FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Dirk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dirk » 27 jul 2011, 23:45

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Ima da pojedincima zabale usta kada na jednom evropskom gostovanju vide stotine navijaca FKS :D

Ne brinite za Torlaka :D
105 KM treba i prosjecnom navijacu Zelje koji dolazi sa strane za sutrasnju utakmicu.. Prvi ja, koji nikad u zivotu nisam otisao na gostovanje bi uplatio npr za Cesku da Zeljo tamo igra.. Tako da ne vidim razlog za baljenjem u odnosu na blizinu i tako nisku cijenu..

Nadam se da ce Vam igrati Torlak, jer sa njim dobijate ogromno puno, a u slucaju izostanka gubite potrebnu cvrstinu u odbrani.. Vjerovatno je ovo samo varka Pliseka da bi Sparta usla u susret mozda ofanzivnije jos, ili sa nekom promjenom napadaca, ugl. vidjet cemo sutra..

Puno srece, i da ostvarite makar remi..
Znam kod nas je sve besplatno, cak je i Svedska bliza od Moldavije bila. Ne vidim sta si se ti nasao uvrijedjen, istina ova brojka kod nas sutra , za neke grupe u BiH u gostima predstavlja nesto nevjervatno, a ima doduse i onih koji su tek poceli hodati po evropskim gostovanjima.

Uzivaj majstore, i ne pronalazi se, i glupa ti je ova prica koliko je gostovanje, nemojte nam opet na temi baliti, imate svoju i tamo raspravljajte koliko je "Svedska blize od Moldavije".
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 27 jul 2011, 23:47

Dirkonja je nevjerovatan, svjesno proziva pa govori da ne zamaramo :lol:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

BRUTALFANS
Kontakt:

Post Postao/la BRUTALFANS » 27 jul 2011, 23:48

ZLO IS ON THE ROAD 8-) :evil:

Cocin Bubanj
Kontakt:

Post Postao/la Cocin Bubanj » 27 jul 2011, 23:49

Iznenadilo me ono za DInamo Dresden :D Pozitivno naravno !
Svaka cast pa i da ih 50 bude :D

ima li prenosaaaaa ?

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 jul 2011, 23:50

@Dirk, kad znaš tako pričati što ti prvi nisi otišao!?

Uvijek su mi bili dragi ovi heroji nakon bitke... :mrgreen: :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 27 jul 2011, 23:51

KB-TM87 je napisao/la:Dirkonja je nevjerovatan, svjesno proziva pa govori da ne zamaramo :lol:
Meni je drago sto mi dajes paznju svaku noc, citajuci moje postove 8-)

@Bianconeri1988

Zato sto vas Dirkonja mozda radi, mozda ide na more, a mozda i nema trenutno novca da to obavi.
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 27 jul 2011, 23:52

Bogme tebi je ista priča za svaku utakmicu, dobro je par pitara za tebe reklo, pravi internet navijač
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 27 jul 2011, 23:54

Dirk je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Dirkonja je nevjerovatan, svjesno proziva pa govori da ne zamaramo :lol:

@Bianconeri1988

Zato sto vas Dirkonja mozda radi, mozda ide na more, a mozda i nema trenutno novca da to obavi.
kako mozes na more, a nemas novca za prag ?
Za zivot cijeli!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 jul 2011, 23:54

Pa onda se ne furaj kao da ti ideš na gostovanje... :lol:

Možda nemaš para, a možda ideš na more, kako to da možda ideš na more, a nemaš para!? :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 27 jul 2011, 23:55

KB-TM87 je napisao/la:Bogme tebi je ista priča za svaku utakmicu, dobro je par pitara za tebe reklo, pravi internet navijač
Nisam ja intenert navijaca, ja sam vas vjecni provokator, utakmice ocima vidio nisam, ali zato vi svi jeste pa vas na polufinalu kupa dodje 20. Zato sto svi idete na tekme :mrgreen:

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 27 jul 2011, 23:56

Dirk je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Bogme tebi je ista priča za svaku utakmicu, dobro je par pitara za tebe reklo, pravi internet navijač
Nisam ja intenert navijaca, ja sam vas vjecni provokator, utakmice ocima vidio nisam, ali zato vi svi jeste pa vas na polufinalu kupa dodje 20. Zato sto svi idete na tekme :mrgreen:
da nemas internet ti koseva ocima ne bi vidio
Za zivot cijeli!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 jul 2011, 23:56

Devil je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Devil je napisao/la:Prvo po fizionomiji igre koja danas vise uspeva u fudbalu jer odbrana preovladava vise nego napad,jer cvrstina preovladava vise nego lepota...
Iako je na klupi Genka bar za mene bolji strucnjak nego na klupi Sparte,Sparta igra fudbal "koji se danas trazi" gde sa puno cvrstine ulaze u utakmicu,gde prvo gledaju da obezbede svoj gol pa tek onda protivnicki.
Genk iako ima verovatno bolje pojedince je takticki ispod Sparte,ali u timskom sudaru otvoreni fudbal Genka nasprem cvrstine Sparte bi bio porazen samo tako.
1.Bolji stručnjak
2.Jača liga
3.Bolji pojedinci
4.Više reprezentativaca

btw.Ne znam zašto misliš da bi "otvoreni fudbal" izgubio protiv "čvrstine",kad fudbal svakim danom demantuje ovu tvrdju, no nebitno, da ne ulazimo u raspravu.
Devil je napisao/la:Cek jel' mi i dalje pricamo o onome Genku za koji su igrali Mikulic,Bosnjak,Vrancken,Cornelis...
Mikulić je imao finu karijeru:Genk,D.Zagreb(?),Standard...
Ova tri doduše nisu vrijedna spomena.
Druga stvar, da te napomenem da je taj Genk tada završio drugi u Belgijskoj ligi, koja je sigurno bolja i konstantno bolja od Češke. U konkurenciji kakva je Standard,Briž i Andrelecht. Ovo nije mala stvar.

Pored tih zalutalih u Genku su igrali i Matoukou,Ljubojević (bivši Dinamovac),Caillet-igrač sa iskustvom u Francuskoj ligi,Toth-igrač koji je igr'o u Turskoj i Holandiji,Soetares-tada došao iz Ajaxa i Dahmane,koji je nakon te sezone prešao u Briž.

Dok danas u Sparti igraju (od zvučnijih):
Zitka( nisam siguran, al' mislim da je II vratar češke,a da je branio u Anderlechtu-to znam),37-godišnji Repka,Zapotocny,bivši član Bešiktaša,Brabec,Sionko (znamo ga valjda),Matejovski,kog znamo iz EPL(Reading) i njihov talenat Vaclav Kadlec.

Fora je samo da su svi nabrojani debelo preko 30, osim Kadleca.Tako da sam mišljenja da je sve ovo u 5 deka.

Ako ova mladost Sarajeva ne može to na brzinu,igrivost i aagresivnost (ne grubost) dobit, onda ne znam koga mogu. :roll:

btw. Kad spomenete neki klub iz Češke lige, isto k'o da ste mi spomenuli klub iz HNL, takav filing imam. :D
Prvi cu deo preskociti tu je vec ono sto ne volim da radim,jer se radi o cistim ukusima,ali cu se osvrnuti na ovaj drugi deo.
Pored tih zalutalih u Genku su igrali i Matoukou,Ljubojević (bivši Dinamovac),Caillet-igrač sa iskustvom u Francuskoj ligi,Toth-igrač koji je igr'o u Turskoj i Holandiji,Soetares-tada došao iz Ajaxa i Dahmane,koji je nakon te sezone prešao u Briž.
Nije bitna neka karijera pre toga i posle toga bitna je bila trenutna forma i trenutne igre koje kod fudblera Genka te sezone nisu bile nesta,doci cemo i do toga kasnije,bitno je sada,isto kao sto je taj isti Genk pre par dana doslovno ubio Lyona u prijateljskoj i Anderlecht u Supercupu,da bi sinoc taj isti Genk odigrao poprilicno lose i kao sto i njihovi mediji kazu mozda i nezasluzeno pobedio,vec da je remi najrealniji ishod.
Tada su u Genku jos igrali i Bailly,Da Silva ,Haroun,cisto ako nesta znaci,da ne mislis da ne znam ko je igrao i dobro znam zasto sam to rekao.
Druga stvar, da te napomenem da je taj Genk tada završio drugi u Belgijskoj ligi, koja je sigurno bolja i konstantno bolja od Češke. U konkurenciji kakva je Standard,Briž i Andrelecht. Ovo nije mala stvar
.
Nije mala stvar samo sto je to bilo u sezoni 06/07,dakle sezona u kojoj se "kvalifikovao" da izadje na megdan SArajevu.A mec protiv Sarajeva je bio u sezoni 07/08,zar mi ne pricamo o toj generaciji Genka. :? E sada lepo proveri koji je Genk bio u toj sezoni.Hoces ja odmah da ti kazem,10 je bio.Ej 10,u konkurenciji jednog Zulte Waregema,Charleoia,Westerloa,GBA(svi su oni bili ispred njih).Eto sto ja kazem da je taj Genk duplo slabi nego ovaj danas,samim tim slabi i od Sparte,ili je ipak i 10 mesto u Belgijskom sampionatu jace nego 1-3 u Ceskoj. :?
Zbog toga ti ja govorim,moj ti,ne govorim ja to uprazno,ne govorim ja zbog toga sto ne volim Sarajevo,ne govorim ja zbog toga sto mislim da su Mikulic,Toth,Bailly,Caillet i ostala ekipa losi igraci,govorim zbog njihove forme u tome prvenstvu koja je bila kriminalna,od 8 meseca 2007 pa sve do 5.meseca 2008.igrali su kriminalno.
Znači složili smo se oko toga da su ti igrači imali solidne karijere(istina,neki od njih)?
Evo iz čega sam to izvuk'o:
Nije bitna neka karijera pre toga i posle toga bitna je bila trenutna forma i trenutne igre koje kod fudblera Genka te sezone nisu bile nesta
Nije mala stvar samo sto je to bilo u sezoni 06/07,dakle sezona u kojoj se "kvalifikovao" da izadje na megdan SArajevu.A mec protiv Sarajeva je bio u sezoni 07/08,zar mi ne pricamo o toj generaciji Genka.
Što se tiče ovog drugog citata-jednu laičku pogrešku su napravio.
Ako je sezonu 06/07 bio viceprvak, to znači da je poslije te sezone(odnosno nakon te,već na ljeto) išao na "megdan" Sarajevu,zar ne?

A,ako napravimo vremeplov i odemo u tu sezonu, onda sigurno ne bi mogli znati da li će oni završiti 10 ili 1 ili pak spakovat kofere i odselit' u drugu ligu.

Ova hipoteza ispod ne može proći,a evo i zašto:
E sada lepo proveri koji je Genk bio u toj sezoni.Hoces ja odmah da ti kazem,10 je bio.Ej 10,u konkurenciji jednog Zulte Waregema,Charleoia,Westerloa,GBA(svi su oni bili ispred njih).Eto sto ja kazem da je taj Genk duplo slabi nego ovaj danas,samim tim slabi i od Sparte,ili je ipak i 10 mesto u Belgijskom sampionatu jace nego 1-3 u Ceskoj. :?
Napravi si paralelu ,sličnoj ovoj sad što ću navesti.

Sezonu 2011/12 Sarajevo igra protiv Wisle Krakov (lupam), Wisla je bolja ekipa od prošlogodišnje Sparte Prag jer je ove sezone bila prvak države,dok je Sparta završila na 10 mjestu.
A svi znamo da je Sparta u tu sezonu ušla kao prvak svoje države.

Prostovljno sam uzeo ekipe, da objasnim primjer. ;)

Eto, a ,btw. ne mislim ja da ti mrziš Sarajevo, iako bi im'o razloga, vjerujem :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jul 2011, 23:58

Dirk je napisao/la:
Neka malo neka.Ti to hoces da izbalansiras.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 jul 2011, 23:58

Dirk je napisao/la:

@Bianconeri1988

J*te ko da na Hadz ides, a ne 2 dana odsustva, sto sa posla, sto odgoditi more, sto je malo para..
Nisam se ja nasao uvrijedjen, nego ti prozivas da ce neko baliti, a ja ti kazem da nema potrebe jer svi znaju da je smijesna cijena i udaljenost.. Ista bi situacija i sa nama bila..
Ovo nije tvoja tema, kao ni ona Zeljina sto nije moja, tako da nemoj me tjerati ako ti nisam nista lose rekao..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 27 jul 2011, 23:59

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Dirk je napisao/la:
Upravu si jarane, slazem se sa tobom,vi nemate internet pa vas na polufinale kupa dodje 20, skontao sam fazon :D

KOMPLEKSASI, TEMA JE FK SARAJEVO A NE TULJUMBE I BOZA 8-)

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 jul 2011, 00:02

Dirk je napisao/la:
Upravu si jarane, slazem se sa tobom,vi nemate internet pa vas na polufinale kupa dodje 20, skontao sam fazon :D

KOMPLEKSASI, TEMA JE FK SARAJEVO A NE TULJUMBE I BOZA 8-)[/quote]
pod broj jedan drva se slazu, ti dijelis moje misljenje
pod broj dva, dodjite vi do 1/2 kupa, pa cemo moci o necemu pricati
pod broj tri, zasto prozivas, a onda nazivas nekog kompleksasima ?
Zadnja izmjena: ThE_mAnIaCs_1987, dana/u 28 jul 2011, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Za zivot cijeli!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 28 jul 2011, 00:02

Ko te bolan prozvao, nadji mi post gdje sam ja spomenuo tvoj klub i navijace, to sto se vi pronalazite vasa stvar.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 jul 2011, 00:04

Dirk je napisao/la:Ima da pojedincima zabale usta kada na jednom evropskom gostovanju vide stotine navijaca FKS :D

yebes ti mene malo, ha ?
Za zivot cijeli!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 28 jul 2011, 00:05

yebes ti mene malo, ha ?
Ja i gdje ti vidis da sam tebe ili nekoga prozvao, nisam ti ja kriv sto se pronalazis u svemu, cudno se u ovom nisu nasli iz Zenice, Tuzle , nego vi cudno, zar tako nisko drzite do sebe, jos pokazujete dozu zavidnosti ?

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 jul 2011, 00:07

Dirk je napisao/la:

yebes ti mene malo, ha ?
Ja i gdje ti vidis da sam tebe ili nekoga prozvao, nisam ti ja kriv sto se pronalazis u svemu, cudno se u ovom nisu nasli iz Zenice, Tuzle , nego vi cudno ?
jok eto, na pojedince si mislio, na mog dedu i na moju nanu, kako si samo jadan, znas bolan i ti sta si mislio i sto si to napisao, nego sad da ispadnes dobrica u ocima mnogih se izvlacis, a ustvari si qurac
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: avalkaB, Bejker, Bing [Bot], boki86, galia95, Gomis99, MaroonBjelave, mnon46, Napapijri, perodeformero, rimljanin90 i 66 gostiju.