FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

kimbo
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la kimbo » 21 jul 2011, 02:42

Borac me danas impresionirao , cak i vise nego Zeljo ptotiv Serifa prvu tekmu.
Ovo nece izaci na dobro vec druga medjunarodna tekma protiv nenaivnog protivnika a da su ih nasi timovi bukvalno nadtrcali. Borac jak, nema u ekipi nijednog alibi igraca svi daju 100% i vjeruju u sebe.
Izgleda da je izbor trenera bio pravi, Bora j profesionalac pravi i izgleda prenosi to na svoje igrace.

Sta se vidilo iz ove vije tekme Borca da nasi timovi imaju lose samopouzdanje , nevjera u sebe je kostala Borca onolikog poraza u prvoj tekmi.
A sudija je danas pravo oo hinjski "zidovski" odradio stvari u kljucnom momentu kada se igra lomila nije dosudio cisti penal i natezao za Maccabi.

Nadam se da ce Zeljo sutra izavci na teren sa samopouzdsnjem i stvarnom vjerom u sebe .... Sarajevo ima puno laksi posao i vjerujem da najvjerovtnije prolaze dalje.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 jul 2011, 06:29

mozete li vi srbi ikako bez klicanja ratnim zlocincima? i da ,da vas pitam,koliko prijeranog stanovnistva trenutno zivi u bl?

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 21 jul 2011, 07:10

mozete li vi srbi ikako bez klicanja ratnim zlocincima? i da ,da vas pitam,koliko prijeranog stanovnistva trenutno zivi u bl?
SAmo mi reci kojem ratnom zlocincu se klicalo,bio sam na stadionu a ne sjecam se nesto?

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 21 jul 2011, 07:27

Armageddon2012 je napisao/la:Svaka cast Borcu,svaka cast i vama forumasima koji ste listom bili uz nas veceras.

Mi nismo uspjeli,ali vama zelim da se vrati sutra sva sreca koju mi nismo imali u ove dve utakmice.

PS Srdjane,Dujakovici nisu braca :D
Velid Spaho sinoc rece da jesu.
BosnaE

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 21 jul 2011, 07:31

Čestitke na pobjedi, uvjeren sam u to da niste primili onaj gol pred kraj prvog pol. da bi ovo drugacije zavrsilo.. Možda vi ne bi prosli ali sigurno da bi se njima tresle gaće prije puta u Banja Luku..
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 jul 2011, 08:25

samosarajvo je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la: Sad da se malo okrenem nasim igracima od veceras:
Markovic, sjajan opet imamo najboljeg stopera PL BIH.
Grahovac, najbolji mladi igrac BIH, veceras je postao igrac, nema vise straha od duela, smireni je nego proslu sezonu, definitivno sazrjeva.
jes jes kako da nije
Izvini a kao nisu? Ko je boli stoper od Markovica, Nejma ili Vasilic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ili pak Sajmon Milosevic.
Od Grahovca garant nema boljeg mladog igraca u BIH do 19 godina. Ako ima ispavi me.... Ja kazem da trenutno nema.

Ma ekipa puca od snage, Cvele im je izvadio dusu na pripremama, a i treninzi su "Evropski". Bojim se da ga do godine Mamic ne uzme kao trenera Dinama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 jul 2011, 08:57

gruezi je napisao/la:mozete li vi srbi ikako bez klicanja ratnim zlocincima? i da ,da vas pitam,koliko prijeranog stanovnistva trenutno zivi u bl?
Sta tebe briga mogul ili ne mogu ???? :evil: Cestiti i posteni ljudi ne skandiraju ratnim zlocincima pa ma ko oni da su. Mozda je tebi zasmetalo i ovo sto smo svi zajedno nocas bili uz nas Borac pa zelis zapoceti politicku pricu. :x Neka smo mi pobijedili - ovo je svakom pametnom u Bosni dovoljno. Sada se okrecemo Sarajevu i Zelji. Cestitke Borcu i pozdrav iz Zenice ....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 jul 2011, 09:02

Ja samo ne znam koje to politicke povike sa tribina su se cule sinoc. Ja nisam nista cuo a bio sam na tribinama, mozda povike protiv Bokija Tadica, pa to je sve ok :lol: :lol: :lol: :lol: A i ne vrijedja nikoga do samog Bokija :lol: :lol: :lol: :lol:

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 21 jul 2011, 09:03

Nisam gledao drugu utakmicu ali u prvoj definitivno niste zasluzili da izgubite onim rezultatom, a po postovima vidim da ste ih ovu drugu utakmicu posteno nadigrali. Znaci, iako rezultat ne govori tako, uz malo srece ste mogli proci. Cestitke na pobjedi.

PS Ostavite se vise gluposti, nemojte biti djeca i skandirati ljudima koji vasem narodu nisu nista dobro donijeli(kad kazem vasem mislim i na nas jer smo mi jedan narod). J.bo vas naziv i j.bo imaginarne granice izmedju FBiH i RS. Zar je to vrijedilo ljudskih zivota? Koliko mora proci da se shvate neke stvari, koliko treba da se ne bude ovca i da se razmislja realno sa svojom glavom. Nemojte biti povodljiva masa kojom diktiraju ljudi koji ostvaruju svoje licne interese, a vama sipak.
Mi nikada odustati necemo...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jul 2011, 09:05

ajmo preskočiti priču o politici i tribini, a nastaviti o fudbalu i terenu.

hvala.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 jul 2011, 09:05

Mani te se politike - slavite pobedu. Pirovu i ipak pobjedu. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 10:03

Za pocetak,samo ako mi admini dopuste da kazem jednu recenicu,jer se iznijela neistina.Juce se na utakmici NIJE klicalo niti jednom ratnom zlocincu!Ne znam sta ste vi to culi,jedino sto se pjevalo "spasi Srbiju i ubij se,Tadicu Borise" i pjevalo se "zivjela Kraljevina Srbija".Znam da ni to ne odgovara vama,ali sigurno da ovo nikog ne vrijedja.Bar ne toliko.Nemojte molim vas iznositi lazi.Ratnim zlocincima se nije skandiralo!!!

E da se vratimo na sport...Ne znam stvarno sta da kazem,jedna od najboljih utakmica u zivotu,koje sam ja pogledao.Mislim na Borac naravno.Zanimljiva,puno golova,puno prilika,sijevaju precke,stative,nedosudjeni penali,mi vodimo dva puta,oni stizu,jednostavno sve ono sto jedna fudbalska predstava treba da sadrzi.

Ostaje zal za ona 3 gola u 2 minuta u Haifi,ali kao sto moj jedan kolega rece,jos smo mi mali da bi se igrali sa velikima.Polako,ovo je jedan fin iskorak,i samo trebamo nastaviti jos bolje,i jos jace.

Ono sto je meni najbitnije je da postoje velike sanse,da ako izborimo Evropu sljedece sezone,da bi mogli biti nosioci,a onda ce biti puno lakse.Mozda cak i grupna faza LE. :D

Hvala svima na zdusnoj podrsci!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 21 jul 2011, 10:20

Borac sinoć dobar. Ono što me je impresioniralo, je onolika želja igrača da iznenade, po pristupu jučer vidjelo se definitivno da su vjerovali u čudo. Onaj skandinavac je sudio katastrofalno, previd čistog penala, sa par tendenciozno dosuđenih stvari protiv Borca. Ipak oni profulani ziceri, možda nekome znače nedostatak sreće, ali su meni ipak pitanje kvaliteta. Makabi jeste kvalitetnija ekipa, ali svaka čast Borcu na pristupu i zalaganju. Za klub iz BiH, ona predstava protiv ekipe koja pripada gornjem europskom domu je svake hvale vrijedna. Ostaje pitanje šta možemo uraditi da naša liga postane kvalitetnija i da naši klubovi odigraju makar 20 jačih utakmica u toku sezone, pod većim pritiskom? Jer nedostatak kvalitetnih utkamica i iskustvo igranja na nekom većem nivou je bilo presudno da Borac ispadne.

P.s. Iskreno očekivao sam puno veći broj Lešinara na utakmici. Ono što se moglo vidjeti na tv-u po pitanju popunjenosti tribina je bilo prilično loše. Valjda raja na godišnjem.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 10:22

Brojnost Lesinara je bila fina,standardna.Medjutim brojnost obicne publike je debelo podbacila.Sramite se Banjalucani!

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 21 jul 2011, 10:26

Sto se prije vratimo u realnost bice bolje.
Na greskama se uci :!:

Gradiska away :D

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 10:27

slika

slika

slika

slika

slika

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 jul 2011, 10:30

Rade Paprica 9 je napisao/la:Borac sinoć dobar. Ono što me je impresioniralo, je onolika želja igrača da iznenade, po pristupu jučer vidjelo se definitivno da su vjerovali u čudo. Onaj skandinavac je sudio katastrofalno, previd čistog penala, sa par tendenciozno dosuđenih stvari protiv Borca. Ipak oni profulani ziceri, možda nekome znače nedostatak sreće, ali su meni ipak pitanje kvaliteta. Makabi jeste kvalitetnija ekipa, ali svaka čast Borcu na pristupu i zalaganju. Za klub iz BiH, ona predstava protiv ekipe koja pripada gornjem europskom domu je svake hvale vrijedna. Ostaje pitanje šta možemo uraditi da naša liga postane kvalitetnija i da naši klubovi odigraju makar 20 jačih utakmica u toku sezone, pod većim pritiskom? Jer nedostatak kvalitetnih utkamica i iskustvo igranja na nekom većem nivou je bilo presudno da Borac ispadne.

P.s. Iskreno očekivao sam puno veći broj Lešinara na utakmici. Ono što se moglo vidjeti na tv-u po pitanju popunjenosti tribina je bilo prilično loše. Valjda raja na godišnjem.
Zajednicka liga bivse Jug. sa 16 ili 18 klubova, iz koje bi se islo direkt u LS, a u kvalifikacije i LE preko domaceg prvenstva, to jedini spas fudbalu na ovim prostorima, ili to ili cemo ovako prolaziti: "Dobro smo igrali ali su kvalitetniji".

Liga sa Dinamom, Hajdukom, Varteksom, Zeljom, Sarajevom, Borcem, Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom, Olimpijom, Mariborom, Buducnosti itd. bi bila u rangu Holandije, Grcke. Tada bi i nasi klubovi iz BIH imali vise jacih utakmica, vise para, vise navijaca, bolje stadione itd.

A do tada, ima da gulimo PL BIH, a nije ni to lose ;)

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 21 jul 2011, 10:35

SrdjanBL je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:Borac sinoć dobar. Ono što me je impresioniralo, je onolika želja igrača da iznenade, po pristupu jučer vidjelo se definitivno da su vjerovali u čudo. Onaj skandinavac je sudio katastrofalno, previd čistog penala, sa par tendenciozno dosuđenih stvari protiv Borca. Ipak oni profulani ziceri, možda nekome znače nedostatak sreće, ali su meni ipak pitanje kvaliteta. Makabi jeste kvalitetnija ekipa, ali svaka čast Borcu na pristupu i zalaganju. Za klub iz BiH, ona predstava protiv ekipe koja pripada gornjem europskom domu je svake hvale vrijedna. Ostaje pitanje šta možemo uraditi da naša liga postane kvalitetnija i da naši klubovi odigraju makar 20 jačih utakmica u toku sezone, pod većim pritiskom? Jer nedostatak kvalitetnih utkamica i iskustvo igranja na nekom većem nivou je bilo presudno da Borac ispadne.

Zajednicka liga bivse Jug. sa 16 ili 18 klubova, iz koje bi se islo direkt u LS, a u kvalifikacije i LE preko domaceg prvenstva, to jedini spas fudbalu na ovim prostorima, ili to ili cemo ovako prolaziti: "Dobro smo igrali ali su kvalitetniji".

Liga sa Dinamom, Hajdukom, Varteksom, Zeljom, Sarajevom, Borcem, Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom, Olimpijom, Mariborom, Buducnosti itd. bi bila u rangu Holandije, Grcke. Tada bi i nasi klubovi iz BIH imali vise jacih utakmica, vise para, vise navijaca, bolje stadione itd.

A do tada, ima da gulimo PL BIH, a nije ni to lose ;)
Nešto kao u košarci. Ta ideja postoji ima 7 godina, ali koliko sam ja u toku, najviše protivnika takvom takmičenju je trenutno u Srbiji, ni u Hrvatskoj nisu pretjerano naklonjeni toj ideji.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 jul 2011, 10:41

Ma da znam, seratori, to je sve zato sto je kod njih u fudbalu mafija infiltrirana, pa sada ne mogu nista bez njih.

Ipak sam misljenja da je ce se to desiti neminovno, za 5 ili 10 godina sigurno. Jer ovako nema isplativosti. ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 jul 2011, 10:46

SrdjanBL je napisao/la:Ma da znam, seratori, to je sve zato sto je kod njih u fudbalu mafija infiltrirana, pa sada ne mogu nista bez njih.

Ipak sam misljenja da je ce se to desiti neminovno, za 5 ili 10 godina sigurno. Jer ovako nema isplativosti. ;)
Dobro vam je i ovako - u tom slucaju tj u ligi od Vardara pa do Triglava - tesko da bi ikad Borac zaigrao u LP.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.