PL BiH 2011/12
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: PL BiH 2011/12
1.FK Zeljeznicar
2.FK Borac
3.FK Velez
4.FK Sarajevo
5.FK Olimpic
6.NK Siroki Brijeg
7.NK Zrinjski
8.FK Sloboda
9.NK Travnik
10.FK Slavija
11.NK Zvijezda
12.FK Rudar
13.FK Celik
14.FK Leotar
15.GOSK
16.Kozara
2.FK Borac
3.FK Velez
4.FK Sarajevo
5.FK Olimpic
6.NK Siroki Brijeg
7.NK Zrinjski
8.FK Sloboda
9.NK Travnik
10.FK Slavija
11.NK Zvijezda
12.FK Rudar
13.FK Celik
14.FK Leotar
15.GOSK
16.Kozara
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Kao i predhodne tri sezone 4 tima se bore za vrh: Zeljeznicar, Sarajevo, Siroki, Borac. Jos ce se toj trci pridruziti Olimpic koji se dobro pojacao za ovu sezonu.
1. Zeljo
2. Sarajevo
3. Olimpic
4. Siroki / Borac
5. Borac / Siroki
Ostali su nebitni.
1. Zeljo
2. Sarajevo
3. Olimpic
4. Siroki / Borac
5. Borac / Siroki
Ostali su nebitni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
olimpik će da bude najveće razočarenje a u vrh bi se mogli probiti neki "anonimusi" bar prvih 10-ak kola, kasnije kako prvenstvo bude odmicalo stvari će dolaziti na svoje i tabela bi trebala poprimati otprilike sljedeću formuElegant je napisao/la:Kao i predhodne tri sezone 4 tima se bore za vrh: Zeljeznicar, Sarajevo, Siroki, Borac. Jos ce se toj trci pridruziti Olimpic koji se dobro pojacao za ovu sezonu.
1. Zeljo
2. Sarajevo
3. Olimpic
4. Siroki / Borac
5. Borac / Siroki
Ostali su nebitni.
1. Borac
2. Željezničar - Široki
4. Sarajevo - Zrinjski - ? (Leotar, Velež, Zvijezda)
Kao i svake godine tu ce se dva-tri tima odvojiti u borbi za vrh, nekih 5-6 bi moglo ganjati sredinu, eventualno forsirati kup, dok ce ostalim ekipama biti vadi cupaj - opet do posljednjih nekoliko kola, kad se dva tima odvajaju i napustaju visi rang.
Realno, Zeljo je broj jedan ove godine i dokazao je to dosadasnjim igrama u EL. Borac ne zaostaje mnogo, odnosno tu su rame uz rame, mada mislim da bi Borac bio jaci da je Jagodic ostao na klupi. Iza njih ce stati vjerovatno Sarajevo i/ili Siroki.
Sredinu ce vjerovatno ciniti Olimpik, Velez, Zrinjski te moguce da se prikljuce Zvijezda, Velez ili recimo, Slavija ili Leotar.
U donjem dijelu ce biti ostali, s tim da mislim da najbolje sanse da ostanu u drustvu najboljih imaju Sloboda i Celik. Vidjet cemo kako ce se novajlije dokazati, a imam neki osjecaj da Gosk nece biti uopste los.

Realno, Zeljo je broj jedan ove godine i dokazao je to dosadasnjim igrama u EL. Borac ne zaostaje mnogo, odnosno tu su rame uz rame, mada mislim da bi Borac bio jaci da je Jagodic ostao na klupi. Iza njih ce stati vjerovatno Sarajevo i/ili Siroki.
Sredinu ce vjerovatno ciniti Olimpik, Velez, Zrinjski te moguce da se prikljuce Zvijezda, Velez ili recimo, Slavija ili Leotar.
U donjem dijelu ce biti ostali, s tim da mislim da najbolje sanse da ostanu u drustvu najboljih imaju Sloboda i Celik. Vidjet cemo kako ce se novajlije dokazati, a imam neki osjecaj da Gosk nece biti uopste los.

Ako je suditi prema dvomecu sa Olimpijom, daleko od vrha ce biti Siroki. 

Ako je suditi po Sparti Sarajevo će biti daleko od vrha.nesti je napisao/la:Ako je suditi prema dvomecu sa Olimpijom, daleko od vrha ce biti Siroki.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
- neutralan__
- Kontakt:
Grdan je napisao/la:Ako je suditi po Sparti Sarajevo će biti daleko od vrha.nesti je napisao/la:Ako je suditi prema dvomecu sa Olimpijom, daleko od vrha ce biti Siroki.

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Ove godine :
1. Siroki (njihov je red )
2. Borac (najaca ekipa al su bili prvaci prosle godine
)
3. Zeljeznicar (trenutno najaci al je Amaru lova prioritet, prodat ce barem 2 kljucna igraca do kraja prvenstva)
4. Sarajevo (poslagat ce im se tim sa Skorom i jos par imena ...plus Plisek) . Samo se moraju rijesiti Comora ...
.
.
.
Borba za opstanak Velez, i jos sv tri tima
2. Borac (najaca ekipa al su bili prvaci prosle godine

3. Zeljeznicar (trenutno najaci al je Amaru lova prioritet, prodat ce barem 2 kljucna igraca do kraja prvenstva)
4. Sarajevo (poslagat ce im se tim sa Skorom i jos par imena ...plus Plisek) . Samo se moraju rijesiti Comora ...

.
.
.

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Usporedbe su vam,Bože sačuvaj...neutralan__ je napisao/la:Grdan je napisao/la:Ako je suditi po Sparti Sarajevo će biti daleko od vrha.nesti je napisao/la:Ako je suditi prema dvomecu sa Olimpijom, daleko od vrha ce biti Siroki.![]()
Haha Olimpija i Sparta kao nebo i zemlja.A još svega 2 gola Sparta dala više plus što Sarajevo ima igrati na Koševu sa njima.
-
- Kontakt:
Nema tog vise ciji je red ba , sjecas se kad su 3 puta zaredom hrvatski klubovi uzimali titulukimbo je napisao/la:Ove godine :
2. Borac (najaca ekipa al su bili prvaci prosle godine)
4. Sarajevo (poslagat ce im se tim sa Skorom i jos par imena ...plus Plisek) . Samo se moraju rijesiti Comora ...![]()
![]()
.
.
.
a i Osim stariji koji je malo uveo red u sve to mada treba bit glup pa ne pomislit da li ce ove godine sudjenje ici zelji vise u korist ?? Lupam, mozda ce svi ostali klubovi imati NEFER sudjenje na strani dok ce zeljo imati posteno..glupo je reci ali i posteno sudjenje kod nas je prednost kakvu vecina nema jer da je uvjek posteno rjetko bi se desilo da jedan Leotar pobjedi Sarajevo,Zelju iako su domacini jer realno po kvaliteti nisu ni blizu. Problem je sto sudija to pogura a i igraci se boje nekih krvnickih startova pa i ne igraju 100%.
p.s. Leotar je samo primjer.
- neutralan__
- Kontakt:
Ne može reći da je Olimpija bolja od Sparte nema šanse,nije,nije nikada bila,niti će ikada biti.Također nije sramota Sparti ne dati gol,ali Olimpiji u 2 utakmice ne dati gol jeste sramota.
Pa čovjek je valjda mislio reći da su se obe ekipe osramotile(istina je),te da ovi rezultati iz europe neće utjecati na poredak u prvenstvu....neutralan__ je napisao/la:Ne može reći da je Olimpija bolja od Sparte nema šanse,nije,nije nikada bila,niti će ikada biti.Također nije sramota Sparti ne dati gol,ali Olimpiji u 2 utakmice ne dati gol jeste sramota.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nema ti apsolutno nista od usporedjivanja razlicitih klubova protiv razlicitih klubova i njihovih rezultata. Nista.neutralan__ je napisao/la:Ne može reći da je Olimpija bolja od Sparte nema šanse,nije,nije nikada bila,niti će ikada biti.Također nije sramota Sparti ne dati gol,ali Olimpiji u 2 utakmice ne dati gol jeste sramota.
Olimpija je bolja od Širokog u toliko sto su imali trenera i golmana. Široki nije, i ne bi mu pomogla tri Ronalda kad ih idiot ne bi znao voditi.
No taj dvomec nista ne mora znaciti za poredak u prvenstvu, jer Široki ce sa par pojacanja i Karacicem izgledati drugacije. Ta utakmica je zaboravljena, mora biti zaboravljena, podbacaj se dogodio, kao sto se i svima ostalima dogadja, i to je to.
...Život za Široki...
- neutralan__
- Kontakt:
Ma ne zanima mene zbog čega je Široki izgubio.
Ja samo kažem da se glupo porediti Spartu i Olimpiju.
Ja samo kažem da se glupo porediti Spartu i Olimpiju.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Isto kao sto je glupo usporediti Široki tada, i Široki vec sada, kao i onaj koji ce, ukoliko poprimi zacrtane konture, biti.
...Život za Široki...
- neutralan__
- Kontakt:
Pa isto tako nećeš moći porediti ono Sarajevo što je imalo loš dan i primilo 5 golova i ono Sarajevo kada počne sezona,koje će se uigrati.Još ako dođe Škoro to će biti veliko pojačanje.ŠB_Fidelis je napisao/la:Isto kao sto je glupo usporediti Široki tada, i Široki vec sada, kao i onaj koji ce, ukoliko poprimi zacrtane konture, biti.
Još jednom da se osvrnem na predstojeću sezonu (bit ću odsutan najvjerovatnije 11 dana, pa neću imati vremena za neki opširniji komentar).
Od ove sezone ne očekujem neke megalomanske pomake, no svakako sam siguran da će biti više kvalitetnijih mečeva, poteza i same igre, te da će dešavanje izvan "zelenog terena" biti u drugom planu.
Za vrh će se, po mom skromnom mišljenju, boriti Sarajevo, Željezničar, Borac i Široki. Konkretno za titulu ne bih mogao govoriti. Po prijašnjem nepisanom pravilu, prvaci su se smjenjivali po "nacionalnom ključu" (da, žalosno je, znam). Ako će tako biti i sada, a ja se iskreno nadam da neće, ponajviše zbog novog Saveza, Komiteta i sl., hrvatski klub je došao na red. To daje najviše šanse Širokom; Zrinjskom manje, dok GOŠK ne vidim kao prvaka.
Nije (ne)moguće da im se priključi Zrinjski i(li) OlimpiC, te još neko iznenađenje. Eh sad, došli smo do termina "surprise".
Dakako, bit će i negativnih i pozitivnih iznenađenja u sezoni.
Prvo ću pozitivna (nisam negativna osoba
). Očekujem da se Velež konačno probije na vrh premijerligaške tabele i vrati se na put stare slave. To Mostarci mogu, definitivno, samo im treba nešto bolja finansijska podloga. Sada se i to popravlja, situacija nije više "ružičasta" kao što je bila - nazire se i zeleni tu.
Šalu na stranu, Velež sada ima solidan igrački kadar, angažovaniju upravu i dobrog trenera. Pripremni rezultati u Francuskoj daju dodatni optimizam i nadu da će Crveni biti u Top 5. Također, očekujem proboj Leotara u gornji dio tabele. Trebinjci, inače bivši šampioni naše države, konačno su skupili solidan igrački kadar koji bi mogao svakom pomrsiti račune i igrati lijep fudbal. Neću isključiti mogućnost da će i oni postići mnogo. Kao i Veleža, lijepo bi bilo i njih vidjeti natrag u vrhu, što uz malo bolju "pažnju" funkcionera može postati realnost. Više potencijalnih ekipa koje bi mogle lansirati svoj put ka vrhu stvarno ne očekujem.
Dolazimo i do negativnih iznenađenja, ili razočarenja, kako hoćete. Nažalost, velikani bh. fudbala, Sloboda i Čelik, opet će, po svemu sudeći, dočekati godinu na rubu egzistencije i daleko od trofeja. Jako mi je žao zbog ovog. Loš odnos vlasti, očajno finansijsko stanje, osipanje igračkog kadra, dugovi,... - sve ovo je dovelo do ovakvog stanja ponosa Tuzle/Zenice. Bilo bi čudo kada bi se borili za plasman u Evropu, ili pak titulu. Ipak, ne sumnjam u njihov opstanak, uprkos svim neprilikama. Upravo njihova snaga leži u hrabrosti, požrtvovanosti i borbi do zadnje sekunde meča. To će ih, vjerujem, održati u PL. Slavije isto nije bolja. Nekadašnji viceprvak države, osvajač kupa, dostojan predstavnik u Europa League nije u najboljem stanju. Objektivno, i oni će se naći na poziciji od 8-12. mjesta. Za one koji će se boriti za goli opstanak, svrstavam: Travnik, Kozara, GOŠK i eventualno Rudar Prijedor. Konkretna imena opet nemam. Razlog tomu je to što nisam najbolje upoznat s igrom novih premijerligaša (Gabeljana i Gradišćana (valjda se tako kaže
)) i mogućnošću da ispadne 6 klubova (znate, reorganizacija lige na 12 klubova...). No to su samo špekulacije, stvarnost je u velikoj mjeri drugačija.
Dakle, to bi bilo to s moje strane. Uzdravlje!

Od ove sezone ne očekujem neke megalomanske pomake, no svakako sam siguran da će biti više kvalitetnijih mečeva, poteza i same igre, te da će dešavanje izvan "zelenog terena" biti u drugom planu.

Za vrh će se, po mom skromnom mišljenju, boriti Sarajevo, Željezničar, Borac i Široki. Konkretno za titulu ne bih mogao govoriti. Po prijašnjem nepisanom pravilu, prvaci su se smjenjivali po "nacionalnom ključu" (da, žalosno je, znam). Ako će tako biti i sada, a ja se iskreno nadam da neće, ponajviše zbog novog Saveza, Komiteta i sl., hrvatski klub je došao na red. To daje najviše šanse Širokom; Zrinjskom manje, dok GOŠK ne vidim kao prvaka.

Prvo ću pozitivna (nisam negativna osoba

Dolazimo i do negativnih iznenađenja, ili razočarenja, kako hoćete. Nažalost, velikani bh. fudbala, Sloboda i Čelik, opet će, po svemu sudeći, dočekati godinu na rubu egzistencije i daleko od trofeja. Jako mi je žao zbog ovog. Loš odnos vlasti, očajno finansijsko stanje, osipanje igračkog kadra, dugovi,... - sve ovo je dovelo do ovakvog stanja ponosa Tuzle/Zenice. Bilo bi čudo kada bi se borili za plasman u Evropu, ili pak titulu. Ipak, ne sumnjam u njihov opstanak, uprkos svim neprilikama. Upravo njihova snaga leži u hrabrosti, požrtvovanosti i borbi do zadnje sekunde meča. To će ih, vjerujem, održati u PL. Slavije isto nije bolja. Nekadašnji viceprvak države, osvajač kupa, dostojan predstavnik u Europa League nije u najboljem stanju. Objektivno, i oni će se naći na poziciji od 8-12. mjesta. Za one koji će se boriti za goli opstanak, svrstavam: Travnik, Kozara, GOŠK i eventualno Rudar Prijedor. Konkretna imena opet nemam. Razlog tomu je to što nisam najbolje upoznat s igrom novih premijerligaša (Gabeljana i Gradišćana (valjda se tako kaže

Dakle, to bi bilo to s moje strane. Uzdravlje!
- Armageddon2012
- Kontakt:
Re:
tesko ce borac do opstankaMancini je napisao/la:Borac se bori za opstanak,ili oko 10 mjesta,u vrhu Željo,Široki,Olimpic!

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Borac ove godine sve redom će da siluje,ostatak će se boriti za drugo mjesto.
Joint Union
Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."
Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.