Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Frantisek Planicka
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Frantisek Planicka » 23 jul 2011, 00:50

Arnelinho je napisao/la:@Pazarac: Ja znam u Vojvodini muslimane, koji se izjašnjavaju kao Srbi (u jednom selu,nije bitno),a i po imenima i po vjeri(mada je ovo glupo,al' eto) su/bi trebali biti "Bosanci/Bošnjaci". Žive zajedno, sa Rumunima i Srbima u tom istom selu i selima okolo. ;)

Najdraže bi mi bilo da se ukinu ti predznaci. Najbolje je da smo svi samo ljudi tj. čovjek, al' eto kad baš mora, onda sam za to da si one nacionalnosti u kojoj državi privredjuješ i kome plaćaš poreze. ;)

No, to naša stoka nikad neće naučiti i sve dok je tako u BiH će živjeti i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, a u ostalim ex republikama kao manjine, dičit ćemo se nacionalizmom, al' živjet u frustraciji jer smo u tudjoj državi. :roll:

Što se tiče naših dragih fudbalera( BH Srb/Hrv), ne znam, svi su nekako prebahati sa tim izjavama, al' ne znaju da svaka marka koja se dobije/uloži(pobjedama,plasiranjem) koristi nj porodicama, nj drugovima ,koji žive u toj državi.

Po meni su sportaši u najgoroj zabludi jer su mahom neobrazovani i sve shvataju onim najplićim umom-nacionalističkim.

Opet,što se samog Krstanovića tiče, dugo mu polje, nek' igra ako hoće, ako ne sikter.Al' nek' igra sa znanjem da je Bosanac i Hercegovac, a ne Hrvat.

Ako on stvarno ima kvalitet, al' da odigra profesionalno. Ako misli skakutat po terenu, onda piši propalo.
Ja zivim u multietnickoj Vojvodini tako da imam veliki broj poznanika i prijatelja koji po imenima pripadaju nacionalnim manjima,a izjasnjavaju se kao Srbi.

Rodjeni su u Srbiji i nju dozivljavaju kao svoju drzavu i to je po meni sasvim normalno.

Zao mi je i sto u Bosni nije slicna situacija,ali se desilo to sto se desilo i posledice toga ce se nazalost jos dugo osecati.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jul 2011, 01:25

Frantisek Planicka je napisao/la:
Ja zivim u multietnickoj Vojvodini tako da imam veliki broj poznanika i prijatelja koji po imenima pripadaju nacionalnim manjima,a izjasnjavaju se kao Srbi.

Rodjeni su u Srbiji i nju dozivljavaju kao svoju drzavu i to je po meni sasvim normalno.

Zao mi je i sto u Bosni nije slicna situacija,ali se desilo to sto se desilo i posledice toga ce se nazalost jos dugo osecati.
Sve dok je ovako dobro je. :)
I kod nas se trebaju razbiti te granice. Jedan musliman bi trebao imati puno više prijatelja druge vjere, jer bi samo tako i mogli razbiti ove nacionalističke stereotipe.

Nama za primjer mogu poslužit upravo naši odbjegli sinovi,kako ih novinari vole nazivati. Svakodnevno su okruženi ljudima druge vjere,nacionalnosti itd. pa su se zato počeli i poistovjećivati sa njima ili bar integrirat.

Mi smo napravili jednu oštru barikadu i nije ni čudo da žele igrati za druge države.

Fenomen je kako se Ivica Osim osjeća Bosancem. Nije to bez razloga, nego ,upravo radi toga što je živio u vremenu kada smo svi bili Bosanci i Hercegovci i jer je bio okružen svojim Bosancima,Sarajlijama.

Nama(Bosni) treba princip Vojvodine (usput da ti kažem divne pokrajne ;) )gdje ne bi u jednom selu živjelo 100% muslimana, u drugom 100% pravoslavaca.

Aj, ovim starijim sportašima, koji su igrali 90-tih i ne treba zamjerit, al' od 2000-te pa na ovamo to je tuga.
Možemo komotno sastavit repku od onih koji su se odlučili igrati za druge države (izmedju ostalog i Srbiju/Hrvatsku)...

Primjera radi za BiH igra 4 nogometaša druge vjere,državu u kojoj živi 36% pravoslavnog stanovništva, dok za Srbiju 2 muslimana,zemlju, gdje živi samo oko 5% istih.

Ako se ovo ne promijeni mi (Bosanci) smo u budućnosti pošteno nayebali. Em će jednog dana nestati ovih dijasporaša sportista(proći će i ta vremena), em nemuslimani se mahom odlučuju igrati za susjede. I u zemlji sa 46% muslimana (3 i kusur mio stanovnika) ćemo morati tražiti 20-tak igrača koji mogu zadovoljiti zahtjeve većih inostranih klubova.

U suprotnom padamo u ponor iz kojeg se nikad nećemo izvaditi.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 jul 2011, 04:46

Arnelinho bosnjaci cine oko 55 posto stanovnisva a ne 46.drugo dok god od bh hrvata budete nazor pravili bosance katolike oni ce bjezat I naginjat ka hrvatskoj. Trece sta ste se dohvatili krstanovica ko pjan plota lik je prvi strijelac hrvatske lige pa sta?bio je I zec prvi strijelac pa eno ga cesto na tribinama prosjecnog turskog prvoligasa.hrvatska liga je nizerazredna liga gdje osim dinama I donekle hajduka imate klubove koji su na istoj razini kao I klubovi iz nase lige.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 jul 2011, 05:36

gruezi je napisao/la:Arnelinho bosnjaci cine oko 55 posto stanovnisva a ne 46.drugo dok god od bh hrvata budete nazor pravili bosance katolike oni ce bjezat I naginjat ka hrvatskoj. Trece sta ste se dohvatili krstanovica ko pjan plota lik je prvi strijelac hrvatske lige pa sta?bio je I zec prvi strijelac pa eno ga cesto na tribinama prosjecnog turskog prvoligasa.hrvatska liga je nizerazredna liga gdje osim dinama I donekle hajduka imate klubove koji su na istoj razini kao I klubovi iz nase lige.
Tacno! Ali Zec ne sjedi vise na klupi!
Pa nije Zec niti tolikvo los bio, kako sam ja cuo nije igrao tolikvo kao Napadac nego vise kao Krilo. Ali je ipak zabio 8 golova i 5 asista u 32 utakmice. To nije lose kad se gleda na kako je los team bio znaci zavrsili su broj 14 od 18 moguci.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ermin ... 51350.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nasa 85-90 BIRTH GENERATION: je najbolja ikada: Dzeko,Ibisevic(84),Lulic,stilic, salihovic(84),Medunjanin,.
A ova nova generacija 90-92 ce biti i jos bolja: Pjanic,VIsca,Seferovic, Hajrovic braca,sudic,Besic Bicakcic....
Ali evo gdje sad problem dolazi: RATNE GENERACIJE! 93-94-95 generacija ce biti naj "siromasnije/slabije" generacije zbog puno manjeg fertaliteta. 96 generacija i napred se je fertalitet povecao ali opet nije ni pola od sta je bio prije rata. Mozda je sad fertalitet rata kod bosnjaka 1,5. To nije dobro ali sta ces rat je uradio svoje.
Ali opet dodze jedan kao Armin Hodzic, 94 generacija(mislim), i izgleda veci talenat od svih ovi. :lol:

I jos nesto za petnestak(15) godina Evropa Unija ce biti jedna zemlja tako da Repka u evropi nece biti. Vjerovatno ce doci jedna domaca liga nesto slicno NFL samo bez salary cap. Evropska Liga i Evropska repka. Ko sto je sigurno da ce Evropa postati jedna zemlja tolikvo je i sigurno da ce muslimani biti vecina u toj zemlji samo pitanje kad, mozda za 100 godina???.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 jul 2011, 07:15

Ako prodzemo dalje na EURO 2012 Poland/Ukraine onda bih ja pozvao ove igrace.
24 Igraca:

Golmani:
Begovic
Hasagic
Buric(ali opet mislim da ce Sehic dobiti ovu poziciju)

Ljevi Bekovi:
Subasic
Sasa Papac
Center Bekovi
Spahic(sigurna)
Torlak(dobi ce sansu sljedeci put)
Cocali(zna li Susic da ovaj postoji)
Sudic(ako se vrati od povrede)
(Mravac i Pandza su frajeri ali repka nije za njih. Ali neka im je sa srecom)
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Desni Bek:
Mujdza
Vranjes

DM
Rahimic
Besic
Zahirovic(Jedno stavno nam treba jos jedan na ovoj jer pravo slabi ovdje)
AM
Pjanic
Misimovic(pitanje kojeg misimovica ce mo vidjeti ako nastavi ovako a stilic predze u Monchengladbach i igra redovno on da bi uzeo Stilica na ovoj poziciji). (Ibricic/Alispahic/Samir Bekric super igraci ali na pogresnoj poziciji)
RM
Salihovic
Bukva(treba nam jos jedan klasicni krilo)
LM
Lulic
Medunjanin

Napadaci
Dzeko
Ibisevic
Zec(Muslimovic nije za repku, mozda ce ga Nijaz Gracic dovesti u olimpik ko zna!?)(I trenutno nemamo boljeg od Zeca kao treci Napadac).(I ima speed! i moze biti backup na krilo)
Mahmutovic

Ovo bi dalo formaciju 4-2-3-1
Begovic
Mujdza-Spahic-Cocalic-Papac
Medunjanin-Rahimic
Salihovic-Pjanic-Lulic
Dzeko(Dzeko i Ibisevic ne mogu igrati za jedno)
Ali ko zna uviejk doce neki novi kod nas.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jul 2011, 09:35

TKC je napisao/la:Dzeko(Dzeko i Ibisevic ne mogu igrati za jedno)
A je li? Kako si doš'o do ovog zaključka, moliću lijepo? Pa baš Vedo i Ibišević odgovaraju jedan drugome, a ti ih ovdje postavi k'o da su pas i mačka. :mrgreen:

Vedad je brz igrač, nesebičan, podređen timu, sa dobrim pregledom igre, te neko ko konstantno može vršiti pritisak na protivničku odbranu. Džeko kao jedini istureni napadač se nije proslavio ni u City-ju, a i u reprezentaciji mu je X puta bolje kada je tu neko ko će odvlačiti pažnju protivničkih odbrambenih igrača, jer će tako sam imati više prostora za igru. Druga stvar je što je Pape Vedada koristio na desnom krilu :mrgreen: (Francuska), pa se tada činilo da on i Edin ne mogu zajedno.

U ovom trenutku Džekin najbolji partner u napadu i jeste Vedad.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jul 2011, 09:46

Monolog je napisao/la: Pa baš Vedo i Ibišević odgovaraju jedan drugome, a ti ih ovdje postavi k'o da su pas i mačka
da, oduvijek su cinili sjajan tandem

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jul 2011, 09:51

Evil Genius II je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Pa baš Vedo i Ibišević odgovaraju jedan drugome, a ti ih ovdje postavi k'o da su pas i mačka
da, oduvijek su cinili sjajan tandem
:mrgreen:
Strašno. Yebat ga, htjedoh napisati Džeko i Ibišević. Izbaci me iz takta ono "ne mogu igrati zajedno". :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jul 2011, 10:06

desi se i najboljima da ruka ponekad zadrhti :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 jul 2011, 10:58

Ovaj nas odmah plasira na EP :lol: . I to bi jos pozvao igrace, koji nisu nijednom igrali za repku, odmah na Euro :mrgreen:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 jul 2011, 12:19

sarajlija89 je napisao/la:Torlak je zasluzio poziv u reprezentaciju, ako nista za prijateljsku sa Grcima, pa da vidimo kako ce se snaci.

Bolji je od Mravca i Pandze zajedno :roll:
Realno Torlak je bolji od njih dvojice,po meni Spahic,Torlak i Papac bi bili najbolje rjesenje za odbranu,s tim sto bih Papca stavio na lijeivi bok,a ispred njega Lulica..umjesto Medunjanina staviti Salihovica...uglavnom ako ponovimo igru iz zadnje dvije utakmice protiv Rumunije i Albanije,Bjelorusija ce nas deklasirati,ne trebamo ni ici u Minsk...nas najveci problem je tvrdoglavost Safeta Susica,to nas moze skupo kostati!..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jul 2011, 12:23

Polako sa tim Torlakom ljudi moji. Cekajmo da vidimo kako ce odigrati protiv Sparte, nisu ovi Moldavci neko mjerilo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jul 2011, 12:26

Najveci problem je sto je kod nas svaka susa i sorta selektor.A samo jedan polaze racune i odgovara za to.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 23 jul 2011, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jul 2011, 12:27

BIHfan je napisao/la:Polako sa tim Torlakom ljudi moji. Cekajmo da vidimo kako ce odigrati protiv Sparte, nisu ovi Moldavci neko mjerilo.
pa nije juce poceo igrati, pa da cekamo sljedecu utakmicu da vidimo kako ce odigrati. ja sam jos prije 2-3 godine govorio da bi se on mogao pozvati. a od tada je jos sazrio kao igrac, postao i kapiten Sarajeva itd.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jul 2011, 12:31

harishp je napisao/la:Najveci problem je sto je kod nas svaka susa i sorta selektor.A samo jedan polaze racune.
Nije se rodio onaj koje Bosnjama udovoljio. Meni je ovo zalosno kolko se uzdizu ovi nasi igraci iz smijesne BH Premijer Lige od strane navijaca Zelje, Sarajeva itd. Da je taj Torlak ili Zeba neki kvalitet oni ne bi kuburili sa 26(28) godina ovdje gdje jesu. Vec bi igrali u inostranstvu. Hebo ti nase igrace kad svi pocrkaju tamo u nekoj 70 minuti, da malo imaju fizicke spreme onda bi prica bila drugacija.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jul 2011, 12:44

BIHfan je napisao/la:
harishp je napisao/la:Najveci problem je sto je kod nas svaka susa i sorta selektor.A samo jedan polaze racune.
Nije se rodio onaj koje Bosnjama udovoljio. Meni je ovo zalosno kolko se uzdizu ovi nasi igraci iz smijesne BH Premijer Lige od strane navijaca Zelje, Sarajeva itd. Da je taj Torlak ili Zeba neki kvalitet oni ne bi kuburili sa 26(28) godina ovdje gdje jesu. Vec bi igrali u inostranstvu. Hebo ti nase igrace kad svi pocrkaju tamo u nekoj 70 minuti, da malo imaju fizicke spreme onda bi prica bila drugacija.
Da potpise za neki prosjecni ceski, grcki ili poljski klub preko noci bi postao igracina.

Problem nasih klubova u poredjenju sa slicnim ligama sigurno nije pojedinacni kvalitet igraca koji je uvijek bio dosta visok. Problem su mnoge druge stvari.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jul 2011, 12:53

BIHfan je napisao/la:
Yebiga i ti si ko fol htio da isprobamo Merzica.A tip sekunde nije odigrao u Ruskom timu i eno ga u Velezu ce izgleda zaglaviti pod uslovom da ga zalizani hoce :mrgreen:
Sve je to goli prosjek,imamo par igraca koji se mogu nazvati igraci.Ostalo karikanje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 jul 2011, 19:14

Arnelinho fertilitet kod bosnji je ok imamo plus 5-6 000 svake godine samo u bih a o sandzaku da negovorim. Te ratne generacije istina je da je fertilitet bio manji ali ne toliko mali nemoj zaboravit da je u tuzli I zenici tada bilo blizu 400 000 ljudi a I djeca su se radzala. Prve 3 godine nakon rata se rodilo vise od 50 000 djece .ovaj manjak iz ratnih godina nece se ni osjetit jer imamo mladu repku

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jul 2011, 19:32

gruezi je napisao/la:Arnelinho fertilitet kod bosnji je ok imamo plus 5-6 000 svake godine samo u bih a o sandzaku da negovorim. Te ratne generacije istina je da je fertilitet bio manji ali ne toliko mali nemoj zaboravit da je u tuzli I zenici tada bilo blizu 400 000 ljudi a I djeca su se radzala. Prve 3 godine nakon rata se rodilo vise od 50 000 djece .ovaj manjak iz ratnih godina nece se ni osjetit jer imamo mladu repku
Kod koga? :?
Zar se i djeca u BiH broje odvojeno. :mrgreen:
Nije poenta prerast u dominantni etnos, već razvijati normalan suživot sa drugačijim ljudima. ;)
Jednostavno, bez komplikovanja rečeno, mi moramo pokupiti svakog sportistu, koji je rodjen na tlu izmedju Drine,mora i Save i učiniti ga ponosnim što predstavlja BiH.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 jul 2011, 20:43

gruezi je napisao/la:Arnelinho fertilitet kod bosnji je ok imamo plus 5-6 000 svake godine samo u bih a o sandzaku da negovorim. Te ratne generacije istina je da je fertilitet bio manji ali ne toliko mali nemoj zaboravit da je u tuzli I zenici tada bilo blizu 400 000 ljudi a I djeca su se radzala. Prve 3 godine nakon rata se rodilo vise od 50 000 djece .ovaj manjak iz ratnih godina nece se ni osjetit jer imamo mladu repku
Ako BIH Repka hoce da osvoji dobar resultat na takmicenja to ce onda biti ova generacija: 84-92.
Kod Bosnjaka raste fertalitet zbog doselavanje muslimana sa Sandzaka, Kosovo, Makedonije. Ali reci da je fertelitet rata preko 2,1 to nije tacno. Vjerovatno je 1,7 u bosni ali naravno na Sandzaku je fertalitet rata ostala ista ko prije rata znaci po 4-5 djece per zena.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut i 14 gostiju.