FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 19 jul 2011, 23:41

Saurman je napisao/la: kod drugog gola trebam li reći da Buyten izgubio loptu na centru
nemoj nista govoriti, jer ako si sebe ubjedio u laz, nemoj i nas. :D
effe_sa je napisao/la:@gero: po ovom kako si napisao insidere, ja sam pravi insider :D
znam. zato si ti moj covjek. ;)
Valencia je napisao/la:Iako je porazen, Bajern je dobro izgledao na sredini terena (u onih pola sata koje sam odgledao). Treba jos vremena da se posloze jos neke kockice,..
sasvim zadovoljavajuce. osjeti se ta promjena u odnosu na proslu sezonu. nisu vise napadi tako prozirni, uposli roberyja i imas sansu. pokusava se nesto vise preko sredine, uz direktne pasove. mali muller nije bio na visini zadatka, pa je zbog toga nekoliko akcija upropasteno. takodjer je sukrivac kod drugog gola, kada mu je upucen dobar pas od bujtonje. mulija je haman los starter, jer je i prosle sezone prespavao prvih nekoliko kola.

@Centre forward, jarane, kao sto si vidio ne treba puno vjerovati pojedinim medijima. u skripcu sa vremenom, dosao sam do tog famoznog sport.de (rtl), koji je opravdao losu reputaciju. nadam se da ti nisam svojim sugestijama otanjio ionako tanak takulin. :)
mislim, nesto su pogodili, ali su vecinom tukli u krivu gredu.

sta jos reci, igra na momente nije bila losa, daleko od toga da smo od hsv nadigrani ili da su oni bili bolji takmac.
ko zna, mozda je ovaj samar i dosao u pravo vrijeme.
sa ovim porazom moj optimizam uopste nije narusen. naprotiv.
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 20 jul 2011, 01:14

Ja sam gledao samo prvih pola sata. Neuer pogrijesio kod prvog gola, a kod drugog rekao bih najprije je pogrijesio Muller, los prijem lopte, a ovi razvili protukontru. Nije mi se svidjelo sto je DvB ostao na centru i lagano se setao nazad u odbranu. A ljudi su odigrali dobar napad i uvalili gol. Ali ipak mislim da pored tih 0:2 nismo bili nadigrani, razlika je u iskoristenim prilikama.

Drugih pola sata nisam gledao, tako da necu komentarisati. Moram priznati da me je malo iznenadilo sto je izvrsena samo jedna izmjena (Kroos), nadao sam se da ce Takashi dobiti priliku, mada ne znam ni da li je bio na klupi :? .

Za sutra protiv Mainza se nadam da ce Boa zauzeti svoje mjesto pored, opet se nadam, Badstubera ;) . Breno jos nije sasvim spreman, tako da ne vjerujem da je u kombinaciji, a jos uvijek se spominje njegov moguci transfer. DvB mi nije omiljeni (sad ocekujem napade na Strudlu u korist Buytonje :mrgreen: ). I volio bih konacno vidjeti Takashija na terenu, a da nije na jutubetu :ugeek:, neka udje u zadnjih 5-10 minuta, eto samo da ga vidim :lol: . A mozda bi bilo bolje da Lahm predje desno, a Diego Armando ( :D ) dobije priliku lijevo (pretpostavljam da Rafinha ni sutra nece biti spreman), po meni dobro saradjuje sa Bilalom.

Joj ako nastavim ovako dobicu posao pomocnog trenera u Bayernu, kako samo formaciju razvijam :lol: :lol: :lol: .

Klare

Post Postao/la Klare » 20 jul 2011, 03:11

Gero brate, srce si mi slomio. :!: :cry: Misliš li stvarno da sam, lično ja, tamo neki balavac :?: , neko toliko tup, da vjeruje kojekakvim medijima :?: , neko ko nema svoje mišljenje, nego šeta od bloga do sranja, pa truje sebe, a zatim i druge ljude, forumaše. :?:
Nisam brate takav, nisam, ne znam odakle ovakve zaključke izvlačiš? :roll:
Na ovo pitanje za Vidala neću da ti odgovoram, iz principa. ;)
Da li te slučajno uznemirila moja šala-provokacija? :oops: Nije valjda dotle došlo. :D
Da li se to ruši naše prijateljstvo koje smo godinama stvarali, obnavljali...? :? :(

Bayern Munchen

Neuer - Köz , van Buyten , Badstuber , Lahm - Schweinsteiger , Luiz Gustavo - Robben , T. Müller , Ribery - Gomez

Zamjene:
50. Kroos :arrow: T. Müller

Hamburger SV

Mickel - Diekmeier , Westermann , Mancienne , Aogo - Kacar , Jarolim - Ben-Hatira , Töre , Elia - Son

Zamjene
45. Jansen :arrow: Ben-Hatira
56. Nagy :arrow: Töre

Srrijelci:
Kroos 57' , Son 7' , 30'

Utakmicu nisam gledao, tek sad skraćeni pregled. Postava u ovom trenutku nije mogla biti bolja, odobravam Koza prije Contenta, ili Pranjića. Ne zbog kvaliteta, nego zbog Lahma, koji treba da se privikne na lijevu stranu, rotacija nakon svake 2-3 utakmice nije moguća. Čak i on bi se gubio u takvim situacijama. Neuerova greška nije toliko opasna, koliko se pričalo, ali ipak je najzaslužniji za taj primljeni gol. Buyten mi je pao u očima nakon drugog gola iako je Muller najviše kriv, ondje se lopta mora čuvati, kao oči u glavi. Ali onakvo šetanje Buytena je nedopustivo, čak i u ovakvim utakmicama, ne mogu da vjerujem. :shock: Eto stani uz njeg', zaštiti ga od ostalih zmije, a kako ti on vrati :evil: , nevjerovatno. Fin gol Kroosa. ;) Ostatak priče vam ne mogu reći, jer ne raspolažem sa dovoljno informacija. Uglavnom, biće ovo fino pri povratku Rafinhe i Boatenga. a stručnom štabu dajem vremena do 5-og kola da shvate stvar, i udalje Badstubera što dalje od prve postave. ;)

@GALU care, pokvarena tastatura, sva slova ti rade, a svi znakovi interpucije da ne rade. :? Koji si ti igrač. :lol:
Eto sviđa mi se tvoje mišljenje, taman kao da zalazim u svoje duboke misli. :D Ubaci koju tačku, da je Geri lakše čitati, jer vidiš jedini se on i buni na ova tvoja remek-djela. :D Ali Geroslave s tačkama ne bi bilo to, to. :lol:

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 20 jul 2011, 03:46

Prva ozbiljnija utakmica, nista strasno.
Moram priznati da mi je Lahm izgledao dosta dobro (osim kod gola), puno je sigurniji na toj desnoj strani. Greska se dogodila, ali sam ubijedjen da nje ne bi bilo da je ovo neka sluzbena utakmica. Ovako, ko ga hebe. :lol:

Na vecini igraca se vidi da nisu dostigli radnu temperaturu, al' ima vremena. Robben, Muller, Schweini su ocigledno jos u fazi zahuktavanja. :D
Samo smeta mi sto se previse kritika upuceuje prema Badstuberu. Danas je bio dosta dobar, miran i prilicno agresivan. Vjerovatno i najbolji u odbrani Baye.
Ribery pokretac vecine akcija, namjestio je i dvije najbolje sanse na utakmici (za Bastiana i Super Maria). Mogla bi ovo biti njegova sezona.
Klare je napisao/la:@GALU care, pokvarena tastatura, sva slova ti rade, a svi znakovi interpucije da ne rade. :? Koji si ti igrač. :lol:
To ti je tzv. INTERPANKŠNAL EROR. :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 jul 2011, 06:29

[youtube][/youtube]
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 jul 2011, 11:01

Kad sam vidio pocetni sastav znao sam da ce se ovo desiti,jer kako ce prvih 11 (osim izmjene Rafinha/Koz) koji su igrali sa slabasnom Jenom na poluvremenu 2:0 igrati nesto bolje protiv HSV-a.
Svi nesto spominju kriv Van Buyten,kriv Badstuber,kriv Neuer,a ustvari kriv je Koz.
Kod prvog gola on je napravio onaj glupi faul,a kod drugog vidi da Gustavo pokusava pokriti Sona,ali ovaj mali brzi,Koz samo stoji ispred gola i gleda akciju.Lik ispred nosa mu ukliza i dade gol.
Van Buyten kriv sto je dao onakav pas Mulleru :lol: kako mu to treba dodavat,k'o po jajima polako :?
I ko je kod prvog gola ocekivao da ce lopta preletjeti njih sve i otici Sonu.Neuer je k'o i svako mislio da ce je zahvatiti neko od one dvojice (mrko mi traziti imena) s brojevima 44 i 32,ali preletila,jbg,desava se.
Muller & Gomez katastrofa.Jos je veca katastrofa sto je Gomez odigrao cijelu utakmicu,a vidio sam ga samo u situacijama kad neko puca na gol on natrcava ne bi li se odbila.
Za trenera koji je rekao da ce praviti rotacije u timu,ovo je bilo jadno.Schweinsteigera forsirat da ide na lijevo krilo da kombinuje s Riberyem,glupost cista.Doduse,svidjelo mi se Robbenovo i Riberyevo setanje s densne na lijevu/s lijeve na desnu,dok Muller pokirva desno krilo,a glupost je sto Schweini ide na lijevo,umjesto da igra na svojoj poziciji,a Lahm bude ofanzivniji.
Kozu dao ofanzivnu ulogu i to na strani gdje je Robben,da Bog sacuva.
Gustavo je odlicno odigrao ovu utakmicu i koliko samo izgledamo jaki s njim i Schweiniem u sredini.
Kroos za 10 minuta uradio vise nego sto bi Muller za dodatnih 50.Ni jedne izgubljene lopte,dok je kod Mullera bila jedna primljena,mozda.
Uopste ne shvatam sto na poluvremenu nije prebacio Lahma na desnu stranu,Koz napolje Pranjic na lijevog beka,Kroos umjestu Mullera i Olic/Petersen umjesto Gomeza.Ne znam kakva su pravila bila za izmjene,ali ja bih i Riberya napolje,a Alabu na njegovo mjesto,da vidi da nije nezamjenjiv.
Badstuber i vBuyten odigrali stavise dobru utakmicu,Badstuber je imao i finih pasova prema naprijed.
U drugom poluvremenu svi igraci HSV-a vecinu vremena bili unutar 40 metara od svog gola,tako da je bilo tesko sta i ocekivat za pola sata da se uradi bunkeru.
I jah,Badstuber bezveze dobio zuti,nije takn'o onu padavicarsku pi*ku,
Citao sam na drugim forumima,vec HSV dizu na vrh u sledecoj sezoni u BL,a moze biti da je HSV odigrao jendu dobru,mi jednu manje dobru utakmicu i to je to.
#miasanmia

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 jul 2011, 14:25

Francuski nogometni reprezentativac Franck Ribery, trenutni član minhenskog Bayerna, dao je optimistične najave za nadolazeću sezonu u razgovoru za Bild...

- Sada kada sam potpuno zdrav, neopterećen i opušten psihički, a imam i dobar odnos s trenerom, mogu doseći Messijevu razinu. To za mene nije upitno – rekao je Ribery, koji je dodao i da mu je o Messijevim izvedbama puno pričao reprezentativni suigrač Eric Abidal.

Potom je Ribery nahvalio novog stratega Bavaraca Juppa Heynckesa koji je zamijenio Louisa van Gaala.

- Heynckes me podsjeća na Hizfelda. Ima jednaku snagu, puno razgovara s igračima i dopušta im slobodu na travnjaku. To je ono što meni treba. Ponovo se osjećam slobodno i mogu pokazati ono što znam. Ponovo imam samopouzdanja ući u teške driblinge ili odigrati rizična dodavanja – zaključio je ponajbolji Bayernov igrač čije su nastupe u posljednje dvije sezone znatno reducirale brojne ozljede.

Glavni je 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 20 jul 2011, 19:20

Dobar Usami, dobar. ;)

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 20 jul 2011, 19:21

edotabako je napisao/la:Dobar Usami, dobar. ;)
Razvali mali :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2011, 19:24

Ova djeca bolja od prvog sastava. 8-)
Ne smijem ni pomisliti kakav ce Alaba biti igrac, a ni Usami po prikazanom ne odstupa puno.

Ponovo je odbrana rak rana, pogotovo ta pozicija stopera. Ovog puta je Tymo u paru sa Trubom i samo njihova nekomunikacija nas je kostala primljenog gola.
Da smo sinoc imali Rafinhu, cekali bi pola 9 i finalnu tekmu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 jul 2011, 19:29

Kroos ubi sa igrom, sve što uradi uspije a Usami nije loš

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 jul 2011, 19:34

Igral' mi S.Mario?, kako izgleda :arrow: terenu
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 19:36

Centre forward je napisao/la:Igral' mi S.Mario?, kako izgleda :arrow: terenu
Zagrijava se, kao i Muller i Schweinsteiger. Btw, Olić kapiten :!: 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 jul 2011, 19:56

Evo ga penal ,Muller majstor

Petersen 8-)

Haha nisam ni napisao ovo Bayernova odbrana je pokazala opet zasto je sjajna :?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 jul 2011, 20:13

Imamo mi super igraca,samo ne igraju na svojim pozicijama.
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jul 2011, 23:24

Klare je napisao/la:Gero brate, srce si mi slomio.
Nije valjda? :D
Klare je napisao/la: Da li te slučajno uznemirila moja šala-provokacija?
Nije. Ali me podstakla da ti objasnim neke stvari. 8-)
Klare je napisao/la: Da li se to ruši naše prijateljstvo koje smo godinama stvarali, obnavljali...? :? :(
Nikad u zivotu! Nas i secer ne moze zavaditi. :lol:
Posto je aktuelno, ponovo ti postavljam pitanje. Hoce li Vidal doci kod nas? Zayebi principe. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 jul 2011, 23:42

Danas je drugi sastav pokazao vise od prvotimaca jucer. Alaba jos jednom dokazao da ima kvaliteta za Bayern i da se na njega ozbiljno racuna. Usami je takodjer pokazao nesto od svojih vjestina i mislim da ce ovaj momak uspjeti u Bayernu. Petersen (il se meni cini il je dao gol u svakoj utakmici koju je igrao za Bayern) jos jednom pokazao da je dobar napadac i da ce ozbiljno konkurisati za prvi tim.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 21 jul 2011, 01:16

Gledao sam cijelu utakmicu ovaj put i moje skromno misljenje je da smo bolje odigrali od one jucerasnje (a gledao sam samo prvo poluvrijeme jucerasnje utakmice).

Nije mi se ispunila zelja da gledam Boatenga, ali zato Takashi igrao od pocetka i prezadovoljan sam njegovom igrom, posebno u prvom poluvremenu. Dobro je saradjivao i sa Rafkom, koji je bio solidan, samo par pogresnih pasova, ali inace dobar. Tymo me kao i uvijek razocarao na poziciji stopera, a Badstuber je bio solidan, osim sto njih dvojica imaju slabu komunikaciju (neko je to vec spomenuo, da sada ne trazim citat ;) ). Contento je bio dobar naprijed, ali kasni u odbrani (kako ga samo Risse pretrca :oops: ). Gustavo dobar, ali puno bolji u veznom redu. Olic se cini mi se vraca na one stare partije, kako covjek samo trci, kako je uporan, nikad ne odustaje. Alaba mi se u pocetku cinio malo pogubljen, ali kad se ustelio pokazao je da ce od njega biti igrac, sve u svemu (moj u Rasemu :D neka se niko ne uvrijedi ;) ) svidjela mi se njegova partija. Pranjic je bio dabar takodjer, onaj sut da nije isao po sredini gola, bio bi golcina prava. Kroos dobar, bolji od onih partija koje pamtim iz prosle sezone (iako ih nije ni bilo puno :mrgreen: ). Petersen nije imao bas prilike da se iskaze, ali covjek je (kao sto neko rece) konstantan strijelac, pa vidjet cemo sta ce biti. Muller kad je usao je odigrao standardno, izborio penal. Neuer se cini mi se uklapa postepeno u igru, jos kad pred njim bude prava odbrana, a ne ova polovna...

Moglo je i bolje, ali nisam nezadovoljan ni ovom pobjedom na penale. Jedva cekam Audi Cup, mislim da cemo poslije toga znati na cemu smo definitivno. Ja sam optimista i mislim da imamo dobru ekipu i konacno jaku klupu. Da nam se ne desava da idemo na utakmicu sa cetiri igraca na klupi :? .

Klare

Post Postao/la Klare » 21 jul 2011, 02:59

geronimo je napisao/la: Nije. Ali me podstakla da ti objasnim neke stvari. 8-)
A eto objašnjavao si neke stvari, koje i sam znam. Jest da ne znam Njemački pa slabo pratim te intervjue, vijesti, ali pametnom dosta i ovo što se prevede po forumima da ukopča dosta stvari. Blogove ne posjećujem, niti naše domaće stranice, čak ni stranicu čiji forum koristim, živa istina. ;) Imam nešto inostranih medija, ali ne bih da otkrivam te važne detalje. :)
Eto ako hoćeš da znaš :mrgreen: , Vidal je do početka sezone naš igrač :!: OPREZ! Ne uzimajte ovu informciju, ni slučajno, skroz zasigurno. :lol:

Alaba je puno napredovao za ovu godinu dana posudbe, nevjerovatan talenat. 8-) Ove utakmice ništa ne znače, novi je trener, još se slaže ekipa, tako da će mejerodavni pokazatelj biti tek prvo kolo Bundeslige, BvB se ne šali.

A eto kad si spomenuo secera, ima li ga igdje :? , majstor je u prerušavanju, ali 90% sam siguran da redovno prati ovaj forum. :D

bavarac_33
Kontakt:

Post Postao/la bavarac_33 » 21 jul 2011, 11:27

hvala Bogu, Vidal potpisao za Juventus..:D
'Dobar dan. Javljamo se iz Mostara. Ovdje je nedjelja.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []