FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Romariooo » 21 jul 2011, 16:24

ajd fabregas je barem i klasa neka, al ovaj vidal, onako solidan, al ima takvih ima na desetine i stotine mozda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 21 jul 2011, 16:30

Romariooo je napisao/la:gdje mi je drug effe, sta bi od bayernove velike sposobnosti da dovede najvece svjetske zvijezde, dovedoste li coentrao-a, jel aguero blizu, jel nemogodoste ni veliku zvijezdu Vidala dovesti
ja nezz kada je bila prica o agueru i bayernu ako su i postojale onda su bile nekakve patke i guske...

" onclick="window.open(this.href);return false; - popisam se na ovakvu zvjezdu ... dobro će se snaći u Real-u

Što se tiče vidala, bio je usmeni dogovor izmedu Uli-a/Jupp-a i Vidala prije par sedmica ali et ipak se odlučio za Juve. Igrač je jbg dobar za te pare tako da je šteta što nije došao u Bayern ali jbg nije sad apokalipsa što ga nisu doveli.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 jul 2011, 16:34

thulkazal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:gdje mi je drug effe, sta bi od bayernove velike sposobnosti da dovede najvece svjetske zvijezde, dovedoste li coentrao-a, jel aguero blizu, jel nemogodoste ni veliku zvijezdu Vidala dovesti
ja nezz kada je bila prica o agueru i bayernu ako su i postojale onda su bile nekakve patke i guske...

" onclick="window.open(this.href);return false; - popisam se na ovakvu zvjezdu ... dobro će se snaći u Real-u

Što se tiče vidala, bio je usmeni dogovor izmedu Uli-a/Jupp-a i Vidala prije par sedmica ali et ipak se odlučio za Juve. Igrač je jbg dobar za te pare tako da je šteta što nije došao u Bayern ali jbg nije sad apokalipsa što ga nisu doveli.
gledao sam ga sad na copa americi, onako solidan i nista vise sto jest jest, nekako tusi loptu, usporava igru, doduse mozda zato sto je bio i glavni igrac u veznom recu i nije imo s kim igrati, al ono sto sam vidio nije bilo nista posebno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 jul 2011, 20:07

http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... /30279.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Dresovi za LP-a.
Po meni su sasvim zadovoljavajuci. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jul 2011, 21:55

O Romarioo jesi to neku utakmicu barce pogledao pa se sad javljaš na forumu.....auuu ja zaboravio ti ne gledas utakmice barce u ligi a gdje bi tek pogledao neku barcinu prijateljsku :D :D :D
i jel tako moj "pametni", neuer je kao manja zvijezda od vidala??'neuer nije svjetska klasa???kako bi i bio kad za tebe sammer,gerd muller i slicni nisu svjetska klasa :D :D :D

e nakon što sam prozborio s ovim klincem da se okrenem malo ovoj temi oko vidala...malo prije tek vidjeh ovu informaciju, baš sam cijeli dan opet bio "zauzet", punog trbuha sjedoh za tv i vidim vidal otišao u juve
e sad je nagradno pitanje šta može čovjeka povuć da ode u juve, koji ne igra ligu prvaka, koji je u največoj krizi ikad (iako čak sam prije već rekao da mi juve jeste simpatičan klub)? i još ode u slabiju ligu...e koji su argumenti da ode tamo???insideri to naravno znaju a možda i ja dam po neko objašnjenje , malo kasnije :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kicked21
Kontakt:

Post Postao/la kicked21 » 21 jul 2011, 22:43

Omerbavarac je napisao/la:http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... /30279.php
Dresovi za LP-a.
Po meni su sasvim zadovoljavajuci. 8-)
prelijepi kao i svaki do sada (mislim da su za gostujuce utakmice) :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jul 2011, 22:51

effe_sa je napisao/la: punog trbuha sjedoh za tv i vidim vidal otišao u juve
e sad je nagradno pitanje šta može čovjeka povuć da ode u juve, koji ne igra ligu prvaka, koji je u največoj krizi ikad (iako čak sam prije već rekao da mi juve jeste simpatičan klub)? i još ode u slabiju ligu...e koji su argumenti da ode tamo???insideri to naravno znaju a možda i ja dam po neko objašnjenje , malo kasnije :D
E moj Effenberze, nije tebi lako. :lol:
Niko ti nije rekao da je Juve veci od svih tih klubica u BL, pa i od Bayerna koji je u monopol ligi #1. WOW.
Ta "jaca liga" je liga jednog kluba, koji svake sezone ima najjacu ekipu, budzet, pojacanja...Ta "jaca liga" je izgubila dva mlada potencijalno velika igraca samo u poslednjih mesec dana. I tako to ide svake sezone. Verovatno tu nije kraj.
Ali, ako ti tvrdis suprotno, prilagodicemo ti realnost, kao onomad ucenici Hegelu. ;)

kicked21
Kontakt:

Post Postao/la kicked21 » 21 jul 2011, 23:03

magica, idi komentarsi juventus tamo dje je i mjesto, okani se Bayernove teme ako nije problem :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jul 2011, 23:18

MaGiCa je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: punog trbuha sjedoh za tv i vidim vidal otišao u juve
E moj Effenberze, nije tebi lako. :lol:
Niko ti nije rekao da je Juve veci od svih tih klubica u BL, pa i od Bayerna koji je u monopol ligi #1. WOW.
Ta "jaca liga" je liga jednog kluba, koji svake sezone ima najjacu ekipu, budzet, pojacanja...Ta "jaca liga" je izgubila dva mlada potencijalno velika igraca samo u poslednjih mesec dana. I tako to ide svake sezone. Verovatno tu nije kraj.
Ali, ako ti tvrdis suprotno, prilagodicemo ti realnost, kao onomad ucenici Hegelu. ;)
Poredit Juve i Bayern je isto kao poredit Bukovik iz Gornjeg Srebrenika i Sarajevo. Suvisno je ista komentarisat. Rijetko se koji klub moze poredit sa Bayernom, ne samo po uspjehu u domacoj ligi nego i u evropi.
U domacoj ligi se Juve moze poredit s Bayernom ali kad se dodaju i titule koje su osvojili namjestanjem utakmica.
Vama je spas jedino Moggi tj. Gargamel slika tj slika i ako vam on moze namjestit neku utakmicu i titulu, al to se trebaju dogovorit on i Moratti i Berlusconi na koga je red da sad osvoji ligu.

slika slika slika

Suvisno je bilo sta vise govorit.
"Stimung liga" :lol: :lol: :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 jul 2011, 23:19

@Omo okrece temu na drugu stranu, sto je za svaku pohvalu. ;)
Moji Bavarci su mnogo toga tacnog napisali, pa godilo to nekom ili ne, mi smo uvijek u pravu. :D
Spaghettifresser (ovo je odgovor za one kojima kobasice ne izlaze iz usta) mogu biti zadovoljni, uostalom kao i mi. Bilo sminka ili ne, ova Ulijeva izjava mi se pravo dopala.
Hoeneß ist sauer, aber nicht frustriert: „Das war so ein Transfer, den ich immer unter 50 Prozent gesehen habe. Ich habe mir gedacht: Wenn's klappt, ist's schön, wenn's nicht klappt, ist auch gut."
Transfer koji nisu potpuno ozbiljno shvatili (jer nije neophodan), ucinili su ono koliko su mogli /htjeli, a to je tih 50%, koje su poklonili treneru i njegovom vjerovanju na rijec. Vise, niti su htjeli, niti zeljeli. Heynckes je pomalo ispao levat, svojim (odnedavno) cestim izjavama kako je tu sve rijeseno (kao sto neki kazu...previse je izvirio kroz prozor).
Znaci, podvlacim ovu: Da je uspjelo bilo bi lijepo, ako se desi suprotno, opet je dobro. :D
Monolog je napisao/la: Bayern je želio dovesti Vidala za par miliončića, a kako Voeller to nije dopustio, onda su se nadali tom odnosu koji imaju Vidal i Yupp
Povrsinski gledas, jer ne poznajes kako Bayern funkcionira.
Nije stvar u to "par milioncica", jer i Juve nije dao vise nego je Bayern nudio (sem toga, u Bayernu bi sigurno vise zaradjivao), nego u mentalitetu samog igraca. Nije lako doci iz opanaka i zeljeti postati gospodin preko noci.
Bayern ga je u neku ruku testirao i kao takav nije polozio test. Mjesta za kajanje (barem kod Bayerna) nema, dok na suprotnoj strani nisam siguran.
MaGiCa je napisao/la: Ta "jaca liga" je liga jednog kluba, koji svake sezone ima najjacu ekipu, budzet, pojacanja...Ta "jaca liga" je izgubila dva mlada potencijalno velika igraca samo u poslednjih mesec dana. I tako to ide svake sezone. Verovatno tu nije kraj.
Ta jaca liga ima izvanrednu omladinsku skolu, u koju su sve oci uprijete. Zar ti mislIs da neki od Bundesligasa ne bi malo vise otvorili salajbuk, sto se tice transfera, da ne vide gdje lezi njihova snaga?
Posteno poslovanje + fantasticna omladinska skola = recept za (dugorocni) uspjeh.
I dalje ce se desavati da gube mlade, perspektivne igrace (koje sami odgoje), ali njihovi putevi nece biti bas ka apeninama.
Vom Jäger zum Gejagten

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 21 jul 2011, 23:21

kicked21 je napisao/la:magica, idi komentarsi juventus tamo dje je i mjesto, okani se Bayernove teme ako nije problem :D
Momak(covjek ,dijete, nije bitno :mrgreen: ) je kroz Juventusov primjer i poredenje prokomentarisao i Bayern te odg na prozivanje ,nema potrebe da ide "tamo"da komentarise :roll:
Semir@ dobre slike :mrgreen: ,de imas li stranicu neku il sta si ukucao za te slike ,btw ja trazim danima tako nesto al nigdje ,msilim da ce mi trebati u blizoj buducnosti :D ,da ne idem dalje u off topic ...

I da .MAgica navija za NApoli a ne za lopovski tim ...samo je onako stao u odbranu 8-)
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jul 2011, 23:27

@Magica: samo sam tebe čekao, jer ti i romarioo idete u paru...jel ima nešto među vama??? :D :D samo nemojte molim vas mene petljat u te sheme...fakat žene i kafane to može, al na muškarce se ne ložim :D žao mi je što ću vas obojicu razočarat :D dobili ste javno pedaluuu :D :D
doduše od tebe se ovako može po nešto i pametno pročitat, s vremena na vrijeme, al ti si zaljubljenik u talijanski fudbal toliki da bi ti za talijane stavio ruku u vatru da je još gore stanje nego što jest
još jedna je stvar tebi poznata pošto toliko pratiš talijanski fudbal a to je da je juve bio velika žrtva kada su mu bile oduzete titule i kada je bio izbačen u niži rang takmičena...i znamo da inter bez toga ne bi postao to što jest, al je i taj inter dobio lekciju svoju prošle sezone....međutim isto tako znamo da je juve mutnim radnjama dobio vidala i da se tu vjerovatno dosta novca opralo......o monopolu nemoj da pričaš, jer bayern kad je imao skroz lošu sezonu igrao je Kup Uefa prije koju godinu, a znamo da talijani stalno guraju ekipe intera i milana u ligu prvaka i znamo da se tamo više šteli....znači ako čemo o mutnim radnjama, neplaćanjima poreza, dugovima i slično onda imaš na ovom forumu par klubova , i to ne samo talijanski o kojima možeš komentarisat po tom pitanju...bayern je nekad mogao koju povlasticu dobit u utakmicama al zbog svog ugleda i reputacije, al ne zbog mutnih radnji, kupovanja utakmica i slično...znamo kako se pojedinim klubovima, u evro kupovima sviraju penali ili slične stvari
e sad fino zamisli da ljudi poput hoenessa, rummenige, beckenbauera hoče da još šta namjeste pa gdje bi tad bio kraj bayernu???a npr. rummenige je predsjednik udruženja največih evropskih klubova i opet bayern igra u svemu pošteno...prema tome kada krenete o monopolima, namještanjima i sličnim stvarima na ovoj temi onda se može zaključit da samo gajite neku ljubomoru i mržnju prema bayernu...a mržnja često nastaje od prevelike zavisti ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jul 2011, 23:30

warden je napisao/la:
kicked21 je napisao/la:magica, idi komentarsi juventus tamo dje je i mjesto, okani se Bayernove teme ako nije problem :D
Momak(covjek ,dijete, nije bitno :mrgreen: ) je kroz Juventusov primjer i poredenje prokomentarisao i Bayern te odg na prozivanje ,nema potrebe da ide "tamo"da komentarise :roll:
Semir@ dobre slike :mrgreen: ,de imas li stranicu neku il sta si ukucao za te slike ,btw ja trazim danima tako nesto al nigdje ,msilim da ce mi trebati u blizoj buducnosti :D ,da ne idem dalje u off topic ...

I da .MAgica navija za NApoli a ne za lopovski tim ...samo je onako stao u odbranu 8-)
Na google izaberi gore slike i ukucaj Moggi. Nema sta drugo izac osim ovih lopovluka sto rade :D., al najvise su slike gdje prica na mobitel.... vjerovatno zove sudije da dogovore rezultate utakmica i strijelce :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jul 2011, 23:39

geronimo je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Ta "jaca liga" je liga jednog kluba, koji svake sezone ima najjacu ekipu, budzet, pojacanja...Ta "jaca liga" je izgubila dva mlada potencijalno velika igraca samo u poslednjih mesec dana. I tako to ide svake sezone. Verovatno tu nije kraj.
Ta jaca liga ima izvanrednu omladinsku skolu, u koju su sve oci uprijete. Zar ti mislIs da neki od Bundesligasa ne bi malo vise otvorili salajbuk, sto se tice transfera, da ne vide gdje lezi njihova snaga?
Posteno poslovanje + fantasticna omladinska skola = recept za (dugorocni) uspjeh.
I dalje ce se desavati da gube mlade, perspektivne igrace (koje sami odgoje), ali njihovi putevi nece biti bas ka apeninama.
Ta liga uopste nije jaca, vec slabija. I ti i ostali to jako dobro znate, ali se pravite mutavi, kao da su vam usta puna tih kobasica. Sa spaghetti testom se moze govoriti, mada ne preporucujem. :mrgreen:
A ne moraju ti "nebruseni dijamanti" da idu na Apenine. Poenta je da dok odlaze prvom prilikom, ta liga nije tako ozbiljna kako vi to ovde predstavljate.
Hvala na razumevanju.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jul 2011, 23:47

@Magica: jesu li kobasice sve što imaš spomenut???? :D :D slab si postao i sa argumentima, gubiš se svaki dan sve više......kad jedan schalke razbije jedan inter onda se zna koliko je ta talijanska liga jaka
a ne znam ti mi odavno nešto govoriš o odlasku njemačkih talenata, logično da će neki njemački talentovani igrači otići u real madrid...real madrid je mit, veličina, nemamo se tu šta zavaravat, al koji su to drugi otišli u neki drugi klub.... ja koliko znam schweinsteiger, lahm, muller, gotze, hummels oni su svi u njemačkoj....a na večinu nabrojanih su brijali i talijanski klubovi...večinom vi koji krikujete bundesligu ste jako površni, uhvatite se za mrvice, sitnice......a i dobri su vam izgovori....npr. kad bayern dovede neuera, onda neuer nije svjetska klasa, a kada juve dovede vidala onda je vidal svjetska klasa....kada bayern dovede robbena onda on nije svjetska klasa jer se često povrjeđuje, a nije bitno što čovjek u 6 utakmica zabije 5 golova i ima još toliko asistencija i dobrih poteza....znači da dočaramo vaše argumentovanje npr. kada kiša pada jedan dan u sedmici po vama pada cijele sedmice...vrlo zanimljiva logika, mora se priznat :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jul 2011, 23:52

effe_sa je napisao/la:@Magica: samo sam tebe čekao, jer ti i romarioo idete u paru...jel ima nešto među vama??? :D :D samo nemojte molim vas mene petljat u te sheme...fakat žene i kafane to može, al na muškarce se ne ložim :D žao mi je što ću vas obojicu razočarat :D dobili ste javno pedaluuu :D :D
Osim humora, koji je na nivou pubertetlije, imas li sto jos da nam pokazes ovde :?:
doduše od tebe se ovako može po nešto i pametno pročitat, s vremena na vrijeme, al ti si zaljubljenik u talijanski fudbal toliki da bi ti za talijane stavio ruku u vatru da je još gore stanje nego što jest
još jedna je stvar tebi poznata pošto toliko pratiš talijanski fudbal a to je da je juve bio velika žrtva kada su mu bile oduzete titule i kada je bio izbačen u niži rang takmičena...i znamo da inter bez toga ne bi postao to što jest, al je i taj inter dobio lekciju svoju prošle sezone....međutim isto tako znamo da je juve mutnim radnjama dobio vidala i da se tu vjerovatno dosta novca opralo......
Ti si finansijski expert. Cenim da poslovanje Juventusa i Exor grupe imas u malom prstu :?:
o monopolu nemoj da pričaš, jer bayern kad je imao skroz lošu sezonu igrao je Kup Uefa prije koju godinu, a znamo da talijani stalno guraju ekipe intera i milana u ligu prvaka i znamo da se tamo više šteli....znači ako čemo o mutnim radnjama, neplaćanjima poreza, dugovima i slično onda imaš na ovom forumu par klubova , i to ne samo talijanski o kojima možeš komentarisat po tom pitanju...bayern je nekad mogao koju povlasticu dobit u utakmicama al zbog svog ugleda i reputacije, al ne zbog mutnih radnji, kupovanja utakmica i slično...znamo kako se pojedinim klubovima, u evro kupovima sviraju penali ili slične stvari
Ma nemoj, a ti znas sta je to monopol? Pa, ako 1 klub, koji finansijski lomi svoju konkurenciju, kupi im igrace, kontrolise celu ligu, vlada tako da u proseku uzima titulu svake druge godine (22 titule u 39 sezona, cini mi se) - sta je to nego monopol? Posle toga ide samo maccabizacija. To ti je ono 37 titula u 39 sezona. ;)

e sad fino zamisli da ljudi poput hoenessa, rummenige, beckenbauera hoče da još šta namjeste pa gdje bi tad bio kraj bayernu???a npr. rummenige je predsjednik udruženja največih evropskih klubova i opet bayern igra u svemu pošteno...
Gde bese ono ona hrvatska braca namestase bruku utakmica? U kojoj ono ligi :?:
prema tome kada krenete o monopolima, namještanjima i sličnim stvarima na ovoj temi onda se može zaključit da samo gajite neku ljubomoru i mržnju prema bayernu...a mržnja često nastaje od prevelike zavisti ;)
Ja ti rekoh sta mislim o BL i koliko me ona zanima kao takva. Nadam se da znas sta su to komplexi. Bice da oni tresu vas, jer se zna ko je ko u fudbalskoj Evropi. A mrznja se dade ocitati iz postova ovih vasih klinaca, koji govore o Vidalu i Juventusu, kao da je decko otisao u juznoafricke Orlando Piratese, a ne u Torino i Juventus.
Sem postova kolege @GALa, ne videh niti jedan smislen post ovde, od strane ljubitelja kobasicijade. Cak me i vas moderator razocarao. :(

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 00:00

effe_sa je napisao/la:@Magica: jesu li kobasice sve što imaš spomenut???? :D :D slab si postao i sa argumentima, gubiš se svaki dan sve više......
Prema svecu i tropar.
kad jedan schalke razbije jedan inter onda se zna koliko je ta talijanska liga jaka
A kad Inter razbije Bayerna, jel se i tad vidi snaga BL ili ne :?: :lol:
a ne znam ti mi odavno nešto govoriš o odlasku njemačkih talenata, logično da će neki njemački talentovani igrači otići u real madrid...real madrid je mit, veličina, nemamo se tu šta zavaravat, al koji su to drugi otišli u neki drugi klub.... ja koliko znam schweinsteiger, lahm, muller, gotze, hummels oni su svi u njemačkoj....
Pa svake godine odlaze ponajbolji igraci BL u top3 lige Evrope. Pogledaj samo u poslednjih 5 sezona (VDV, Rosicky, Diego, Dzeko, Lucio, Sahin, Oezil, Ballack...)
a na večinu nabrojanih su brijali i talijanski klubovi...večinom vi koji krikujete bundesligu ste jako površni, uhvatite se za mrvice, sitnice......a i dobri su vam izgovori....npr. kad bayern dovede neuera, onda neuer nije svjetska klasa, a kada juve dovede vidala onda je vidal svjetska klasa....kada bayern dovede robbena onda on nije svjetska klasa jer se često povrjeđuje, a nije bitno što čovjek u 6 utakmica zabije 5 golova i ima još toliko asistencija i dobrih poteza....
Nisam siguran u to da sam nesto od ovoga, za sta me optuzujes, ja pisao ovde. Neuer jeste WC golman, a Robben jeste WC igrac. Problem je sto WC klasu ima samo 1 klub u BL, ne i ostali. To je taj monopol.
znači da dočaramo vaše argumentovanje npr. kada kiša pada jedan dan u sedmici po vama pada cijele sedmice...vrlo zanimljiva logika, mora se priznat :D :D :D
Citaj malo sta pisem, pa ces videti da nemam ja tu "logiku". Samo ne nasedam na agresivnu kobasicijadu. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 00:02

@Magica: ti ako si i malo pametan znat češ cijenit moje postove...al vrlo si nekad uzak i plitak...a što se buniš ak si s romarioom u shemi???pa zar sebe smatraš i od njega pametnijim :D :D ti si pjesnik i romantik, tvoja ljubav prema talijanskom fudbalu je neprevaziđena....ta hrvatska braća što spominješ jesu namještali u bundesligi utakmice al su oni i uhičeni....u italiji stalno namještanja al nikako nikad nikom stat u kraj.....znamo da se mafija raširila i u fudbalu, pogotovo kladioničarska mafija i mnogo se utakmica namješta.....i zar ti nisi isto tako primijetio da su sve južnoevropske države prezadužene??baš sve kod njih uređeno jel???baš se po toj prezaduženosti vidi da jest uređeno :D tu dođemo do plaćanja poreza i slično....dok u njemačkoj se ni ocu steffi graf il nekim drugim važnim ličnostima ne oprosti neplaćanje poreza, to sve u italiji pa i španiji prolazi....i zato onda nijemci moraju iz govana sve te države poslije da izvlače....a s obzirom kako ti razmišjaš ja sam siguran da si na čelu bilo kojeg fudbalskog kluba da bi ti poslovao s minusom, jer vidim na to se ložiš ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jul 2011, 00:06

MaGiCa je napisao/la: Sem postova kolege @GALa, ne videh niti jedan smislen post ovde, od strane ljubitelja kobasicijade. Cak me i vas moderator razocarao. :(
Zar? :D Nije valjda? :?
Ma razocaran sam ja u vas od kako sam na ovome forumu. Realnog "Talijana" ne mozes naci ni kad bi ga sa svijecom trazio.
Ovo "razocarenje" mozes smjestiti pod ono "provociram i kad mogu i kad ne umijem" :lol:
Zaboravi na neprikosnovena, idealna, velicanstvena...izdanja Serie A (uz koja sam i ja sam rastao), vjeruj mi, bice ti lakse.
Iznimno te postujem kao nekog ko poznaje sport, ko je, hajmo reci, nadprosjecno inteligentan, ali da nam stavljas uvijek iste mirodjije u razlicite corbe, to ti ne uspjeva.
Vom Jäger zum Gejagten

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 00:21

geronimo je napisao/la: Zar? :D Nije valjda? :?
Ma razocaran sam ja u vas od kako sam na ovome forumu. Realnog "Talijana" ne mozes naci ni kad bi ga sa svijecom trazio.
Ovo "razocarenje" mozes smjestiti pod ono "provociram i kad mogu i kad ne umijem" :lol:
Zaboravi na neprikosnovena, idealna, velicanstvena...izdanja Serie A (uz koja sam i ja sam rastao), vjeruj mi, bice ti lakse.
Iznimno te postujem kao nekog ko poznaje sport, ko je, hajmo reci, nadprosjecno inteligentan, ali da nam stavljas uvijek iste mirodjije u razlicite corbe, to ti ne uspjeva.
Dobar si @gero. Ili je samo dobra zemlja sto te drzi :?: :roll: Ne znam. :lol: :lol: :lol:
Samo sam reagovao na one cuvene: "sto ode u Italiju???" i "propasce tamo" i "slabija liga". Nista vise i nista manje.
Glede "realnog Talijana": zar ne vazi isto to i za vas :?: Samo 1 vas forumas tvrdi(o je) da je Serie A>BL glede kvaliteta. Znas i sam ko je on. A zar nije ogledalo objektivnosti, kad se ne slazes sa plebiscitarnim pogledom, po cenu da ti to zamere vlastiti saplemenici/saradnici/saputnici :?:
Niko ovde ne poteze ta "velicanstvena izdanja Serie A", koja su nedostizna bilo kojoj ligi. Samo govorim na temelju sadasnjosti:
5 jakih klubova> 1 + 1 jak klub
3 superkluba>1 superklub
2.3 milijarde evra>1.8 milijardi evra
310 miliona evra u transferima>120 miliona evra u transferima

Nemoj ici logikom da je druga polovina jaca od ove prve, jer si onda neko ko na "peni" gradi stav. 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []