EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ted Mosby
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la Ted Mosby » 20 jul 2011, 10:16

POSLIJE pet radnih dana u Osijeku, Josip Vranković i njegov stručni stožer ocijenili su dosadašnji tijek priprema sa odličnim. Naši su reprezentativci dobili slobodno poslijepodne, koje su iskoristili za posjetu Spomena doma Ovčara, gdje su odali počast žrtvama. Prije slobodnog poslijepodneva pred novinare su izašli izbornik Joke Vranković, Ante Tomić i Bojan Bogdanović.

Prvi test za naše košarkaše bit će utakmica protiv Bugarske, 26. srpnja, u osječkoj dvorani Gradski vrt.

"Korektno je da nakon što ovdje odradimo dva tjedna priprema odigramo i jednu prijateljsku utakmicu. To će jednim dijelom biti promocija i popularizacija košarke pred osječkim navijačima. Mi tu utakmicu gledamo kao prvu u nizu u našem trenažnom procesu, sve kasnije utakmice tražit će sve višu i višu razinu pripreme, uigranosti i angažmana", izjavio je Vranković, a prenosi Košarka.org.

Zbog ozljeda po posebnom programu rade Leon Radošević i Marko Tomas, no trenutno Vranković najviše problema ima s Rokom Ukićem koji je u Istanbulu pod nadzorom Fenerbahčeovih liječnika.

Cilj hrvatske reprezentacije, na Eurobasketu u Litvi, odavno je poznat.

"Mislim da ne moram posebno napominjati da pucamo na olimpijske kvalifikacije. Imamo stvarno dobru i potentnu momčad i mislim da to možemo ostvariti", izjavio je Bogdanović koji se osvrnuo i na svoju klupsku karijeru: "Imam trogodišnji ugovor s Fenerbahčeom i sigurno je samo to da idem u Tursku. O NBA trenutno ne razmišljam previše, želim odigrati neko vrijeme u Europi."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 jul 2011, 14:09

Kako javlja španska 'Marka', čelnici svetske kuće košarke ponovo su preinačili svoju odluku o broju igrača na koje će selektori moći da računaju na EP.Čelnici svetske kuće košarke u nekoliko navrata su saopštavali "konačnu odluku" o nastupu 12, odnosno 14 igrača.

Prema poslednjim vestima, koje prenosi španska "Marka", selektori će u Litvaniju moći da povedu 12 igrača, a konačan spisak će morati da dostave jedan dan pre početka takmičenja.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jul 2011, 18:23

http://www.****.com/vesti/ostalo/r ... u-hrvatske" onclick="window.open(this.href);return false;

Legenda Jugoslovenske i Hrvatske košarke Toni Kukoč priključio se stručnom štab Hrvatske reprezentacije, prenosi "Sportski Žurnal.

Kukoč je došao na poziv selektora Josipa Vrankvića, a sada se nalazi sa ostatkom reprezentacije u Osjeku gde se održava prvi deo priprema.

On je sаmа nаmа rаdio i prošle godine i veomа smo srećni što je ponovo tu. Bili smo sаigrаči i imаmo sjаjаn odnos. Jаko sаm želeo dа ponovo rаdi sа nаmа kаko bi deo svoje košаrkаške filozofije preneo nа mlаde igrаče

istаkаo je Vrаnković.

Selektor šаhovničаrа uveren je dа će prisustvo Tonijа Kukočа nа treninzimа sigurno biti mаterijаlizovаno kroz rezultаt nа EP u Litvаniji:

Rаzgovаrаmo o svemu, potom rаdimo nа terenu. Toni pokаzuje određene poteze i mislim dа gа igrаči pomno prаte. Veomа su zаinteresovаni, očigledno je dа gа poštuju, što je vrlo dobro

konstаtovаo je Vrаnković

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 22 jul 2011, 15:52

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://www.****.com/vesti/ostalo/r ... u-hrvatske

Legenda Jugoslovenske i Hrvatske košarke Toni Kukoč priključio se stručnom štab Hrvatske reprezentacije, prenosi "Sportski Žurnal.

Kukoč je došao na poziv selektora Josipa Vrankvića, a sada se nalazi sa ostatkom reprezentacije u Osjeku gde se održava prvi deo priprema.

On je sаmа nаmа rаdio i prošle godine i veomа smo srećni što je ponovo tu. Bili smo sаigrаči i imаmo sjаjаn odnos. Jаko sаm želeo dа ponovo rаdi sа nаmа kаko bi deo svoje košаrkаške filozofije preneo nа mlаde igrаče

istаkаo je Vrаnković.

Selektor šаhovničаrа uveren je dа će prisustvo Tonijа Kukočа nа treninzimа sigurno biti mаterijаlizovаno kroz rezultаt nа EP u Litvаniji:

Rаzgovаrаmo o svemu, potom rаdimo nа terenu. Toni pokаzuje određene poteze i mislim dа gа igrаči pomno prаte. Veomа su zаinteresovаni, očigledno je dа gа poštuju, što je vrlo dobro

konstаtovаo je Vrаnković
mislim da mozemo daleko dogurat,igraci su u dobroj formi
plus veliki je kukoc koji ce svojim iskustvom i znanjem pomoci i uzdam se u drapera

cuj sahovnicara :lol: :lol:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jul 2011, 18:59

Dirk i Kaman potvrdili da ce nastupati za reprenzetaciju,bice svega :D
Njemci nisu favoriti i mogli bi predstavljati pravu nagaznu minu :D

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 24 jul 2011, 09:16

http://****/main.asp?dir=news&newsid=40768" onclick="window.open(this.href);return false;

Krenule utakmice: Slovenci slavili bez Lorbeka

U prvoj utakmici na pripremama za Eurobasketu, Slovenija u Ptuju pobijedila Poljsku 69:54.

Poljaci koji se pod vodstvom trenera Zadra Aleša Pipana spremaju u Sloveniji pali su tek u posljednjoj četvrtini. Izbornik Slovenije Božidar Maljković od 15 igrača koje ima na pripremama u prvoj utakmici nije skidao Erazema Lorbeka, Matjaža Smodiša i Danijela Vujasinovića.
Za Poljsku nisu nastupili ni Gortat ni Lampe.

Slovenija – Poljska 69:54 (18:21, 18:12, 14:11, 19:10)
Slovenija: Lakovič 7, Udrih 3, Nachbar 8, G. Dragić 18, Jagodnik 6, Zupan 2, Begić 4, Ožbolt 3, Z. Dragić 10, Slokar 8.
Poljska: Lapeta 10, Skibniewski 3, Snieg 2, Pamula 13, Leonczyk 3, Wisniewski 3, Gabinski 4, Szczotka 7, Waczyinski 7, Hrycaniuk 2

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2011, 13:41

Nekako mi tanko Slovenija izgleda, nisam gledao, ali nesto mi bas izgledaju tanko. Vjerovatno im fali osvjezenja.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 24 jul 2011, 15:16

jel ovo za poljake igra onaj wisniewski, play što je prije igrao za zvezdu i maccabi?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 24 jul 2011, 15:48

neno#4 je napisao/la:Nekako mi tanko Slovenija izgleda, nisam gledao, ali nesto mi bas izgledaju tanko. Vjerovatno im fali osvjezenja.

pa fali im dosta igrača,pa slokar i jagodnik starteri pod košem

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 24 jul 2011, 15:50

http://****/main.asp?dir=news&newsid=40772" onclick="window.open(this.href);return false;

Teletović: "Možemo dobiti Hrvatsku"
Od srijede traju pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, a do početka idućeg tjedna trebali bi stići igrači koji nisu došli na okupljanje, među njima i centar Ratko Varda koji se nije uspio dogovoriti s Uniksom.

Ipak, na početak je stigao Mirza Teletović, daleko najzvučnije ime u bosanskohercegovačkoj reprezentaciji. 26-godišnji krilni igrač Caje Laboral, bivše Tau Ceramice, zadnji niz godina Teletović je jedan od najboljih krilnih igrača u Europi.
Interes CSKA nije postojao
Početkom lipnja pojavila se glasina kako bogati moskovski CSKA želi u svoje redove dovesti Mirzu Teletovića. Spominjali su se i veliki novci koji su bogati Rusi željeli izdvojiti kako bi Jablaničanin raskinuo ugovor s Cajom Laboral. Teletović danas kaže da to ništa nije bila istina. “Ništa od toga nije bilo točno. Imam ugovor s Cajom do 2015. i član sam tog kluba, kratak je Teletović.

BiH se u kvalifikacijama nije proslavila, vjerojatno se ne bi ni plasirala da Fiba nije proširila Eurobasket, no i sam izbornik Hadžić kaže da sada ima puno jaču momčad nego u kvalifikacijama. Uostalom, tada nije mogao računati na Teletovića.

“Mislim da sve ovisi samo o nama. Ako budemo imali dobre pripreme i ako ne bude nekih nenadanih otkaza ili ozljeda te ukoliko se dobro spremimo, mogli bismo napraviti dobar rezultat. A takav bi bio svaki ako prođemo prvi krug”, rekao je Teletović za portal Kosarka.

Bosna i Hercegovina na Eurobasketu će igrati u “balkanskoj skupini” – s Hrvatskom, Crnom Gorom, Makedonijom, Grčkom i momčadi iz kvalifikacija, jedinom koja neće biti s Balkana. Teletović nije želio izdvajati favorite.

“Navikao sam samo svoju momčad smatrati favoritom. Želim da ne gledamo niti na jednu ekipu kao favorita i da se mi postavimo kao takvi. Grci jesu dobri, ali sve ovisi u kakvom će sastavu doći u Litvu. Hrvatska i Crna Gora su dobre reprezentacije, ali mi ćemo pokušati dobiti svaku od njih”, dodao je Mirza Teletović.

Znao sam da Barać odlazi

Njegova Caja Laboral oduvijek je favorizirala igrače s ovih prostora. Prošle sezone, recimo, tamo su s Teletovićem igrali Hrvat Stanko Barać, Crnogorac Dragičević, Srbin Bjelica, još jedan Srbin Dejan Musli bio je na posudbi, a trener im je Crnogorac Duško Ivanović. Ipak, Dragičević je otišao u Rusiju, a Barać u Tursku. Teletović kaže kako ga Baraćev odlazak u Efes nije iznenadio.

“Kroz cijelu sezonu se potezala priča o njegovom odlasku iz Caje. Prvo se govorilo da ide u NBA, pa kada je to propalo, javio mu se Efes”, kaže bivši Baraćev suigrač.

Stanko Barać nam je nedavno kazao kako je španjolski sport u krizi što se osjetilo i na klubu. Navodno je Caja Laboral željela skresati ugovore svojim igračima, pa su za Baraćem otišli Batista i Huertas.

“Oni su prodali Stanka, a onda za veće novce doveli Poljaka Lampea, tako da ja tu ne vidim neku krizu. Jednostavno nisu zadovoljni rezultatima u prošloj sezoni i prave rezove. To je sve”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2011, 16:04

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nekako mi tanko Slovenija izgleda, nisam gledao, ali nesto mi bas izgledaju tanko. Vjerovatno im fali osvjezenja.

Ma igraci tipa Beno Udrih, Sasa Vujacic i slicno nisu igraci koji njima fale...Ne u igrackom smislu, nego u smislu da gotovo nikada nisu igrali za repku. Jucer se nisu skidali Lorbek, Smodis. Ali pitanje je koliko Matjaz moze. A Brezec, Vidmar su obicna drveta, koja mogu biti ispomoc, ali ne i nosioci.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2011, 17:07

Jos jedan problem za Grcku. Ako Spanoulis napusti pripreme i ne bude igrao, vani ce imati zestokih problema. U reketu to je sasvim solidno, ali vani ce velikih problema da imaju.

Ostalo je samo ime.....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 25 jul 2011, 18:33

neno#4 je napisao/la:Jos jedan problem za Grcku. Ako Spanoulis napusti pripreme i ne bude igrao, vani ce imati zestokih problema. U reketu to je sasvim solidno, ali vani ce velikih problema da imaju.
Al njih tera neki maler :? Spanulis zaradio povredu primicaca,sad sam video da ide na operaciju za par dana i dva meseca ce biti van terena.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2011, 19:22

Suvise su istroseni igraci. Nemaju svjeze krvi. Sada ce htjeli ne htjeli, morati da traze drugu kombinaciju...

Bice vani suplji pravo. Ovo treba iskoristiti i pokusati ih napasti odmah u prvom kolu...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 jul 2011, 20:13

pa nema tu vise rase nesterovica, berezeca, bene udriha, vidmar povredjen, lakovic nije vise ono sto je nekad bio, becirovica nema, nacbhar u zalasku, kao i ozbolt, ...
imali su oni veliki tim ali ga nikada nisu okupili u vrhuncu snage, tako da ce im biti sve teze
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jul 2011, 20:54

neno#4 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

Ma igraci tipa Beno Udrih, Sasa Vujacic i slicno nisu igraci koji njima fale...Ne u igrackom smislu, nego u smislu da gotovo nikada nisu igrali za repku. Jucer se nisu skidali Lorbek, Smodis. Ali pitanje je koliko Matjaz moze. A Brezec, Vidmar su obicna drveta, koja mogu biti ispomoc, ali ne i nosioci.

u ovakvom sastavu brezec i vidmar,da ne govorim o smodišu i lorbeju bi itekako dobro došli,jer su jagodnik i slkar bili starteri pod košem

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2011, 23:55

nerminh74 je napisao/la:
pa nema tu vise rase nesterovica, berezeca, bene udriha, vidmar povredjen, lakovic nije vise ono sto je nekad bio, becirovica nema, nacbhar u zalasku, kao i ozbolt, ...
imali su oni veliki tim ali ga nikada nisu okupili u vrhuncu snage, tako da ce im biti sve teze
Beno Udrih nikada nije igrao nesto specijalno za repku, prosle godine kada je trebao da igra, otisao je s priprema. Lakovic je covjek koji se usere uvijek na kraju, moze imati po 25 poena na utakmici, ali zadnji sut nikada pogoditi nece. Ozbolt je tek sada maltene dobio pravu sansu da igra u nedostatku pravih bekova.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jul 2011, 13:01

Ne igra Nachbar za Sloveniju. Ide na operaciju.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2011, 20:11

neno#4 je napisao/la:Beno Udrih nikada nije igrao nesto specijalno za repku, prosle godine kada je trebao da igra, otisao je s priprema. Lakovic je covjek koji se usere uvijek na kraju, moze imati po 25 poena na utakmici, ali zadnji sut nikada pogoditi nece. Ozbolt je tek sada maltene dobio pravu sansu da igra u nedostatku pravih bekova.
pricao sam o proslom vremenu, a da je beno igrao po zmagom itekako bi on igrao timsku kosarku, a zato sada kazem da su slovenci propustili svoju sansu kada se uzme u obzir kakvu su repku mogli sloziti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 jul 2011, 12:59

Izabrana vrsta Hrvatske još je jednom odigrala prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Bugarske i još je jednom bez većih problema stigla do pobjede...

Novi je pripremni ogled Hrvatske i Bugarske u Osijeku ponovno pripao izabranicima Josipa Vrankovića. Nakon +13 u prvoj utakmici, ovoga su puta bili još uvjerljiviji.

Zahvaljujući vrlo dobrom izdanju u trećoj četvrtini, u kojoj su protivniku ubacili 25 koševa, a primili ih samo devet, konačna razlika popela se na +23. Na semaforu je nakon 40 minuta igre pisalo 77:54, dok je Bugarska na poluvremenu vodila 32:31.

Prvi strijelci naše reprezentacije bili su Bojan Bogdanović i Luka Žorić s po 15 ubačenih koševa, a jedini je još dvoznamenkasti bio Ante Tomić s 12 koševa. Vranković nije računao na Marka Tomasa, Roka Ukića, Marka Popovića, Leona Radoševića, ali ni na Stanka Baraća.

Bugare je sa 16 poena predvodio Kalojan Ivanov, dok Dejan Ivanov nije igrao.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Bugarska 77:54
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.