U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Cartman
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Cartman » 26 jul 2011, 00:14

Znaci Bilbija totalno propao? Vidim da je barem Stevanovic standardan. Uvijek mi je bio odlican igrac. Mladja i bolja verzija Maletica. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 26 jul 2011, 00:25

sto se tice Hajrovica, Izet je igrao za svicarsku U-20 i odlucio je da igra za svicarsku U-21, sve i da promijeni drzavljanstvo ne moze igrati vise za nasu U-21, moze samo za A reprezentaciju, dok ovaj iz Arsenala jos ne igra pravi fudbal, jos igra za mladje kategorije tako da jos nije za ove reprezentacije, pod uslovom (sto neko ranije rece) da uopste zele igrati za BiH, mozda ako Pape pozove Izeta, kazem mozda, dakle mislim da je Jagodic na dobrom putu, mislim da objektivno na spisak mogu/trebaju Cajic i Djuric (Haurdic je teze povrijedjen i ima problema sa oporavkom, osim toga za njega je Jagodic rekao da ce biti standardan reprezentativac), neko je spominjao Bukvu, on je star za U-21, kao i Vranjes kojeg neki cesto spominju, i mozda jos da pozove ovog golmana Besica iz Francuske, ne igra ni on jos pravi fudbal ali smo tanki sa golmanima, a sto se tice lige tu jos mogu Suljic, Nuhic i H.Handzic iz FKS i mozda Horic i Dilaver iz Celika ukoliko budu prvotimci i to je to otprilike, dakle svega jos par igraca fali, sto uopste nije strasno, dok se moze reci da niko na spisku nije visak, a znamo da se to prije redovno desavalo

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 26 jul 2011, 00:35

Cartman je napisao/la:Znaci Bilbija totalno propao? Vidim da je barem Stevanovic standardan. Uvijek mi je bio odlican igrac. Mladja i bolja verzija Maletica. :D
Bibija je nazalost nazadovao u proteklom periodu i ako ostane u Vojvodini ceka ga epizodna uloga i u narednoj sezoni.

Mozda bi pomogla promena sredina,tako da bi voleo da ode negde na pozajmicu gde ce imati vecu minutazu pa da se definitivno vidi na cemu smo sa njim.

Stevanovic je kud i kamo bolji mada licno meni se on ne svidja i mislim da nema kvalitet za Vojvodinu.

Ima osecaj za gol i sjajan tajming kad je igra glavom u pitanju(od pet proslosezonskih golova cetri je dao glavom a i nedavno je dresu mlade reprezentacije dao gol glavom)ali nema ono sto je napotrebnije za igraca na njegovoj poziciji a to je prodornost i precizan centarsut.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 26 jul 2011, 00:58

dakle, mislim da je ovo otprilike u ovom trenutku najbolje sto imamo za U-21:

golmani: Tomovic, Besic
desni bekovi Comor i Colic
lijevi bek Kvesic
stoperi Bicakcic, Dupovac, Markic i Sipovic
defanzivni vezni Zahirovic, K.Handzic, Cajic, Grahovac i Sisic
ofanzivni vezni Stevanovic, Zakaric, Visca, Haurdic(kad se oporavi), Suljic, pa moze i Durak
i napadaci Bilbija, Djuric i Bekic

23 igraca, s tim da bi se morao malo scouting uraditi za golmana, lijevog beka, pa i napadaca

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 26 jul 2011, 10:03

Bosanski zmaj je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:
Frantisek Planicka je napisao/la:To sad i ja videh.

U kom rangu igra Gradina?
Prva liga FBiH, u prošloj sezoni za seniore Gradine zabio 8 golova
Ermin Huseinbasic je bio jeda od najvecih talenata u BiH.Momak je iz Gradacca,igrao je za kadete Zvijezde i bio najbolji strijelac BiH u kadetskom prvenstvu.Iz Zvijezde su mu ponudili dugogodisnji ugovor,medjutim njega je pod svoje prihvatio menadzer iz Srebrenika i kako to obicno bude odvede ga u pogresnom pravcu.Umjesto da je sad u Premijer ligi,igra po kojekakvim selendrama.
Poz za tebe iz te "selendre", Huseinbašić bi i prošlu sezonu igrao za juniore Zvijezde i dalje bi bio anonimus, mislim da je Gradina bila koliko toliko pametna odluka, ali sa menadžerom je promašio. Sad kad treba da ide oni ga drže u Gradini jer nemaju adekvatnu zamjenu i tako će biti sve dok se ne riješi tih menadžera

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 26 jul 2011, 10:22

gdje sad igra mahir karic?
ja sam bio na stranici od fulhama i tamo je on nepoznat pojam

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jul 2011, 13:17

Sada tek vidim da nema Oglecevca na spisku,a koliko znam nije povredjen,mislim da on pored ovakvog Stevanovica itekako moze imati mesto. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 jul 2011, 15:32

Devil je napisao/la:Sada tek vidim da nema Oglecevca na spisku,a koliko znam nije povredjen,mislim da on pored ovakvog Stevanovica itekako moze imati mesto. :?
Nedim iz Slavije,da i ja sam očekivao da bi mogao dobiti poziv.

Reci mi kakve informacije o Bojanu Deretiću pošto vidim da će zaigrati za u19,znam da je iz Trebinja otišao u Zvezdine kadete,kakav je trenutno,imal šta od njega? :D

Ognjen Ožegović,momak iz Banjaluke,nekad naš u15 igrač,vidim počeo je igrati za Srbiju,hvale ga dosta,ako možeš koju rečenicu i za ovog dečka.
it's football day

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 26 jul 2011, 15:47

Fin spisak je načinio Kračić, samo sad to treba fino selektirati.
Meni je Oglečevac izuzetno drag(navijač Sarajeva :mrgreen: ), ali stvarno ne znam kako bi mogao upasti u U-21.
Kad bude standardan u Slaviji, bujrum . ;)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 jul 2011, 17:09

Mislim da je Karacic pozvao najbolje sto imamo. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 jul 2011, 17:12

BIHfan je napisao/la:Mislim da je Karacic pozvao najbolje sto imamo. :)
Ovo je pravo dobro sto on radi, pozvao 44 igraca da vidi sta tu ima.
Pozvao je Kodrinog malog, dobra stvar. :mrgreen:
Jeli zna neko sta je sa onim iz Herkulesa? bio je u b-timu

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 26 jul 2011, 17:21

soko je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Mislim da je Karacic pozvao najbolje sto imamo. :)
Ovo je pravo dobro sto on radi, pozvao 44 igraca da vidi sta tu ima.
Pozvao je Kodrinog malog, dobra stvar. :mrgreen:
Jeli zna neko sta je sa onim iz Herkulesa? bio je u b-timu
On je stariji

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 26 jul 2011, 17:30

http://www.transfermarkt.co.uk/en/admir ... 51570.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovaj je dobar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jul 2011, 18:18

Baboon je napisao/la:
Devil je napisao/la:Sada tek vidim da nema Oglecevca na spisku,a koliko znam nije povredjen,mislim da on pored ovakvog Stevanovica itekako moze imati mesto. :?

Reci mi kakve informacije o Bojanu Deretiću pošto vidim da će zaigrati za u19,znam da je iz Trebinja otišao u Zvezdine kadete,kakav je trenutno,imal šta od njega? :D

Ognjen Ožegović,momak iz Banjaluke,nekad naš u15 igrač,vidim počeo je igrati za Srbiju,hvale ga dosta,ako možeš koju rečenicu i za ovog dečka.
Hmm Deretic,klasicni napadac,ali licno mislim da bi se mogao korisiti na krilu,ima brzinu ima pristojnu tehniku ali mu nedostaje mase i jos fudbalskog znanja da bi postao kvalitetan igrac.Licno mislim da on u Zvezdi nece dobiti pravu sansu,nije me uverio igrama ono sto sam ga gledao da je dostojan naseg dresa.Ovo potvrdjuju i iz naseg kluba jer je 8 igraca pre par dana dobilo stipendijske ugovore ali njega medju njima nema.Ko zna dosta je igraca napravilo bum u juniorima,pa napravilo solidne karijere u nastavku.Ovo je njemu prelomna godina ako sada pokaze da vredi uspeo je ali,ali bgm tesko ce biti.

Ozegovic,od njega da ste se odmakli sto dalje. :lol:
On je pravo bogatstvo Srbije,smem reci da je uz Markovica iz Partizana trenutno najtalentovani napadac,zaista strasnih predispozicija,klasicni napadac od koga ce i Zvezda(daj Boze) i Srbija imati velike koristi.Bio je na pragu prelaska u Olympiakos zimus ali je ipak ostao u Zvezdi.
dzenan01 je napisao/la:Fin spisak je načinio Kračić, samo sad to treba fino selektirati.
Meni je Oglečevac izuzetno drag(navijač Sarajeva :mrgreen: ), ali stvarno ne znam kako bi mogao upasti u U-21.
Pa standardni je on u Slaviji i bolje partije pruza nego Stevanovic u Vojvodini. ;)

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 28 jul 2011, 04:16

Devil je napisao/la:
Baboon je napisao/la:

Hmm Deretic,klasicni napadac,ali licno mislim da bi se mogao korisiti na krilu,ima brzinu ima pristojnu tehniku ali mu nedostaje mase i jos fudbalskog znanja da bi postao kvalitetan igrac.Licno mislim da on u Zvezdi nece dobiti pravu sansu,nije me uverio igrama ono sto sam ga gledao da je dostojan naseg dresa.Ovo potvrdjuju i iz naseg kluba jer je 8 igraca pre par dana dobilo stipendijske ugovore ali njega medju njima nema.Ko zna dosta je igraca napravilo bum u juniorima,pa napravilo solidne karijere u nastavku.Ovo je njemu prelomna godina ako sada pokaze da vredi uspeo je ali,ali bgm tesko ce biti.

Ozegovic,od njega da ste se odmakli sto dalje. :lol:
On je pravo bogatstvo Srbije,smem reci da je uz Markovica iz Partizana trenutno najtalentovani napadac,zaista strasnih predispozicija,klasicni napadac od koga ce i Zvezda(daj Boze) i Srbija imati velike koristi.Bio je na pragu prelaska u Olympiakos zimus ali je ipak ostao u Zvezdi.
dzenan01 je napisao/la:Fin spisak je načinio Kračić, samo sad to treba fino selektirati.
Pa standardni je on u Slaviji i bolje partije pruza nego Stevanovic u Vojvodini. ;)
Devile, pričali smo ti i ja o Ožegoviću i znaš da postoji šansa da on zaigra i za BiH mlade selekcije. Uz to, on je ja mislim Banjalučanin, tako da ne znam po kojoj logici treba igrati za Srbiju? :D Jesam mlad, ali znam da je BL u BiH. Iako postoji milion drugih razloga zašto će Ogi zaigrati za Srbiju, a ne BiH. A da je strašan napadač, tu si u pravu. On i onaj drugi napadač Zvezdin iz te generacije. :)
U mom svijetu važe moja pravila

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 jul 2011, 08:50

Nemogu se oteti dojmu, da u U21 repki nemamo postenog napadaca.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 jul 2011, 15:20

Edo_77 je napisao/la:Nemogu se oteti dojmu, da u U21 repki nemamo postenog napadaca.
Sta bi sa Mesanovicem, sad je u Jablonecu. Znam da je jedno vrijeme u drugom timu zabijao skoro svaku utakmicu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jul 2011, 15:30

TheDinoRules je napisao/la:
Devile, pričali smo ti i ja o Ožegoviću i znaš da postoji šansa da on zaigra i za BiH mlade selekcije. Uz to, on je ja mislim Banjalučanin, tako da ne znam po kojoj logici treba igrati za Srbiju? :D Jesam mlad, ali znam da je BL u BiH. Iako postoji milion drugih razloga zašto će Ogi zaigrati za Srbiju, a ne BiH. A da je strašan napadač, tu si u pravu. On i onaj drugi napadač Zvezdin iz te generacije. :)
Pa naravno da postoji sansa da zaigra u BIH,rodjen je u Banjaluci igrao za Borac,ali za Srbiju je vec odigrao preko 30 utakmica i postigao preko 20 golova.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 28 jul 2011, 15:37

Kad vec pominjemo igrace iz BIH koji igraju za Srbiju sjetih se Nastica iz Vojvodine koji se nudio poodavno da zaigra za BIH ,kasnije je vidim pozvan da igra za Srbiju i standardan je cini mi se na lijevom beku

"Brzo sam se adaptirao na novu sredinu i svi su me lijepo prihvatili. Prezadovoljan sam uslovima i sretan sto sam dio ovoga kluba. Pomno pratim našu Premijer ligu i nastupe naših reprezentativnih selekcija i ne želim biti neskroman ako kažem da očekujem poziv selektora Velemira Stojinića
.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 06 avg 2011, 12:17

"Sada je veoma nezgodno. Pojedinim fudbalerima klubovi nisu dozvolili dolazak. Samim time ja nemam uvid na njihov kvalitet. U ovom momentu jedino znam da će poziv dobiti Sanjin Prcić. On je u prvoj ekipi Sochauxa a ranije je igrao za kadetsku reprezentaciju naše zemlje", izjavio je za Toni Karačić

Imširović, Atajić i Kodro nisu mogli doci na ovaj izlet mlade reprezentacije u Visokom jer im normalno klubovi nisu to dopustili. Iz komentara iznad se moze vidjeti da ih selektor nece pozvati na naredna okupljanja jer toboze nema uvid u njihove kvalitete..
Nevjerovatno je da Kodro dobije poziv u Spansku reprezentaciju a za nasu nema kvaliteta.Pa mi se mozemo samo takmiciti u gluposti,nista drugo nije za nas

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 20 gostiju.