Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

miki917
Kontakt:

Re: Smanjivanje Premijer lige

Post Postao/la miki917 » 27 jul 2011, 12:45

Jednostavno fulao si. Velež i Zrinjski što se dugova tiče apsolutno ih nemaju u odnosu na klubove koje si nabrojao.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 jul 2011, 12:52

tačno znam da Velež ima veoma male dugove, i što se tiče tog aspekta u dobrom su položaju, u odnosu na druge klubove..

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 27 jul 2011, 12:52

miki917 je napisao/la:Jednostavno fulao si. Velež i Zrinjski što se dugova tiče apsolutno ih nemaju u odnosu na klubove koje si nabrojao.
opet postavljam pitanje i tebi: koliki je to iznos duga koji se legalno može dugovati za porez, to ono u fazonu nije radioaktivan već maloradioaktivan :D

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 27 jul 2011, 12:53

FK Budućnost Banovići ne duguje nikome ni FENINGA !
1947!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 27 jul 2011, 12:54

AlemC85 je napisao/la:tačno znam da Velež ima veoma male dugove, i što se tiče tog aspekta u dobrom su položaju, u odnosu na druge klubove..
odlično to bolje za Velež, ali kad mislite vratiti taj dug

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 jul 2011, 13:21

brale taj dug je sebi uprava stavila kao prioritet da vrati, i to se i radi, i ovaj će problem ubrzo biti riješen, no sikirli, a da smo se zaduživali za potrebe osvajanja titule ili izlaska u euro takmičenja, sada bi smo bili u velikim problemima, a ovi klubovi koji duguju milione (treba izuzeti želja i sarajevo, koji su to poćeli vraćati), će se naći u poziciji, da će im komplet imovina doći pod hipoteku, a šta onda, zato je bolje da se nismo zaduživali, ovako smo mirni hvala bogu...

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 27 jul 2011, 13:27

AlemC85 je napisao/la:brale taj dug je sebi uprava stavila kao prioritet da vrati, i to se i radi, i ovaj će problem ubrzo biti riješen, no sikirli, a da smo se zaduživali za potrebe osvajanja titule ili izlaska u euro takmičenja, sada bi smo bili u velikim problemima, a ovi klubovi koji duguju milione (treba izuzeti želja i sarajevo, koji su to poćeli vraćati), će se naći u poziciji, da će im komplet imovina doći pod hipoteku, a šta onda, zato je bolje da se nismo zaduživali, ovako smo mirni hvala bogu...
pozdravljam ovakav rad uprave Veleža u zadnje vrijeme, Velež se nesumljivo vraća na staze stare slave, polahko ali sigurno

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jul 2011, 14:38

seven je napisao/la:
Sloboda, Sarajevo,Zrinjski, Velež,Borac,Čelik, Željo ne bi mogli igrati u ovoj ligi jer duguju poreznoj upravi BIH svaki milionske iznose.
Ali to se može vrlo elegantno riješiti da ovi klubovi proglase bankrot te se osnuju novi klubovi i krene iz najnižeg ranga, nikakvi oprosti dugova ne dolaze u obzir

Je'l' ti ovo pokušavaš svoje visočanstvo silom natjerati u temu "najsmiješniji postovi"
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 27 jul 2011, 14:50

Sloboda, Sarajevo,Zrinjski, Velež,Borac,Čelik, Željo ne bi mogli igrati u ovoj ligi jer duguju poreznoj upravi BIH svaki milionske iznose.
Ali to se može vrlo elegantno riješiti da ovi klubovi proglase bankrot te se osnuju novi klubovi i krene iz najnižeg ranga, nikakvi oprosti dugova ne dolaze u obzir[/quote]

prvo ne blamiraj se citava liga ima duga,pod dva zrinjski nema milionski iznos nego 290.000 km duga prema drzavi....

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 28 jul 2011, 09:59

seven je napisao/la:
Vjerovatno, kad kriminalci iz z. hercegovine vrate desetine miliona od utaje poreza za kladionice, osnivanje fiktivnih firme koje je ministar BEVANDA godinama pokrivao

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 28 jul 2011, 10:24

seven je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:tačno znam da Velež ima veoma male dugove, i što se tiče tog aspekta u dobrom su položaju, u odnosu na druge klubove..
Velez ni marke ne duguje drzavi, nemoj ovdje propagandu prosipati, ne znam ko te placa da pises nebuloze!
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

maximus

Post Postao/la maximus » 29 jul 2011, 14:21

Bliss je napisao/la:
seven je napisao/la:
Velez ni marke ne duguje drzavi, nemoj ovdje propagandu prosipati, ne znam ko te placa da pises nebuloze!
a ti imas informacije iz porezne?
Svi klubovi duguju i igracima i drzavi, samo je velez na zdravim nogama :oops:
Vratimo Mostaru prijeratni sjaj

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 29 jul 2011, 14:24

Nije tacno da su svi klubovi duzni.Travnik nikome nije duzan ni marke.Ni drzavi ni igracima.Sve je uplaceno cak i obaveze za penziono i zdravstveno.Nevjerovatno ali istinito :D :D :D
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 29 jul 2011, 22:28

travnik ima 300 gledalica na utakmicama! Ako se liga smanji na 12 kluba pitanje hoceli ostati u ligi ali ako se smanji na 10 onda sigurno nece ostati u ligi.

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 29 jul 2011, 23:38

TKC je napisao/la:travnik ima 300 gledalica na utakmicama! Ako se liga smanji na 12 kluba pitanje hoceli ostati u ligi ali ako se smanji na 10 onda sigurno nece ostati u ligi.
Ma sve je to relativno.Ja znam klubove iz gradova od pola miliona ljudi koji imaju prosjek 2000 gledalaca.To je gora stvar nego sto Travnik ima 300.A sto se toga tice ,bilo kakvo smanjenje lige nigdje na svjetu ne radi se na lijepe oci,nego se sezonu prije toga zna da je sljedeca sezona kvalifikaciona za smanjenje.E kad se to desi onda ce svi klubovi morati na terenu,a ne na forumu,potvrditi igranje u toj smanjenoj ligi.A u tom slucaju ja se za Travnik ne brinem.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 30 jul 2011, 17:52

Ja mislim da ce ova nova komisija vec sada uvesti taj zakon da se smanji BIH liga vjerovatno ce vec na sledece ljeto smanjiti ligi. I ti moj jarane samo imas jednu dvije godine da gledas nogomet sa pirote u BPL. Zao mi je jarane ali sta ces takva je nafaka.

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 30 jul 2011, 19:23

TKC je napisao/la:Ja mislim da ce ova nova komisija vec sada uvesti taj zakon da se smanji BIH liga vjerovatno ce vec na sledece ljeto smanjiti ligi. I ti moj jarane samo imas jednu dvije godine da gledas nogomet sa pirote u BPL. Zao mi je jarane ali sta ces takva je nafaka.
Prva stvar ,nema sanse da se to desi na sljedece ljeto.iz razloga koji sam ti gore naveo.A budi uvjeren, da ce Travnik biti,kad bude trebalo i u 10 i u 12 kao sto je sada u 16,a ima vas kamara takvih koji nam prognozirate godinama ispadanje pa uvjek na kraju oborite glave.Pa kleli ste se u sve sto imate da Travnik leti iz lige ,da ce biti suspendovan,i da sigurno nece igrati ovo prvenstvo.Mogu sad da ti nadjem stotinu takvih postova.Pa evo za inat svima vama da najavim
NK TRAVNIK NK ZRINJSKI MOSTAR 06.08.2011 prvo kolo premijer lige sezona 2011 2012 g. stadion PIROTA

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 30 jul 2011, 22:46

NK TRAVNIK NK FK KOZARA 06.08.2013 prvo kolo Druge lige sezona 2013 2014 g. stadion PIROTA

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 31 jul 2011, 01:59

Pa valjda je i budali jasno koliko ce se poboljsati kvalitet lige sa manjim brojem klubova, pa zamislite trokruzni sistem sta bi znacio recimo za sarajevske i mostarske premijerligase (ako budu dio te lige) ili tri utakmice godisnje takvog tipa. Pa sponzorska ulaganja bi bila sigurno veca, sve do jednog kluba u toj ligi bi imali profit, kako na ulaznicama, tako i na sponzorima plus tv prava ...

Ali, daleko smo jos od toga. Ipak, reforma je potreba, sad kakva - vidjet cemo.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 31 jul 2011, 03:38

Treba smanjit premijer ligu l na 12 momčadi i napraviti zajedničku drugu ligu od klubova Federalne lige i Lige Republike Srpske.Iz premijer lige bi ispala posljednja momčad,umjesto nje bi bio prvak druge lige,dok bi 11. momčad premijer lige igrala kvalifikacije sa drugoplasiranom momčadi druge lige.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Vanja8 i 27 gostiju.