Tottenham Hotspur F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Moze li Tottenham do plasmana u Ligu Prvaka?

1. Da
60
56%
2. Ne
47
44%

Ukupno glasova: 107

jacky09
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur F.C.

Post Postao/la jacky09 » 19 jul 2011, 00:19

Arnelinho je napisao/la:T'ham je ekipa ,koja će sa ili bez Modrića sledeće sezone jako loše proći. Moja prognoza im je 7-8 mjesto. ;)
Sa trenutnim kadrom im predviđam u najboljem slučaju 6. poziciju, a ako ode Modrić i zamjeni ga Redknappov miljenik Jenas onda me ne bi iznendilo ništa. ;) Još ako ode Bale pa na scenu stupi Pienaar... jadni im majka.
...što je više lome to je volim jače...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 19 jul 2011, 00:27

jacky09 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:T'ham je ekipa ,koja će sa ili bez Modrića sledeće sezone jako loše proći. Moja prognoza im je 7-8 mjesto. ;)
Sa trenutnim kadrom im predviđam u najboljem slučaju 6. poziciju, a ako ode Modrić i zamjeni ga Redknappov miljenik Jenas onda me ne bi iznendilo ništa. ;) Još ako ode Bale pa na scenu stupi Pienaar... jadni im majka.
Men' je Everton konkurentniji od njih. Ne znam, nekak' godinama imaju ekipu, nema doduše zvijezda, tek Rodwella se diže, mada i on je malo napuhan. Tu su solidni i Arteta,Saha,Cahill,Baines i Felaini ,a bome i Howard.Rijetko podbace. Dok ovi T'hamovci stalno nihaju i kroz sezone ,a i kroz sezonu. Sa ovakvim kadrom, a da Everton zadrži svoj (k'o što, izgleda, da hoće) Everton je mnogo ozibljnija ekipa od T'hama za šestu poziciju.
Tek,komparacije radi-Totenham nema odbrane -tj. stalno ozlijedjeni. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 19 jul 2011, 00:42

Tottenham na papiru ima jaču momčad od Evertona, ali s obzirom na trenera, oscilacije itd. ne bi me iznenadilo niti najmanje da završe iza Evertona. Šteta za Tottenham, nije da nemaju potencijal, uz poneko pojačanje i normalnog trenera mislim da mogu biti konkurentni za prve 4 pozicije, što se tiče pojačanja prvenstveno napadač i stoper. Pa ne može ti u napadu igrati Defoe koji zabija svake 3. godine, a obranu držati djed Gallas.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 jul 2011, 08:00

Sada su se i Spursi uključili u borbu za Adebayora. S obzirom na posljednju sezonu Defoe-a, Croucha i Pavlyuchenka, sasvim je razumljivo da Redknapp traži novog napadača. Govori se o cifri od 14 miliona funti, no postoji mogućnost da bi Adebayor bio poslan i na posudbu, s tim da bi Spursi morali plaćati puni iznos njegove sedmične plate, koja iznosi, vjerovali ili ne, 175k. :lol:

Dakako, tu je i dalje Mourinho koji prati rasplet situacije oko Adebayora.

Što se tiče Modrića, mislim da će otići u ovom prelaznom roku. Da l' će to biti Chelsea ili neki drugi klub, ostaje nam da vidimo. Javno je izrazio nezadovoljstvo, a to svakako nije dobro. Dakako, sada će uslijediti dani u kojima jedni nude određenu svotu novca, drugi, pak, traže koji milion više i tako u nedogled. :mrgreen: Tottenham se prije godinu dana uspio ubaciti u veliku četvorku, al' ovogodišnjom transfer politikom kombinovanom sa prošlogodišnjom formom igrača to sigurno neće ponoviti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 19 jul 2011, 08:29

Kod: Označi sve

Službeno: Tottenham potpisao "novog Drogbu"

Souleymane Coulibaly, 16-godišnji centarfor iz Obale Bjelokosti, potpisao je u ponedjeljak višegodišnji ugovor s londonskim Tottenhamom...

Harry Redknapp doveo je tako prvo ovoljetno pojačanje na White Hart Lane otevši ga iz druge momčadi talijanske Siene pred nosom madridskom Realu.

Mladić kojeg zovu "novim Drogbom" bio je nezaustavljiv na Svjetskom U17-prvenstvu u Meksiku, gdje je u četirima utakmicama za reprezentaciju zabio devet golova. Pritom je Brazilu zabio hat-trick, a Danskoj, odmah utakmicu potom, četiri pogotka.

Engleski mediji smatraju da će, unatoč nježnim godinama, Coulibaly ostati u prvoj momčadi "spursa". 
Da se i ja nadodam na raspravu, mislim da Modrić želi otići zbog nedostatka ambicija kluba. Trebao nam je napadač hitno u 1 mjesecu ali klub nije doveo nikoga i mislim da je tu Modrić shvatio da nema više lige prvaka. Luku treba pustiti nezadovoljan je, navijači ga sada mrze, ali naravno za pravu cijenu i uložiti novac u novog veznjaka i napadača.
Audere est Facere

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 19 jul 2011, 10:54

Monolog je napisao/la:Sada su se i Spursi uključili u borbu za Adebayora. S obzirom na posljednju sezonu Defoe-a, Croucha i Pavlyuchenka, sasvim je razumljivo da Redknapp traži novog napadača. Govori se o cifri od 14 miliona funti, no postoji mogućnost da bi Adebayor bio poslan i na posudbu, s tim da bi Spursi morali plaćati puni iznos njegove sedmične plate, koja iznosi, vjerovali ili ne, 175k. :lol:

Dakako, tu je i dalje Mourinho koji prati rasplet situacije oko Adebayora.

Što se tiče Modrića, mislim da će otići u ovom prelaznom roku. Da l' će to biti Chelsea ili neki drugi klub, ostaje nam da vidimo. Javno je izrazio nezadovoljstvo, a to svakako nije dobro. Dakako, sada će uslijediti dani u kojima jedni nude određenu svotu novca, drugi, pak, traže koji milion više i tako u nedogled. :mrgreen: Tottenham se prije godinu dana uspio ubaciti u veliku četvorku, al' ovogodišnjom transfer politikom kombinovanom sa prošlogodišnjom formom igrača to sigurno neće ponoviti.
Adebayor kakav god da je doktor je za Defoea. Crouch je zalutao u nogomet, a Pavlyuchenka treba ostaviti, treba im širine u napadu, a Rus je sigurno duplo bolji od ove dvojice zajedno.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 jul 2011, 18:01

jao galerije slika Modric i Redknapp :mrgreen: :mrgreen: :lol:

slika
slika
slika

http://www.guardian.co.uk/football/gall ... 86&index=0
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jul 2011, 20:15

Kulibali, kojeg svi porede sa njegovim poznatijim zemljakom Didijeom Drogbom je tek prvo pojačanje ekipe Harija Rednapa ovoga leta.

Zanimljivo je što su ga ‘pevci’ doveli iz Sijene bukvalno ‘ispred nosa’ madridskom Realu, koji uglavnom dobija transfer bitke.

"Novi Drogba" bio je nezaustavljiv na U17 Svetskom prvenstvu u Meksiku pre nekoliko nedelja, gde je na četiri utakmice postigao čak devet golova.

Het-trik je ostvario protiv Brazila, a već u sledećem meču Danskoj je dao četiri ‘komada’. Engleski mediji smatraju da će, uprkos njegovim godinama, Kulibali ostati u prvoj ekipi "Spursa".

On je izjednačio rekord takmičenja koji je pre deset godina postigao bivši igrač Liverpula Sinama Pongol, ali sa tri odigrane utakmice više.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 jul 2011, 15:04

Van der Vaart: Ako ode Modrić, odlazim i ja!

Tottenhamov igrač Rafael van der Vaart kazao je novinarima da će otići iz kluba, ako u prijelaznom roku momčad napusti Luka Modrić

Nizozemski reprezentativac očito ima visoko mišljenje o našem Luki Modriću za koga stalno ističe da je najbolji Tottenhamov igrač.

- Bez Modrića nemamo što tražiti u prvenstvu. Ako Luka ode iz kluba, odlazim i ja - kazao je Rafael van der Vaart te dodao:

Vodstvo Spursa mora učiniti sve da zadrži ključne igrače, a prije svega Luku. Za sljedeću sezonu moraju dovesti barem dva velika pojačanja, ako žele da se momčad bori za naslov - kazao je Nizozemac, koji je lani na White Hart Lane stigao iz madridskog Reala.

To je ono sto sam pisao,.. Prodajom Modrica prodaju uspjeh i osudjuju se na dugogodisnju prosjecnost. Njima je Modric vrijedniji od 40 miliona funti. Ako prodaju njega, tesko ce zadrzati Bejla, Lenona i Varta. Ako ode Modric, onda im je svakako bolje da prodaju i ovu trojicu, jer svejedno nista vrijedno nece moci napraviti. Jedino bi njegov odlazak moglo amortizovati dovodjenje dva vrhunska igraca kakvi su Falkao i Hulk. Al' od toga nema nista, tesko ce potpisati nekog vrhunskog igraca ako budu prodavali najbolje sto imaju.

I VDV i ostali igraci Totenhema su jasno porucili celnistvu kluba da pod svaku cijenu moraju zadrzati Modrica. Mislim da je po njih puno gora opcija poradaja nego ostanak nezadovoljnog Modrica. Al' naravno, ako ne misle dovesti makar dva vrhunska igraca, onda im je bolje da rasporadaju ovo 'blago' koje imaju.

Bice zanimljivo pratiti razvoj situacije,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 22 jul 2011, 08:24

Modrić bi ostao kad bi vidio da je momčad spremna boriti se za naslov, a za to nam treba vrhunski napadač, nadam se da će Adabayor doći na posudbu i da će se kupiti jedan napadač tipa Falcao
Audere est Facere

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 jul 2011, 22:17

Levy: "Modrić nije na prodaju po bilo kojoj cijeni... ali 40 milijuna eura nije bilo koja cijena"

Špekulacije kako predsjednik Tottenhama Daniel Levy svojim inzistiranjem na zadržavanju Luke Modrića zapravo samo želi postići veću cijenu pokazale su se točnim večeras, kada je priznao kako je spreman prodati Modrića za 40 milijuna eura.

"Znam da sam rekao da Luka neće biti prodan po bilo koju cijenu i stojim iza toga, ali 40 milijuna eura nije bilo koja cijena i to je barem pet milijuna više od onoga što je Chelsea već ponudio i to je puno novca za svakoga. Ništa još nije odlučeno i postoji mogućnot da Luka ostane sa nama i sljedeće sezone ako ne primimo novu ponudu. Ako u Chelseau misle da ga mogu dobiti za peni manje od naše hipotetske odštetne cijene, onda će biti jako razočarani." rekao je Levy.

Harry Redknapp je podržao svog predsjednika davši Modriću i kapetansku vrpcu u prijateljskoj utakmici u Južnoj Africi.

"Stalno ponavljam da želim da on ostane i nema te cijene ispod 40 milijuna eura koja bi promijenila moje mišljenje. Navijači od nas očekuju da budemo odlučni, a upravo to ćemo činiti sve dok je ponuda manja od 40 milijuna eura." kaže Redknapp.

Navijači pak žele zadržati Modrića po svaku cijenu, a njihovo je mišljenje sumirao vlasnik sezonske ulaznice Ryan Jackson, koji je rekao: "Zašto ne možemo jednostavno reći Modriću da on ne ide nigdje. On ima petogodišnji ugovor i duguje nam malo lojalnosti jer smo od njega napravili igrača kakav je danas... Gdje bi taj novac otišao ionako? Za plaće Adebayoru? Za novu žalbu oko Olimpijskog stadiona? Na novog Jermainea Jenasa... Molim te, Bože, ne!"

Izvori bliski vlasniku Chelsea Romanu Abramovichu proteklih su dana govorili kako je Rus odustao od dovođenja Modrića, ali sada kada je siguran da će ga Tottenham prodati po pravoj cijeni, moguće je da ipak razmisli o podizanju ponude na traženih 40 milijuna eura.

Po ovoj izjavi izgleda da je Totenhem oduvijek im'o namjeru prodati Modrica (za dobru lovu), samo su cijelo vrijeme pokusavali sto vise nabildati cijenu,.. Sada kada je Celsi poceo hladiti, oni govore kako bi ga prodali za 40 miliona ojra :mrgreen: . Kako providno :mrgreen: . A mozda su ovo uradili da bi umirili Modrica i na kraju rekli, 'pokazali smo dobru volju, ali nismo mi krivi sto Roman nije bio voljan platiti 40 miliona eura za tebe' :idea: . Ako cope 40 miliona ojra dobro je, ako ne, onda ce imati opravdanje kod Modrica.

Slazem se sa navijacem Spursa. Totenhem je na prekretnici. Ako ode Modric (a ne dovedu vrhunsku zamjenu), otici ce VDV, Bejl i mozda Lenon.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 27 jul 2011, 11:59

gol Nike Kranjčara u pripremnoj utakmici vs MK Dons, kakav gol
[youtube][/youtube]
Audere est Facere

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jul 2011, 15:44

Dok Arsenal razmišlja, Mata vrlo blizu dogovora sa Tottenhamom. Spursi su izgleda već pripremili ponudu u iznosu od 25 miliona eura. :? Također, Llorente je već odavno prioritet, radi se i na njegovom dovođenju u London.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jul 2011, 23:10

Mata:"Ne zelim u Totenham,to je korak nazad u mojoj karijeri",predsjednik Valencije Manuel Llorente:"Ponude za Matu nema,on najverovatnije ostaje". :)
Nastavite i dalje citati The Sun i sl.mozda vec sutra dobijete informaciju da je WBA potpisao sa Matom predugovor :lol:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 01 avg 2011, 09:51

Tottenham navodno sprema ponudu koju će poslati Fulhamu za napadača Bobbyja Zamoru, a ona će uključivati i jednog igrača Spursa.

Zamora je igrao u dresu Tottenhama u sezoni 2002/03, ali tada u 16 nastupa nije uspio postići nijedan pogodak, te je prodan West Hamu.

Harry Redknapp, menadžer Tottenhama, veliki je fan napadača Fulhama i spreman je da ga vrati na sjever Londona, pišu engleski mediji.

Tim sa White Hart Lanea spreman je uz novac ponuditi i jednog igrača, a to će najvjerovatnije biti Peter Crouch.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 01 avg 2011, 20:25

Zamora. :lol: I onda izjavljuju da ne puštaju najbolje igrače jer ih čeka borba za LP. :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2011, 02:08

jacky09 je napisao/la:Zamora. :lol: I onda izjavljuju da ne puštaju najbolje igrače jer ih čeka borba za LP. :mrgreen:
Smijesno, sto jes' jes'. Pavlijucenko je bolji igrac od Zamore, a mozda i Krauc i Defo. Tako se ne postaje veliki tim.

Totenhemu trebaju dva dobra igraca, kao sto su Rosi, Ljorente, Mata,.. Mozda Totenhem moze zadovoljiti apetite klubova ovih igraca, al' tesko moze zadovoljiti apetite samih igraca. Moraju ih ubjediti da su na putu koji vodi na sam vrh tabele,.. To svakako nije lako, a dovoljan pokazatelj je da im nije uspjelo dovodjenje Rosija, Vucinica, Mate, Ljorentea, Aguera, Falkaa, Hulka,.. Moraju dovesti jedno veliko ime da bi sebi podigli rejting. Mozda nekog kao sto je Kaka :mrgreen: .

Al' kako stvari stoje, izgleda da ce ih napustiti Modric, a 'pojacati' Zamora :mrgreen: . U tom slucaju, trebat ce im mnogo mnog,.. srece da dohvate Ligu prvaka. Ja sam vise nego skeptican.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 avg 2011, 02:49

Valencia je napisao/la: Smijesno, sto jes' jes'. Pavlijucenko je bolji igrac od Zamore, a mozda i Krauc i Defo. Tako se ne postaje veliki tim.
Totenhemu trebaju dva dobra igraca, kao sto su Rosi, Ljorente, Mata,.. Mozda Totenhem moze zadovoljiti apetite klubova ovih igraca, al' tesko moze zadovoljiti apetite samih igraca. Moraju ih ubjediti da su na putu koji vodi na sam vrh tabele,.. To svakako nije lako, a dovoljan pokazatelj je da im nije uspjelo dovodjenje Rosija, Vucinica, Mate, Ljorentea, Aguera, Falkaa, Hulka,.. Moraju dovesti jedno veliko ime da bi sebi podigli rejting. Mozda nekog kao sto je Kaka :mrgreen: .

Al' kako stvari stoje, izgleda da ce ih napustiti Modric, a 'pojacati' Zamora :mrgreen: . U tom slucaju, trebat ce im mnogo mnog,.. srece da dohvate Ligu prvaka. Ja sam vise nego skeptican.
uuu Otkad nisam procit'o neki @Valencijin post.. ili on nije pisao, ili se meni nije dalo da procitam :mrgreen: U svakom slucaju, zazelio sam se njegovih komentara, uvijek se ima sta procitati! pozz ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 avg 2011, 09:05

[youtube][/youtube]

:)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 02 avg 2011, 20:57

Valencia je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:Zamora. :lol: I onda izjavljuju da ne puštaju najbolje igrače jer ih čeka borba za LP. :mrgreen:
Smijesno, sto jes' jes'. Pavlijucenko je bolji igrac od Zamore, a mozda i Krauc i Defo. Tako se ne postaje veliki tim.

Slažem se, ali ima jedna nelogičnost. Ako ne mogu dovesti igrača kao što je Llorente, kako će dovesti Kaku? Tottenhamova politika što se tiče transfera je očajna, a ne mogu reći da nemaju love. Tottenham kao prvo treba promjeniti trenera, Harry valjda još misli da je u Portsmouthu pa bi dovodio invalida Zamoru.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.