SSC Napoli
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: SSC Napoli
Evo teksta koji bih mogao i ja da potpisem kao svoj, a napisao ga je moj poznanik 1 i jedini Boris Jovanovic aka juventusworld sa juvebalkan foruma.
Posterisanje Lea Mesija kao najboljeg igrača svih vremena je proziran pokušaj da se na trulo telo savremenog fudbala nalepi pristojna glava. Priče o tome da svako vreme ima svog heroja, služe za ravnanje stvari kojih se ne daju porediti. Samo je jedan super - heroj u fudbalskoj istoriji i tako treba i da ostane.
Odmah na početku, imam razumevanje za histeričnu potrebu sadašnjosti da nas uveri da je zaista korak napred u odnosu na ono što je bilo.
Puka hronologija uvek teži da se prikaže kao kvalitativni pomak, jer čovek prirodno teži sigurnosti poznatog, odnosno svojoj prošlosti.
Tako je i sa poređenjima između Lea Mesija i Dijega Maradone.
Pre nego što nasednete na to da svako vreme ima svoje heroje, otkriću vam da je u pitanju neuspešan pokušaj da neznalice sačuvaju kredibilitet u društvu tako što neće zauzeti stav.
Ako odbacimo pomenute „jedinice mere za sklanjanje u stranu“ odnosno politički korektno fraziranje, ostaje golo upinjanje javnosti da poravna stvari koje nisu merljive.
Drugim rečima zvanična fudbalska propaganda ima za cilj jedino da preko „dobrog Lea Mesija“ premaže svu trulež korporacijske igre koju gledamo.
Diskutabilno je da li je Leo Mesi najveći igrač svog vremena. Prosto, dok CR igra fudbal, to je klasična podela uticaja i trka u broju prodatih dresova.
Dakle, Mesi, a i mi sa njim, živimo u vremenu hladnog rata gde postoji bipolarni svet.
U Maradonino vreme rasprave o najboljem su bile jalovije od pojedinih sholastičkih rasprava.
Dijego je pokupio nedavno ražalovanog direktora Reala, Valdana, Pasarelu, Buručagu i gomilu anonimusa od kojih nekolicina i nisu imali klub (recimo sadašnji selektor Batista ili „Tata“ Braun) i pokorio svet.
Ne zezam se, bio je na čelu vojske bradatih, drskih, pomalo sporih i neosetljivih na bol.
Nikada jedan čovek nije osvojio Mondijal sam, osim u Meksiku 1986.
Onda je „El Pibe“ otišao u OFK Beograd i napravio ih šampionima, jer to je upravo odnos između Napolija i velikih timova sa severa.
Dakle, on je izvan svih kategorija i uveren sam da će tako biti dok postoji igra.
Mesi je sjajan, ali samo prvi među jednakima, u Barsi ili Argentini svejedno, ili u svetskom fudbalu. To što Argentina očekuje da će činiti iste stvari kao i Maradona nije Leova krivica, već nesposobnost jedne fudbalske filozofije da shvati da postoje neponovljive stvari u prošlosti.
Ne radi se o sistemu igre, niti o nadmoći Barse i kvalitetu igrača u odnosu na one u reprezentaciji Argentine.
U pitanju je nešto sasvim drugo, Mesi nema atribute super – heroja, niti može da pobedi sistem.
Upravo u tome je razlika, Maradona je pisao fudbalska pravila, čak i ono da se može postići gol rukom, a da to niko ne primeti. Leo Mesi je prinuđen da se u pravila uklapa.
Tako će i ostati…
A boldovani delovi su sustina. Toliko mnogo istine, sa tako malo reci.
Posterisanje Lea Mesija kao najboljeg igrača svih vremena je proziran pokušaj da se na trulo telo savremenog fudbala nalepi pristojna glava. Priče o tome da svako vreme ima svog heroja, služe za ravnanje stvari kojih se ne daju porediti. Samo je jedan super - heroj u fudbalskoj istoriji i tako treba i da ostane.
Odmah na početku, imam razumevanje za histeričnu potrebu sadašnjosti da nas uveri da je zaista korak napred u odnosu na ono što je bilo.
Puka hronologija uvek teži da se prikaže kao kvalitativni pomak, jer čovek prirodno teži sigurnosti poznatog, odnosno svojoj prošlosti.
Tako je i sa poređenjima između Lea Mesija i Dijega Maradone.
Pre nego što nasednete na to da svako vreme ima svoje heroje, otkriću vam da je u pitanju neuspešan pokušaj da neznalice sačuvaju kredibilitet u društvu tako što neće zauzeti stav.
Ako odbacimo pomenute „jedinice mere za sklanjanje u stranu“ odnosno politički korektno fraziranje, ostaje golo upinjanje javnosti da poravna stvari koje nisu merljive.
Drugim rečima zvanična fudbalska propaganda ima za cilj jedino da preko „dobrog Lea Mesija“ premaže svu trulež korporacijske igre koju gledamo.
Diskutabilno je da li je Leo Mesi najveći igrač svog vremena. Prosto, dok CR igra fudbal, to je klasična podela uticaja i trka u broju prodatih dresova.
Dakle, Mesi, a i mi sa njim, živimo u vremenu hladnog rata gde postoji bipolarni svet.
U Maradonino vreme rasprave o najboljem su bile jalovije od pojedinih sholastičkih rasprava.
Dijego je pokupio nedavno ražalovanog direktora Reala, Valdana, Pasarelu, Buručagu i gomilu anonimusa od kojih nekolicina i nisu imali klub (recimo sadašnji selektor Batista ili „Tata“ Braun) i pokorio svet.
Ne zezam se, bio je na čelu vojske bradatih, drskih, pomalo sporih i neosetljivih na bol.
Nikada jedan čovek nije osvojio Mondijal sam, osim u Meksiku 1986.
Onda je „El Pibe“ otišao u OFK Beograd i napravio ih šampionima, jer to je upravo odnos između Napolija i velikih timova sa severa.
Dakle, on je izvan svih kategorija i uveren sam da će tako biti dok postoji igra.
Mesi je sjajan, ali samo prvi među jednakima, u Barsi ili Argentini svejedno, ili u svetskom fudbalu. To što Argentina očekuje da će činiti iste stvari kao i Maradona nije Leova krivica, već nesposobnost jedne fudbalske filozofije da shvati da postoje neponovljive stvari u prošlosti.
Ne radi se o sistemu igre, niti o nadmoći Barse i kvalitetu igrača u odnosu na one u reprezentaciji Argentine.
U pitanju je nešto sasvim drugo, Mesi nema atribute super – heroja, niti može da pobedi sistem.
Upravo u tome je razlika, Maradona je pisao fudbalska pravila, čak i ono da se može postići gol rukom, a da to niko ne primeti. Leo Mesi je prinuđen da se u pravila uklapa.
Tako će i ostati…
A boldovani delovi su sustina. Toliko mnogo istine, sa tako malo reci.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 18 jul 2011, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se apsolutno sa svime sta je napisano, iako nisam bio ziv u to vrijeme da gledam velikog Diega ali hvala Bogu postoji jubito.
Ima Messi puno pure jesti da dostigne jednog Diega.
[youtube][/youtube]
Ima Messi puno pure jesti da dostigne jednog Diega.
[youtube][/youtube]
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
samo neznalica ili provokator može izjaviti da je messi najbolji ikada. imho po meni messi nije ni u top 5, bolji maradonna, pele, ronaldo debeli, eusebio, baggio. čak bi se moglo diskutovati da li je bolji od cristiana ronalda s obzirom da s argentinom nikad ništa značajno nije uradio a igra tu već fin niz godina. svjetsko prvenstvo je kruna fudbala i tu se rađaju istinske zvijezde. vidjeli smo nedavno messija na kopi bez xavija i inieste on je u rangu sancheza iz udinesea ili aguera iz atletica. cristiano ronaldo je dokazan u premier ligi i španskoj dok messi nije maknuo iz barce i igrao sa igračima poput ronaldinha, xavija, inieste, henrya, ettoa itd. neko će reći nema s kime igrati u argentini? ispadne argentina drugorazredna ekipa.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Maradona vs Messi je vise pitanje generacija. Tuzno je sto se klinci, koji nisu gledali Maradonu, toliko pale na Messija, kao da je Maradona bio neki osrednji igrac, a ne najbolji dribler, izvodjac slobodnjaka i prekida, inovator, playmaker, seconda punta i sl. i sve to u jednom. Pa Maradona je dao vise golova iz kornera, nego Messi iz slobodnjaka.baresi#6 je napisao/la:samo neznalica ili provokator može izjaviti da je messi najbolji ikada. imho po meni messi nije ni u top 5, bolji maradonna, pele, ronaldo debeli, eusebio, baggio. čak bi se moglo diskutovati da li je bolji od cristiana ronalda s obzirom da s argentinom nikad ništa značajno nije uradio a igra tu već fin niz godina. svjetsko prvenstvo je kruna fudbala i tu se rađaju istinske zvijezde. vidjeli smo nedavno messija na kopi bez xavija i inieste on je u rangu sancheza iz udinesea ili aguera iz atletica. cristiano ronaldo je dokazan u premier ligi i španskoj dok messi nije maknuo iz barce i igrao sa igračima poput ronaldinha, xavija, inieste, henrya, ettoa itd. neko će reći nema s kime igrati u argentini? ispadne argentina drugorazredna ekipa.
I sa 50 godina puca slobodnjake bolje nego Messi.
[youtube][/youtube]
Mesi je klonirani Maradona. Nevjerovatno je koliko lice jedan na drugog. Obojica su imali problema u razvoju, trosili preparate za rast,.. Obojica su ljevaci, igraju identicne pozicije i imaju identican stil igre. Tesko mi je uociti neku vecu razliku u kvaliteti (slobodni udarac). Na strani Maradone je nevjerovatna karizma i liderstvo. Moze Mesi nekada premasiti igracka dostignuca Marodone, al' nikada ne moze dostici njegovu popularnost. Jednostavno, nije takva osoba, nije takav karakter.
A ovo umanjivanje Mesijeve genijalnosti nema nikakvog smisla,.. On je ubjedljivo najbolji fudbaler danasnjice i ozbiljan pretedent da bude najbolji svih vremena. To sto ne moze povesti Argentinu u velike uspjehe, to je najmanje njegova krivica. Ni Maradona sa ovim 'losim buckurisem' ne bi nista mog'o napraviti. Maradona u Argentini nije imao najbolje igrace svijeta, al' je imao kompaktan tim koji mu je bio u potpunosti podredjen. Zasto Maradona sa Napolijem nije osvojio Kup Prvaka!?? Jedan igrac ne moze nista sam.
A ovo umanjivanje Mesijeve genijalnosti nema nikakvog smisla,.. On je ubjedljivo najbolji fudbaler danasnjice i ozbiljan pretedent da bude najbolji svih vremena. To sto ne moze povesti Argentinu u velike uspjehe, to je najmanje njegova krivica. Ni Maradona sa ovim 'losim buckurisem' ne bi nista mog'o napraviti. Maradona u Argentini nije imao najbolje igrace svijeta, al' je imao kompaktan tim koji mu je bio u potpunosti podredjen. Zasto Maradona sa Napolijem nije osvojio Kup Prvaka!?? Jedan igrac ne moze nista sam.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Valencia je napisao/la:Mesi je klonirani Maradona. Nevjerovatno je koliko lice jedan na drugog. Obojica su imali problema u razvoju, trosili preparate za rast,.. Obojica su ljevaci, igraju identicne pozicije i imaju identican stil igre. Tesko mi je uociti neku vecu razliku u kvaliteti (slobodni udarac). Na strani Maradone je nevjerovatna karizma i liderstvo.
Messi podseca na Maradonu.
Nemoguce. Rezultatski moze, ali po znanju tesko, a po harizmi i po tome sto je vodio sam svoje ekipe - nikako.Moze Mesi nekada premasiti igracka dostignuca Marodone, al' nikada ne moze dostici njegovu popularnost. Jednostavno, nije takva osoba, nije takav karakter.
Maradona je imao 2 igraca u Argentini (Valdana i Burruchagu), treci se sa njim zakacio (Passarella). U Napoliju je imao Giordana i Carecu, a kasnije je ostao bez Giordana ali je dobio Alemao-a. Zola i Ferrara su tada bili klinci.A ovo umanjivanje Mesijeve genijalnosti nema nikakvog smisla,.. On je ubjedljivo najbolji fudbaler danasnjice i ozbiljan pretedent da bude najbolji svih vremena. To sto ne moze povesti Argentinu u velike uspjehe, to je najmanje njegova krivica. Ni Maradona sa ovim 'losim buckurisem' ne bi nista mog'o napraviti. Maradona u Argentini nije imao najbolje igrace svijeta, al' je imao kompaktan tim koji mu je bio u potpunosti podredjen.
Zato sto je imao samo 2 pokusaja, s tim da je drugi put bio u problemu sa FIGCom. Tada je Zvezda to uzela.Zasto Maradona sa Napolijem nije osvojio Kup Prvaka!?? Jedan igrac ne moze nista sam.
Magica
. Evo pokusavam naci neku razliku, al mi ne uspjeva,. Snaga i stabilnost na nogama,. Brzina, ubrzanje, okretnost,.. Prodornost,.. Lopta nikada ne ide previse u for, uvijek zalijepljena za nogu,.. Identican dribling,... Pas igra, lucidnost,.. Sve je skoro identicno. Da bi ocjenili ko je kvalitetniji, morali bi se konsultovati sa Nasom, mozda oni imaju neke sprave pomocu kojih se mogu uociti minimalne razlike.
Maradona je im'o bolji solobodnjak, vecu karizmu i liderske sposobnosti.
. Nista nije nemoguce. Mesi je jos uvijek momcic, a fudbalu je dao tako puno,.. Sigurno ima sansu postati najbolji svih vremena. Jedino je sigurno da ne moze dostici Maradoninu popularnost. Pitanje je da li ce i kada ce neko dostici Maradoninu popularnost. Covjek je rodjen da bude popularan. Da nije fudbaler bio bi pjevac, glumac, politicar, gerilac,... Mesi je samo genijalan fudbaler, nista vise.
!?
Izbrisa mi se skoro napisan komentar. Znoj me oblio od muke
.
Meni su skoro identicniMessi podseca na Maradonu.
Opet si iskljucivNemoguce. Rezultatski moze, ali po znanju tesko, a po harizmi i po tome sto je vodio sam svoje ekipe - nikako.
Maradona je imao TIM. Svakako je vazno imati nekoliko vrhunskih igraca, al' se bezbroj puta pokazalo da veci broj vrhunskih individualaca donosi konfuziju u tim. Danasnja Argentina je uzasan 'tim'. Da Mesiju pridruzis Maradonu iz najboljih dana, nista ne bi mogli napraviti. U tom timu donekle vrijede jedino Iguain, Maskerano i Zaneti (prvi dobar napadac, drugi solidan defanzivni vezni, a treci vec daleko od nekadasnje forme),.. Ostalo su losi i mnogo losi timski igraci. Da je Mesi Cileanac mislim da bi Cile bio ozbiljan kandidat za osvajanje Svjetskog prvenstva. Nijedan pojedinac se ne moze istaci u losem timu. To je nemoguca misija.Maradona je imao 2 igraca u Argentini (Valdana i Burruchagu), treci se sa njim zakacio (Passarella). U Napoliju je imao Giordana i Carecu, a kasnije je ostao bez Giordana ali je dobio Alemao-a. Zola i Ferrara su tada bili klinci.
Tesko bi osvojio LP da su se plasirali svaki put u vremenu dok je igr'o za Napoli. Pojedinac ne moze nista sam ako iza sebe nema jak kolektiv. Napoli je tada im'o dobro ukomponovan tim i uz jednog genijalca su osvojili dvi titule i Kup Uefa. Imati genijalca u timu je od ogromnog znacaja, al' niko ne moze sam ako nema dobre suigrace i dobro ukomponovan tim. Mislis da bi osvojio titulu da je igr'o za AtalantuZato sto je imao samo 2 pokusaja, s tim da je drugi put bio u problemu sa FIGCom. Tada je Zvezda to uzela.
Izbrisa mi se skoro napisan komentar. Znoj me oblio od muke
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Maradona je izmisljao poteze - rabonu, rulet, suvi list iz kornera. Bio je kralj slobodnjaka, imao najbolju tehniku ikad i najbolji pregled igre (uz Zidanea) ikad. Da ne govorim o tome kako su ga krljali, jer mu ni fudbalska pravila nisu tada isla na ruku.Valencia je napisao/la: Meni su skoro identicni. Evo pokusavam naci neku razliku, al mi ne uspjeva,. Snaga i stabilnost na nogama,. Brzina, ubrzanje, okretnost,.. Prodornost,.. Lopta nikada ne ide previse u for, uvijek zalijepljena za nogu,.. Identican dribling,... Pas igra, lucidnost,.. Sve je skoro identicno. Da bi ocjenili ko je kvalitetniji, morali bi se konsultovati sa Nasom, mozda oni imaju neke sprave pomocu kojih se mogu uociti minimalne razlike.
Opet si iskljuciv. Nista nije nemoguce. Mesi je jos uvijek momcic, a fudbalu je dao tako puno,.. Sigurno ima sansu postati najbolji svih vremena. Jedino je sigurno da ne moze dostici Maradoninu popularnost. Pitanje je da li ce i kada ce neko dostici Maradoninu popularnost. Covjek je rodjen da bude popularan. Da nije fudbaler bio bi pjevac, glumac, politicar, gerilac,... Mesi je samo genijalan fudbaler, nista vise.
Nemoguce je, jer ili imas muda ili ih nemas. Messi je killer koji trpa onda kad ima podrsku, a Maradona je ceo svoj zivot poluigrace pravio ozbiljnim igracima i nikada nije failovao pod pritiskom. Ultimate clutch player.
Slazem se, ali ni sa tom gomilom igraca, Messi ne moze da napravi nista. On nije vodja. To je to.Maradona je imao TIM. Svakako je vazno imati nekoliko vrhunskih igraca, al' se bezbroj puta pokazalo da veci broj vrhunskih individualaca donosi konfuziju u tim. Danasnja Argentina je uzasan 'tim'. Da Mesiju pridruzis Maradonu iz najboljih dana, nista ne bi mogli napraviti. U tom timu donekle vrijede jedino Iguain, Maskerano i Zaneti (prvi dobar napadac, drugi solidan defanzivni vezni, a treci vec daleko od nekadasnje forme),.. Ostalo su losi i mnogo losi timski igraci. Da je Mesi Cileanac mislim da bi Cile bio ozbiljan kandidat za osvajanje Svjetskog prvenstva. Nijedan pojedinac se ne moze istaci u losem timu. To je nemoguca misija.
Maradona je od Dezottija i Troglia izvlacio pristojnost, a Messi ne moze to da uradi sa Cambiassom i Aguerom.
Uzeo je Kup UEFA, koji je tih godina bio jak kao LS. Izbaciti Bayern, Juve i Stuttgart je tada bilo u nivou onoga sto je Zvezda napravila 91e (Bayern, Olympique M, Dresden, Rangers).Tesko bi osvojio LP da su se plasirali svaki put u vremenu dok je igr'o za Napoli. Pojedinac ne moze nista sam ako iza sebe nema jak kolektiv. Napoli je tada im'o dobro ukomponovan tim i uz jednog genijalca su osvojili dvi titule i Kup Uefa. Imati genijalca u timu je od ogromnog znacaja, al' niko ne moze sam ako nema dobre suigrace i dobro ukomponovan tim. Mislis da bi osvojio titulu da je igr'o za Atalantu!?
Kad je Maradona dosao u Napulj, tada je taj tim bio na sredini tabele. U 7 sezona (1984-91), Napoli je uzeo najvise bodova od svih klubova Serie A. Faktor X je cudo.
Znoj je zdravo proliti, pa makar i tako.Izbrisa mi se skoro napisan komentar. Znoj me oblio od muke![]()
.
Magica
Moras uzeti u obzir da Mesi igra protiv neuporedivo boljih odbrana nego Maradona u svoje vrijeme. Al' vjerujem da Maradoni ni ove odbrane ne bi previse smetale,..
!? Ma daj, lik igra gotovo uvijek na vrhunskom nivou,.. Al' kada nema podrsku saigraca, onda ne moze nista sam napraviti. I Maradona je uzeo dva prvenstva Italije kada ga je ostatak ekipe adekvatno ispratio. Niko ne moze sam igrati.
Sta mislis da sada Mesi predje u ovakvu Romu,.. Da li bi im za 7 godina donjeo dvi titule prvaka Italije. Ja mislim da bi.
.
Ne vidim da Mesi ima slabiju tehniku od Maradone. Razlika je zaista minimalna, tesko mi je reci da jedan ima nesto bolje od drugog. Oko slobodnjaka se slazemo.Maradona je izmisljao poteze - rabonu, rulet, suvi list iz kornera. Bio je kralj slobodnjaka, imao najbolju tehniku ikad i najbolji pregled igre (uz Zidanea) ikad. Da ne govorim o tome kako su ga krljali, jer mu ni fudbalska pravila nisu tada isla na ruku.
Moras uzeti u obzir da Mesi igra protiv neuporedivo boljih odbrana nego Maradona u svoje vrijeme. Al' vjerujem da Maradoni ni ove odbrane ne bi previse smetale,..
To Mesi nema mudaNemoguce je, jer ili imas muda ili ih nemas. Messi je killer koji trpa onda kad ima podrsku, a Maradona je ceo svoj zivot poluigrace pravio ozbiljnim igracima i nikada nije failovao pod pritiskom. Ultimate clutch player.
Ja ne znam sta Kambiaso uopste radi u dresu Argentine. Aguero je apsolutno nekompaktibilan igrac sa Mesijem, bas kao i Tevez. Tesko je nametnuti liderstvo igracima kao sto su Tevez i Aguero. Oni zele herojstvo i slavu, zele da uzvrate na Mesijeve genijalnosti,.. Zele biti idoli nacije. Zbog toga uzimaju previse lopti i ne dozvoljavaju da se razvije neka timska igra iz koje bi isplivala Mesijeva genijalnost. U takvoj konfuznoj igri Mesi ne moze pokazati svoje umjece. Pa ne moze on svaki put uzeti loptu, preci pet igraca i postici gol. Argentina nema tim. Nema nikakvog osnova da se kritikuje Mesi. Da je umjesto njega Maradona, bilo bi ISTO.Slazem se, ali ni sa tom gomilom igraca, Messi ne moze da napravi nista. On nije vodja. To je to.
Maradona je od Dezottija i Troglia izvlacio pristojnost, a Messi ne moze to da uradi sa Cambiassom i Aguerom.
Pa zasto nije uzeo svih 7 titula? Nije zato sto je neko drugi im'o bolji TIM. Fudbal je kolektivna igra.Uzeo je Kup UEFA, koji je tih godina bio jak kao LS. Izbaciti Bayern, Juve i Stuttgart je tada bilo u nivou onoga sto je Zvezda napravila 91e (Bayern, Olympique M, Dresden, Rangers).
Kad je Maradona dosao u Napulj, tada je taj tim bio na sredini tabele. U 7 sezona (1984-91), Napoli je uzeo najvise bodova od svih klubova Serie A. Faktor X je cudo.![]()
Sta mislis da sada Mesi predje u ovakvu Romu,.. Da li bi im za 7 godina donjeo dvi titule prvaka Italije. Ja mislim da bi.
Trc'o sam danas po onoj vrucini, prolio sam dovoljno znoja za narednih 4-5 danaZnoj je zdravo proliti, pa makar i tako.
eto Gago će igratValencia je napisao/la:Ja ne znam sta Kambiaso uopste radi u dresu Argentine.
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
On, pa Ronaldo, pa Krojf
ostali nek se redaju kako im volja
[youtube][/youtube]
On, pa Ronaldo, pa Krojf
ostali nek se redaju kako im volja
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Rasprave sa @Valenciom su mi ovde najomiljenije. Jedan retko kvalitetan forumas, ali toliko kontrasta tesko da se jos negde dade naci.
U Maradonino vreme, 80-90% najjacih svetskih igraca je igralo u Calciu. Vreme kad su sette sorelle vladale. Danas to nije slucaj.
A i Roma, koja moze da kupi mnoge extra igrace (sada sa americkim parama), nije uporediva sa Napolijem, koji se pozajmio kod banaka za Diegov transfer.
Maradona je bolji tehnicar i inventivniji igrac.Valencia je napisao/la: Ne vidim da Mesi ima slabiju tehniku od Maradone. Razlika je zaista minimalna, tesko mi je reci da jedan ima nesto bolje od drugog. Oko slobodnjaka se slazemo.
Tacno. Samo su u ono vreme Gentile i ekipa pravili po 20ak faulova, a utakmice zavrsavali sa max. zutim kartonom.Moras uzeti u obzir da Mesi igra protiv neuporedivo boljih odbrana nego Maradona u svoje vrijeme. Al' vjerujem da Maradoni ni ove odbrane ne bi previse smetale,..
Niko ne moze sam igrati, ali nemoj Messija i Diega u istu recenicu kad pricamo o efektu jednog coveka. Nije fer prema Diegu.To Mesi nema muda!? Ma daj, lik igra gotovo uvijek na vrhunskom nivou,.. Al' kada nema podrsku saigraca, onda ne moze nista sam napraviti. I Maradona je uzeo dva prvenstva Italije kada ga je ostatak ekipe adekvatno ispratio. Niko ne moze sam igrati.
Cambisso i Aguero su navedeni kao Messijevi saigraci, spam Troglia i Dezottija koji su igrali u Maradonino vreme. Trova la differenza.Ja ne znam sta Kambiaso uopste radi u dresu Argentine. Aguero je apsolutno nekompaktibilan igrac sa Mesijem, bas kao i Tevez. Tesko je nametnuti liderstvo igracima kao sto su Tevez i Aguero. Oni zele herojstvo i slavu, zele da uzvrate na Mesijeve genijalnosti,.. Zele biti idoli nacije. Zbog toga uzimaju previse lopti i ne dozvoljavaju da se razvije neka timska igra iz koje bi isplivala Mesijeva genijalnost. U takvoj konfuznoj igri Mesi ne moze pokazati svoje umjece. Pa ne moze on svaki put uzeti loptu, preci pet igraca i postici gol.
Diego je oterao Passarellu, svog najboljeg defanzivca. Oterao ga je jer je trazio traku i podrivao mu autoritet. Neka Messi uradi nesto slicno. Ali za to treba imati muda. Pa kad otera Aguera i Teveza, neka i sam ode, ako 2014e ne odvede Argentinu do zavrsnice. To je ultimate gambler, kao sto je bio Maradona.Argentina nema tim. Nema nikakvog osnova da se kritikuje Mesi. Da je umjesto njega Maradona, bilo bi ISTO.
Zato sto je igrao protiv Sacchijevog Milana (cuo si za njih), Trapattonijevog Intera (verovatno i za njih), te Platinijevog Juventusa. Uz 1 extra sezonu Verone i onu poslednju sezonu Sampdorije, to bi bilo to. 2 titule i dva puta drugi (jos jedna titula izmakla u poslednjim kolima protiv ACMa 1988e), uz najveci broj bodova za tih 7 sezona, pokazuju ko je zasluzan za to. Pre i posle njega, to Napoli nije bio u stanju da uradi, kao ni Argentina, koja se od 1990e nije sastavila sa zivotom.Pa zasto nije uzeo svih 7 titula? Nije zato sto je neko drugi im'o bolji TIM. Fudbal je kolektivna igra.
Totalno neuporedivo.Sta mislis da sada Mesi predje u ovakvu Romu,.. Da li bi im za 7 godina donjeo dvi titule prvaka Italije. Ja mislim da bi.
U Maradonino vreme, 80-90% najjacih svetskih igraca je igralo u Calciu. Vreme kad su sette sorelle vladale. Danas to nije slucaj.
A i Roma, koja moze da kupi mnoge extra igrace (sada sa americkim parama), nije uporediva sa Napolijem, koji se pozajmio kod banaka za Diegov transfer.
Kod tebe je problem sto si Maradonu idealizovao do kranjih granica,.. To te onemogucava da realno sagledas kompletnu situaciju. Za tebe ce Maradona zauvijek ostati nedodirljiv, kao sto ce Ce Gevara ostati najveci borac za slobodu kod svih anarhistickih (marksistickih) ljevicara. I tebe i ljevicare ubi romantika
.
Maradona je bio nevidjen sarmer, mnogo vise od obicnog fudbalera. Svojevremeno sam vise volio gledati Maradonu kako trci nego druge igrace kada vode loptu
. Uvijek je bilo negodovanje kada kamera nije fokusirana na njega
. Im'o je nesto magicno u sebi sto je privlacilo ljudi i izazivalo zaslijepljenost i odusevljenje. Moze neko drugi postici fenomenalan gol, napraviti nevjerovatan potez, al' je sve sto uradi Maradona bolje i ljepse
. Zbog toga se desava da ljudi ne mogu objektivno sagledati njegove igracke mogucnosti. Njegova vaznost jeste bila ogromna, ali se opet dodatno napumpava do krajnjih granica.
A kada smo kod Batistute,.. Sjecam se da Maradona nije bas najbolje saradjivao sa njim u napadu,... Iako je Kanidza znatno slabiji igrac od Batija, puno bolje se razumio sa Maradonom. Zasto? Isti slucaj sa Mesijem - Aguero & Tevez.
Maradona je bio nevidjen sarmer, mnogo vise od obicnog fudbalera. Svojevremeno sam vise volio gledati Maradonu kako trci nego druge igrace kada vode loptu
Mozda jeste, mozda nije. Ako jeste, razlike su minimalne. U tome je poenta.Maradona je bolji tehnicar i inventivniji igrac.
Prave i sada, ubise,.. Samo je Mesija mnogo teze skrsiti nego Kristijana Ronalda. Momak ima prebrze noge, loptu gurne uvijek prije protivnika i strahovitim ubrzanjem pretrcava u 3-4 koraka,.. Kada mu ugledas ledja, onda je kasno. Tesko je odreagovati tako brzo i oboriti Mesija. Jos kad se tome pridoda da je stabilan ko tenk,.. Nije ga lako oboriti.Tacno. Samo su u ono vreme Gentile i ekipa pravili po 20ak faulova, a utakmice zavrsavali sa max. zutim kartonom.
Maradonina je velika prednost sto je bio suvise karizmatican igrac. Tesko se njemu neko mog'o suprostaviti. Karakter mu je mnog'o pomog'o i odmog'o u karijeri.Niko ne moze sam igrati, ali nemoj Messija i Diega u istu recenicu kad pricamo o efektu jednog coveka. Nije fer prema Diegu.
Kambiaso je los igrac za Argentinu. Njegov stil igre bi se puno bolje uklopio u neki evropski tim ili Urugvaj. Za Aguera i Teveza sam objasnio,.. Oni su lideri. Tesko je od njih napraviti radnike. Mozda bi mog'o neki mnogo dobar trener,..Cambisso i Aguero su navedeni kao Messijevi saigraci, spam Troglia i Dezottija koji su igrali u Maradonino vreme. Trova la differenza.
Mesi nije taj tip covjeka. On bi da sa svakim bude dobar. Maradonin karakter je veliki plus u poredjenju sa Mesijem. Sto se tice igrackih mogucnosti, tu su negdje,..Diego je oterao Passarellu, svog najboljeg defanzivca. Oterao ga je jer je trazio traku i podrivao mu autoritet. Neka Messi uradi nesto slicno. Ali za to treba imati muda. Pa kad otera Aguera i Teveza, neka i sam ode, ako 2014e ne odvede Argentinu do zavrsnice. To je ultimate gambler, kao sto je bio Maradona.
A ko je zasluzan za titulu Blekburna u prejakoj konkurenciji? Sirer!? Ko je zasluzan za titule Deportiva i Valensie? Verone? Dortmunda? Jednostavno, slozi se dobar tim, proradi hemija i eto ti titule.Zato sto je igrao protiv Sacchijevog Milana (cuo si za njih), Trapattonijevog Intera (verovatno i za njih), te Platinijevog Juventusa. Uz 1 extra sezonu Verone i onu poslednju sezonu Sampdorije, to bi bilo to. 2 titule i dva puta drugi (jos jedna titula izmakla u poslednjim kolima protiv ACMa 1988e), uz najveci broj bodova za tih 7 sezona, pokazuju ko je zasluzan za to. Pre i posle njega, to Napoli nije bio u stanju da uradi, kao ni Argentina, koja se od 1990e nije sastavila sa zivotom.
Pa evo, da je u prosloj sezoni za Romu igrao Mesi, da li bi imali sansu da osvoje ITA prvenstvo. Ja mislim da bi. Pa Kapelo je svojevremeno izjavio da ce osvojiti titulu ako mu dovedu Batistutu i tako je i bilo,.. Al' su opet imali dobar i uigran tim. Batistuta je uz Bastena jedan od najkompletnijih napadaca svih vremena, al' sa Fiorentinom nije mog'o osvojiti ITA prvenstvo. Fiorentina je bila jak tim u to vrijeme, sa fantasticnim Rui Kostom.Totalno neuporedivo.
A kada smo kod Batistute,.. Sjecam se da Maradona nije bas najbolje saradjivao sa njim u napadu,... Iako je Kanidza znatno slabiji igrac od Batija, puno bolje se razumio sa Maradonom. Zasto? Isti slucaj sa Mesijem - Aguero & Tevez.
He, he, he... To je moj covek. Sa njim teram aporije po vsjem forumu...
Ne bih rekao da je to romantika. Imam preko 50 tekmi Maradone u prime-u na VHS i DVD formatu, tako da znam o cem' pricam.
Depor i Valencia su bile extra jake ekipe, koje su trosile u rangu sa Realom i Barcom.
Verona je bila one hit wonder, a BvB je titulu uzela u krajnje slaboj konkurenciji sa Bayernom koji je failovao i Neverkusenom.
Valencia je napisao/la:Kod tebe je problem sto si Maradonu idealizovao do kranjih granica,.. To te onemogucava da realno sagledas kompletnu situaciju. Za tebe ce Maradona zauvijek ostati nedodirljiv, kao sto ce Ce Gevara ostati najveci borac za slobodu kod svih anarhistickih (marksistickih) ljevicara. I tebe i ljevicare ubi romantika
Ne bih rekao da je to romantika. Imam preko 50 tekmi Maradone u prime-u na VHS i DVD formatu, tako da znam o cem' pricam.
+1Maradona je bio nevidjen sarmer, mnogo vise od obicnog fudbalera. Svojevremeno sam vise volio gledati Maradonu kako trci nego druge igrace kada vode loptu. Uvijek je bilo negodovanje kada kamera nije fokusirana na njega
. Im'o je nesto magicno u sebi sto je privlacilo ljudi i izazivalo zaslijepljenost i odusevljenje. Moze neko drugi postici fenomenalan gol, napraviti nevjerovatan potez, al' je sve sto uradi Maradona bolje i ljepse
![]()
Moguce, ali ipak je covek 100% pure football class.Zbog toga se desava da ljudi ne mogu objektivno sagledati njegove igracke mogucnosti. Njegova vaznost jeste bila ogromna, ali se opet dodatno napumpava do krajnjih granica.
Ne bih se slozio. Maradona je bio mnogo nepredvidljiviji igrac. Lucidniji.Mozda jeste, mozda nije. Ako jeste, razlike su minimalne. U tome je poenta.
[youtube][/youtube]Prave i sada, ubise,.. Samo je Mesija mnogo teze skrsiti nego Kristijana Ronalda. Momak ima prebrze noge, loptu gurne uvijek prije protivnika i strahovitim ubrzanjem pretrcava u 3-4 koraka,.. Kada mu ugledas ledja, onda je kasno. Tesko je odreagovati tako brzo i oboriti Mesija. Jos kad se tome pridoda da je stabilan ko tenk,.. Nije ga lako oboriti.
Pa i to je deo igre.Maradonina je velika prednost sto je bio suvise karizmatican igrac. Tesko se njemu neko mog'o suprostaviti. Karakter mu je mnog'o pomog'o i odmog'o u karijeri.
Nisi me razumeo. Cambiasso i Aguero su WC igraci. Dezotti i Troglio to nisu bili. Bili su suvi prosek.Kambiaso je los igrac za Argentinu. Njegov stil igre bi se puno bolje uklopio u neki evropski tim ili Urugvaj. Za Aguera i Teveza sam objasnio,.. Oni su lideri. Tesko je od njih napraviti radnike. Mozda bi mog'o neki mnogo dobar trener,..
Malo ali sto devojci srecu kvari.Mesi nije taj tip covjeka. On bi da sa svakim bude dobar. Maradonin karakter je veliki plus u poredjenju sa Mesijem. Sto se tice igrackih mogucnosti, tu su negdje,..
Daj covece, pa Blackburn je uzeo EPL u konkurenciji miljama slabijoj od Serie A iz Maradonine ere.A ko je zasluzan za titulu Blekburna u prejakoj konkurenciji? Sirer!? Ko je zasluzan za titule Deportiva i Valensie? Verone? Dortmunda? Jednostavno, slozi se dobar tim, proradi hemija i eto ti titule.
Depor i Valencia su bile extra jake ekipe, koje su trosile u rangu sa Realom i Barcom.
Verona je bila one hit wonder, a BvB je titulu uzela u krajnje slaboj konkurenciji sa Bayernom koji je failovao i Neverkusenom.
Imali bi. Samo sto je Serie A 2010-11 <<<<<<<<<<<<< Serie A 1984-91.Pa evo, da je u prosloj sezoni za Romu igrao Mesi, da li bi imali sansu da osvoje ITA prvenstvo.
Opet gresis. Batistuta je bio poslednji komadic u mozaiku Capella zvan "Roma i titula", a Diego je bio kamen temeljac u uspesima Napolija i Argentine.Ja mislim da bi. Pa Kapelo je svojevremeno izjavio da ce osvojiti titulu ako mu dovedu Batistutu i tako je i bilo,.. Al' su opet imali dobar i uigran tim. Batistuta je uz Bastena jedan od najkompletnijih napadaca svih vremena, al' sa Fiorentinom nije mog'o osvojiti ITA prvenstvo. Fiorentina je bila jak tim u to vrijeme, sa fantasticnim Rui Kostom.
Kad je Batistuta sazreo, Maradona je zavrsavao karijeru. Nije to tako, kako ti opisujes.A kada smo kod Batistute,.. Sjecam se da Maradona nije bas najbolje saradjivao sa njim u napadu,... Iako je Kanidza znatno slabiji igrac od Batija, puno bolje se razumio sa Maradonom. Zasto? Isti slucaj sa Mesijem - Aguero & Tevez.
Evo za MAgicnog jedna ,postavljam i na ostalim temama pa neka malo i ovdje, da se ne osjecas zapostavljeno
:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
15.000 Napolitanaca u Bolonji
http://img858.imageshack.us/img858/3659/napoli1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img24.imageshack.us/img24/9051/napoli2f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img858.imageshack.us/img858/3659/napoli1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img24.imageshack.us/img24/9051/napoli2f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Postoji mogucnost da Goran Pandev pojaca Napoli do kraja leta,on ima ugovor sa Interom do 2014.,ali vec ga traze Bajern i Totenhem,a Napoli ce uputiti adekvatnu ponudu za ovog igraca.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
To dosta zavisi od toga da li ce Levezzi ostati na San Paolo.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
- legenda reala
- Kontakt:
Jel se vratio onaj Magica ja ga čeko njega nigdje
Ma neće Lavezi nigdje ,čisto sumnjam da će otići igdje
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Argentinac za medije potvrdio da ostaje na ''San Paolu''. Prezadovoljan prelaznim rokom kluba i nada se velikim uspesima ove sezone.legenda reala je napisao/la:Jel se vratio onaj Magica ja ga čeko njega nigdje![]()
Ezekiel Laveci je pominjan kao fudbaler koji skoro sigurno napušta Napoli, ali kako on sam kaže, do toga ipak neće doći, barem ne ovog leta.
Mančester Siti je bio favorit za njegov potpis.
''Znam da me ljudi u Napulju vole, tako da razumem njihov strah. Ipak, do sada nije bilo ponuda za mene, sve mediji zakuvavaju. Ne znam da li me je neko tražio. Već 4. avgusta se vraćam u Napoli na predstavljanje novog tima. Imam ugovor do 2015. godine i na raspolaganju sam Macariju'', otkrio je Laveci.
Gohan Inler je veliko pojačanje.
''Inler je sjajan fudbaler i što više šampiona u ovom timu je od ključne važnosti, posebno jer nas ove sezone čeka tri takmičenja. Da li Napoli može do Skudeta? Ne znam, ali ćemo dati sve od sebe da budemo bolji nego ikad!'', zaključuje argentinski špic.
Trenutno korisnika/ca: Cassano2024, galia95, lol89 i 10 gostiju.