FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Plavetnilo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Plavetnilo » 29 jul 2011, 08:02

Eto prespavalo se, rezultat :( , borbenost, zalaganje :D , ima tu stvari koje treba popraviti ali napredak je ocit i samo treba nastaviti tako.... zato Igraj Željo, bori se.....

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 29 jul 2011, 08:05

Ništa, dobijemo ih tamo 3:1 i prolaz... 8-) valjda smo potrošili sve pehove sinoć na Hadisonu... 8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 29 jul 2011, 08:56

kao prvo odlicna utakmica, ali rezultat los. Napredak je veliki i to nas treba da raduje, prosle godine su nas Izraelci nakantali ovaj put smo bolji od njih bili ali izostao je rezultat. Za napredak u Eurpi treba da Zeljo konstatno izlazi, da nastavi ovaj trend i rezultat ce sami doci, odlicna je stvar sto se ekipa nije raspala kao sto se zna desiti na nasim prostorima. Jedina stvar koja meni je malo zasmetala jeste da kapiten ne moze biti igrac koji da svoj maximum za 60 min igre i mora da ga se mijenja, on treba da uvijek bude uzor svima u ekipi i da daje konstatno najvise, imamo dva beton krila i treebao njih razvijati Viscu i Smajica, a Beso sa klupe da ulazi ali bolje od mene Amar za tako da postujem svaku njegovu odluku. :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 29 jul 2011, 09:05

Nakon prespavane noci sta napisati da da vec neko nije napisao, ja sinoc bi na istoku, navijanje extra 0:2 nenasluzeno smo izgubili, ali ponosan sam na igrace kao da smo 5 : 0 pobjedili, Mirso je pravi kapiten, pravi vodja ekipe, i gine za svaku loptu vise nego ovi sto imaju po 20 godina, malo sam tuzan ali ponosan, Svaka cast momcima na trudu i zalaganju i ako Bog da dupla kruna ne bi smjela doci u pitanje.
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jul 2011, 09:14

tm87gigo je napisao/la:Nakon prespavane noci sta napisati da da vec neko nije napisao, ja sinoc bi na istoku, navijanje extra 0:2 nenasluzeno smo izgubili, ali ponosan sam na igrace kao da smo 5 : 0 pobjedili, Mirso je pravi kapiten, pravi vodja ekipe, i gine za svaku loptu vise nego ovi sto imaju po 20 godina, malo sam tuzan ali ponosan, Svaka cast momcima na trudu i zalaganju i ako Bog da dupla kruna ne bi smjela doci u pitanje.

Pa nezna se koji su gori ili Vi navijaci zelje koji ste ponosni na poraz od 2:0 ili navijaci sarajeva koji se ponose cak sa porazom od 5:0. Poceli ste kao srbi poslje kosovske bitke.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 29 jul 2011, 09:14, ukupno mijenjano 1 put.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 29 jul 2011, 09:14

Samo mi nije jasno sto brko forsira Jamaka kad je mrtvi kloc covek moze samo saha igrati, umjesto da Perici daje sansu on gura kloca to mu jedino zamjeram al brko valjda najbolje zna.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2011, 09:19

Ovi na s.c.sport nisu normalni vidi naslova:
Maccabi i Medunjanin bolji od plave mašine
Trećeplasirana ekipa iz proteklog izraelskog šampionata pokazala se kao prevelik zalogaj za aktuelnog prvaka BiH
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ko sve pise tekstove....
Sto se tice utakmice nije da nije bilo srece ljudi su jednostavno kvalitet cekali nasu gresku i docekali je...
Prvo poluvrijeme Zeljo mnogo bolji ali previse promasenih prilika i naravno to ti se i osveti, objektivno mozda smo i trebali postoci gol, ali nismo i to je fudbal.Koliko god smo imali srece protiv serifa ovdje je i nije bilo, jer ne mogu se oteti utisku da nije bilo greske Markovica i primljenog gola da bi ova utakmica isla nekim drugim tokom ali ...
Sve u svemu ja sam zadovoljan, odlicno smo se nosili sa makabijem jednim dijelom utakmice i dominirali ali treba dosta ovakvih utakmica i filtriranja ekipe da bi se napravio korak dalje, mi smo napravili uspjeh prosavsi serif.
Ono sto me raduje je igra, ako se moze reci da da smo nesto i dobili iz ove utakmice onda je to i Kvesic, konacno lijevak i centrasut iz trka sa lijeve strane i to precizan.Neko vec spomenu da nama fali zadnji vezni, tada bi ova ekipa izgledala i jos mocnije, nije gotov ni prelazni rok ko zna...ali bi sa jednim takvim igracem prosetali nasom ligom treba znaci igrac zadatka na sredini terena i iskreno se nadam da ce se poraditi na tome...Nakon greske i gola pala je i igra i igraci moze se reci da smo i dobro prosli, sto vise ovakvih utakmica i plasamana u evropu doci ce i korak dalje.Sad izlet u Palestinu i okrenuti se nasoj ligi iduce godine probati sta vise sto se ova tice ja sam zadovoljan.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 29 jul 2011, 09:20

vendeta87 je napisao/la:
tm87gigo je napisao/la:Nakon prespavane noci sta napisati da da vec neko nije napisao, ja sinoc bi na istoku, navijanje extra 0:2 nenasluzeno smo izgubili, ali ponosan sam na igrace kao da smo 5 : 0 pobjedili, Mirso je pravi kapiten, pravi vodja ekipe, i gine za svaku loptu vise nego ovi sto imaju po 20 godina, malo sam tuzan ali ponosan, Svaka cast momcima na trudu i zalaganju i ako Bog da dupla kruna ne bi smjela doci u pitanje.

Pa nezna se koji su gori ili Vi navijaci zelje koji ste ponosni na poraz od 2:0 ili navijaci sarajeva koji se ponose cak sa porazom od 5:0. Poceli ste kao srbi poslje kosovske bitke.
J se ne ponosim porazom ali ako si gledao utakmicu, mogao si vidjeti nasu igru i kako smo dobro lijepo odigrali, nismo imali srece da ga i zabijemo, ja sam ponosan na zelju i igru a rezultat i nije tako realan, nesretno smo primili golove, samo da oni nastave ovako igrati i dupla kruna je zegerentovana, a pitari o njima ne vrijedi raspravljati (oni su divovi hehehe, eh da je obuca zabio heheheheheheh)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jul 2011, 09:24

tm87gigo je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

J se ne ponosim porazom ali ako si gledao utakmicu, mogao si vidjeti nasu igru i kako smo dobro lijepo odigrali, nismo imali srece da ga i zabijemo, ja sam ponosan na zelju i igru a rezultat i nije tako realan, nesretno smo primili golove, samo da oni nastave ovako igrati i dupla kruna je zegerentovana, a pitari o njima ne vrijedi raspravljati (oni su divovi hehehe, eh da je obuca zabio heheheheheheh)
Pa priatelju moj ako je tebi vrhunac dupla kruna u BIH onda to sve stoji. Al sramota je da ni Zeljo ni Sarajevo nisu nista napravili a Varazdin odigra 2:2 sa Dinamom u Bukuresti ili RK Split 0:0 sa Fulhamaom ili su oni za klasu bolji od oba sarajevska kluba.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 29 jul 2011, 09:28

Ko smo bolan mi Ko, jedan klub i jedna drzava koja zivi na staroj slavi, pa shvatas li da smo izbacili klub koji ima vise para 20 puta od nas, nihov vlasnik ima pokrajinu kompletnu za sebe, a **** se zna ko su, Pustite vise staru slavu, ovo je nasa realnost.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jul 2011, 09:32

tm87gigo je napisao/la:Ko smo bolan mi Ko, jedan klub i jedna drzava koja zivi na staroj slavi, pa shvatas li da smo izbacili klub koji ima vise para 20 puta od nas, nihov vlasnik ima pokrajinu kompletnu za sebe, a **** se zna ko su, Pustite vise staru slavu, ovo je nasa realnost.

Pa ako je lovu najbitnija u fudbalu onda se u BIH nebi trebalo ni baviti fudbalom, al to nije tako. Kada bi nase ekipe pocele raditi ozbiljno, to jeste od uprave preko trenera do ekipe onda bi za 3 do 5 imali predstavnike u grupnoj fazi evropske lige i mozda cak i lige prvaka.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 jul 2011, 09:33

barbarez je napisao/la: Ubi mene ovo druze majkemi,nisam nerealan,ne najavljujem neke pobjede,ali me boli kad vidim,kako sami sebe limitiramo,kako sami od sebe gubitnike pravimo,i onda jos povrh svega sva moguca sportska nesreca,udari po nama.Mi i kad imamo najbolje prilike da nesto napravimo,mi cemo to usrati.Pa kad vidim,da **** Maribor odigra 2-1 u Izraelu,pa Varazdin 2-2,split sa Fulhamom 0-0,kako ti nece biti krivo.Iste te ekipe razvalis ,kada igras protiv njih.Jedino me tjesi sto sam recimo kod nas,a i brine sto se tice vas,sto sam i kod jednih i kod drugih vidio da zaista igramo ljepse nego predhodnih godinai da to nije mucenje vise gledati.
Vjerujem. Svi to gledamo iz godine u godinu, u svim timskim sportovima.
Sasd me baš sjećanje prebaci na košarkašku reprezentaciju i ono evropsko prvrevsntvo kada smo u svakoj utakmici(Slovenija, Grčka, Italija) na poluvremenu otišli na odmor sa +10 razlike, i na kraju doživjeli ubjedljive poraze. Jednostavno nisu imali vjere u sebe, kao da je ta razlika bila slučajnost i da je jedino ispravno da izgube. Pa rukomet. Ja sam uvjeren da ove godine okosnicu tima nisu činili Hrvati da Bosna ne bi upisala one pobjede u zadnjim sekundama i plasirala se u završnicu. Nama u klubovima i reprezentaciji, sve sam uvjereniji, treba sportski psiholog koji će raditi s igračima još od kadeta.
helem nejse..
da se vratim na utakmicu, 2:0 kući jeste težak rezultat na prvi pogled. Ali treba pokušati tamo napraviti iznenađenje, neki rani gol, a vidjeli smo sinoć da Željo može napraviti dar mar Maccabiju, promjenio bi sve. Napasti ih, **** im mater, pokšati pa šta bude..
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 29 jul 2011, 09:36

vendeta87 je napisao/la:
tm87gigo je napisao/la:Ko smo bolan mi Ko, jedan klub i jedna drzava koja zivi na staroj slavi, pa shvatas li da smo izbacili klub koji ima vise para 20 puta od nas, nihov vlasnik ima pokrajinu kompletnu za sebe, a **** se zna ko su, Pustite vise staru slavu, ovo je nasa realnost.

Pa ako je lovu najbitnija u fudbalu onda se u BIH nebi trebalo ni baviti fudbalom, al to nije tako. Kada bi nase ekipe pocele raditi ozbiljno, to jeste od uprave preko trenera do ekipe onda bi za 3 do 5 imali predstavnike u grupnoj fazi evropske lige i mozda cak i lige prvaka.
Pa normalno je da su pare bitne, da ti mozes zadrzati igraca kao sto je stilic jahic buba i dovesti igraca kao sto dinamo radi onda bi se nesto moglo ali ovako PARA NEMA

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jul 2011, 09:37

VanBasten je napisao/la: Vjerujem. Svi to gledamo iz godine u godinu, u svim timskim sportovima.
Sasd me baš sjećanje prebaci na košarkašku reprezentaciju i ono evropsko prvrevsntvo kada smo u svakoj utakmici(Slovenija, Grčka, Italija) na poluvremenu otišli na odmor sa +10 razlike, i na kraju doživjeli ubjedljive poraze. Jednostavno nisu imali vjere u sebe, kao da je ta razlika bila slučajnost i da je jedino ispravno da izgube. Pa rukomet. Ja sam uvjeren da ove godine okosnicu tima nisu činili Hrvati da Bosna ne bi upisala one pobjede u zadnjim sekundama i plasirala se u završnicu. Nama u klubovima i reprezentaciji, sve sam uvjereniji, treba sportski psiholog koji će raditi s igračima još od kadeta.
helem nejse..
da se vratim na utakmicu, 2:0 kući jeste težak rezultat na prvi pogled. Ali treba pokušati tamo napraviti iznenađenje, neki rani gol, a vidjeli smo sinoć da Željo može napraviti dar mar Maccabiju, promjenio bi sve. Napasti ih, **** im mater, pokšati pa šta bude..
Zbog ti psihicki padova bi svaka ekipa trebala imati sportskog psihologa, klubovi sirom evrope to vec nekoliko godina primjenjuju u praksi.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jul 2011, 09:42

tm87gigo je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

Pa normalno je da su pare bitne, da ti mozes zadrzati igraca kao sto je stilic jahic buba i dovesti igraca kao sto dinamo radi onda bi se nesto moglo ali ovako PARA NEMA
Al i ti igraci su jako glupi od tih nabrojani jedino Stilic ima priliku da napravi kakvu takvu karijeru a ovim ostalim bi bilo bolje da su ostali u Zelji nego sto su poletljeli za lovom. A nasi klubovi imaju previse igraca u ekipama na na njih nepotrebno trose novac. Nasim ekipama nebi trebalo vise od 23 igraca i to 16 malo oybiljnijih a ono ostalo popuniti juniorima koji bi povremeno dobivali prilike da se nametnu.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 jul 2011, 09:52

pile87 je napisao/la:Ovi na s.c.sport nisu normalni vidi naslova:
Maccabi i Medunjanin bolji od plave mašine
Trećeplasirana ekipa iz proteklog izraelskog šampionata pokazala se kao prevelik zalogaj za aktuelnog prvaka BiH
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ko sve pise tekstove....
Sto se tice utakmice nije da nije bilo srece ljudi su jednostavno kvalitet cekali nasu gresku i docekali je...
Prvo poluvrijeme Zeljo mnogo bolji ali previse promasenih prilika i naravno to ti se i osveti, objektivno mozda smo i trebali postoci gol, ali nismo i to je fudbal.Koliko god smo imali srece protiv serifa ovdje je i nije bilo, jer ne mogu se oteti utisku da nije bilo greske Markovica i primljenog gola da bi ova utakmica isla nekim drugim tokom ali ...
Sve u svemu ja sam zadovoljan, odlicno smo se nosili sa makabijem jednim dijelom utakmice i dominirali ali treba dosta ovakvih utakmica i filtriranja ekipe da bi se napravio korak dalje, mi smo napravili uspjeh prosavsi serif.
Ono sto me raduje je igra, ako se moze reci da da smo nesto i dobili iz ove utakmice onda je to i Kvesic, konacno lijevak i centrasut iz trka sa lijeve strane i to precizan.Neko vec spomenu da nama fali zadnji vezni, tada bi ova ekipa izgledala i jos mocnije, nije gotov ni prelazni rok ko zna...ali bi sa jednim takvim igracem prosetali nasom ligom treba znaci igrac zadatka na sredini terena i iskreno se nadam da ce se poraditi na tome...Nakon greske i gola pala je i igra i igraci moze se reci da smo i dobro prosli, sto vise ovakvih utakmica i plasamana u evropu doci ce i korak dalje.Sad izlet u Palestinu i okrenuti se nasoj ligi iduce godine probati sta vise sto se ova tice ja sam zadovoljan.
Slazem se sa tobom.Bez obzira na rezultat vidjeli smo mnogo toga ,sto nam daje nadu da ce Zeljo biti mnogo boljii da ova ekipa ima kvalitet.Isto tako sinoc sam vec napisao,da je greska Markovica ta koja je uticala na ishod utakmice,a ne losa partija Nyeme ili nekog drugog.drugi gol,kao i ostale sanse su samo plod naseg bosanskog mentaliteta i sportske nestabilnosti.Zato smo mi mala sportska nacija,cim krene lose rusimo se kao kula od karata.
Slazem se i za zadnjeg veznog,tj dvojicu tih igraca.Savic ,iako nije na nivou,opet je iole dobar.Kad vidim Svraku ,pa kad vidim da ga zamjeni Jamak,e onda stvarno nemam rijeci.Zanima me sta to Svraka doprinosi timu.Hoce mi neko reci da je dobar u defanzivi.Onda komotno staviti Pericu da igra ,jer Svraka je u defanzivi dobar i koristaan isto kao da ga nema.To mi je jedina zamjerka,ali zaista odavno mi Zeljo nije igrao bolje i raznovrsnije.Poslije rata jedino Amarova prva generacija i Odoviceva ekipa su igrale ovako lijepo .
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 jul 2011, 09:54

vendeta87 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Vjerujem. Svi to gledamo iz godine u godinu, u svim timskim sportovima.
helem nejse..
Zbog ti psihicki padova bi svaka ekipa trebala imati sportskog psihologa, klubovi sirom evrope to vec nekoliko godina primjenjuju u praksi.
Djelim mišljenje.
I to da se radi s igračima dok im još ni brada nij epočela rast.
Sad, tu je još jedan problem, osim dr. Jasne Bajraktarević ja ne znam za ijednog više psihologa tog profila, znači sportskog psihologa.
Kad već govorimo o tim segmentima profesionalnog sportskog razvoja, nama fali još ponešto. A to su, kondicioni trener i sportski nutricionista.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 29 jul 2011, 10:09

U prvom trenerskom Amarovom mandatu na nasoj klupi, Jasna Bajraktarevic je bila psiholog nasim igracima. Kakva je sad situacija ne znam, ali se slazem da je svakoj ekipi potreban takav covjek. Prvenstveno da igrace ubijedi da ne skidaju gace. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 29 jul 2011, 10:09

5oo Km predjenih , 90 min potroseno grlo i dlanovi , ali jedino sto je vazno je da nisam razocaran .
FORZA ZELJO

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 jul 2011, 10:21

vendeta87 je napisao/la:

Da mi je samo naći taj post po kojem si ti zaključio da se neko ponosi porazom od 5:0. Gotovo svi su napisali ono što zaista jeste, a i ja ću da ti napišem. Ovo je naša realnost, koliko para toliko muzike. Dva igrača Sparte vrijede koliko Željo i Sarajevo zajedno zato opušteno, počinje naša fildžan liga , iskreno Sarajevo i Željo imaju ekstra igrače ove godine, ako se ne ponovi sr*nje iz ranijih sezona pa to neko ne raspiša, trebali bi voditi glavnu riječ u PL.
U novi boj ...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Zigazaga i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []