Dragiša Ćosović u Komitetu za medije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

STEVIE
Kontakt:

Re: Dragiša Ćosović u Komitetu za medije

Post Postao/la STEVIE » 30 jul 2011, 19:46

alan_kardec je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem kako pljujete po čovjeku ko da je u najmanju ruku pedofil ili masovni ubica. Kakve laži pišete pa to je strašno. Nek vam je Bog na pomoći!
kakve se to lazi pisu u vezi ovog kvazi-novinara? aj' konkretno da cujemo to.. da se opise ovaj kvazi-novinar nisu potrebne lazi, dovoljno je vidjeti/poslusati sta je ova nacionalisticka dzukela lajala prvo kad je rat poceo(onaj famozni "incident" s kodrom) pa nadalje.. :roll:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 jul 2011, 21:44

Žalim te! Pročitao si ovdje nekakav tekstić o Ćosoviću i sad ufatio pametovati. pa taj Ćosović ima više prijatelja Bošnjaka, nego što ćete vi pojedini forumaši ikada imati. Samo čitam kakve mu epitete dajete. Smješni ste.
Belmin Karamehmedović je u ratu i poslije rata vodeći dnevnik čitao laži kojih se ne bi ni gebels postidio, pa eno ga sad v.d. direktor javnog servisa, ako se ne varam. i još ih ima ko belmin koliko hoćete.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2011, 23:02

alan_kardec je napisao/la:Žalim te! Pročitao si ovdje nekakav tekstić o Ćosoviću i sad ufatio pametovati.
Za ovog ne trebaju tekstići. Prijenosi njegovih utakmica dovoljno govore.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 jul 2011, 23:24

Znači ne vjerujem da si me ti citirao. :lol:
Aha, pa znači gledaju se prenosi. :lol: ajd fino od tebe. ;)
Ja ti opet kažem, čovjek ima više prijatelja među Bošnjacima nego što ćete ti i još pojedinci ikada imati, tako da priča o tome kako je ovo ili ono, pada u vodu. ovo ili ono čime ga vi oslovljavate ste vi sami, to dokazujete po ko zna koji put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 jul 2011, 23:31

pa ne interesuje nas njegov privatni zivot, hebe mi se za njega...mene interesuje njegov odnos prema reprezentaciji i drzavi Bosni i Hercegovini...
a taj odnos je apsolutno negativan...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2011, 23:34

alan_kardec je napisao/la:Aha, pa znači gledaju se prenosi. :lol: ajd fino od tebe. ;)
Naravno da gledaju, kad mi se serviraju pod nos (SP).
Voli te tvoje Sarajevo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 30 jul 2011, 23:34

alan_kardec je napisao/la:Znači ne vjerujem da si me ti citirao. :lol:
Aha, pa znači gledaju se prenosi. :lol: ajd fino od tebe. ;)
Ja ti opet kažem, čovjek ima više prijatelja među Bošnjacima nego što ćete ti i još pojedinci ikada imati, tako da priča o tome kako je ovo ili ono, pada u vodu. ovo ili ono čime ga vi oslovljavate ste vi sami, to dokazujete po ko zna koji put.
Evo i ja cu te citirati, cisto da vidis da se tebi obracam, a ne sto mislim da si rekao nesto pametno!
Nije ovdje prica o tome jesu li mu prijatelji Bosnjaci ili Srbi ili Hrvati...ako nisi do sada shvatio, postoje u ovoj drzavi i oni koji bas i ne broje krvna zrnca....Gledajuci pricu iz tvog ugla, eto nek ima dosta prijatelja Bosnjaka (ja ne znam, al hajd da ti i vjerujem)...U tom slucaju to mi vise govori o tim Bosnjacima, nego o njemu samom.... Gledati i slusati sta je "taj" sposoban prevaliti preko usta (ili u slucaju Kodre presutjeti) i onda biti njegov "prijatelj"?! Sve i da je "ljudina", Ljudina se ne prodaje za par minuta slave....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 jul 2011, 00:14

E vidi ovako, ja godinama unazad sticajem okolnosti, htio ne htio, slušam Ćorsovića i njegove prenose i nikad čuo nisam da je čovjek rekao nešto ružno o ovoj zemlji, da je pljuvao po njoj ili nešto slično. To što on otvoreno navija za Srbiju, to vas boli. Ali mu ne možete ništa, na svu sreću. Znam ja da bi vi ovdje više voljeli vidjeti Marjana da on priča samo ono što vi volite čuti, ali... Sve laži koje pišete i sva pljuvanja samo su dokaz vaše nemoći da bilo šta promjenite i svakim novim tekstom i komentarom ispadate sve smješniji. To šta je on izjavljivao ili nije izjavljivao za Kodru, ne sjećam se a ne vjerujem da se sjećate ni vi, a samo ste se uhvatili toga. Uostalom šta je rekao za kodru??? Nije sigurno rekao da je kodro nacionalistička džukela ili fašista kako su Ćorsovića ovdje nazvali. Ali opet ću reći, on navija za Srbiju i to je njegov jedini grijeh.
Da, znam da u ovoj zemlji ima ljudi koji ne broje krvna zrnca, ali na ovom forumu ih ima jako malo.

p.s.
Ja da ne mislim da pišem nešto pametno, svakako ne bih ni pisao. To jel za tebe moj komentar pametan ili nije, vjeruj da me ne zanima ni najmanje.
RIP Adis Selmanović

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 jul 2011, 00:22

Alane, ovdje ima i starijih (ne mislim na sebe) koji su sigurno slušali taj famozni prenos Barcine utakmice, gdje je dotični (nehotice) izostavlj'o prezime tadašnjeg centarfora katalonskog kluba. Dakle, ne možeš govoriti kako ovaj, onaj ili neko treći nisu zapamtili to. Odnosno možeš, al' to ti ne pije vode. Da budem iskren, meni ne smeta što on navija za Srbiju taman da sam ga vidio na Marakani u dresu reprezentacije Orlova. No, meni smeta što jedan takav lik dobije ovakvu funkciju. Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim. Ne misliš li tako? Budi iskren, molio bih te. Tja, imali smo uvijek korektan odnos, nema smilsla da ne nastavimo u tom pravcu. Al' i ti sad ovdje govoriš o Belminu Karamehmedoviću, a čovjek uopće nije bitan za ovu temu. Pa tako bismo mogli danima i danima ići u off, spominjući neke likove koji su širili dezinformacije, jbg ti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2011, 00:24

Monolog je napisao/la:Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim.
Ne može on to shvatiti, jer treba izvući glavu iz pijeska.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 jul 2011, 00:27

Pa i alan_kardec je ustvari Vuk joj kako ih provaljujem jbt :mrgreen:samo što je on imao drugačiji posao na ovom forumu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 31 jul 2011, 00:29

@alan

Kodro se pise velikim slovom
Thomas Müller - Fußballgott

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 31 jul 2011, 00:37

Monolog je napisao/la:Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim.
mozda mrzi Bosnu i Hercegovinu, al sigurno ne mrzi pare koje uzima od Bosne i Hercegovine
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 31 jul 2011, 01:23

bio bi fazon da neko nazove corsovica da ga pita za komentar žrijeba za svjetsko, moze li Bih u Brazil Dragiša? :lol:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 jul 2011, 01:27

Monolog je napisao/la:Alane, ovdje ima i starijih (ne mislim na sebe) koji su sigurno slušali taj famozni prenos Barcine utakmice, gdje je dotični (nehotice) izostavlj'o prezime tadašnjeg centarfora katalonskog kluba. Dakle, ne možeš govoriti kako ovaj, onaj ili neko treći nisu zapamtili to. Odnosno možeš, al' to ti ne pije vode. Da budem iskren, meni ne smeta što on navija za Srbiju taman da sam ga vidio na Marakani u dresu reprezentacije Orlova. No, meni smeta što jedan takav lik dobije ovakvu funkciju. Sramota je da osoba koja NE NAVIJA ZA TVOJU REPREZENTACIJU obnaša funkciju koja je usko povezana uz nacionalni tim. Ne misliš li tako? Budi iskren, molio bih te. Tja, imali smo uvijek korektan odnos, nema smilsla da ne nastavimo u tom pravcu. Al' i ti sad ovdje govoriš o Belminu Karamehmedoviću, a čovjek uopće nije bitan za ovu temu. Pa tako bismo mogli danima i danima ići u off, spominjući neke likove koji su širili dezinformacije, jbg ti.
Kodro nije ni prvi ni posljednji sportista kome Ćorsović nije znao ime, moguće da je bojkotovao kodru iz ovih ili onih razloga (ratno vrijeme), ali mu nije yebavao majku balijsku (izvinjavam se zbog ovoga) u sred prenosa ko što neki hoće da predstave. Da jeste, potpuno bih razumio ovu hajku. Nacionalistička džukela, četnik, fašista??? To je druže klasični govor mržnje, huškanje raje, postavljanje njegovih slika ko da đavo iz njega govori, a zbog čega? Zbog toga što su pojedinci tu funkciju unaprijed rezervisali za sebe, pa sad preko medija, huškanja raje, organizovane hajke, pokušavaju da spase što se da spasiti i onda udaraju gdje smo najtanji, tačnije igraju na kartu nacionalizma, jer provjereno ona je uvijek dobitna u ovoj zemlji.
Pa jarane moj na ovom forumu i u ovoj zemlji ima i ljudi koji misle drugačije, a ne samo puše ono što im se servira. Znaš kako ja doživljavam ovu situaciju oko Ćorsovića? Doživljavam je kao hajku ne samo na njega nego i na svakog drugog čovjeka koji navija za Srbiju. Ja po milioniti put ovdje kažem, ovu zemlju volim, poštujem, navijam svim srcem za BiH, osim kad igra protiv Srbije, jer sam prije svega Srbin, pa onda državljanin ove zemlje. Ja znam da to nekima smeta, ali se neću povući jer ne radim ništa protiv zakona ove zemlje ili što je nenormalno u ostatku civilizovanog svijeta. Eno ti francuska i njemačka repka pune igrača iz drugih zemalja (misliš da Ozil ne navija za Tursku ili Benzema za Alžir), eno igrali su njemci sa turcima pa nikome nije palo na pamet da kaže da ozil ne treba tu tekmu igrati zato što je izvorni Turčin.
Zašto bi to bilo sramota? Šta bi Ćorsovića spriječavalo da najbolje što zna radi u interesu repke BiH? Kakve veze ima to za koga on navija? Pustimo čovjeka da počne da radi, ako ne bude radio u interesu repke BiH (a ja ne vidio zašto bi radio protiv), ako bi uradio nešto što bi moglo da naškodi repci, nek ga smjene iste sekunde. Problem je to što se raja vodi predrasudama i medijskim piskaranjima, aha on je Srbin, on je radio u televiziji na Palama, on je samim tim nepodoban , nemaju ništa da bi ga diskreditovali (osim da je navijač Srbije) pa mu onda nađu da `93 nije izgovarao u prenosu prezime jednog Bošnjaka. :lol: ŽALOSNO!

Virtu4l je napisao/la:
Ne može on to shvatiti, jer treba izvući glavu iz pijeska.
Čim raspravljam sa tobom i takvima, glava mi je u pijesku.

legenda reala je napisao/la:Pa i alan_kardec je ustvari Vuk joj kako ih provaljujem jbt :mrgreen:samo što je on imao drugačiji posao na ovom forumu ;)
pitaj admina ko sam.

@alan

Kodro se pise velikim slovom
đe si ti kolektore, pardon lektore. Naravno da se piše velikim slovom.
RIP Adis Selmanović

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 jul 2011, 01:53

alan_kardec je napisao/la: Znaš kako ja doživljavam ovu situaciju oko Ćorsovića? Doživljavam je kao hajku ne samo na njega nego i na svakog drugog čovjeka koji navija za Srbiju.
E pazi, zašto onda te '93. ne bi Bošnjaci to neizgovaranje Kodrinog prezimena doživljavali kao hajku na njih? Tvoje pravo je da navijaš za Srbiju, pobogu. To ti niko ne može oduzeti, pogotovo ne forumaši ss.ba, zar ne? Niko nema pravo ni pitati te zašto navijaš za Srbiju, zašto je voliš više od BiH. Sloboda izbora. Meni to ne predstavlja nikakav problem, vjeruj mi. Al' ti sada pokušavaš Dragišu predstaviti kao sveca, a on to nije. Daleko od toga. Pa yebemu, počeo si i sa pričom kako on ima više prijatelja Bošnjaka od ovog ili onog. To je nizak udarac, prijatelju. Veoma nizak. Nit' znaš ovog kome se obraćaš, a i da ga znaš onda je još gore - onda si namjerno pokren'o lavinu "prebrojavanja krvnih zrnaca". Valjda ti je to jasno. A što se tiče @Drininog Vuka, pa on je rek'o i da je apsolvent žurnalistike, pa to opet nije tačno. Ako ćemo se voditi njegovim riječima, onda baš imamo problem u komunikacijskom kanalu. Šta je Dragiša uradio za dobrobit bh. fudbala? Jedno konkretno pitanje na koje bi treb'o imati konkretan odgovor. Imaš li ga? Kako je on zaslužio da obnaša funkciju koja mu je dodijeljena? Da l' je kompetentan za obavljanje iste? Da l' su ovdje puhali neki drugi vjetrovi prilikom njegovog imenovanja? Da l' se ovdje opet radi o tjeranju inata ili je nešto drugo u pitanju? Nemojmo se igrati gluhih telefona, @Alane.

Kasno je, zove me krevet k sebi. Sutra ćemo, nadam se, nastaviti sa razgovorom, ja ne mogu više. Nisam potpuno fit. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 jul 2011, 02:02

alan_kardec je napisao/la:E vidi ovako, ja godinama unazad sticajem okolnosti, htio ne htio, slušam Ćorsovića i njegove prenose i nikad čuo nisam da je čovjek rekao nešto ružno o ovoj zemlji, da je pljuvao po njoj ili nešto slično. To što on otvoreno navija za Srbiju, to vas boli. Ali mu ne možete ništa, na svu sreću. Znam ja da bi vi ovdje više voljeli vidjeti Marjana da on priča samo ono što vi volite čuti, ali... Sve laži koje pišete i sva pljuvanja samo su dokaz vaše nemoći da bilo šta promjenite i svakim novim tekstom i komentarom ispadate sve smješniji. To šta je on izjavljivao ili nije izjavljivao za Kodru, ne sjećam se a ne vjerujem da se sjećate ni vi, a samo ste se uhvatili toga. Uostalom šta je rekao za kodru??? Nije sigurno rekao da je kodro nacionalistička džukela ili fašista kako su Ćorsovića ovdje nazvali. Ali opet ću reći, on navija za Srbiju i to je njegov jedini grijeh.
Da, znam da u ovoj zemlji ima ljudi koji ne broje krvna zrnca, ali na ovom forumu ih ima jako malo.

p.s.
Ja da ne mislim da pišem nešto pametno, svakako ne bih ni pisao. To jel za tebe moj komentar pametan ili nije, vjeruj da me ne zanima ni najmanje.
...I ne treba da te zanima sta drugi (u ovom slucaju ja) misle o tvom komentaru...ja sam ti samo naveo razlog zbog kojeg te citiram i zbog kojeg evo opet to radim...
Sad pricas jednu drugu stvar...od njegovih ljudskih "vrijednosti" prelazis na nesto skroz drugo, sto mnogima moze izgledati kao srz problema, a u stvari nije....
Ne mora on nista reci protiv ove drzave..on je otvoreno rekao da mu je druga drzava milija od ove u kojoj zivi i zaradjuje svoj hljeb/hleb, pa bi sad da od iste drzave uzme jos i pride, a ta sto mu je milija mu ne da ni za kifle... E to je problem moj alane...sto se te stvari ne vide....Misli Dragisa da ce Dejo Stankovic da ga voli vise, ako ce Dragisa Bosni da naskodi....?! Ceka Dragisa da ga po ramenu potapsu u Srbiji...Sto mu to ne daju funkciju u fudbalskom savezu drzave za koju navija?
Niti me boli niti mi smeta sto on navija za Srbiju! To je vec njegov problem, za koji vjerujem da je psihicke prirode!
Kad u Srbiji u savezu neku funkciju dobije Bosnjak iz Sandzaka, koji ce jasno i glasno reci da navija za BiH, ja protiv Dragise necu imati nista..Kad svi igraci koji vrijede najradije igraju za Srbiju, jer im srce tako kaze, pa nek i ta "sila novinarska" zaigra za Srbiju....

I kad vec znas da ima ljudi koji ne broje krvna zrnca, reci mi jesi li ti jedan od tih? Il ti je ipak draze da prebrojis?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 31 jul 2011, 11:28

alan_kardec je napisao/la:E vidi ovako, ja godinama unazad sticajem okolnosti, htio ne htio, slušam Ćorsovića i njegove prenose i nikad čuo nisam da je čovjek rekao nešto ružno o ovoj zemlji, da je pljuvao po njoj ili nešto slično. To što on otvoreno navija za Srbiju, to vas boli. Ali mu ne možete ništa, na svu sreću. Znam ja da bi vi ovdje više voljeli vidjeti Marjana da on priča samo ono što vi volite čuti, ali...
molim te da ne vodiš temu u oftopic.

naravno da bi svi koji navijaju za BiH željeli da ljudi koji rade u savezu navijaju za BiH i da to svi navijači žele čuti. molim te, nemoj predstavljati navijanje za drugi savez od onog u kojem je neko uposlen kao normalnu stvar i nešto što bi se trebalo prihvatiti.

nemoj postavljati teze kao da bi bilo sasvim dovoljno da u savezu rade ljudi koji "nisu javno yebavali majke balijske", a to što ne žele da njihov poslodavac (NFSBiH) pobjeđuje, to bi nam kao trebalo biti svejedno, jer bismo se valjda trebali baviti mnogo važnijim prebrojavanjima krvnih zrnaca.

o tome je suludo i diskutovati i neću dozvoliti da tema ode u pravcu takve rasprave, jer se uvijek zakače 2-3 neobrazovana maloljetnika, pa umjesto o konkretnim stvarima, priča krene u budalaštinu.

Ako ne navijaš za BiH, a očigledno je da ne navijaš, nije red da ti određuješ u kojem pravcu ide diskusija na temi o bh. savezu.

u mom postu nema pitanja, pa ni odgovori nisu potrebni.
hvala.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 31 jul 2011, 11:34

Sve ja shvatam i Dayton,i uredjenje,ali svaka strana bi se trebala uzdrzavati od imenovanja na funkcije ljudi koji iritiraju ostale strane. Znaci,ako Pusina iritira ljude iz FSRS,Bosnjaci bi to trebali ispostovati i predloziti nekog drugog,a ako Corsovic smeta Bosnjacima,najmanji problem bi trebao biti da se nadje drugo rjesenje iz Republike Srpske.Samo tako se mogu graditi zdravi odnosi.To je moje misljenje,ali je nazalost izolovano,jer svi ovi novinari i portali koji se zalazu protiv Corsovica,ne bi nikad podigli glas protiv imenovanja Pusine,bez obzira sto se svima u RS dize kosa na glavi kad se taj covjek pomene.
Takvim odnosom se ne moze milimetra naprijed.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 31 jul 2011, 11:40

Armagedone, teza ti je skroz dobra i slažem se. samo što ti argumenti vise u zraku i poprilično su u domenu ŠBB-KBB, jer je očigleno neko negdje popustio, pa pušine nema u savezu niti se spominje od kad postoji komitet za normalizaciju.

a za taj pomak od nekoliko milimetara, kako ti kažeš, stigla je nagrada u vidu Ćosovića.

daj jednom budite realni, pa se prođite teze "svi seru" i traženja nekog reciprociteta u krivici za blokiranje svega. očigledno je da neko cijelo vrijeme pristaje na sve ne bil odblokirao stvari, dok se drugi trudi da podmeće klipove pod točkove gdje stigne. zar se stvarno moramo pretvarati da to svi ne vidimo i da nije tako?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 8 gostiju.