke. Moja su djeca privilegirana jer se mogu obrazovati: kultura je osnova. Zbog toga, osjećam potrebu dati priliku i djeci koja tu mogućnost nemaju."

To je Zanetti. To je Inter.
treba kakvu knjigu sastavit sa ovim njegovim intervjuima...citao bih je dan noc...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 jul 2011, 09:02

F.C. Internazionale, preko svojih službenih web stranica, obavještava da je Giulio Donati prešao u Padovu formulom posudbe sa mogućnošću otkupa polovice ugovora na kraju sezone.

Bek, rođen 1990. je italijanski reprezentativac U-21, a posljednju je sezonu odigrao u dresu Leccea, sakupivši 15 nastupa za ukupno 1093 minute.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 20 jul 2011, 10:10

slika
Zar nije ovako :mrgreen: ?
IO SONO INTERISTA

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 20 jul 2011, 11:22

Jel danas prijateljska ? KAd je tekma ,ako jest ?
IO SONO INTERISTA

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 20 jul 2011, 11:34

jest protiv Cremonesea u 17.00 na Sky Sport 5

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []