Tada su bili respektabilno jaki, ako se oslanjamo na novčanu vrijednost ekipe. Manje-više bila je to ista ekipa koja je godinu prije igrala grupe LP-a. Znam da je onaj Kone vrijedio više nego cjela naša tadašnja ekipaKB-TM87 je napisao/la:E jbg i ti ga usraVanBasten je napisao/la:jbg, bolji je i Nothingem F. od svih nabrojanih po rezultatima u historiji. Ali sada je u banani. Sadašnji tim Sparte ništa nije kvalitetniji od onog Genka protiv kojeg smo igrali, ili Cluja. Tu, u 5 deka. Druga je stvar što je Sparta veće ime sigurno, od oba ta kluba, gledajući historiju.KB-TM87 je napisao/la:Po rezultatima, jedino je Dynamo bolji.mislio sam zadnjih godina
Cluj, realno nema neka imena u ekipi kao i Genk, ne znam kakvi su tada bili al sad su sigurno slabiji od Sparte. Ma eto, sretno vam sutra i da napunite Koševo, pa da opet zajedno slavimo.
Gledaj, ja ni u kojem slučaju ne potcjenjujem Spartu. Naš eventualni plasman preko Čeha će biti veliko iznenađenje, podvig u pravom smislu te riječi. Ali nisu sigurno nakvalitetnija ekipa protiv koje smo igrali zadnjih godina, ova današnaj Sparta ne, tu su negdje s pomenutim. E, ako govorimo o renomeu, uz Dynamo K, onda sigurno jesu.
Naravno, postoji još jedna strana medalje, naša tadašnja ekipa kojoj ejpošlo za rukom da iznenadi svijet fudbala, je bila kud i kamo iskusnija od ove danas. Mi jesmo odigrali veoma zrelo i kvalitetno protiv Šveđana, i sam sam iznenađen, međutim s obzirom da imamo mlaadu ekipu (23,8 je bio prosjek godina našeg rostera protiv Orebra) nije nemoguće da protv Sparte podbacimo debelo. Jer mladi igrači su skloni oscilacijama, a pola naše ekipe je u ranim dvadesetim i ovo im je prvo iskustvo an međunarodnoj sceni.