Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

KONGO
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la KONGO » 25 jul 2011, 05:32

Gledao sam United, a i ovaj City na pripremama. United ce da ih razmontira u CS kupu za par sedmica, to je jasno ko dan.

Nikakve promjene nije bilo u toj ekipi, igraju jadno i mucno bas kao i prosle sezone. Isto vazi i za Edina Dzeku, bivseg dijamanta BiH, koji je spor, koji nema sut, i koji ne moze da prodje dva igraca onako kao sto to uradi ''ludi'' Baloteli od zajebancije kad god to pozeli.

Koliko kod bio lud, ili sta vec Baloteli je bolji,jaci i sposobniji od Dzeke. Pitam se jel on zadovoljan sa ovom formom, ili mu je ovo plafon pa jednostavno bolje ne moze ? Sve nesto mislim da je u pitanju ovo zadnje, jer kad je iz Ceske u Bundesligu presao nije mu trebalo toliko dugo da se ''prilagodi''.

A dolaskom u MC kao jedan od skupljih, i (naj)boljih napadaca danasnjice trebao je da eksplodira vec u prvih par mjeseci. Izgleda to necemo nikad docekati !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2011, 07:52

velez_mostar je napisao/la:Ovaj dio o tome kako golmani znaju gdje pucaju najbolji igraci je stvarno za nasmijat, nadam se da se neces ljutiti..cuj neko zna gdje ce ovaj pucat, pa ako je najbolji igrac on moze uputiti sut bilo gdje, i logika je da ce mijenjati strane..penali su cista lutrija.
Ipak je to priča koju sam slušao od nekoliko velikih trenera, među njima i Ivica Osim. Ali eto, Mostarci su uvijek bili pametniji od drugih, na ovom forumu su najpametniji, šta zna Švabo, ili Lippi...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jul 2011, 10:30

Edin Dzeko determined to prove he is no expensive flop

Edin Dzeko has vowed to prove he is not a £27million flop and is worth every penny of his mega fee.

Dzeko arrived at Manchester City in January with a reputation as a prolific goalscorer, with 85 goals in 138 appearances for former German champions Wolfsburg.

But it took him three months to score his first Premier League goal, the 26-year-old enduring a tough start to life at City as third-choice striker behind Carlos Tevez and Mario Balotelli.

Dzeko ended the season with six goals from 21 appearances and admitted he arrived at City in a troubled state of mind, his head scrambled by the protracted nature of his move.

On a break from City's pre-season tour of the US, Dzeko also admitted he struggled to adapt to the pace and physical nature of the Premier League, but said his main problem was his lack of focus.

"I was sick of all the talk about the transfer," said Dzeko. "It had got to my head a little bit [by the time he arrived at City].

"But still I think I had some good games and scored some important goals.

"I was new in the team and it was a hard season. It's always difficult to come to a new club midway through a hard season like that.

"But I know what I have done in the last six months. Now it's my second season and I want to do better.

"Manchester City didn't pay money for me because they saw me once on YouTube or something like that.

"They saw me scoring good goals. I haven't forgotten how to score goals and I will show that next season.

"Every player needs time to settle in and get used to things; from the league to other players - everything.

"But I've had a full pre-season with the team now, which I think is the most important thing for any player, and I'm working hard.

"We'll see what happens. But I know this season will be much better."

Dzeko appeared to struggle with the adjustment to the Premier League last season, failing to impose himself on defences and plunder goals as he did with such ruthless regularity at Wolfsburg.

"The Premier League is different," said Dzeko. "The players are much stronger and much faster.

"After a few games when I first came, I realised the referees don't whistle for many things. It's not like that in Germany - with every small contact there's a foul.

"In England it's different and you've got to get used to all those things. It's now behind me."

Whatever happens with Carlos Tevez and the ongoing saga over his future, Dezeko looks to have an even tougher task in terms of his desire to play more regularly, with City closing in on the £38m capture of Atletico Madrid striker Sergio Aguero.

The imminent arrival of Aguero will provide Dzeko with another obstacle in his quest to nail down a regular starting place, but the Montenegro striker said he is not fazed by the prospect of more competition.

"There's always competition in football," said Dzeko."I don't think about that, though. I know what I can do. I do my best in training and I think I train very well. I just want the new season to start now.

"The manager is telling me all the time 'I believe in you' and 'just work hard', which is what I'm doing."

Dzeko believes City's third-place finish and FA Cup triumph last season showed they are getting stronger and he expects Roberto Mancini's side to make a sustained push for the title next season.

"I think we showed last season that we can compete with the big teams," said Dzeko. "I think we're a very good team and I hope that next season we'll show that.

"Not only in the Premier League but in the Champions League as well. Every team can win the league. I think we have good players and we can win the league.

"It was very important for the mentality of our team to win the FA Cup and next season everything is set for us."
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kicked21
Kontakt:

Post Postao/la kicked21 » 25 jul 2011, 10:43

ma neka ga podoji i dzeko i svi ovi sminkeri iz repke... ukljucujuci tu i spahu i misimovica i hasagica a moze i ibricic sa njima....(nije djabe Ciro posle portugala rekao "SINE ON NAS JE I PRODAO SINE" aludirajucu na misimovica), svi su se prodali iz reprezentacije...niko nece da igra kako treba za reprezentaciju...svi hoce papeta da otjeraju da dodje Barbarez (svaka cast Barbi) al nek se prvo kali na nekim klbovima, velez je do skora bio bez adekvatnog trenera mogao je dole da ide u mostar svoj... al malo morgen tu para nema...Tako da su mi zgadili i repku i fudbal i sve FUJ!!!
ZIVIO BAYERN

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 jul 2011, 12:36

kicked21 je napisao/la:ma neka ga podoji i dzeko i svi ovi sminkeri iz repke... ukljucujuci tu i spahu i misimovica i hasagica a moze i ibricic sa njima....(nije djabe Ciro posle portugala rekao "SINE ON NAS JE I PRODAO SINE" aludirajucu na misimovica), svi su se prodali iz reprezentacije...niko nece da igra kako treba za reprezentaciju...svi hoce papeta da otjeraju da dodje Barbarez (svaka cast Barbi) al nek se prvo kali na nekim klbovima, velez je do skora bio bez adekvatnog trenera mogao je dole da ide u mostar svoj... al malo morgen tu para nema...Tako da su mi zgadili i repku i fudbal i sve FUJ!!!
ZIVIO BAYERN
Yebo te tvoj Bayern eto ti ga, takvi "navijači" nam i ne trebaju. Ti znaš jesu se oni prodali ili nisu, radovao si se vjerovatno kao i ja kad smo došli do baraža, kad smo je.bavali majku Belgijancima, i sad nešto tu ser.eš. Kakav god da je, Džeko, pa i Misimović i svi koji igraju tu će mi uvijek biti dragi. Kad ne bi ni jedan zabio do kraja sezone(Džeko) ja ću uijek misliti da je među najboljim. Ako on nije zaslužio bar malo poštovanja, onda je.bo sve ovo.
A da daje golove sad za City i da je u formi, ne bi došlo ni do čega sličnom ovome. Pu, kakav smo mi narod. :oops:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 25 jul 2011, 13:20

Dzeko nastavlja gdje je stao. Ocigledno da City ima velike planove. Titula u premijer ligi i uspjeh u CL. Za takvo nesto ce im trebati napadac koji ce dati 20tak golova. Oni vjeruju u Dzeku sto pokazuje cinjenica da nisu jos nikoga kupili i da igra od pocetka.

Nazalost, Dzeko igra i dalje lose, 3 utakmice protiv malih ekipica, niti jedan gol nije dao. Veoma los pocetak. Dzeko ce morati davati golove za City inace leti u zimskoj pauzi...Pritisak jeste veliki, morace poceti ozbiljno raditi kao nekada kad ga je Magath trenirao.

Za sada to sve izgleda kao da mu ej slava udarila u glavu. U tom slucaju bolje da nije otisao u City i premijerligu i tako dao losu reklamu o Bosancima.

totasef
Kontakt:

Post Postao/la totasef » 25 jul 2011, 13:23

kicked21 je napisao/la:ma neka ga podoji i dzeko i svi ovi sminkeri iz repke... ukljucujuci tu i spahu i misimovica i hasagica a moze i ibricic sa njima....(nije djabe Ciro posle portugala rekao "SINE ON NAS JE I PRODAO SINE" aludirajucu na misimovica), svi su se prodali iz reprezentacije...niko nece da igra kako treba za reprezentaciju...svi hoce papeta da otjeraju da dodje Barbarez (svaka cast Barbi) al nek se prvo kali na nekim klbovima, velez je do skora bio bez adekvatnog trenera mogao je dole da ide u mostar svoj... al malo morgen tu para nema...Tako da su mi zgadili i repku i fudbal i sve FUJ!!!
ZIVIO BAYERN
A Bayern nema sminkera... Imate 5 puta veci budzet od ostalih njem. klubova i jedva LP izborite .Borusija vam uzme titulu sa djecom koja do ove sene nisu vrijedila par miliona. Sta je sa tim placenicima.. Oni su zlatni... Ma FUJ je taj tvoj klub sine kakvu god historiju imao...
Zivjela BOSNA!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 jul 2011, 14:07

slika
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 jul 2011, 14:43

ZIVIO BAYERN
Pametan post i u sridu sto kazu, definitnivno post mjeseca. Sve osim ovog zadnjeg u vezi Bayerna.
Pa veci je bio merak gledati neki dan Adilovica kako gonja loptu 70 metara do svog 16-rca ili onoga Haskica kako zabija nego Dzeku kako se prenemaze zadnjih 6 mjeseci pogotovo u repci.

Svaka cast momak !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 jul 2011, 14:48

kimbo je napisao/la:
ZIVIO BAYERN
Pametan post i u sridu sto kazu, definitnivno post mjeseca. Sve osim ovog zadnjeg u vezi Bayerna.
Pa veci je bio merak gledati neki dan Adilovica kako gonja loptu 70 metara do svog 16-rca ili onoga Haskica kako zabija nego Dzeku kako se prenemaze zadnjih 6 mjeseci pogotovo u repci.

Svaka cast momak !!!
Još jedan genijalac. Svaka čast momci, baš ste me nasmijali u ovom tmurnom i dosadnom danu. ;)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jul 2011, 15:08

Ne dodje li Nasri, ili neki drugi ofanzivni vezni, Dzeko sigurno nece proraditi, ionako mu je samopoudzanje u qrcu . Totalno je van forme, ne predvidjam mu uspjesnu sezonu u PL. Mada jos ima sansi, jer se Balo opet glumi idiota, a pored njega nemaju drugog napdaca osim Dzeke. Sad kad stigne jos jedan napdac, a mozda eventualno i dva, bice yebena situacija.

Dzaba sto njemu nema ko dodati, on mora vise, i kad vec ima neku sansu (kao protiv Vancouvera) mora je iskoristiti.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 jul 2011, 16:56

Goalgetter je napisao/la:Ne dodje li Nasri, ili neki drugi ofanzivni vezni, Dzeko sigurno nece proraditi, ionako mu je samopoudzanje u qrcu . Totalno je van forme, ne predvidjam mu uspjesnu sezonu u PL. Mada jos ima sansi, jer se Balo opet glumi idiota, a pored njega nemaju drugog napdaca osim Dzeke. Sad kad stigne jos jedan napdac, a mozda eventualno i dva, bice yebena situacija.

Dzaba sto njemu nema ko dodati, on mora vise, i kad vec ima neku sansu (kao protiv Vancouvera) mora je iskoristiti.
Ma, obzirom koliko cesto dobija lopte, Edin ce morati iskoristavati i ne tako dobre sanse. Ili ako ne pogodi mrezu, onda bar kvalitetno da zaprijeti. Ono od sinoc je katastrofa! Bio je u vecini meca jedini klasicni napadac, a niti jednom nije zaprijetio na gol. Igra City-a je ravna nuli, sagleda li se "kvalitet" njihovih individualaca! Neophodan im je jedan igrac tipa Nasrija! U protivnom, Edin sigurno nece dobro proci ni u nadolazecoj sezoni, :?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jul 2011, 20:31

Pisete gluposti, cijeli City je bio los poslije one Baline gluposti. Sto bi samo Dzeku izdvajali?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 25 jul 2011, 22:59

SamoZeljo je napisao/la:Pisete gluposti, cijeli City je bio los poslije one Baline gluposti. Sto bi samo Dzeku izdvajali?
Tako je, zašto bi Džeku izdvajali na njegovoj temi
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jul 2011, 23:08

RiNo je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Pisete gluposti, cijeli City je bio los poslije one Baline gluposti. Sto bi samo Dzeku izdvajali?
:lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jul 2011, 23:21

RiNo je napisao/la:
Jeste ali neki pricaju kao da je samo on bio los. Uklopio se u sivilo tima, to je istina a ne da je bio jedini koji nije pokazao puno.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 25 jul 2011, 23:28

Ozbiljno mislim da je nekima ovdje sto bi ameri rekli potreban ''reality check''.....

Dzeko je van forme, Dzeko nista nije pokazao od kako je dosao u City ne barem ono sto se ocekivalo od njega.

Dzeko od prelaska u City nista nije pokazao ni u reprezentaciji BiH. Uporedimo ga u kvalifikacijama za SP, i danas i sve ce vam biti jasno.

Sto je najgore ne primjetim da je on nesto pretjerano zabrinut zbog toga!

Hvaliti ga, a nemati razloga za to i ne kritikovati ga samo zato jer je nekad bio dobar je glupost. Nenad Markovic je legenda BH kosarke, volim ga i dan danas kako je samo razbio Hrvate na Gripama. Ali kao trener me razocarao, i sad ja trebam da sutim jer je on imao odlicnu igracku karijeru. Necu, sreca pa se covijek prihvatio pametnijeg posla 8-) , predlazem Dzeki da se vrati u Njemacku i da budemo svi sretni.

Daj Boze da grijesim, i da on uspije tamo to bi bilo bolje i za njega i za repku ali...
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jul 2011, 00:20

Da je Dzeko ofalio a ostali u timu da igraju ko' svajcarskisat to bi bio problem.
no medjutim fakat je da kompletan tim zajedno sa klupom i hronicnom bolesti Mancinija je zaribao u ovih zadnjih par meceva.
Neko ko fol ocekuje da Dzeko ko' Rambo uleti pobije citavu Rusku vojsku do Moskve i vrati se sam''
Man'te se previse akcioni,probajte sa nekom romantikom i sa srecnim zavrsetkom :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 26 jul 2011, 00:23

Dzeko treba da ima savsenog partnera u napadu!Balotelli mu je dobar prijatelj i neslazu se lose na terenu ali Balo mora smiriti dozivljaj,Aguero dolazi za par dana i on bi mogao zajedno s Dzekom da napravi velike stvari,po meni bi se oni odlicno slagali.....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jul 2011, 00:28

Ponos Torina je napisao/la:Dzeko treba da ima savsenog partnera u napadu!Balotelli mu je dobar prijatelj i neslazu se lose na terenu ali Balo mora smiriti dozivljaj,Aguero dolazi za par dana i on bi mogao zajedno s Dzekom da napravi velike stvari,po meni bi se oni odlicno slagali.....
Dzeko treba igraca koji ce hraniti loptama.poput Misketa.ko se sjeca panceva strah i trepet u Vardaru i Zvezdi jer je imao oko sebe igrace koji su ga navodecim loptama gadzali,cim je otisao u Juropu usr'o se ko' grlica.
On je bas onomad izjavio da od svih igraca s kim je igrao bi ipak izabrao Papeta.kaze nekad ga je nalazio sa loptom da ovaj sam nije bio toga svjestan. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.