RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- Rodjeni_BRato
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Moze se rec da se polako dizemo iz pepela 

@samosarajvo
Neznam stvarno kako je to i sta je Mirza ka.kio na navijace,vjerovatno u nekom revoltu. Sjedio sam sa covjekom u par navrata, i u priči sa njim,mjesta za takve gluposti nema ni iz daleka. Sam si rekao da nije prije trenirao ni pionire, niste čovjeku nimalo šanse dali a odmah ste ga razapeli ko krvnika kluba. Nema veze, stasaće Mirza ovde u ekstra trenera i vratiće vam se, tamo gdje i pripada. Ne zavaravaj se da je Plišek dobio Orebro, nego igrači koji su dali sto posto od sebe. Plišek nikad neče, a Mirza hoče. A vi umjesto da šutite i dalje kakite po njemu.
Gledao sam snimak protiv Bresta i oduševljen sam Rođenim. Svaka čast momci, a tako i Mirzi. Iako se iz aviona vidi da je Brest bar duplo spremnija ekipa, činilo mi se da se svaki od njih nameće treneru, jbg borba za prvi tim. Kod nas je sve štimalo od prve do zadnje minute. Zapuca Kodro pred kraj jednu dobru šansu, uuuu. Ali dobro, oprostit cemo im što su samo uzeli bod
Što se tiče ambicija, nisam ni ove godine za neke eurociljeve. Dobro se radi, i to je dobro, kad steknemo potpunu stabilizaciju izlazimo glatko u Europu. Kad se dobro radi, svaki normalan fudbaler ili sportski radnik će objeručke doći u Velež, evo i sad im ne brani niko da se pokažu u ove još dvije tekme i riješavaju sebi budučnost.
Neznam stvarno kako je to i sta je Mirza ka.kio na navijace,vjerovatno u nekom revoltu. Sjedio sam sa covjekom u par navrata, i u priči sa njim,mjesta za takve gluposti nema ni iz daleka. Sam si rekao da nije prije trenirao ni pionire, niste čovjeku nimalo šanse dali a odmah ste ga razapeli ko krvnika kluba. Nema veze, stasaće Mirza ovde u ekstra trenera i vratiće vam se, tamo gdje i pripada. Ne zavaravaj se da je Plišek dobio Orebro, nego igrači koji su dali sto posto od sebe. Plišek nikad neče, a Mirza hoče. A vi umjesto da šutite i dalje kakite po njemu.
Gledao sam snimak protiv Bresta i oduševljen sam Rođenim. Svaka čast momci, a tako i Mirzi. Iako se iz aviona vidi da je Brest bar duplo spremnija ekipa, činilo mi se da se svaki od njih nameće treneru, jbg borba za prvi tim. Kod nas je sve štimalo od prve do zadnje minute. Zapuca Kodro pred kraj jednu dobru šansu, uuuu. Ali dobro, oprostit cemo im što su samo uzeli bod

Što se tiče ambicija, nisam ni ove godine za neke eurociljeve. Dobro se radi, i to je dobro, kad steknemo potpunu stabilizaciju izlazimo glatko u Europu. Kad se dobro radi, svaki normalan fudbaler ili sportski radnik će objeručke doći u Velež, evo i sad im ne brani niko da se pokažu u ove još dvije tekme i riješavaju sebi budučnost.
Nedelja radni dan
Dan poslije, prije svega odlične predstave „Rođenih“ na evropskoj premijeri nakon 20-tak godina, u bazi Saint Bruiceu umjesto „nagradnog“, stručni štab je zadao izuzetno težak radni dan.
Za one koji nisu igrali jučer, trening koji se može opisati kao „težak“, dok su nešto lakšu poštedu imali oni koji su igrali jučer popodne. Izuzev stopera Kazazića, koji ima povredu arkade iz duela sa napadačem Bresta Ayiteom, ali može nesmetano trenirati, za sada je zdravstveni bilten veoma dobar. U popodnevnom terminu, na rasporedu je bio drugi trening. Ovaj put radilo se na taktičkim postavkama. Kako je i najavio šef truke Mirza Varešanović, uprkos dobroj igri, posebno u drugom dijelu, nedostataka ima i treba ih otklanjati. Vremenski bilten govori da se vrijeme ujednačilo, jer u Saint Bruceu je i danas bilo onih uobičajenih 20 stepeni Celzijusa. Za utjehu „Rođenim“, slično je i u Mostaru.
Inače, ekspedicija Veleža, sutra ujutru ponovo će u autobus. Oavj put sele se u novu bazu, na drugi ciklus priprema. Nakon jutarnjeg treninga, „Rođeni“ će u Doucier, gradić smješten u blizini granice sa Švicarskom. Razlog preseljenja je smanjivanje udaljenosti za putovanja na utakmice sa narednim protivnicima. Putovati po 7-8 sati pred svaku utakmicu bilo bi suludo. Ovako, sve će biti u krugu od nekih 2-3 sata vožnje.
Dan poslije, prije svega odlične predstave „Rođenih“ na evropskoj premijeri nakon 20-tak godina, u bazi Saint Bruiceu umjesto „nagradnog“, stručni štab je zadao izuzetno težak radni dan.
Za one koji nisu igrali jučer, trening koji se može opisati kao „težak“, dok su nešto lakšu poštedu imali oni koji su igrali jučer popodne. Izuzev stopera Kazazića, koji ima povredu arkade iz duela sa napadačem Bresta Ayiteom, ali može nesmetano trenirati, za sada je zdravstveni bilten veoma dobar. U popodnevnom terminu, na rasporedu je bio drugi trening. Ovaj put radilo se na taktičkim postavkama. Kako je i najavio šef truke Mirza Varešanović, uprkos dobroj igri, posebno u drugom dijelu, nedostataka ima i treba ih otklanjati. Vremenski bilten govori da se vrijeme ujednačilo, jer u Saint Bruceu je i danas bilo onih uobičajenih 20 stepeni Celzijusa. Za utjehu „Rođenim“, slično je i u Mostaru.
Inače, ekspedicija Veleža, sutra ujutru ponovo će u autobus. Oavj put sele se u novu bazu, na drugi ciklus priprema. Nakon jutarnjeg treninga, „Rođeni“ će u Doucier, gradić smješten u blizini granice sa Švicarskom. Razlog preseljenja je smanjivanje udaljenosti za putovanja na utakmice sa narednim protivnicima. Putovati po 7-8 sati pred svaku utakmicu bilo bi suludo. Ovako, sve će biti u krugu od nekih 2-3 sata vožnje.
gdje si gledo snimak ?vfc1922 je napisao/la:@samosarajvo
Gledao sam snimak protiv Bresta i oduševljen sam Rođenim. Svaka čast momci, a tako i Mirzi. Iako se iz aviona vidi da je Brest bar duplo spremnija ekipa, činilo mi se da se svaki od njih nameće treneru, jbg borba za prvi tim. Kod nas je sve štimalo od prve do zadnje minute. Zapuca Kodro pred kraj jednu dobru šansu, uuuu. Ali dobro, oprostit cemo im što su samo uzeli bod![]()
vm22 je napisao/la:Biti donator kluba znači pomoći stvaranje novog Veleža
Projekat „Budi Rođeni“ nastavljen je i za ovu sezonu 2011/2012, gdje je donatorsku karticu obnovilo 28 lica, koji su prepoznali transaprentan rad FK Velež. Naime, svaki donator je u redovnom mjesečnom izvještaju dobivao izvještaj o okupnom prihodu, kao i gdje i na koji način su utrošena njihova sredstva.
Od početka juna mjeseca FK Velež je dobio još tri nova donatora, tako da je ukupni broj donatora trenutno 32.
Da li Velež ima samo 32 svoja vjerna navijača, koji ličnim doprinosom žele da pomognu iskorak svog kluba i koji pokušavaju ipak na konkretan način i itekako značajni nego je to „lajkanje“ u facebook grupama i slično vidjet će se u narednom periodu.
stvarno su smijesni ovi ljudi oko Veleza sa svojim prošenjem i prostituiranjem imena kluba

Vratimo Mostaru prijeratni sjaj
-
- Kontakt:
Sta Plisek nikad nece a Mirza hoce? Ne kontamvfc1922 je napisao/la:@samosarajvo
Gledao sam snimak protiv Bresta i oduševljen sam Rođenim. Svaka čast momci, a tako i Mirzi. Iako se iz aviona vidi da je Brest bar duplo spremnija ekipa, činilo mi se da se svaki od njih nameće treneru, jbg borba za prvi tim. Kod nas je sve štimalo od prve do zadnje minute. Zapuca Kodro pred kraj jednu dobru šansu, uuuu. Ali dobro, oprostit cemo im što su samo uzeli bod![]()
U Sarajevu ne smije trener dolaziti da pece zanat, nama trebaju provjereni treneri koji ce odma imati rezultat.
I dali smo mu priliku, godinu i po je imao prilike koju nije iskoristio.
Stokić se priključuje pripremama
I dok se fudbaleri Veleža vrijedno pripremaju u Francuskoj, igrački kadar „Rođenih“ upotpunjen je još jednim imenom. Naime, nakon što je uz klupsko odobrenje boravio na Kipru, „Rođenim“ se pridružio Goran Stokić. Ovaj pouzdani odbrambeni fudbaler nije našao zajednički jezik sa čelnicima Ethinikosa iz Achne, prošle sezone devetoplasirane ekipe najelitnijeg ranga na Kipru, Stokić se stavio na raspolaganje stručnom štabu Veleža. U narednim danima on će trenirati u rodnom Požarevcu, dok će se ekipi Veleža priključiti u ponedeljak, kada se „Rođeni“ vraćaju iz Francuske.
I dok se fudbaleri Veleža vrijedno pripremaju u Francuskoj, igrački kadar „Rođenih“ upotpunjen je još jednim imenom. Naime, nakon što je uz klupsko odobrenje boravio na Kipru, „Rođenim“ se pridružio Goran Stokić. Ovaj pouzdani odbrambeni fudbaler nije našao zajednički jezik sa čelnicima Ethinikosa iz Achne, prošle sezone devetoplasirane ekipe najelitnijeg ranga na Kipru, Stokić se stavio na raspolaganje stručnom štabu Veleža. U narednim danima on će trenirati u rodnom Požarevcu, dok će se ekipi Veleža priključiti u ponedeljak, kada se „Rođeni“ vraćaju iz Francuske.
-
- Kontakt:
Što prostituiranjem?Zna se kakva je situacija u državi i klubovima, mislim da je ovo dobar potez i da se hoće što više ljudi priključiti ovom projektu.maximus je napisao/la:vm22 je napisao/la:Biti donator kluba znači pomoći stvaranje novog Veleža
Projekat „Budi Rođeni“ nastavljen je i za ovu sezonu 2011/2012, gdje je donatorsku karticu obnovilo 28 lica, koji su prepoznali transaprentan rad FK Velež. Naime, svaki donator je u redovnom mjesečnom izvještaju dobivao izvještaj o okupnom prihodu, kao i gdje i na koji način su utrošena njihova sredstva.
Od početka juna mjeseca FK Velež je dobio još tri nova donatora, tako da je ukupni broj donatora trenutno 32.
Da li Velež ima samo 32 svoja vjerna navijača, koji ličnim doprinosom žele da pomognu iskorak svog kluba i koji pokušavaju ipak na konkretan način i itekako značajni nego je to „lajkanje“ u facebook grupama i slično vidjet će se u narednom periodu.
stvarno su smijesni ovi ljudi oko Veleza sa svojim prošenjem i prostituiranjem imena kluba
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
-
- Kontakt:
Drago mi je što se Velež diže, nadam se da se nećete boriti za opstanak. Samo nemojte pretjerivati sa hvaljenjem zalizanog 

SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Sram te bilo.maximus je napisao/la:stvarno su smijesni ovi ljudi oko Veleza sa svojim prošenjem i prostituiranjem imena klubavm22 je napisao/la:Biti donator kluba znači pomoći stvaranje novog Veleža
Prvo, praksa donatorskih karata je praksa koju i Barcelona i Real i mnogi ostali veliki klubovi imaju, ali Fejičevski kafoispijač ko ti to ne zna pa pljuje po Veležu. A da si kojim slučajem to znao, podržavo bi jer kao i svi kafoispijači, ti samo podržavaš ono što čuješ da drugi rade a ne misliš svojom glavom.
Drugo, ko nije donator ili bar član FK Velež nema ni pravo da drugima laže da je Rođeni.
Treće, donatorska kartica služi i kao sezonska karta za sve utakmice Veleža, uključujući i kup tekme. To znači da donator 15 malte ne daje ništa Veležu nego samo plaća troškove svih karata za utakmice i taj šal koji dobija iz kluba. Tek donatori 25 i dalje ustvari istinski podržavaju klub i iznad onog što im klub pruža.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
A da ne govorim o tom da ti eto sigurno nisi jedan od tih 32 istinska navijača. Nego ustvari svoj manjak lojalnosti svom klubu nazivaš prostituiranjem da bi oprao sebe i opravdao sebi što ne podržavaš ono što bi trebao. Znači da bi tebi u duši bilo lakše što nisi Rođeni, kažeš da je Velež **** jer je napravio sistem podrške koju i Barca ima, što bi značilo da ja sam pimp jer podržavam klub kojeg volim a ti si frajer jer kokuziš sa strane i pljuješ na nas koji podržavamo Rođene.
Haj ti fino dalje od ove teme živ bio, ne pripadaš ti ovdje.
Haj ti fino dalje od ove teme živ bio, ne pripadaš ti ovdje.
Prosto sumnjam da ga iko ovdje hvali. Jos uvijek taj covjek nije ucinio nista da bi zasluzio pohvalu sa nase strane. Pa eto, bilo bi pozeljno kad bi i vi malo manje s.rali na zalizanog. Nemam ga sta braniti , nego eto, vama nije odgovarao a sada je trener RšD VELEŽ i vrijeme je prednjim tek da se dokaze.dzenan01 je napisao/la:Drago mi je što se Velež diže, nadam se da se nećete boriti za opstanak. Samo nemojte pretjerivati sa hvaljenjem zalizanog
Treba covjeka pustiti da radi svoj posao, pa do decembra ako ne zadovolji radom svojim , ja vam se prvi pridruzujem sto se tice uvreda na njegov racun

A, sto se tice prekosutra, ne priznajem nista osim 3 komada u golu Sošoa.

NAPRIJED ROĐENI !
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
MUSVDG
- neutralan__
- Kontakt:
Sada morate pružiti dobru partiju i pokazati da onaj remi protiv Bresta nije slučajnost.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Lično, ne vjerujem u slucajnosti 

MUSVDG
MUSVDG
-
- Kontakt:
Jeli vi stvarno želite pobjede protiv Sašoa i Dižona? Pa da kombiniramo najbolje igrače iz Veleža, Sarajeva, Želje, Čelika i Borca ne bi mogli pobjedit te klubove.
Bola i 3:0 poraz protiv ova dva kluba je uspjeh.
Gdje je njihova liga, a gdje je naša. Šta vam je? Velež ovdje samo želi iskustvo i priliku da osjeti kako je igrat protiv tih klubova. Nemojte biti djeca i očekivat pobjede protiv njih.
Gdje je njihova liga, a gdje je naša. Šta vam je? Velež ovdje samo želi iskustvo i priliku da osjeti kako je igrat protiv tih klubova. Nemojte biti djeca i očekivat pobjede protiv njih.
Ja ne ocekujem pobjedu u sledece dvije al se nadam jednoj surovoj borbenosti (u granicama dozvoljenog ipak je prijateljska) i da se bore za sto povoljniji rezultat ... sve ispod 0 - 3 je povoljan rezultat protiv ovakvih protivnika. Ne smiju osramotiti ni Velez ni BH.
Da se razumijemo dobili su sansu kakvu nitko od BH timova nije u posljeratnom periodu da idu na ovakvu jednu turneju . Bogami i da se provozaju i pokazu. Nadam se i siguran sam da su svjesni toga !!!
Da se razumijemo dobili su sansu kakvu nitko od BH timova nije u posljeratnom periodu da idu na ovakvu jednu turneju . Bogami i da se provozaju i pokazu. Nadam se i siguran sam da su svjesni toga !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Kao prvo, zar postoji ijedan navijac Rođenih koji ne zeli pobjedu protiv tih timova? Sumnjam. Druga stvar sto nam nasa realnost to ne moze bas obecati, ali... Kao sto kimbo rece, ocekujem ogromnu borbenost u te dvije preostale utakmiceMostaracVelezovac je napisao/la:Jeli vi stvarno želite pobjede protiv Sašoa i Dižona? Pa da kombiniramo najbolje igrače iz Veleža, Sarajeva, Želje, Čelika i Borca ne bi mogli pobjedit te klubove.

Drugo, bespotrebno se palis na svaku, malo zajebancije nije na odmet. Bar ti, kao sto ti i nick govori, Mostarac, treba da razumijes nas mostarski mentalitet i nacin zajebancije i ciganluka.

Laku noć ROĐENI.

MUSVDG
MUSVDG
Jbte,Velez ce igrati protiv ekipe koja u svojim redovima ima Martina i Boudebouza,koji vrijedi ko citava nasa liga 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Mog'o bi Velez bit strasan ove sezone, cak mozda 5. mjesto na kraju!
Borit ce se sa Olimpicom za poziciju do samog kraja, da li ce to biti za Evropu ili za plasman, mozda kup, al' Rodjeni igraju vaznu ulogu u sljedecoj sezoni! Pod Mirzom sve je moguce!
Borit ce se sa Olimpicom za poziciju do samog kraja, da li ce to biti za Evropu ili za plasman, mozda kup, al' Rodjeni igraju vaznu ulogu u sljedecoj sezoni! Pod Mirzom sve je moguce!

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.