FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Edin TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jul 2011, 20:43

Bianconeri1988 je napisao/la:Željo je po meni što je planirano da se ostvari u Evropi je ostavrio...Uspjeli smo u tome da sljedeće sezone u pretkolima budemo nosioci i samim tim se duže zadržimo u Evropi...

Tu vidim našu prednost protiv Maccabija, oni su favoriti, čak i veći neko Sheriff, na njima je pritisak, naši igrači treba da igraju mirno i rasterečeno...Ležerno i opušteno, bez srljanja i nekog imperativa pobijede...

Jedino što me brine je start u ligi...jer eto igramo revanš u četvrtak 4. augusta, a odmah u nedjelju protiv Širokog u ligi, jedino kad bi nekako mogli prolongirati tu tekmu za 2-3 dana...
Pa ti se vec pred'o? :mrgreen: Kako cemo igrat domace tekme kad budemo u grupnoj fazi? :roll: :mrgreen: :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 jul 2011, 20:47

Dragi forumaši, pa sada se Maccabi plaši nas a ne mi njih. Ne znam stvarno šta vas je spopalo pa ste tako pesimistični.
Oni imaju na dlanu informaciju kako je Željo prošao prošle godine protiv drugog Maccabija, ali isto tako tog Maccabija je izbacio Sheriff.
Sada su oni u nedoumici, a ne mi. Koji je to Željo sa kojim igraju, onaj stari ili ovaj novi. Ekipa kojoj Sheriff ne postigne pogodak mora biti super jaka momčad.
Još ako su kojim slučajem kao slučajno ukucali **** pa vidjeli da je Maccaki izgubio od Borca, a oni prvu tekmu igraju ovdje, pa još ako odu na youtube pa nađu klipove sa prve utakmice ( čitaj 15 000 navijača na Koševu ), onda je strah još veći.
Nije mi bitno ko će nam doći u play offu više, sad samo molim Boga da nam bude lahka grupa u EL :lol:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 22 jul 2011, 20:50

Ode Bučan u Borac :roll:
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 jul 2011, 20:50

ragazzidelsud1987 je napisao/la:Ode Bučan u Borac :roll:
Ja i?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 22 jul 2011, 21:06

bistrikboy je napisao/la:
Ja i?
Izdajica 8-)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 jul 2011, 21:09

ragazzidelsud1987 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Ja i?
Izdajica 8-)
Ne kontam zbog cega izdajica,nije ga niko nas zvao da se vrati,pitari su ga zvali ali nemaju sad bas para da ga plate,ako cemo tako gledati izdao je sve bivse klubove :? Njemu hvala za ono sto je dao Želji ali sad nam jednostavno nije bio potreban jer vec imamo Besliju,Selimovica i Smajica na njegovoj poziciji, a na beku dva Colica i Markovica.Nek' mu je sa srecom kako god.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 22 jul 2011, 21:18

Misljenja sam da bi Bucan imao mjesta u Zelji mozda ne u prvih 11 ali bi nam dobro dosao

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 22 jul 2011, 21:21

adi11 je napisao/la:Misljenja sam da bi Bucan imao mjesta u Zelji mozda ne u prvih 11 ali bi nam dobro dosao

Ali izgleda da je Osim suprotnog misljenja...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 jul 2011, 21:22

miky_hz je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Ja sam cuo da su zvizdali a pljesak ne nisam.Mozda je bilo onih koji su i pljeskali al je vise onih sto su zvizdali.
Uopste nije tacno,bio je bas dobar pljesak posebno sa istoka,i jedan dio sjevera,zvizduk se tad uopste nije cuo,spiker je bas euforicno objavio vas prolaz,i tad je usljedio dobar aplauz...tek kasnije su se na sjeveru neki pobunili zbog toga,ali kazem sama vijest je nagradjena dobrim aplauzom,nema potrebe da lazem,jel nikakve koristi nema od toga pljeskali vam ili ne,al ovako je bilo
Ma jarane normalni ljudi ce uvjek aplaudirati i jednima i drugima a misljenje i ponasanje isfrustrirane balavurdije nije ni bitno za pametna covjeka.Sretno protiv Sparte i ako Bog da da skupa prodjemo i ovo pretkolo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 22 jul 2011, 22:20

Maccabi - mezimac Izraela

Protivnik Željezničara u trećem kolu kvalifikacija Evropske lige je Maccabi iz Tel Aviva koji je 18 puta bio prvak Izraela, 22 puta pobednik Kupa, u dva navrata osvajač Azijskog Kupa šampiona i jedini je klub iz te zemlje koji nikad nije ispadao.

Maccabi je osnovan jedne noći 1906. za vreme jevrejskog praznika Pesach kad je grupa dečaka između 14. i 16. godina pozvana u kuću Meira Dizenghoffa, cionističkog političara i prvog gradonačenika Tel Aviva. Tu je odlučeno da se osnuje prvi jevrejski fudbalski klub u Otomanskoj Palestini pod imenom HaRishon LeZion-Yaffo.

Prvi meč je odigran protiv mornara sa francuskog broda i završen je pobedom od 3:0, a 1909. ime kluba postalo je Maccabi. Tokom 1928. Maccabi je sa Allenbi Hapoelom (kasnije Hapoel Tel Aviv) i nekoliko britanskih klubova osnovao ligu što je iniciralo i osnivanje Palestinske Fudbalske Asocijacije. Već naredne godine se igrao prvi Kup tada pod imenom People Cup, kasnije State Cup i Maccabi ga je osvojio 1929. što je ponovio i 1930 (u finalu pobedili jedinicu britanske armije) pa 1933. kad su savladali Hapoel sa 1:0.

Kad smo kod velikog gradskog rivala Hapoela, sa njima je Maccabi odigrao prvi meč 1928. uz pobedu od 3:0. Taj derbi je najveći u Tel Avivu dok su takozvani mali derbiji Tel Aviva kad Bnei Yehuda igra protiv Maccabia i Hapoela. Maccabi ima rivalitet i sa Beitarom iz Jerusalema i imenjakom iz Haife. Najvatreniji navijači u grupacijama 12. igrač (osnovani 2000) i Ultras Maccabi 96 (1996) neguju bratstvo sa Ajaxom. Inače, sva tri vodeća kluba iz Tel Aviva igraju na stadionu Bloomfield (kapacitet 14.700) koji je otvoren 1962, a renoviran 2000. i 2010. Maccabi je na njemu igrao od 1968. do 1985. i ponovo od 2000. do danas. Lociran je u Jaffi, a Maccabi trenira u Kyrat Shalomu.

Da se još malo vratimo u istoriju. Maccabi je 1936. gostovao u Francuskoj i igrao protiv Racinga (0:2) i Lilea (1:3), a onda su otputovali u SAD gde su igrali na Yankee stadionu pred 50.000 gledalaca. Te godine je osvojena i prva titula, pa nove 1937. i 1942., a ekipa je za vreme Drugog svetskog rata gostovala i u Australiji gde je odigrala 18 utakmica. Poslednja titula pre zvaničnog osnivanja države Izrael bila je 1947, a u novoj državi su odmah počeli dominirati sa naslovima 1950, 1952, 1954, 1956 i 1958. U sezoni 1961/1962 imali su jedan od dva najslabija plasmana u ligi i to na 10. mesto, ali su samo dve godine kasnije uzeli Kup, pa 1968. nakon pauze od 10 godina novu titulu. Taj period je značajan i po dva Azijska Kupa šampiona. Tako su 1969. u finalu savladali korejski Yangzee sa 1:0 dok je 1971. iračka ekipa Al-Shorta odbila da igra finale zbog zvanične politike Izraela.

Novu veliku pauzu u titulama imali su od 1979. do 1992. (u tom periodu su imali najgori plasman u Ligi na 12. mesto 1987/1988), a ova druga im je donela premijerni nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka gde su posle pobede nad La Vallettom ispali od Club Brugesa. Novi Kup su osvojili 1994. i to pod vođstvom Avrama Granta koji je bio trener od 1991. do 1995. pa opet od 1996. do 2000. Sa Grantom je osvojena dupla kruna 1996. i nakon toga Maccabi polako pada u drugi plan kad su trofeji u pitanju. Tačnije, poslednja titula je osvojena 2003, a poslednji Kup 2005.

Što se tiče nastupa u Evropi, nakon spomenutog debija u sezoni 1992/1993, Maccabi je još 12 puta izborio plasman na međunarodnu scenu uključujući i ovu sezonu. Uglavnom su pobeđivali timove protiv kojih su bili favoriti i ispadali od onih jačih, a može se reći da je prvi veliki skalp bio onaj zagrebačkog Dinama 2001. u Kupu UEFA kog su izbacili nakon 2:2 i 1:1. Prethodno su eliminisali Žalgiris i tad su prvi put u istoriji izbacili dva tima pre nego što su eliminisani od Rode.
Najveći uspeh usledio je 2004. kad su prvi i za sad jedini put igrali u grupnoj fazi Lige prvaka. Eliminisali su HJK i PAOK, a zatim su u grupi osvojili 4 boda pobedivši Ajax kod kuće sa 2:1 i odigravši sa Juventusom takođe pred svojim navijačima 1:1. Poraženi su u Amsterdamu 0:3, Torinu 0:1 i dva puta od Bayerna 0:1 i 1:5.

Naredni izlazak u Evropu doneo je 2005. ekspresnu eliminaciju od APOELA, a 2007. su nakon trijumfa nad Santa Colom ispali od turskog Erciyessa. Potom ih dve sezone nije bilo u Evropi, a prošle su u kvalifikacijama za Evropsku ligu izbacili Mogren i Olymipakos (1:0, 1:2, u trećoj rundi u kojoj sad igraju sa Željom), a u grupe nisu stiglli usled eliminacije od PSG (4:3, 0:2).

Maccabi ima novog trenera u odnosu na prošlu sezonu, a to je Motti Ivanir koji je tokom igračke karijere i igrao za Maccabi (88-90) kao i za holandsku Rodu (86-88), a 18 puta je nastupao za Izrael. Vodio je dosta klubova, ali ne vodećih u Izraelu poput Beer Sheve, Netanye i Ramat Gana. Prethodne četiri godine je proveo vodeći selekcije Izraela do 17. i 21. godine (po dve godine). Neće mu biti lako jer je klupa Maccabia dosta vruća i još od drugog Grantovog mandata okončanog 2000, samo je Nir Klinger bio bio trener duže od jedne sezone (2002-2005), a Ivanir je već osmi trener u poslednjih šest godina.

Što se sadašnjeg kadra tiče nama je naravno najpoznatiji Haris Medunjanin (26). Rođeni Sarajlija je od 2005. do 2008. bio mladi holandski reprezentativac, a od 2009. igra za BIH i već je postigao 2 gola na 8 utakmica (Slovačka i Albanija). Od 2004. do 2008. bio je pod ugovorom sa AZ (25 mečeva, 4 gola) - pozajmica Sparti 2006/2007, 32 (7)), a od 2008. do 2010. bio je u Valladolidu, 42 (6). U Maccabiu je od 2010, standardan je prvotimac i do sad je odigrao 32 zvanične utakmice uz 8 pogodaka.

Defanzivac Savo Pavićević (30) je rođen u Kikindi, a standardan je reprezentativac Crne Gore za koju je odigrao 17 utakmica. Od 2003. do 2007. igrao je Hajduk iz Kule, a zatim je po sezonu proveo u Vojvodini, Cottbusu i Kavali. Brazilac Nivaldo (31) je štoper koji je igrao u Valladollidu zajedno sa Medunjaninom. U Evropu je došao 2006. kad je zaigrao za Belenenses, a posle je bio i u Saint-Etienneu. Odbrana je vrlo iskusna jer poput Pavićevića i Nivalda tridesetu su prevalili i Avi Strul (30), Yoab David Ziv (30), Klemi Saban (31), Roni Gafni (31) i jedino su mlađi novalija Omer Vered (21) i Moshe Logasi (20). Golman je Guy Haimov koji ima 25. godina i koji je član Maccabia od 2003, ali je bio na čak tri pozajmice uključujući onu iz prošle sezone u Ironi Kiryatu.

Prvo ime u veznom redu uz Medunjanina je Gal Alberman (28) koji je propustio mečeve sa Azerbejdžancima. Već devet godina je reprezentativac (27 susreta, 1 gol), a igrao je i za Tenerife 2005. i u Monchengladbachu od 2008. do 2010. Veliko poverenje je već počeo da dobija Senegalac Moussa Konate (18) kao i još jedan tinejdžer Rafael Dahan (21). Iskusniji je Đibril Sidibe (29, Mali) dok je vrlo zanimljiv igrač Argentinac Guillermo Israelevich koji je nekad bio u mlađim selekcijama Argentine, a u Izrael je došao još 2002. i dobio je državljanstvo. Za Macacbi igra od 2008.

Kapiten Barak Yitzhaki (26) takođe nije igrao protiv Hazara, a došao je 2010. iz Beitara gde je proveo dve sezone posle samo 15 odigranih utakmica za belgijski Genk. Iz mlađe garde je Munas Dabbur (19), a nešto stariji je Eliran Atar (24). Najveća napadačka zvezda je Argentinac Roberto Colautti (29) koji je nakon što se oženio sa Izraelkom dobio pasoš nove domovine i ne vodi se kao stranac. Karijeru je počeo u Boci Juniors posle koje je igrao za Lugano, Banfield, opet Bocu, a u Izrael je došao 2007. Tri godine je proveo u Maccbi Haifi, a u Monchengladbachu je za tri sezone odigrao 57 utakmica i postigao je 9 golova. Toliko ih je postigao u samo 29 mečeva za klub iz Tel Aviva.

Za Maccabi su u prvom meču protiv Hazara kad je bilo 3:1 golove postigli Konate 22, Atar 39 i Israelevich 44, a sastav je bio: Haimov, Nivaldo, Pavićević, Vered, Ziv, Dahan, Israelevich, Konate (od 73. Kehat), Medunjanin (od 80. Logasi), Atar, Dabbur (od 60. Dor).

U revanšu kad je bilo 0:0 igrali su Haimov, Nivaldo, Pavićević, Saban, Ziv, Dahan, Israelevich (od 73. Mikha), Konate (od 85. Colautti), Medunjanin, Atar, Dabbur (od 67. Yeini).
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Brada
Kontakt:

Post Postao/la Brada » 22 jul 2011, 22:33

Da se malo prisjetimo
Zeljo - Sarajevo 2002 (sampioni) 1:0 Gredic
" onclick="window.open(this.href);return false;

Lillestrom - Zeljo 0:1 Gredic
" onclick="window.open(this.href);return false;

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 jul 2011, 22:54

Maccabia se ne treba bojati, ali ipak treba spomenuti da su :
-Slabiji od Hapoela TA
-Iskusniji i uigraniji od Sheriffa
-Veoma je teško igrati u Izraelu, sparina ubi
-Štoperi mogu biti spori, ali su izuzetno iskusni, što se ne smije odbaciti
-Ja mislim da su fizički spremniji od Sheriffa

Uglavnom, jači su od Sheriffa, ali ne znatno. Sheriff je, da se razumijemo, bio i dosta neuigrana ekipa. Vidjet ćemo, sve zavisi od rezultata kući, a na nama je da napunimo stadion

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 jul 2011, 23:01

Cuj im imena igraca Saban,Mudonja,Naimov...... :mrgreen:
De vi to zik,i gotova prica.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 22 jul 2011, 23:02, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 22 jul 2011, 23:01

ako prođemo u play off uzimamo li maccabijev koeficient il je to samo u drugom pretkolu
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 jul 2011, 23:04

diego_TM je napisao/la:ako prođemo u play off uzimamo li maccabijev koeficient il je to samo u drugom pretkolu
U play-offu nema uzimanja koeficijenta, a ionako im nije nešto specijalno veliki koeficijent
Uglavnom, ako i dođemo do play-offa, onda će biti svega i svačega i ne znam kako neki najavljuju neke pompezne ulaske u grupnu fazu :lol: . Da, treba proći Maccabi TA pa onda tek nekog 5x jačeg protivnika, ala Tottenham, Roma, Sevilla, Braga... Ja bi se ibretio kad bi prošli u play-off :D

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 22 jul 2011, 23:06

Omar500 je napisao/la:
diego_TM je napisao/la:ako prođemo u play off uzimamo li maccabijev koeficient il je to samo u drugom pretkolu
U play-offu nema uzimanja koeficijenta, a ionako im nije nešto specijalno veliki koeficijent
Uglavnom, ako i dođemo do play-offa, onda će biti svega i svačega i ne znam kako neki najavljuju neke pompezne ulaske u grupnu fazu :lol: . Da, treba proći Maccabi TA pa onda tek nekog 5x jačeg protivnika, ala Tottenham, Roma, Sevilla, Braga... Ja bi se ibretio kad bi prošli u play-off :D
hvala. koeficijent im je 5.000 što bi bilo dovoljno da budemo nosioci :)
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 22 jul 2011, 23:07

Omar500 je napisao/la:
A onda bi Spahić (sevilla) slomio nogu zebi :lol:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 jul 2011, 23:09

ragazzidelsud1987 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
A onda bi Spahić (sevilla) slomio nogu zebi :lol:
Uf, ma Spaha je Željovac, ne bi on :D , nek da auto-gol jedan :D
@Diego
Ne kontam, kako s tako malim koeficijentom da budemo nosioci kad oni nisu mogli ni u 3. pretkolu to da budu :lol: :lol:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 22 jul 2011, 23:22

pitari su ga zvali ali nemaju sad bas para da ga plate
Iako nije tema, moram reći da ga mi nismo kontaktirali, a info je od njega samoga .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

space
Kontakt:

Post Postao/la space » 22 jul 2011, 23:29

diego_TM je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
hvala. koeficijent im je 5.000 što bi bilo dovoljno da budemo nosioci :)
pa kako ce bit dovoljno da budes nosilac u playoff-u kad oni nisu mogli bit nosioci u trecem krugu s tim koefcijentom

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Paromlinac i 16 gostiju.