Rekonstrukcija stadiona u BiH

fukara87
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la fukara87 » 18 jul 2011, 10:38

@Kimboo , Znaci vidi se da ti nisi bio na stadionu Tusanj odavnoo, a mozda nikako, nekima se cini da ova Sjeverna tribina koja se gradi trenutnoo previse udaljena od terena a vjeruj da je ova atleska staza dosta manja nego recimo na stadionu Kosevo, Cinjenica da je dosta ulozeno na ovu Tribinu a jos ce se i ulagati to je za jednu tribinu od 4 000 sjedecih mjesta dosta puno (ukupna procjena je oko 4 ,5 miliona KM), pomenuo si Istocnu tribinu pa da ti i to pojasnim malo, ta tribima je trebala da se gradi prije ove tribine Sjever ali nazalost nisu se mogli dog oko zemljista jer imaju barake gdje ljudi zivee tako da valja prvo porusit te Barake al prije toga ljudima obezbijedit gdje da stanuju, eto toliko od mene nadam se da sam bio jasan, ovo sto se gradi radi se veoma kvalitetno.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 jul 2011, 21:57

@fukara87
Ma upravo o tome pricam ta atleska staza nista ne valja ne mozes odrzati kakvo normalno atletsko takmicenje a udaljava tribinu.
Dodje vam najluksuznija tribina najudaljenija od terena , biraj il ces da ne vidis il da se nalijes ;) ..
Ne pisem ovo od zlobe al mi je ono nekako upalo u oci. Al eto mozda nekada za kojih 10-ak godina bude sve gotovo.
De mi reci jesu li ukonuli onaj mini ulaz za malu tribinu ondje sam se nabio nekad davno i sada me kuk boli :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 19 jul 2011, 01:31

Sto se tice stadiona tusanj, ona sjeverna tribina "ide" i do prve domacinske utakmice ja mislim da ce citava tribina biti namontirana, ali jos neznam da li ce moci biti navijaci na njoj ..... tribina izgleda jako ljepo i sto se tice pogleda mogu reci da se bas dobro vidi sve ,sada se rade jos zadnja dva stuba , tribina je jako akusticna i planira da se kompletna zavrsi 2012 g ( sa stolicama, sa panelom za projektovanje multimedije , sa prikljucenim reflektorima , i td ) poslij toga je planirana izgradnja istocne tribine ( ja neznam za one barake ali ja mislim da je to sve rijeseno i da su ti ljudi dobili negdje neke stanove u TZ ) e sad sto se tice istocne tribine ista je prica kao i sa ovom sjevernom znaci opstina sveke godine izdvoji po 1 do 2 miliona KM i polako koliko se za te pare moze izgraditi godisnje toliko se i gradi.... :D :D Moje misljenje je da ce citav stadion biti izgradjen do 2015 jer sam negdje cuo ( ali nezvanicno ) da bi se u izgradnju stadiona mogli ukljuciti investitori iz Dubajija ( a mozda i kupe Slobodu ) 8-)
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 19 jul 2011, 23:27

kimbo je napisao/la:
slani grad je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotu :D no offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
u kom je smislu projekat nakarada....ako te ne mrzi malo da pojasnis...
Druze koliko mi se cini po ovim slikama a malo i po sjecanju parametri: Broj gledalaca , udaljenost od terena i kostanje su pravo neefikasno poredani.

Znaci pravi se pokrivena tribina podaleko od terena a sa relativno malim brojem redova za tribine. Puno bolje bi npr. bilo srediti istok i zapad .. onu veliku malo prosiriti i pokriti, tako da gro gledalaca jeli koji dodju budu zasticeni i prosiriti i srediti onu malu tribinu. Ovo sada ni na sta ne lici a odose velika sredstva za ovu tribinu. O attletskoj stazi i da ne pricam.. Al kazem opet bolje i ovo da se pravi nego nista..
vako jarane...bio sam na svim BIH stadionima u zadnjih recimo 4 godine...na ovom sjeveru sam bio 10-tak puta i vjeruj mi da je ovaj sjever predobra tribina...za SVE ostale tribine u Bosni je bukvalno ALIANZ ARENA...od komfora,izgleda,preglednosti....tribina je sasvim blizu terena i mozda ti se samo cini da je daleko....akusticnost joj je predobra...dalje...ne kontam kako mislis to sa malim brojem redova...ova tribina ce imati cc 4000 mjesta...atletsku stazu jednostavno nije moguce samo skloniti a mislim da nema ni potrebe...kostanje je takvo kako je....zato sto tribina stvarno izgleda vec sada ovakva nedovrsena zlo dobra....vjeruj mi da kad dodzes sa zadnje strane te tribine fakat imas osjecaj da se radi nesto ovako u njemackoj....sto se tice istoka i zapada i oni ce nakon ovoga doci na red....odlicno znas u kakvoj drzavi zivimo i ja bih se odmah potisao da je rade do 2017 ali ako ce je uradit strucno i kvalitetno...bolje mi je to nego da sklepaju neku nakaradu od stadiona kakav vec imamo al da bude sve gotovo za godinu dana...mislim da sam ti pokusao objasnit kako stvari stoje..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 20 jul 2011, 20:31

@slani grad

Super to sve zvuci !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 jul 2011, 06:20

koliki kapacitet ima gradski stadion u bijeljini....a ovaj slobodin stadion bi bio ok samo da nema atletske staze...aza istocnu tribinu bas neznam jer sam cuo da su napravili neku poslovnu zgradu tu i ako budu pravili istocnu tribinu bice maltene 2 metra od zgrade...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 21 jul 2011, 12:24

Zgrada je dovoljno odmaknuta od buduce tribine. Vjerujte,jedini problem je lova koju kanton i entitet nece da "udijele." A stadion,sam po sebi, je predobar.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 21 jul 2011, 15:43

Moze li slika makete novog stadiona u Tuzli?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 21 jul 2011, 16:28

afa97 je napisao/la:Moze li slika makete novog stadiona u Tuzli?

slika
slika

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 21 jul 2011, 17:16

slika
slika
slika
slika
evo malo stadiona iz Gradačca "Banja Ilidža"

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 jul 2011, 21:46

evo u vrapčićima u jeku radovi kako na pomoćnom, tako i na glavnom terenu, na pomoćnom se postavlja nova travnata površina, i završavaju se pristupi istom, dok na glavnom terenu, je još ostalo malo radova oko sanacije travnjaka, a to se završava ovoga vikenda i to oko šesnaesteraca, i time će kako glavni, tako i pomoćni teren, dobiti nove travnate površine, nakon ovoga, u skladu s finansijskim mogućnostima, će se uraditi još neki detalji na stadionu, kako bi bilo spremno za početak nove sezone, toliko...

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 22 jul 2011, 21:51

25. augusta otvaranje stadiona Otoka :D
FKŽ !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 23 jul 2011, 11:43

ALIJA BEHMENE! UMJESTO ŠTO JEDEŠ I ČASTIŠ HAMBURGERIMA I POTPUNO NEPOTREBNO REKLAMIRAŠ STRANE PROIZVODE U BIH, MOGAO SI ULOŽIT KOJU PARU U ZAMJENU STOLICA NA ZAPADNOJ TRIBINI GRADSKOG STADIONA! SVE DOK SE TO NE DESI BUDI SVJESTAN DA SE GRAD, NA ČIJEM SI TI ČELU, BRUKA JER MORA ZATVARATI NAJVEĆU TRIBINU NA "GRADSKOM OLIMPIJSKOM STADIONU". TO VIDI CIJELA EVROPA!

Oprostite zbog caps-lock-a, ali izrevoltiran sam i stid me je što Evropi pokazujemo žalosnu sliku naših stadiona, a kad se treba slikati sa "planetarno popularnim" violončelistima iz Hrvatske, novim sugrađaninom Bregovićem i Hamburgerima... onda naš Gradonačelnik prvi ugurava svoju glavurdu i stomačinu!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 jul 2011, 13:10

AYAN je napisao/la:ALIJA BEHMENE! UMJESTO ŠTO JEDEŠ I ČASTIŠ HAMBURGERIMA I POTPUNO NEPOTREBNO REKLAMIRAŠ STRANE PROIZVODE U BIH, MOGAO SI ULOŽIT KOJU PARU U ZAMJENU STOLICA NA ZAPADNOJ TRIBINI GRADSKOG STADIONA! SVE DOK SE TO NE DESI BUDI SVJESTAN DA SE GRAD, NA ČIJEM SI TI ČELU, BRUKA JER MORA ZATVARATI NAJVEĆU TRIBINU NA "GRADSKOM OLIMPIJSKOM STADIONU". TO VIDI CIJELA EVROPA!

Oprostite zbog caps-lock-a, ali izrevoltiran sam i stid me je što Evropi pokazujemo žalosnu sliku naših stadiona, a kad se treba slikati sa "planetarno popularnim" violončelistima iz Hrvatske, novim sugrađaninom Bregovićem i Hamburgerima... onda naš Gradonačelnik prvi ugurava svoju glavurdu i stomačinu!
Iako sam veležovac, i živim u šeheru, slažem se s tobom u potpunosti, Behmen je obični pijun i potrčko, lezihljebović, koji živi na račun grada, ništa on nije učinio za ovaj grad, umjesto što se gura kada je otvoren ovaj McDonalds, koji je brzi put do smrti, znaš na šta mislim, bilo bi bolje, da ulaže novce u infrastrukturu grada npr. koševo ili grbavica, koji trebaju hitnu rekonstrukciju, ili da otvara fabrike, gdje bi ljudi radili. Nažalost, i našem sarajevu uskoro slijedi sudbina tuzle, ako se ne otjeraju ljudi tipa Behmena...

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 23 jul 2011, 14:13

ma Kosevu bi trebala jedna velika rekonstrukcija i to svega ... ne samo stolice mjenjati , vec ako se podje raditi, neka se radi sve sto treba :)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 jul 2011, 14:23

Koševo je sramora svih političara iz sarajeva, ali šta njih briga oni mogu na zapad u svečanu ložu. BRUKA ZA POLITIČKE STRUKTURE **** im hamburger mater

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 23 jul 2011, 15:03

bruka i sramota za grad svakako sto se tice zapadne tribine.
Inace, ono sto me interesuje je to da li neko ima vise info o komplexu koji bi trebo da se gradi u Hrasnici, pod okvirom opcine Ilidza, nakon vec poznate kupoprodaje!?
Metropole

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 23 jul 2011, 18:08

TeaM87 je napisao/la:25. augusta otvaranje stadiona Otoka :D
Odakle ta info????

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 jul 2011, 18:15

Iako sam veležovac, i živim u šeheru, slažem se s tobom u potpunosti, Behmen je obični pijun i potrčko, lezihljebović, koji živi na račun grada, ništa on nije učinio za ovaj grad, umjesto što se gura kada je otvoren ovaj McDonalds, koji je brzi put do smrti, znaš na šta mislim, bilo bi bolje, da ulaže novce u infrastrukturu grada npr. koševo ili grbavica, koji trebaju hitnu rekonstrukciju, ili da otvara fabrike, gdje bi ljudi radili. Nažalost, i našem sarajevu uskoro slijedi sudbina tuzle, ako se ne otjeraju ljudi tipa Behmena...[/quote]

Jarane de mi pojasni ovo boldirano? ako nije problem

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 23 jul 2011, 18:18

Ne mogu da vjerujem kako je glupa ovdasnja vlast.Umjesto da rekonstruisu zapadnu tribinu Koseva uloze nesto novca iz budjeta i ucine i nama i sebi uslugu.Pa za to bi dobili cca 50 000 glasova na sljedecim izborima.Al' jasno je da oni nemaju mozak.Da ga imaju vec bi imali jedan stadion sa evropskim standardima ali i formiranu vlast.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.