Slike BiH stadiona

Livnjak
Kontakt:

Re: Slike BiH stadiona

Post Postao/la Livnjak » 29 jul 2011, 10:14

AlemC85 je napisao/la:Evo objasnit ću vam ja pošto sam dipl. inž. geografije.

Grad Livno i sjedište istoimene opštine/općine se nalazi u zapadnoj Bosni, a u bivšoj SFRJ, je Livno uvijek gravitiralo Splitu, najviše zbog geografskog položaja, pa zato se raja iz tog kraja školovala i liječila u Splitu, a također Livanjsko polje je najveće kraško polje u Evropi čija površina iznosi 405 km2.

Dalje, slovo i predstavlja granicu između dva historijskih naziva i to Bosne i Hercegovine, i ta granica između Bosne i Hercegovine, se nalazi:
- u opštini Prozor, na Ivan sedlu i na planinskom prevoju Čemerno, prema Gacku. Ovo vam je prava definicija, toliko...
ma možes biti i profesor zemljopisa, Livno je Livno! Nemaš samo jednu definiciju što se tog pitanja tiće! Ali nije ova tema na pravom mijestu!

Radovi na stadionu GOŠKA u Gabeli

http://****/vijesti/sport/n ... #news_view

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 10:24

Livnjak je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Evo objasnit ću vam ja pošto sam dipl. inž. geografije.

Grad Livno i sjedište istoimene opštine/općine se nalazi u zapadnoj Bosni, a u bivšoj SFRJ, je Livno uvijek gravitiralo Splitu, najviše zbog geografskog položaja, pa zato se raja iz tog kraja školovala i liječila u Splitu, a također Livanjsko polje je najveće kraško polje u Evropi čija površina iznosi 405 km2.

Dalje, slovo i predstavlja granicu između dva historijskih naziva i to Bosne i Hercegovine, i ta granica između Bosne i Hercegovine, se nalazi:
- u opštini Prozor, na Ivan sedlu i na planinskom prevoju Čemerno, prema Gacku. Ovo vam je prava definicija, toliko...
ma možes biti i profesor zemljopisa, Livno je Livno! Nemaš samo jednu definiciju što se tog pitanja tiće! Ali nije ova tema na pravom mijestu!

Radovi na stadionu GOŠKA u Gabeli

ne izgleda nimalo kvalitetno urađeno, brzo će propasti

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 29 jul 2011, 11:15

seven je napisao/la: Radovi na stadionu GOŠKA u Gabeli

ne izgleda nimalo kvalitetno urađeno, brzo će propasti[/quote]
Hajde molim te malo obrazloži svoj zaključak :D

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 11:25

Marin je napisao/la:

Hajde molim te malo obrazloži svoj zaključak :D[/quote]

U redu možda sam dao konstataciju bez argumenata.
Prvo stolice su polovne, što samo po sebi nije problem ali ako ih ovako postavljaš direktno na beton neće dugo izdržati. Betonske tribine nisu gotove, a već postavljaju stolice što se radi zbog uštede na vremenu, ali onda imaš loš rad zbog preklapanja izvođača (jedni drugima smetaju). Prije postavljanja sjedalica prvo je potrebno izvršiti niveliranje tribina da bi se izbjeglo zadržavanje vode u ulegnućima, a zatim i zaštita tribina temeljnom betonskom bojom i epoksidnom smolom. Tako sam ja bar učio da se rade objekti namijenjeni za smještaj ljudi na otvorenom.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 29 jul 2011, 12:02

seven je napisao/la:
Marin je napisao/la:

U redu možda sam dao konstataciju bez argumenata.
Prvo stolice su polovne, što samo po sebi nije problem ali ako ih ovako postavljaš direktno na beton neće dugo izdržati. Betonske tribine nisu gotove, a već postavljaju stolice što se radi zbog uštede na vremenu, ali onda imaš loš rad zbog preklapanja izvođača (jedni drugima smetaju). Prije postavljanja sjedalica prvo je potrebno izvršiti niveliranje tribina da bi se izbjeglo zadržavanje vode u ulegnućima, a zatim i zaštita tribina temeljnom betonskom bojom i epoksidnom smolom. Tako sam ja bar učio da se rade objekti namijenjeni za smještaj ljudi na otvorenom.
sve si u pravu sto si napisao ... i voda ce se zadrzavati na tribinama tj. na betonu i on ce lagano pucati, stvarat ce se manje pukotine i za koju godinu ce pocet da se urušava, a to je vec teže sanirati
1947!

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 29 jul 2011, 12:46

sef_mafije je napisao/la: Stadion u Banovicima ima 2 tribine i kapacitet 5.200 sjedecih mjesta + 30,000 po livadama kad bi se racunalo, zato mislim da si pretjero sa Slobodinim stadionom koji ne moze vise od 5.000 maximalno da primi ;)
Druze kakav si s glavom ? Malo istrazi nekad je Tusanj bio pun uvijek pa vidi posjecenost..
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 14:05

Fkr.87 je napisao/la:
sef_mafije je napisao/la: Stadion u Banovicima ima 2 tribine i kapacitet 5.200 sjedecih mjesta + 30,000 po livadama kad bi se racunalo, zato mislim da si pretjero sa Slobodinim stadionom koji ne moze vise od 5.000 maximalno da primi ;)
Druze kakav si s glavom ? Malo istrazi nekad je Tusanj bio pun uvijek pa vidi posjecenost..
Nekad! Nekad je Koševo primalo 50 000, a Marakana 100 000. Danas Tušanj? Jedva 5000 stane na onu tribinu zapad. Prebroj ako ne vjeruješ.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jul 2011, 14:07

I meni je uvijek bilo malo čudno da Tušanj ima dosta veći kapacitet u odnosu na naš stadion,a kod njih se nalazi samo jedna tribina,dok se na našem stadionu nalaze 2 tribine.
Prema Wikipediji kapacitet Tušnja je 12 000,a stadiona Budućnosti 6500,malo mi to ne ide u glavu.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 14:30

neutralan__ je napisao/la:I meni je uvijek bilo malo čudno da Tušanj ima dosta veći kapacitet u odnosu na naš stadion,a kod njih se nalazi samo jedna tribina,dok se na našem stadionu nalaze 2 tribine.
Prema Wikipediji kapacitet Tušnja je 12 000,a stadiona Budućnosti 6500,malo mi to ne ide u glavu.
ma pusti vikipediju, onaj najveći središnji sektor (slova O B O) ima 1180 sjedalica, vjeruj brojo, ostalo mi bilo mrsko, pa sad procijeni kolko ima na ostalim sektorima

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 29 jul 2011, 14:32

seven je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:I meni je uvijek bilo malo čudno da Tušanj ima dosta veći kapacitet u odnosu na naš stadion,a kod njih se nalazi samo jedna tribina,dok se na našem stadionu nalaze 2 tribine.
ma pusti vikipediju, onaj najveći središnji sektor (slova O B O) ima 1180 sjedalica, vjeruj brojo, ostalo mi bilo mrsko, pa sad procijeni kolko ima na ostalim sektorima
u VRH GLAVE 5000
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jul 2011, 14:44

Ili su oni svoj precijenili ili smo mi svoj podcijenili nešto jeste.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 14:53

neutralan__ je napisao/la:Ili su oni svoj precijenili ili smo mi svoj podcijenili nešto jeste.
pričaj te i vi da vaš može primit 15 iljada, ko vam brani :lol:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jul 2011, 14:57

seven je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:Ili su oni svoj precijenili ili smo mi svoj podcijenili nešto jeste.
Pa da nam se repka doj.ebe na stadion,nema šanse. :mrgreen:

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 29 jul 2011, 15:00

neutralan__ je napisao/la:
seven je napisao/la:
Pa da nam se repka doj.ebe na stadion,nema šanse. :mrgreen:
evo editovano
Zadnja izmjena: seven, dana/u 29 jul 2011, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jul 2011, 15:20

Dobro nećemo se sada naslađivati tuđoj muci,nije to lijepo. ;)

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 29 jul 2011, 19:29

Banovicki stadion ima oko 4 i po hiljade sjedecih mijesta. 5000 nema sigurno!
A sto se tusanjske stare tribine tice,i ona je tu negdje,oko 4000 sjedecih mijesta.
Kad sjever opreme,bice druga prica,ali zasad je tako.
A to sa viki-ja je stari podatak,sa stojanjem na istoku i tacan je bio kad je unosen.
Pozzzzz
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 29 jul 2011, 23:34

neroazzuro je napisao/la:Banovicki stadion ima oko 4 i po hiljade sjedecih mijesta. 5000 nema sigurno!
A sto se tusanjske stare tribine tice,i ona je tu negdje,oko 4000 sjedecih mijesta.
Kad sjever opreme,bice druga prica,ali zasad je tako.
A to sa viki-ja je stari podatak,sa stojanjem na istoku i tacan je bio kad je unosen.
Pozzzzz
Ma znam da se Wikipediji ne može vjerovati,ali malo je poglupo tako bezveze lupati brojke.
Ne znam na osnovu čega naš stadion može primiti manje recimo od Tušnja.I naš bi sa stajanjem na sjeveru mogao primiti preko 10 000 onda. Ali dobro to nije vrijedno nikakve svađe niti rasprave,ali eto malo mi ne ide to u glavu.
Sportski pozdrav.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 15 avg 2011, 01:36

Dugo sam tražio ove podatke i našao sam ih:
Za sezonu 2011./2012. 5 stadiona u BiH ima UEFA licence za igrati utakmice u europskim natjecanjima.
Stadion Pecara u Širokom Brijegu i Pod Bijelim Brijegom u Mostaru su stadioni 2. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 1. i 2. pretkola Lige prvaka i Europske lige (samo sad mi nije jasno kako je Zrinjski igrao protiv Odensea 3. pretkolo Europske lige na svome stadionu?).
Stadioni Asim Ferhatović Hase (bez cijele zapadne tribine) u Sarajevu, Gradski stadion u Banja Luci i Bilino polje u Zenici su stadioni 3. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 3. pretkola Lige prvaka, te utakmice 3. pretkola i play-offa Europske lige.
Ni jedan stadion u BiH ne zadovoljava uvjete da se na njemu igraju utakmice play-offa Lige prvaka, kao i utakmice grupne faze i Lige prvaka i Europske lige.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 avg 2011, 01:40

Galion je napisao/la:Dugo sam tražio ove podatke i našao sam ih:
Za sezonu 2011./2012. 5 stadiona u BiH ima UEFA licence za igrati utakmice u europskim natjecanjima.
Stadion Pecara u Širokom Brijegu i Pod Bijelim Brijegom u Mostaru su stadioni 2. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 1. i 2. pretkola Lige prvaka i Europske lige (samo sad mi nije jasno kako je Zrinjski igrao protiv Odensea 3. pretkolo Europske lige na svome stadionu?).
Stadioni Asim Ferhatović Hase (bez cijele zapadne tribine) u Sarajevu, Gradski stadion u Banja Luci i Bilino polje u Zenici su stadioni 3. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 3. pretkola Lige prvaka, te utakmice 3. pretkola i play-offa Europske lige.
Ni jedan stadion u BiH ne zadovoljava uvjete da se na njemu igraju utakmice play-offa Lige prvaka, kao i utakmice grupne faze i Lige prvaka i Europske lige.
Kriteriji su svake godine sve ostriji...

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 15 avg 2011, 04:41

Galion je napisao/la:Dugo sam tražio ove podatke i našao sam ih:
Baš me čudi da Bilino ne ispunjava kriterije ni za play-off, ipak, Bilino je uvijek važilo za najbolji stadion u BiH.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.