EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rosas7
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la Rosas7 » 28 jul 2011, 17:06

Ted Mosby je napisao/la:Izabrana vrsta Hrvatske još je jednom odigrala prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Bugarske i još je jednom bez većih problema stigla do pobjede...

Novi je pripremni ogled Hrvatske i Bugarske u Osijeku ponovno pripao izabranicima Josipa Vrankovića. Nakon +13 u prvoj utakmici, ovoga su puta bili još uvjerljiviji.

Zahvaljujući vrlo dobrom izdanju u trećoj četvrtini, u kojoj su protivniku ubacili 25 koševa, a primili ih samo devet, konačna razlika popela se na +23. Na semaforu je nakon 40 minuta igre pisalo 77:54, dok je Bugarska na poluvremenu vodila 32:31.

Prvi strijelci naše reprezentacije bili su Bojan Bogdanović i Luka Žorić s po 15 ubačenih koševa, a jedini je još dvoznamenkasti bio Ante Tomić s 12 koševa. Vranković nije računao na Marka Tomasa, Roka Ukića, Marka Popovića, Leona Radoševića, ali ni na Stanka Baraća.

Bugare je sa 16 poena predvodio Kalojan Ivanov, dok Dejan Ivanov nije igrao.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Bugarska 77:54
ove smo godine dobri,mogli bi svasta napraviti na prvenstvu jos uz drapera
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jul 2011, 17:02

Popis kandidata za Europsko prvenstvo u Litvi nakon osječkog dijela priprema siromašniji je za dvojicu igrača. Izbornik Joke Vranković otpisao je Leona Radoševića i Frana Pilepića...

Fran Pilepić i Leon Radošević nakon prvog dijela priprema odrađenog u Osijeku postali su prekobrojni na popisu 17-orice igrača.

Pilepiću je presudila jaka konkurencija u bekovskoj liniji, dok je Radošević otpao zbog problema sa skočnim zglobom. Ozljeda koja ga muči već neko vrijeme stvarala mu je poteškoće i u Osijeku i nije mogao pratiti tempo rada ostatka okupljenog kadra.

Ponovno okupljanje zakazano je za subotu u Crikvenici gdje će hrvatska košarkaška reprezentacija obaviti drugi dio pripremnog ciklusa. Izbornik Vranković očekuje skori potpuni oporavak Marka Popovića, dok će se Tomas i Ukić suigračima priključiti 1. kolovoza.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2011, 18:44

Još jedan veliki udarac pretrpjela je hrvatska košarkaška reprezentacija u pripremama za Eurobasket u Litvi. Naš prvi razigravač Roko Ukić danas je zaradio stres-frakturu kosti pored nožnog zgloba i neće predvoditi Hrvatsku u Litvi...

Hrvatskoj košarci ovog ljeta nikako da "procvjetaju ruže". Nakon loših nastupa omladinskih selekcija na Svjetskim i Europskim smotrama, veliki udarac danas je pretrpjela i seniorska reprezentacija koja se priprema za Eurobasket u Litvi.

Prvi razigravač Hrvatske i turskog Fenerbahčea Roko Ukić zaradio je stres-frakturu kosti nožnog zgloba i to ne onog koji mu je zadavao toliko muke prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu. Ukiću je danas nastradala "zdrava" noga i definitivno je otpao s liste putnika za Europsko prvenstvo u Litvi.

"Nažalost istina je. U Splitu sam trčanjem održavao kondiciju jer nisam želio biti u velikom zaostatku za kolegama iz reprezentacije, nezgodno sam stao i osjetio bol. U početku nisam mislio da je toliko ozbiljno, no snimka je pokazala stres-frakturu kosti, a noga mi je već u gipsu. Užasno sam razočaran, radovao sam se novom reprezentativnom izazovu, ne mogu vjerovati da me neće biti u Litvi", rekao je vidno potreseni Ukić ekskluzivno za Sportnet.

Izbornik Josip Vranković na poziciji razigravača u Litvi će imati na raspolaganju kapetana Marka Popovića, a ovim događajem definitivno je jasno da će u Litvi za Hrvatsku zaigrati i Amerikanac Dontaye Draper, koji će dobiti još značajniju ulogu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 jul 2011, 21:27

ovo stvarno treba dobro iskoristi.Grci su u knock downu na vanjskim pozicijama gdje smo i mi realno slabi,a pod kosem bi trebali moci nesto napraviti,naravno niko ne ocekuje pobjedu ali da ne bude neko nabijanje kos razlike
Hrvati bez Ukica ostali na Popovicu koji nije bas neki organizator njega bi Gorda trebao moci cuvati i Draperu koji je ima taj neki ulaz al treba to braniti.Mislim ta nam je pozicija kod njih bila najproblematicnija za braniti
McCaleb ne igra za makedonce u ovim pripremnim utakmica tu treba traziti neku sansu a objektivno bi njih trebali uzeti,jest da smo i mi jos uvijek neuigrani
CG nije losa treba se ishrvat do pobjede nekako.
Ovdje ocekujem da budemo 3.sve ispod me ne bi zadovoljilo sto jest jest

Jedva cekam da pocne,EP nikad jace covjece koje zvijezde dolaze za Spaniju,Francusku,Tursku,Njemacku,Italiju,Rusiju naravno nezaobilazna Slovenija super uigrana Srbija,Grcka ma joooj : )
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 29 jul 2011, 23:33

Slatinash_7 je napisao/la:ovo stvarno treba dobro iskoristi.Grci su u knock downu na vanjskim pozicijama gdje smo i mi realno slabi,a pod kosem bi trebali moci nesto napraviti,naravno niko ne ocekuje pobjedu ali da ne bude neko nabijanje kos razlike
Hrvati bez Ukica ostali na Popovicu koji nije bas neki organizator njega bi Gorda trebao moci cuvati i Draperu koji je ima taj neki ulaz al treba to braniti.Mislim ta nam je pozicija kod njih bila najproblematicnija za braniti
McCaleb ne igra za makedonce u ovim pripremnim utakmica tu treba traziti neku sansu a objektivno bi njih trebali uzeti,jest da smo i mi jos uvijek neuigrani

Jedva cekam da pocne,EP nikad jace covjece koje zvijezde dolaze za Spaniju,Francusku,Tursku,Njemacku,Italiju,Rusiju naravno nezaobilazna Slovenija super uigrana Srbija,Grcka ma joooj : )
MCCaleb se prikljucuje vec sledecu nedjelju. A ja stvarno ne znam kako to Bosna moze da bude treta u grupi pored ovakvi ekipa svi su objektivno jaci od vas cak je i ona sramotna odluka FIBA omogucila vasi sastav da igra na EP ipak ste bili sa minus skor u grupu i zauzeli predposljednu poziciju samo jaci od bednu Ukrainu. Objektivno CG HR MK i GR su daleko jaci od vasi sastav bitku gledam izmedju ovi cetiri ekipa za prvi tri mjesta i naravno oslabljeni grci i hrvati ali ipak ce da skupe silne i iskusne ekipe.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jul 2011, 04:35

Ma nema,Makedonci su sila,Teletovic i Djedovic sami vrijede ko citava reprezentacija Makedonije ako izuzmemo Amerikanca :lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 30 jul 2011, 15:42

Dylan Dog je napisao/la:Ma nema,Makedonci su sila,Teletovic i Djedovic sami vrijede ko citava reprezentacija Makedonije ako izuzmemo Amerikanca :lol:
Pa imate i vi Amer imaju i Hrvati... Ako ste bili jaci ondak zasto niste sami prosli grupu? Nego cekali da vas FIBA pokani kao najslabija reprezentacija sto je sve u svemu mizerija i imali ste skor -18 dok smo mi imali +73 samo CG imala vise od nas u svih grupa... Ja necu da uvrjedim nikog iz vase ekipe imate dobri poedinca ali da mi neko prica gluposti kako ste isprjed MK, CG i HR necu da ulazim u diskusiju jer se to jasno vidjelo kroz kvalifikacija. Kako i da e vidimo se na EP.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jul 2011, 17:28

abcde je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ma nema,Makedonci su sila,Teletovic i Djedovic sami vrijede ko citava reprezentacija Makedonije ako izuzmemo Amerikanca :lol:
Pa imate i vi Amer imaju i Hrvati... Ako ste bili jaci ondak zasto niste sami prosli grupu? Nego cekali da vas FIBA pokani kao najslabija reprezentacija sto je sve u svemu mizerija i imali ste skor -18 dok smo mi imali +73 samo CG imala vise od nas u svih grupa... Ja necu da uvrjedim nikog iz vase ekipe imate dobri poedinca ali da mi neko prica gluposti kako ste isprjed MK, CG i HR necu da ulazim u diskusiju jer se to jasno vidjelo kroz kvalifikacija. Kako i da e vidimo se na EP.
Ne mozes porediti tim BiH iz kvalifikacija sa ovim,tu su sada Teletovic,Ikonic i Vasiljevic a sa njima je to sasvim druga ekipa,uostalom Teletovic je bio treci strijelac eurolige prosle sezone,18.ti skakac te igrac sa najvise pokodjenih trica tako da uzivaj i ocekuj rutinsku pobjedu BiH protiv Makedonije ;)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 jul 2011, 17:33

Nek' mi neko (neno) kaze 100% tacno kol'ko ide u narednu fazu takmicenja:

Neki kazu 2, neki 3, neki 4 :twisted:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 jul 2011, 17:42

Edin TM87 je napisao/la:Nek' mi neko (neno) kaze 100% tacno kol'ko ide u narednu fazu takmicenja:

http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4, ... _2011.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ti formata takmicenja. dakle formiraju se dvije nove grupe od po 6 ekipa (tj po tri idu dalje), a bodovi se valjda prenose iz prve faze :? i onda iz tih novoformiranih grupa po 4 ekipe idu dalje u cetvrtfinale

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 jul 2011, 17:43

The Game je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Nek' mi neko (neno) kaze 100% tacno kol'ko ide u narednu fazu takmicenja:

http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4, ... _2011.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ti formata takmicenja. dakle formiraju se dvije nove grupe od po 6 ekipa (tj po tri idu dalje), a bodovi se valjda prenose iz prve faze :? i onda iz tih novoformiranih grupa po 4 ekipe idu dalje u cetvrtfinale
Ah znaci u finalu smo.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 jul 2011, 17:48

Edin TM87 je napisao/la:
The Game je napisao/la:

Ah znaci u finalu smo.
u najgorem slucaju, mada su spanci vec rekli da ce nam prepustiti titulu ako nam oni budu protivnici u finalu. duda je rekao to isto ako osvojimo ovaj turnir u ljubljani, samo za litvance nisam siguran, sabe je nesto govorio ko da bi ih mogao pustiti posto su domacini...
edine, zajebbo si svaku temu na kojoj bilo sta napises, nemoj i ovdje gluposti valjati posto je ovdje normalna diskusija, a ti si odmah poceo da sranj.ima

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 jul 2011, 17:52

Cuj ja zajebo temu, kako to molim te?

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 30 jul 2011, 18:47

Slatinash_7 je napisao/la:ovo stvarno treba dobro iskoristi.Grci su u knock downu na vanjskim pozicijama gdje smo i mi realno slabi,a pod kosem bi trebali moci nesto napraviti,naravno niko ne ocekuje pobjedu ali da ne bude neko nabijanje kos razlike

crna gora,makedonija,hrvatska i grcka su objektivno jaci od bih,i cudo bi se trebalo desiti da bih zavrsi ispred ovih reprezentacija,mislim da necete dalje ici
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jul 2011, 20:00

Najjace prvenstvo po broju zvezda kako NBA,tako i evropskih ti je bilo ono u Atini 1995.Ako mislis da lupetam ,nadji sastave selekcija ucesnica iz tog doba pa ces videti.
Mislim da BiH ne moze pobediti Hrvatsku,CG i Grcku,ali sam siguran da moze razbiti Makedoniju.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 31 jul 2011, 17:55

Rosas7 je napisao/la:crna gora,makedonija,hrvatska i grcka su objektivno jaci od bih,i cudo bi se trebalo desiti da bih zavrsi ispred ovih reprezentacija,mislim da necete dalje ici
+1

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2011, 20:43

abcde je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:crna gora,makedonija,hrvatska i grcka su objektivno jaci od bih,i cudo bi se trebalo desiti da bih zavrsi ispred ovih reprezentacija,mislim da necete dalje ici
+1
-1
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 21:56

nerminh74 je napisao/la:
abcde je napisao/la:
+1
-1
-2

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 avg 2011, 13:09

zna li ko hoće li arenasport prenositi ep?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.