VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Tribalian
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Tribalian » 17 jul 2011, 21:43

Ma uopste nisam promasio temu :roll: :? auuuuuuuuuuuuuuuuu sta uradi vrucina od mene :roll: Tek sad vidim da na temi Wolfsburgh ja pisem o Kacaru :roll:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jul 2011, 12:47

Wolfsburg nije zainteresovan za dovođenje Wisea , Magath izjavio da Benaglio ostaje jednica vukova te da na poziciji golmana neće biti novih imena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 08:17

Sascha Riether potpisao za Koln. :? Btw, Vukoyebina je izgubila posljednju prijateljsku u Kranju od slovenskog Triglava rezultatom 1-0. :lol: Magonja definitivno više ne računa na Diega :mrgreen: , valjda će ga utopit nekome. Malaga je najozbiljniji kandidat zasad.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 jul 2011, 01:07

Eto, zavrseno je i ovo natezanje. Stuttgart je prodao Träsch-a Wolfovima za 10 miliona Eura.
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jul 2011, 01:39

geronimo je napisao/la:Eto, zavrseno je i ovo natezanje. Stuttgart je prodao Träsch-a Wolfovima za 10 miliona Eura.
E sad po zamjenu za Diega.Nadam se da bi mogao biti Pjanke ili bar njegovog kalibra.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 jul 2011, 14:24

Diego bi mogao preci u Atletiko Madrid. Doduse, mora zivjeti sa dosta manjom platom nego sto je imao u Wolfsburgu.
Opet se spominje cifra od 10 miliona (na ime obestecenja), koja je postala jako popularna u zadnje vrijeme. :D

Dovoljno love da Felix ponovo udari po mercatu? :?
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jul 2011, 23:44

traschov transfer danas i zvaničan...iznos transfera oko 9 miliona eura
magath izjavio da će mu wolfsburg biti posljednja trenerska stanica u bundesligi i da produženje ugovora sa vukovima zavisi od sportskog uspjeha....kao cilj felix je istakao u narednoj sezoni plasman u evro takmičenja, borba za titulu ne dolazi za sad u obzir
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 jul 2011, 01:01

Ispade Wolfsburg protiv Leipziga (2:3) . Makar je Salihamidzic postigao svoj prvjenac u prvoj zvanicnoj utakmici.

slika

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jul 2011, 15:19

Jučer je bio krizni sastanak Magatha i šefova i kako stvari stoje oni će u shopping.Magath je dobio dodatne novce za nova pojačanja kako bi spremno i sa velikim ambicijama mogli krenuti u novu sezonu.Blamaža u Kupu je navela Magatha na razmišljanje da ovaj tim nije dovoljno jak koliko je on mislio i da su neophodan nova pojačanja.Prvi na listi želja je Marin.Po mom mišljenju potreban im je napadač, playmaker, bar jedno krilo i štoper.Mislim da slično razmišlja i sam Magath.Odbrana je izgledala katastrofalno, vezni red bezidejno, Hasebe na play izgubljen , a napadači nemaju dovoljno brzine.

Inače jučer je izašao zanimljiv text u "Süddeutschen Zeitungu" :

http://www.sueddeutsche.de/sport/fussba ... -1.1126206" onclick="window.open(this.href);return false;
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 02 avg 2011, 09:45

Posle šokantnog poraza u DFB Pokalu od nižerazrednog Lajpciga, trener Volfsburga, Feliks Magat, zatražio je od uprave kluba da mu omoguće dodatna novčana sredstva za ojačanje tima.
Ekipa Feliksa Magata neuspešno je završila pohod u DFB Pokalu, pošto je ekipa Lajpciga zahvaljujući het-triku svog napadača, Danijela Frana, izvojevala pobedu 3-2 nad Magatovim Bundesligašima.

I pored aktivne transfer kampanje u kojoj je do sada doveo Kristijana Treša, Marka Rusa i Hasana Salihamidžića, trener Volfsburga smatra da mora još da kupuje.
“Precenio sam ovaj sastav. Ne možemo ovako u Bundesligu, nešto mora da se promeni. Sada, na primer, ne smemo govoriti samo o klasičnoj “desetki” koja nam je neophodna, moramo u celini pronaći najbolje rešenje za ovaj tim.”
Šampioni iz 2009. godine su imali tešku proteklu sezonu u kojoj su umalo izbegli ispadanje. Na početku nove sezone, ekipa Feliksa Magata u subotu gostuje Kelnu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2011, 18:57

slika

:?

EDIT: Zaintersovani su i za dovođenje Trezegueta. :)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 avg 2011, 17:25

Jarčevi - Vukovi 0:3. :mrgreen:
Helmes 2x, Schafer.

Inače, Trasch je novi kapiten tima. Drago mi je zbog Helmesa. Dobio je šansu od prve minute, i to je maksimalno iskoristio. Lakić je presjedio cijeli meč.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 avg 2011, 17:56

vukovi dobro startali...koeln je imao svojih šansi kod 0-1, al wolfsburg je bolje iskoristio svoje šanse, helmes zabio 2 gola al se kod svoje stare ljubavi nije htio pravo radovat...novaković nakon prepirke s russom dobio drugi žuti karton
vidjet čemo šta u nastavku mogu vukovi, al potencijala imaju...i haso je danas bio rastrčan :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 avg 2011, 18:37

Bit ce Mandzukic i Helmes opasan tandem ove sezone.
Mandzo je pred kraj prosle pokazao da posjeduje kvalitet, a za Helmesa se odavno znalo da je dobar napadac. Samo mu je trebao neko da ga probudi. A ko bi to bolje mogao uraditi od Felixa? :lol:

Imaju dobru ekipu, dobrog trenera, a ocekuju se jos neka pojacanja. Odmah su iza BAYERNA i BvB-a sto se mene tice. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2011, 21:16

JetSet_Hantraga je napisao/la: Imaju dobru ekipu, dobrog trenera, a ocekuju se jos neka pojacanja. Odmah su iza BAYERNA i BvB-a sto se mene tice. ;)
Oni, S04, Lever i mozda neka iznenadjujuca ekipa, bi trebali biti glavni konkurenti Bayernu i Borusiji.
Helmes kao da zeli poruciti Felixu da se okani novih pojacanja na poziciji napadaca. :D Dugo on visi/visio, upravo se najvise spekuliralo da ce preci kod danasnjeg protivnika, Kölna. Meni je sasvim dobar centarfor (bolji od Kisle) ali ona povreda ligamenata koljena ga pravo unazadila.
Gledao sam samo sazetke, kako je Hasan odigrao? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 avg 2011, 23:22

geronimo je napisao/la: Gledao sam samo sazetke, kako je Hasan odigrao? :?
Ništa specijalno. ;)

Akcije su uglavnom išle preko desne strane, odnosno preko Ochsa. Imao je jednu veliku šansu, kada mu je lopta, nakon šuta Russa glavom, na dva-tri metra od gola, prošla kroz noge. Morao je biti oprezniji u toj situaciji. Inače, samo da je postavio nogu, to bi bio gol. Onako, korektna utakmica.
Greatness dies

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 07 avg 2011, 15:07

Što je najgore, izgleda da Helmesu ni ova dva gola neće previše pomoći. Kao što je @Hare gore napisao (odnosno postavio sliku :D ), Saddam je zagrizao za Cissea iz Freiburga. Vukovi nude najviše 12m, dok Brazilci traže 17m. :shock:

Koliko god on bio dobar rutiner, dokazan golgeter, 17m, čovječe. Ja bih radije dao šansu Helmesu, al' ko sam ja da se pitam.
Greatness dies

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2011, 02:35

Innenverteidiger Kjaer droht wegen Adduktoren-Problemen auszufallen. Als Ersatz steht Madlung für den Dänen bereit. Für das Spiel wurde extra neuer Rollrasen in der Volkswagen-Arena verlegt.!

Početni sastav za sutrašnji duel protiv Bayerna: Benaglio - Hasebe ( :? ), Kjaer, Russ, Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Salihamidzic - Helmes, Mandzukic.

Izuzetno zanimljiv okršaj, šteta pa se tremin poklapa s BVB-ovom utakmicom, ali vjerovatno će pustiti snimak na Eurosportu 2 u toku sutrašnjeg dana. Bayernu već gori pod nogama, moraju se što prije iskupiti za blamažu protiv M'gladbacha, dok Vukojebina želi potvrditi ''tricu'' iz Kolna i visoke ambicije u ovoj sezoni. Očekujem jako dobar meč uz dosta golova.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 avg 2011, 16:04

Kjaer u Romi za 10 mil € ovo je dobra lova za vukove jer ionako nije ništa pokazao od kako je došao u Wolfsburg.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 avg 2011, 19:22

Saurman je napisao/la:Kjaer u Romi za 10 mil € ovo je dobra lova za vukove jer ionako nije ništa pokazao od kako je došao u Wolfsburg.
Odakle to izvuče???? :? Još jedna u nizu špekulacija, nije to još ni blizu gotovog. ;)

Diego je veoma blizu transfera u Atletico Madrid. Kad smo već kod dotičnog, potrebno je spomenuti da je lakše ozlijdio našeg Brazzu na jednom od ovosedmičnih treninga (nagazio mu na desnu-zdravu ruku). Magonja je odmah pritrčao do Hase da mu pruži pomoć. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []