FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BlueIsTheColor
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2011, 08:09

underground je napisao/la:
Zgembo Adislić je napisao/la:eh vidim prestali su ovi sto kude kad se gubi, mada ne bih da nesto sad mudrujem al došlo mi je u glavu da ih osim navlaci s pricom da cemo samo na izlet dolje, jer je uvidio da nisu tako zeznuti kolko su sretni... al eto nek bude neka moja vizija :D bacit ce im amar kosku da ce doc s juniorima a izvest isti tim ko i sinoc mozda cak i ofanzivniji, odigrat, pa sta bude... valjda ce vise adilbeg proradit :) pa da ga stavim u idealni tim lige XD
e moj prijatelju kad ikad smo vam govorili da taj majmun nema pojma vi svi mislili nama krivo al polako uvjerice te se da su oni golovi u pripremnim tekmama bili tref..covjek veze nema samo nesto trci lafo otkriva se a lopta se odbija od njega...pojeli ste **** sa njim al et ;) ;)
nismo mi prijatelju pojeli nista s njim, jer je placen 0 KM... ukoliko ne bude dovoljno dobar ima Selimovic, Ramic, pa mogu ga zamijenit... nemojte i vi pocinjat s pricom kao i ovi iz BL... stavljali su potpise ovdje na forumu "uvaliti Stanceskog Zelji, neprocjenjivo"... kao uvalili ga oni nama, prodali nam skart robu, a dobili za njega vruc u ruku... covjek bi reko da su uzeli makar 200 milja eura, pa nas zajebali... tako i sa Adilovicem.. Amar misli da mu treba takav igrac i nek igra, mada sam ja misljenja da ce biti ucinkovitiji od Laze, jer je pokretljiviji i bolje se snalazi u sansi, al vidjecemo sve kasnije... ;)
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

MaNiJaK 1312 acab
Kontakt:

Post Postao/la MaNiJaK 1312 acab » 30 jul 2011, 09:05

kojim danima se mogu kupit godisnje karte

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 30 jul 2011, 09:33

Nekad pomislim da je rasprava o stadionima glupa i da samo bezveze spamamo temu jer ništa konkretno ne možemo promjeniti. Ali kad čovjek skonta da stadioni Borca, Širokog, Zrinjskog ispunjavaju te UEFA-ine kriterije stvarno se čovjek zapita. Pa Široki uopšte nema sjevera(zid), na jugu čini mi se nema stolica. Dvije tribine kao i kod nas su u funkciji, a treća za gostujuće navijače. Zrinjski isto tako. Sjevera nema, stajanje je gore od našeg istoka... Jedina treibina je zapad. Naše šanse bi se povećavale za 20% kad bi mogli odigrati bar utakmice kvalifikacija na Grbavici, a eventualne grupe (EL i LP) na Koševu jer bi posjeta ionako tražila veći kapacitet.
Ne želim da mnogo polemišem, samo iznosim nešto što mi se u posljednje vrijeme vrti po glavi, a ubjeđen sam gledajući ostale stadione koji ispunjavaju uslove da nisu potrebne desetine milona da bi nam stadion bio kao recimo Bijeli brijeg ili Pecara...Od mene toliko! ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 30 jul 2011, 11:21

Ma tesko cemo ovo proci da je ostalo mozda 0:1 imali bi neke sanse ovako je fakat nemoguce moramo biti realni treba dati 3 gola da bi prosli,mada cuda se desavaju nada zadnja umire :D FORZA ZELJOOO!
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 jul 2011, 11:40

Ma mi navijaci se uvijek nadamo i nemogucem,al realno tesko.ako bude x bicu zadovoljan
jos da amar da sansu mladima i perici bice jos bolje

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 30 jul 2011, 11:42

babilonTM je napisao/la:Nekad pomislim da je rasprava o stadionima glupa i da samo bezveze spamamo temu jer ništa konkretno ne možemo promjeniti. Ali kad čovjek skonta da stadioni Borca, Širokog, Zrinjskog ispunjavaju te UEFA-ine kriterije stvarno se čovjek zapita. Pa Široki uopšte nema sjevera(zid), na jugu čini mi se nema stolica. Dvije tribine kao i kod nas su u funkciji, a treća za gostujuće navijače. Zrinjski isto tako. Sjevera nema, stajanje je gore od našeg istoka... Jedina treibina je zapad. Naše šanse bi se povećavale za 20% kad bi mogli odigrati bar utakmice kvalifikacija na Grbavici, a eventualne grupe (EL i LP) na Koševu jer bi posjeta ionako tražila veći kapacitet.
Ne želim da mnogo polemišem, samo iznosim nešto što mi se u posljednje vrijeme vrti po glavi, a ubjeđen sam gledajući ostale stadione koji ispunjavaju uslove da nisu potrebne desetine milona da bi nam stadion bio kao recimo Bijeli brijeg ili Pecara...Od mene toliko! ;)
Nisu samo u pitanju tribine druze,ima tu parking,sanitacja,i jos mnogo toga ;)
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 30 jul 2011, 11:58

ima li pomaka sa omladinskim pogonom zna li iko tu info ?

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 30 jul 2011, 12:02

Lazar Popović je napisao/la:Lazo vrati se, Lazo vrati se, Lazo vraaaaati se...
Lazo je jos bez kluba, tako da je moguc poziv u ponoc od tate Amara :D . Ono je bila dezinformacija da je potpisao za Skenderbeu

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 30 jul 2011, 12:19

Realno gledajuci mi nemamo sta traziti u Tel avivu,kao sto Amar rece idemo na izlet.Oni su vec 90% prosli dalje pa ni oni nece forsirati,mislim da necemo dozivjeti potop kao prosle god.Mozda je bolje odmarati kojeg igraca i spremati se za Siroki,niste ni svjesni koliko bi nam znacila pobjeda prvo kolo dole.
Imamo tezak raspored u prvom dijelu,i umr od el ce se osjetiti sva sreca sto su se oporavili svi igraci.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 30 jul 2011, 12:22

MaNiJaK 1312 acab je napisao/la:kojim danima se mogu kupit godisnje karte
svakim radnim danom od 9 do neznam koliko :D u plavom salonu na zapadnoj tribini stadiona grbavica ;)
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 12:24

LudLo 4 je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:Nekad pomislim da je rasprava o stadionima glupa i da samo bezveze spamamo temu jer ništa konkretno ne možemo promjeniti. Ali kad čovjek skonta da stadioni Borca, Širokog, Zrinjskog ispunjavaju te UEFA-ine kriterije stvarno se čovjek zapita. Pa Široki uopšte nema sjevera(zid), na jugu čini mi se nema stolica. Dvije tribine kao i kod nas su u funkciji, a treća za gostujuće navijače. Zrinjski isto tako. Sjevera nema, stajanje je gore od našeg istoka... Jedina treibina je zapad. Naše šanse bi se povećavale za 20% kad bi mogli odigrati bar utakmice kvalifikacija na Grbavici, a eventualne grupe (EL i LP) na Koševu jer bi posjeta ionako tražila veći kapacitet.
Nisu samo u pitanju tribine druze,ima tu parking,sanitacja,i jos mnogo toga ;)
Najveći problem Grbavice je prilaz. Po svjetskim standardima prilaz svakoj tribini mora biti pristupačan i za određen broj gledatelja mora postojati i određen broj parking mjesta.
Jedini način da se to postigne je kompletno rušenje stadiona i pravljenje potpuno novog na istoj lokaciji uz poštivanje naprijed navedenih kriterija. To Željo ne može sam uraditi i dobro bi bilo kada bi se sa Slovencima našla opcija u kojoj Željo ne mora izdvajati finansijska sredstva, jer ih jednostavno nema.
Druga opcija je da Željo proda svoje vlasništvo (ono što je zagrađeno), a da za uzvrat, uz pomoć države dobije određeneu lokaciju (npr. u Općini Novo Sarajevo) i od toga napravi stadion koji bi bio ponos grada i države. Slovenci bi mogli napraviti taj trgovački centar na Grbavici, a Želji stadion sa pratećim objektima i pomoćnim terenima npr. u Kasarni Maršal Tito - dio prema Pofalićima ili kod hotela Grand u Velešićima ili na prostoru bivšeg Republičkog strelišta i Kasarne u Velešićima. Spominjem prostor koji je trenutno devastiran a ima idealne uslove za pravljenje sportskog centra - stadiona.
Na kraju krajeva i jedan Arsenal promjeni, zarad dobrobiti stogodišnji stadion, za bolji stadion i dobru lokaciju.
Sve su ovo razmišljanja koja iziskuju pomoć, u najmanju ruku Općine ili Kantona, a cijelo društvo bi imalo koristi od toga.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 jul 2011, 12:40

Preuzeto s jednog foruma, inače veoma zanimljivo :D

Željezničar i google translate :

& (Belarusian)
Spoorman (Dutch)
Railroader (English)
Kawani sa daang-bakal (Filipino)
Cheminot (French)
σιδηροδρόμου (Greek)
Vasutas (Hungarian)
Pegawai kereta api (Indonesian)
Ferroviere (Italian)
鉄道員 (Japanese)
철도 종업원 (Korean)
Geležinkelininkas (Lithuanian)
Ferroviário (Portuguese)
کارگر راهاهن (Persian)
$ (Russian)
Ferroviario (Spanish)
JÄRNVÄGARE (Swedish)
Demiryolu Işçisi (Turkish)
? (Ukrainian)

Što se stadiona tiče, najbolje bi ga bilo srušiti i praviti potpuno novi, ali opet ne mogu da vjerujem da se za sedam godina ništa nije uradilo na stadionu, nijedan detalj, stadion samo propada :roll: . Ja ne znam da li je obavezan prilaz stadionu sa svih strana, jer evo jedan primjer

slika

Znam da je UEFA rigorozna što se svega tiče, pa i okolnog prostora, potrebnog vremena za evakuaciju, ali ja ne kontam kako će se ovdje ljudi evakuirati, bacati se s tribine u rijeku :lol: :lol: . A inače ispunjava stadion UEFA-ine kriterije.
I da, Slovenci su mi pravo sumnjivi, muljaju previše...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 12:49

Omar500 je napisao/la:Preuzeto s jednog foruma, inače veoma zanimljivo :D

Željezničar i google translate :

& (Belarusian)
Spoorman (Dutch)
Railroader (English)
Kawani sa daang-bakal (Filipino)
Cheminot (French)
σιδηροδρόμου (Greek)
Vasutas (Hungarian)
Pegawai kereta api (Indonesian)
Ferroviere (Italian)
鉄道員 (Japanese)
철도 종업원 (Korean)
Geležinkelininkas (Lithuanian)
Ferroviário (Portuguese)
کارگر راهاهن (Persian)
$ (Russian)
Ferroviario (Spanish)
JÄRNVÄGARE (Swedish)
Demiryolu Işçisi (Turkish)
? (Ukrainian)

Što se stadiona tiče, najbolje bi ga bilo srušiti i praviti potpuno novi, ali opet ne mogu da vjerujem da se za sedam godina ništa nije uradilo na stadionu, nijedan detalj, stadion samo propada :roll: . Ja ne znam da li je obavezan prilaz stadionu sa svih strana, jer evo jedan primjer

slika

Znam da je UEFA rigorozna što se svega tiče, pa i okolnog prostora, potrebnog vremena za evakuaciju, ali ja ne kontam kako će se ovdje ljudi evakuirati, bacati se s tribine u rijeku :lol: :lol: . A inače ispunjava stadion UEFA-ine kriterije.
I da, Slovenci su mi pravo sumnjivi, muljaju previše...
Ovdje svaka tribina ima svoje ulaze, a mi na Grbavicu ulazimo na zapadnu tribinu sa sjevera, na južnu sa istoka, na istok također sa sjevera, a jedino nam je ulaz na sjevernu tribinu normalan.
Kada sve to sagleda inspekcija UEFE ili FIFE, ljudi samo kažu ne može ovo ovako.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 30 jul 2011, 12:56

Lazar Popović je napisao/la:Lazo vrati se, Lazo vrati se, Lazo vraaaaati se...
vodi ga kuci ! :D

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 30 jul 2011, 12:58

Znate sta mi je cudno??? Nema nam kona da nam pisu koliko je bilo gledalaca,kakva je koreografija,kako smo navijali malo mi cudno bgm:DDDD.valjda ih onaj ofsajd malo zainteresovao.
Zadnja izmjena: damirfile, dana/u 30 jul 2011, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jul 2011, 12:59

Ako cemo biti realni ,a hocemo bar sa moje strane :mrgreen: ,Makabi je za nas prejaka ekipa,iako se to nije vidjelo na terenu pretjerano...to su ekipe srednjeg ranga kojima je dovoljno da protiv nas imaju 10 minuta svoje igre da nam zabiju gol,sve ostalo se mozemo nadigravati...ali to su ti momenti koje oni imaju a mi nemamo i to nije slucajno...brine me temperatura i uslovi tamo,na koje nasi igraci nisu navikli...brine me amarova izjava da ce odmarati neke igrace zbog prvenstva,u jednu ruku to je logicno u drugu ruku mogli bi dozivjeti debakl tamo,ako idemo samo na izlet...imamo iskustvo igranja u Izraelu,mozda nas to malo izvuce i da odigramo malo drugacije nego prosle godine,i sve sto me zanima je to da skupo prodamo svoju kozu...imamo dobru ekipu i kvalitet ce iz utakmice u utakmicu samo rasti,jer ce uigranost biti veca,i treba se okrenuti ljepsoj buducnosti i dobrim i strucnim treninzima Amara i ekipe,dobrim radom do dobrih rezultata u prvenstvu i to je to...moramo biti zahvalni za ovakav pocetak sezone i moramo poceti dolaziti na utakmice u vecem broju,da se napravi prava atmosfera,da nasi igraci znaju da ih bodrimo svim srcem i da svi zajedno podizemo klub na sve veci nivo...mislim da je ova godina prelomna u pravljenju i stabilnosti naseg Zelje,ove godine se lomi da li cemo konacno poceti da razmisljamo o velikim evropskim utakmicama ili cemo i dalje gledati kako cemo dati igracima plate...samo svi zajedno mozemo dovesti do onog prvog cilja...na dobrom smo putu!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 30 jul 2011, 13:05

ma mozete vi pricati sad da su oni prejaka ekipa, da su bogati, da su iskusniji...blablabla..mozda oni sve to i jesu..ali ja ne mogu da se pomirim s tim da smo mi njih nadigrali i da smo vec u prvom poluvremenu mogli voditi bar 2:0...e onda bi bila skroz druga prica i u drugom poluvremenu ali i za revans...poslije onog prvog primljenog gola sam znao da je gotovo a bolji smo do tad bili, ne mogu se pomiriti s tim...

a za revans mislim da realno nemamo sansi, na temperaturi od 40+ na koju su oni naviknuti, na njihovom terenu, bez manijaka...ali jbg jos se nadam da mozemo nesto napraviti..samo da je kakav gol na pocetku utrpat :lol:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 13:20

Mislim da će Željo izvući puno povoljniji rezultat u Izraelu od ovog Koševskog. Argumenata je puno, ali ni oni nisu dovoljni da bi se plasirali u naredni krug. Na Koševu smo se našli u barem 15 prilika iz kojih se moglo nešto napraviti, ali u odsutnim trenucima nismo bili prisebni. Maccabi je jači od Želje, ali ne previše, i u tom njihovom prvom rezultatu vidim našu šansu. Teško da Željo, iako zijani, to bude više od jednog gola razlike, a ja se nadam neriješenom ili čak pobjedi, koja na žalost neće biti dovoljna za prolazak.
Amar, kao i Babo mu, uvijek voli postaviti pilu naopako i tome vidim našu šansu za dobrom igrom i rezultatom. Ovi Izraelci, kakvi su sada sigurno nisu bauk. Ne sporim da su kvalitetniji od Želje, ali su to nijense. Da smo kojim slučajem na Koševu dali prvi gol, sada bih skoro sigurno bio ubijeđen u prolaz.
Ovako nam ostaje da se dostojanstveno borimo, pa šta bude.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jul 2011, 13:31

avlami97 je napisao/la:Mislim da će Željo izvući puno povoljniji rezultat u Izraelu od ovog Koševskog. Argumenata je puno, ali ni oni nisu dovoljni da bi se plasirali u naredni krug. Na Koševu smo se našli u barem 15 prilika iz kojih se moglo nešto napraviti, ali u odsutnim trenucima nismo bili prisebni. Maccabi je jači od Želje, ali ne previše, i u tom njihovom prvom rezultatu vidim našu šansu. Teško da Željo, iako zijani, to bude više od jednog gola razlike, a ja se nadam neriješenom ili čak pobjedi, koja na žalost neće biti dovoljna za prolazak.
Amar, kao i Babo mu, uvijek voli postaviti pilu naopako i tome vidim našu šansu za dobrom igrom i rezultatom. Ovi Izraelci, kakvi su sada sigurno nisu bauk. Ne sporim da su kvalitetniji od Želje, ali su to nijense. Da smo kojim slučajem na Koševu dali prvi gol, sada bih skoro sigurno bio ubijeđen u prolaz.
Ovako nam ostaje da se dostojanstveno borimo, pa šta bude.
O tome i ja pricam,mi se s njima ravnopravno borimo 80 minuta,cak smo i bolji,ali izgubimo dva razlike,jer su oni igrali tih svojih 10 minuta..imali smo dosta prilika ali nismo pogodili,oni su imali duplo manje pa su dva puta poentirali...da li to govori nesto...govori ne o neiskustvu nasem ili njihovoj sreci...a i sam Amar je isto to rekao,nije to u pitanju sreca,nego kvalitet na njihovoj strani...mogu ja da stvaram sam sebi pritisak pricom kako smo mogli napraviti nesto vise ...i mogli smo...nije htjela u gol,ali to se u osnovi zove fudbal i znanje odnosno kvalitet....treba nama puno ovakvih utakmica da bi se znali nositi sa njima...ali i mnogo vise kvaliteta...nadam se da ce to kod nas nadoci u narednim sezonama jer ce nam za takvo nesto trebati i bolji igraci od ovih koje imamo...Medunjanin,koji nije igrac svjetske klase,vec regularan igrac osrednjih fudbalskih evropskih kvaliteta,je sam igrao protiv naseg cijelog veznog reda i to uspjesno...valjda to dovoljno govori...necu da se bavim zabludama kako smo mi mogli preci ovu prepreku,jednostavno ljudi su kvalitetniji i svaka cast...u evropi se ne oprasta kad imas pet prilika da zabijes a ne uradis nista,to moze u nasoj ligi,gdje cemo se uspjesno nositi bez sumnje...pa i protiv slabijih evropskih ekipa,ali makabi je ekipa koja je imala srece,ali je imala i znanja da nas umiri za samo deset minuta...to je to i nista drugo...moramo odigrati isto ovako hrabro,ja sam prezadovoljan nasom igrom,da ostane ovaj nivo i da odigramo muski i cvrsto i hrabro...to je sve sto zelim od nasih momaka...svaka im cast i ucinili su me nasi ponosnim sa ove tri odigrane utakmice u evropi ove godine !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 jul 2011, 13:42

Ok, oni i jesu kvalitetniji, ali ipak nama fali malo i iskustva. Dosta su doprinijele pripreme protiv solidnih europskih ekipa i ako tako budemo radili svake godine i ako se liga smanji na 12 klubova i kolko-tolko poveća kvalitet, onda će sve biti bolje. Slažem se s Boccacciom, ova godina je presudna, gdje će se vidjeti na čemu smo i da li preskačemo tu jednu stepenicu i idemo ka nečemu višem. Razlog više je i što smo nosioci sljedeće europske sezone, gdje uz malo sreće možemo doći do grupne faze i odigrati najmanje 12 europskih utakmica, gdje ćemo ostvariti velike prihode od UEFA-e, TV prava, prodaje ulaznica i sl. Ali dobro, ne treba žuriti, mada ja ovo što govorim nije nimalo nerealno, ako prodjemo 2. i 3. pretkolo, jer skoro pa nema šanse da mi nekog izbacimo u Play-offu EL, a da ne govorim za LP. Pa da na pojačanja potrošimo 10 miliona eura, opet ne bi mogli garantovati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, ritam21, Semrush [Bot], zeljovolimte i 30 gostiju.