Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 jul 2011, 23:42

tek sad vidio gol Jenkinsona, steta sto nije protivniku zabio :)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jul 2011, 00:05

Arsenal je prod'o JET-a Ipswich Town-u za milju 300k eura. :(
Šteta, bio je veliki talenat, al' kako sma ovde čuo neozbiljan i lijen.
Što se tiče same igre, sa loptom zna sve. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 jul 2011, 00:09

Talenat nije dovoljan, to znaju svi. Zato je meni smiješno i jako neozbiljno kad neko piše formacije sa Eastmondom, Bartleyem, Frimpongom, Hendersonom, Coquelinom, JET-om, Botelhom i sličnim igračima.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jul 2011, 00:11

Bosco je napisao/la:Talenat nije dovoljan, to znaju svi. Zato je meni smiješno i jako neozbiljno kad neko piše formacije sa Eastmondom, Bartleyem, Frimpongom, Hendersonom, Coquelinom, JET-om, Botelhom i sličnim igračima.
Ovaj je na pragu ulaska medju 22 igrača. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 jul 2011, 00:15

Ne znam, od nabrojanih nekako najviše zaslužuje riliku. Meni se čini trom i mišljenja sam da neće uspjet u Arsenalu, ali ipak ove godine će imat minutazu i nadam se da ću za koji mjesec jest svoje riječi.

I ako Lansbury konačno ne dobije pravu priliku onda yebem ja Wengerovu politiku. Momak je prekuco polovinu naših poluigrača, ali Wenger mu i dalje ne vjeruje. :evil:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jul 2011, 00:21

Meni se svidjaju ,kao igrači,još Francis i Eastmond. :)

A što se Henrija tiče, ne znam...Vjerovatno i neće dobiti neku priliku, možda će ga prodat, a možda i na posudbu, al' se slažem da može bit' makar 3. ili 4. opcija na sredini terena,a takvi u Arsenalu nerijetko dobiju priliku. :mrgreen:

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 jul 2011, 00:26

Ma yebo ga pravda ja to ne mogu shvatit, antitalent Denilson i Diaby dobiju po milion prilika koje milion puta useru, a ovaj momak ne može dobit priliku. Bolji je od njih dvojice 100%, al' eto nek igraju oni i nećemo vidjet trofeja još 100 godina. Da ne govorim kakav je to borac, mašina, trči ko lud, dok Denislon ne zna trčat, a Diaby ne želi. :evil:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jul 2011, 00:36

Bosco je napisao/la:Ma yebo ga pravda ja to ne mogu shvatit, antitalent Denilson i Diaby dobiju po milion prilika koje milion puta useru, a ovaj momak ne može dobit priliku. Bolji je od njih dvojice 100%, al' eto nek igraju oni i nećemo vidjet trofeja još 100 godina. Da ne govorim kakav je to borac, mašina, trči ko lud, dok Denislon ne zna trčat, a Diaby ne želi. :evil:
Denilsona smo se riješili :P , a Diaby je men' dobar igrač, ako želiš čuvat loptu daj je ili Songu ili Diabyu i nema izgubljene. :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 jul 2011, 10:34

.... Šta je Wengeru pa i on hoče tehnologiju u fudbalu ?! ....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 jul 2011, 11:07

slika
slika
slika
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 jul 2011, 11:07

Wenger hoće tehnologiju u fudbalu već godinama.

Prelazni rok, Fabregas i žuta majica
Neparno je ljeto je i nema fudbala, ali je makar ljeto. Visok atmosferski pritisak u zraku, smajli na vremenskoj prognozi i dobro raspoloženje čovjeku dolazi kao sasvim prirodna stvar.

Uglavnom se dani provode vani, na kupalištima ili negdje u hladu kujući planove za odlazak na more, naveče se izlazi i ostaje do kasno u noć. 'Ludnica jarane svaku noć' – rekli bi nemaštoviti tinejdžeri ostajući tako u okvirima kul fraza kako nebi nekim nesretnim slučajem postali zvijezde YouTuba. Međutim, oni imaju pravo u jednome – Ljeto je ludilo za fudbalske menadžere, klubove i igrače. Tada nezadovoljni igrači svojim vapajima za trofejima, promjenom sredine, većom minutažom ili spajanjem sa rodnom grudom nemilosrdno pune novine. To ludilo me uvijek nerviralo i ove godine sam se zakleo da ću ga pokušati izbjeći. Samo jedna stvar me još ineteresovala:

'Hoće li se više jadna i tužna mati Barca spojiti sa svojijem čedom jadnim i tužnim Cescom Fabregasom?' Sigurno su, kad je odlazio, i on i ona, zaboravili na Šantićeve stihove: Ostajte ovdje! ... Sunce tuđeg neba

neće vas grijat k'o što ovo grije;

(…)

Možda ih tada nisu ni znali ali sada ih, sudeći po izjavama u novinama, znaju napamet. Cescova ogromna nostalgija i želja za trofejima su iskren razlog za odlazak čak i iz kluba koji ti je dao mnogo, mnogo. Mene jedino interesuje dali je naš kapiten svjestan da su svi neosvojeni trofeji i njegova zasluga. Jeli sam mogao biti bolji igrač, bolji kapiten? Dali je uopšte vjerovao u to da može povesti svoj tim do željenih titula? Peta na vrhu svog šesnaesterca...pa i ja bih bio isfrustriran. Od njega je mnogo ovisilo, on je bio glavni vozač Arsenalovog tima. Ovako želi u klub u kojem će osvajati titule ali će biti van zone pritiska i pomalo u sjeni. Možda bi trebao popričati sa Bojanom, ovaj zna sve o tome.

Osim ove priče želio sam u potpunosti zaobići groznicu prelaznog roka. Izvanredan lijek sam pronašao potpuno neočekivano u sasvim drugom sportu gdje je vrhunac sezone upravo u julu. Naime u julu se vozi najveća biciklistička trka od svih, vozi se Tour de France. Biciklizam sam smatrao dosadnim i sve dok me prošle godine brat nije uveo u tajne ovog sporta samo bih prebacio kanal na kojem prenose trku. Prošle godine sam se samo zagrijao da bih ove godine pravo zagrizao. Ovo je naime veoma složen timski sport u kojem svaki od devet vozača u timu ima svoju ulogu. Kao i u fudbalu od trenera, snage pojedinaca, taktike i trenutne forme zavisi i snaga tima. Osvojiti Tour za biciklistu znači osvojiti Kup, Prvenstvo i Ligu prvaka u fudbalu u jednoj sezoni. Svaka ekipa pored sprintera, penjača ima i onog jednog vozača, moglo bi se reći kapitena za kojeg radi tim kako bi se osvojio kompletan Tour. Uloga tima je da štiti kapitena od padova i guranja na ravnim etapama, da dodaje tempo kada se hvataju bjegunci, da ga štite od vjetra na spustovima, da spajaju na usponima...svi rade zajedno kako bi, kada za to dođe trenutak kapiten zapeo i pritisnuo pedalu do kraja. U najtežim i najbitnijim etapama kapiten i glavni vozač pokaže svu snagu, pokaže zašto je glavni.

Dovesti žutu majicu na Jelisejska polja...to mogu samo najjači!!!

Ove godine Tour je pripao ekipi BMC-a, a titula najboljeg Cadelu Evansu. Iako sam navijao za mlađeg Schlecka bila bi nepravda da stari aussie nije trijumfovao.

Arsenal ima sjajnu i talentovanu ekipu. Arsenal je u konkurentan u svim takmičenjima do mjeseca aprila i onda se uvijek desi neki pad, neki Birmingham. Zašto? Zato što tada počinju najteže etape, počinje penjanje na Alpe, zato što tada treba neko ko će pritisnuti pedalu do kraja, a to ne čini. Ekipa 'dovuče' kapitena do finala, do zadnja dva-tri kola i tada im treba pobjednik, neko ko će preuzeti odgovornost, neko s kim će se preskočiti Alpe. Ima li negdje Fabregasa u ovoj priči? Može li on dovesti žutu majicu na Jelisejska polja? Mislim da ni on sam više u to ne vjeruje samo što on u potpunosti krivi ekipu, a nimalo sebe. To ne može tako.

Znam da nije sve tako jednostavno ali ako želi da ide molim neka ide!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 jul 2011, 15:35

Sto se tice mladjih igraca, kako ste mogli zaboraviti Bartleya???? Momak imao odlicnu sezonu u Rangersima, osvojio titulu, i sigurno je bolji od Squillacija, a stil igre mu je fizicki a ne tehnicko sto rade nasi stoperi, jer Kos,Djuro i TV su dobri u uzimanju lopte, ali kod fizicke igre jedino TV moze proci, mozda moze i Djuro ali ja imam osjecaj kao da ce mu koljena puci kad se malo zagradi tako da definitivno ovaj momak od 191 cm i godista 1991 mora dobiti sansu, mjesta ce sigurno biti poznavajuci Arsenal a na Wengeru je da ga baci u vatru ili ne.. Sto se tice Lansburya, on ima tu nesrecu da igra na poziciji na kojoj je Arsenal najpopunjeniji, i da Bosco nije bolji od Diabya, iako je ovaj kreten i ponekad zna izvuci zivce, momak sasvim je dobar igrac, i bio bi i bolji da ga nisu povrede zaustavile, ali svejedno Lansbury jos uvijek nema nastupa za neku ekipu u EPL, ali mislim da mora dobiti sansu, kad se samo sjetim gola protiv Kokoski.. Sto se tice Frimponga gledao si utakmicu(valjda) i vidio si da on uopste i nije toliko trom koliko izgleda, a osim toga ima ono sto krasi vecinu igraca Arsenala pas, a sasvim je dobar i u uzimanju lopte, ne treba zaboraviti da je on godinu dana pauzirao, i mislim da je sasvim dobar s obzirom na pauzu, a ako se sjetimo i Song nije bio nesto posebno na pocetku, ovaj je bolji, i ako ovako nastavi Song ce se morati dobro potruditi za svoju poziciju, a konkurencija je uvijek dobra..
edit: tekst iznad je i vise nego dobar..
Celik!3,2,2.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 26 jul 2011, 20:21

Evo vam pogledajte 226 golova Henrya. :)

[youtube][/youtube]

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 26 jul 2011, 20:26

Bosco je napisao/la:Evo vam pogledajte 226 golova Henrya. :)

[youtube][/youtube]
Kad smo vec kod ovog majstora evo gol protiv dallasa
Sada je najbolji stijelac lige sa 14 golova
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 jul 2011, 20:30

Nema dvojbe najbolji napadac i igrac svijeta prije jedno 4-5 godina.Steta samo sto nije nikad ponio titulu najboljeg u svijetu.A da je bio,jeste.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jul 2011, 23:48

"I hope the saga ends," Xavi told German newspaper Suddeutschzeitung.

Describing Fabregas as "a piece of the puzzle", Xavi added: "Cesc is only 24 and his arrival would ensure the current cycle of Barca continues to work.

"I'm 31 and will retire in two, three or four years.

"I hope he comes."
Xavi se i dalje ponavlja. :lol: Kao igrač je klasa,a kao čovjek je NULA. :evil:
Da bog da mu penzija kasnila. :lol:

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 jul 2011, 23:52

GunnerS je napisao/la:.... Šta je Wengeru pa i on hoče tehnologiju u fudbalu ?! ....
Pa pametan coek, dosadilo mu da mancester dobija bodove iz ofsajda i nepostojecih penala ;)
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 27 jul 2011, 10:00

Zapravo, od velike cetvorke, Arsenal ima ja mislim najviše dosuđenih penala 8-)

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 27 jul 2011, 10:15

Obskurni je napisao/la:Zapravo, od velike cetvorke, Arsenal ima ja mislim najviše dosuđenih penala 8-)
ii?
Rođen s tobom da budem

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 27 jul 2011, 10:33

Samo hintam da su optužbe kako veliki Manchester dobiva penale na guzove i da pobjeđuje isto tako besmislene.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.