Monolog je napisao/la:Alane, ovdje ima i starijih (ne mislim na sebe) koji su sigurno slušali taj famozni prenos Barcine utakmice, gdje je dotični (nehotice) izostavlj'o prezime tadašnjeg centarfora katalonskog kluba. Dakle, ne možeš govoriti kako ovaj, onaj ili neko treći nisu zapamtili to. Odnosno možeš, al' to ti ne pije vode. Da budem iskren, meni ne smeta što on navija za Srbiju taman da sam ga vidio na Marakani u dresu reprezentacije Orlova. No, meni smeta što jedan takav lik dobije ovakvu funkciju. Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim. Ne misliš li tako? Budi iskren, molio bih te. Tja, imali smo uvijek korektan odnos, nema smilsla da ne nastavimo u tom pravcu. Al' i ti sad ovdje govoriš o Belminu Karamehmedoviću, a čovjek uopće nije bitan za ovu temu. Pa tako bismo mogli danima i danima ići u off, spominjući neke likove koji su širili dezinformacije, jbg ti.
Kodro nije ni prvi ni posljednji sportista kome Ćorsović nije znao ime, moguće da je bojkotovao kodru iz ovih ili onih razloga (ratno vrijeme), ali mu nije yebavao majku balijsku (izvinjavam se zbog ovoga) u sred prenosa ko što neki hoće da predstave. Da jeste, potpuno bih razumio ovu hajku. Nacionalistička džukela, četnik, fašista??? To je druže klasični govor mržnje, huškanje raje, postavljanje njegovih slika ko da đavo iz njega govori, a zbog čega? Zbog toga što su pojedinci tu funkciju unaprijed rezervisali za sebe, pa sad preko medija, huškanja raje, organizovane hajke, pokušavaju da spase što se da spasiti i onda udaraju gdje smo najtanji, tačnije igraju na kartu nacionalizma, jer provjereno ona je uvijek dobitna u ovoj zemlji.
Pa jarane moj na ovom forumu i u ovoj zemlji ima i ljudi koji misle drugačije, a ne samo puše ono što im se servira. Znaš kako ja doživljavam ovu
situaciju oko Ćorsovića? Doživljavam je kao hajku ne samo na njega nego i na svakog drugog čovjeka koji navija za Srbiju. Ja po milioniti put ovdje kažem, ovu zemlju volim, poštujem, navijam svim srcem za BiH, osim kad igra protiv Srbije, jer sam prije svega Srbin, pa onda državljanin ove zemlje. Ja znam da to nekima smeta, ali se neću povući jer ne radim ništa protiv zakona ove zemlje ili što je nenormalno u ostatku civilizovanog svijeta. Eno ti francuska i njemačka repka pune igrača iz drugih zemalja (misliš da Ozil ne navija za Tursku ili Benzema za Alžir), eno igrali su njemci sa turcima pa nikome nije palo na pamet da kaže da ozil ne treba tu tekmu igrati zato što je izvorni Turčin.
Zašto bi to bilo sramota? Šta bi Ćorsovića spriječavalo da najbolje što zna radi u interesu repke BiH? Kakve veze ima to za koga on navija? Pustimo čovjeka da počne da radi, ako ne bude radio u interesu repke BiH (a ja ne vidio zašto bi radio protiv), ako bi uradio nešto što bi moglo da naškodi repci, nek ga smjene iste sekunde. Problem je to što se raja vodi predrasudama i medijskim piskaranjima,
aha on je Srbin, on je radio u televiziji na Palama, on je samim tim nepodoban , nemaju ništa da bi ga diskreditovali (osim da je navijač Srbije) pa mu onda nađu da `93 nije izgovarao u prenosu prezime jednog Bošnjaka.

ŽALOSNO!
Virtu4l je napisao/la:Monolog je napisao/la:Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim.
Ne može on to shvatiti, jer treba izvući glavu iz pijeska.
Čim raspravljam sa tobom i takvima, glava mi je u pijesku.
legenda reala je napisao/la:Pa i alan_kardec je ustvari Vuk joj kako ih provaljujem jbt :mrgreen:samo što je on imao drugačiji posao na ovom forumu

pitaj admina ko sam.
@alan
Kodro se pise velikim slovom
đe si ti kolektore, pardon lektore. Naravno da se piše velikim slovom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović