Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Ni ja ne razumijem mržnju prema Vettelu, momak vozi pametno na bodove jer on više ne mora juriti pobjede
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Odluka je bila na Hamiltonu koji je zelio pobjedu,ali losom taktikom nije uspio.Isao je na Intermedije jer je to bila jedina sansa da nakon boksa prestigne Alonsa,Vetella i Jensona.
Utku cine zanimljivom uglavnom Alonso i Hamiton.Oni su gotovo jedini koji prestizu.Ostalo je ili kroz boks ili u 99% slucajeva na DRS.
Hamilton je sam sebi krivac radi 4vrtog mjesta i niko drugi,on bira taktiku sto se guma tice.
Licno meni najbolju taktiku je imao Alonso medjutim kisa u 3/4 utrke nije pocela padati,mada i pored toga vozio odlicno.Imao je par gresaka koje su ga kostale vjerovatno i boljeg plasmana.Vetell nevidljiv.Gubi se u utrkama u kojima od pocetka ne pocne voditi.Prosto je previse ranjiv i prilicno los utrkivac.Webber je kao nesta vozio i pokusavao ali samo solidna voznja.
Button vise nego iskusno.Odabrao je fantasticnu taktiku koja mu je donjela rezultat.Nije pritiskao do kraja papucicu,siguran je bio svih 70 krugova i samo je cekao losu reakciju Hamiltona.Docekao je i to mu se isplatilo.
Massa mi je djelovao brzo medjutim izgubio se u jednom trenutku i od tada ga nigdje nije bilo.
Zasluzena pobjeda Buttona na 200 GP utrci.
Na samom pocetku utrke Ferrari mi je jednostavno djelovao prebrzo.Posebno Alonso koji se kutarisao Schumija i NIke za 1 krug , a za Butonom sekundu skidao po krugu,dok se nije izvrtio.Da je kisa nastavila padati,ubjedzen sam da bi Ferrari bio mnogo mnogo bolji,sto se staza vise susila Ferrarijeve performanse su opadale a RB i Mclarenove jacale.Iako nije bio daleko od njih mislim da se tu mora jos raditi.
RB je standardno bio jak ,medjutim opet ponavljam.Vetell je vozac koji je totalno nesiguran kao i Webber kada vozi iza nekog jako dobrog i iskusnog , ili kada mu je u repu neko jaci.
Mclaren je meni licno imao najbolje performanse,ocekivao sam dvostruku pobjedu "da je pala kisa" medjutim nije i Hamilton je tu primio 2 udarca ,ali je sam sebi kriv.Ocekivao je previse i to ga je kostalo ako nista podija
Utku cine zanimljivom uglavnom Alonso i Hamiton.Oni su gotovo jedini koji prestizu.Ostalo je ili kroz boks ili u 99% slucajeva na DRS.
Hamilton je sam sebi krivac radi 4vrtog mjesta i niko drugi,on bira taktiku sto se guma tice.
Licno meni najbolju taktiku je imao Alonso medjutim kisa u 3/4 utrke nije pocela padati,mada i pored toga vozio odlicno.Imao je par gresaka koje su ga kostale vjerovatno i boljeg plasmana.Vetell nevidljiv.Gubi se u utrkama u kojima od pocetka ne pocne voditi.Prosto je previse ranjiv i prilicno los utrkivac.Webber je kao nesta vozio i pokusavao ali samo solidna voznja.
Button vise nego iskusno.Odabrao je fantasticnu taktiku koja mu je donjela rezultat.Nije pritiskao do kraja papucicu,siguran je bio svih 70 krugova i samo je cekao losu reakciju Hamiltona.Docekao je i to mu se isplatilo.
Massa mi je djelovao brzo medjutim izgubio se u jednom trenutku i od tada ga nigdje nije bilo.
Na samom pocetku utrke Ferrari mi je jednostavno djelovao prebrzo.Posebno Alonso koji se kutarisao Schumija i NIke za 1 krug , a za Butonom sekundu skidao po krugu,dok se nije izvrtio.Da je kisa nastavila padati,ubjedzen sam da bi Ferrari bio mnogo mnogo bolji,sto se staza vise susila Ferrarijeve performanse su opadale a RB i Mclarenove jacale.Iako nije bio daleko od njih mislim da se tu mora jos raditi.
RB je standardno bio jak ,medjutim opet ponavljam.Vetell je vozac koji je totalno nesiguran kao i Webber kada vozi iza nekog jako dobrog i iskusnog , ili kada mu je u repu neko jaci.
Mclaren je meni licno imao najbolje performanse,ocekivao sam dvostruku pobjedu "da je pala kisa" medjutim nije i Hamilton je tu primio 2 udarca ,ali je sam sebi kriv.Ocekivao je previse i to ga je kostalo ako nista podija
Stranger in the night. SIDA in the morning!
McClaren zadnje dvije trke dominantan, sve vise vjerujem da je sve uradjeno kako red bul ne bi nastavio dominaciju, mjenjajuci pravila u sred sezone.
Lewis je tu i sreca po forumulu sto postoji ovakav vozac, bez njega ne bi bilo zanimljivo.
Hamilton
Lewis je tu i sreca po forumulu sto postoji ovakav vozac, bez njega ne bi bilo zanimljivo.
Hamilton
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
RBR je i dalje najbolji to jedefinitivno.Imaju najvise gripa i zato su na zavojima dodatno brzi od ostalih.Snagu toliku nemaju ali im i nije potrebna.Mclaren je drasticno napredovao,dok Ferrari ima mali pomak ali to i dalje kao da stagnira.Jedina razlika je sto je Alonso poceo voziti fantasticno.Plivadon je napisao/la:Nek mi sad neko kaže da RBR ima najjači bolid da ga ubijemonaj McLaren je izgleda dobio +100 snage :S jbt gdje su bili do prije par trka?
samo ne shvatam što toliko mrzite vettela
cak neko rece i da je Hamilton bolji od Vettela...kad se vettelu budu desavale greske ko hamiltonu onako onda cemo rec da je boljivolio bih ja njih dvojcu pa i alonsa posjest u ravnopravne HRTove pa da vidimo
jel bi hamilton bio perfektan i brz,da li bi alonso imao super vremena i da li bi vettel imao dominaciju
Vetel je fantastican vozac ,ali meni licno nije dobar kao Alonso.Button je isto odlican vozac ,koji je takticki najjaci od svih a Hamcho je tu jedan koji cini utrku jako cesto zanimljivom,usput je veliki borac i veliki agresivac ,nesto slino kao i Alonso.
Vetel ima potencijal da bude jos bolji i nadam se da ce to znati iskoristiti jer ga i ja simpatisem dosta,vidim ga kao nekog novog Michaela
Jao glupe analize, da se ubijesZabac je napisao/la:Odluka je bila na Hamiltonu koji je zelio pobjedu,ali losom taktikom nije uspio.Isao je na Intermedije jer je to bila jedina sansa da nakon boksa prestigne Alonsa,Vetella i Jensona.
Cuj Alonso imao najbolju taktiku
Imao je istu taktiku kao i Hamilton, samo sto se Hamilton zajebao sa Intermediate gumama. Najbolju taktiku su imali Vettel i Button i zavrsili bi ispred Hamiltona i da nije imao onaj jedan ulazak u boks viska.
Alonso i Hamilton su potrosili sva tri seta supermekih guma, a jos je bilo ostalo 30-ak krugova do kraja i znalo se da ce morati jos jednom u boks i to na meke (zute), samo sto se tu Hamilton zajebao, jer je ocekivao kisu.
Tu su Button i Vettel ustedili jedan ulazak u boks, jer su odmah uzeli meke, sto je znacilo da nece vise ici u boks.
Jos da se osvrnem na ovog sto misli da je Alonso imao sanse da predje Vettela
Vettel je citavo vrijeme drzao negdje oko 4-5 sekundi iza Buttona i 10 krugova prije kraja je totalno usporio, pa mu je Button pobjegao na 10-ak sekundi, a Alonso se malo primakao. Ali to je sve zatvaranje utrke i voznja bez rizika, jer nije imao sanse da stigne Buttona.
U svakom slucaju, danas je Mclaren bio ubjedljivo najbolji i Vettelov realan plasman bi bio na trece mjesto, ni manje ni vise. Al je uspio dobiti Hamiltona taktikom, i to je sigurno masimum koji je danas mogao ostvariti.
Danas najsretniji vozac je bio Alonso. Njegov realan plasman je bio iza Hamiltona i Webbera. Znamo sta se desilo sa Hamiltonom, a Webber je jednostavno los vozac. Imao je bolju taktiku od Alonsa, ali Boga pitaj kako je to uspio prokockati. Cak je bio pao i iza Masse
da prostiš je*eš grip kad nema snage :S ...hajd grip je dobar u krivinama drži bolid stabilnim i imaju bolju brzinu krivinama,al boga mi McLaren je brži...na pravcu bi ih otkino ko budaleZabac je napisao/la:RBR je i dalje najbolji to jedefinitivno.Imaju najvise gripa i zato su na zavojima dodatno brzi od ostalih.Snagu toliku nemaju ali im i nije potrebna.Mclaren je drasticno napredovao,dok Ferrari ima mali pomak ali to i dalje kao da stagnira.Jedina razlika je sto je Alonso poceo voziti fantasticno.Plivadon je napisao/la:Nek mi sad neko kaže da RBR ima najjači bolid da ga ubijemonaj McLaren je izgleda dobio +100 snage :S jbt gdje su bili do prije par trka?
samo ne shvatam što toliko mrzite vettela
cak neko rece i da je Hamilton bolji od Vettela...kad se vettelu budu desavale greske ko hamiltonu onako onda cemo rec da je boljivolio bih ja njih dvojcu pa i alonsa posjest u ravnopravne HRTove pa da vidimo
jel bi hamilton bio perfektan i brz,da li bi alonso imao super vremena i da li bi vettel imao dominaciju
Vetel je fantastican vozac ,ali meni licno nije dobar kao Alonso.Button je isto odlican vozac ,koji je takticki najjaci od svih a Hamcho je tu jedan koji cini utrku jako cesto zanimljivom,usput je veliki borac i veliki agresivac ,nesto slino kao i Alonso.
Vetel ima potencijal da bude jos bolji i nadam se da ce to znati iskoristiti jer ga i ja simpatisem dosta,vidim ga kao nekog novog Michaela
jeste vama formula zanimljivija kad vettel ne dobija svaku..al je meni obrnuto
- schweinsteiger
- Kontakt:
Cudno je sto ti cujes u "One" gitaruZabac je napisao/la: momak je napisao kako se zove pjesma koju je trazio MOnolog, ja sam napisao drugu i sta je tu cudno ?
Za mene je pomalo neocekivano sto je Vettel bio drugi,ocekivao sam 2 McLarena i Ferraria u prva 3.
Vidilo se da su u McLarenu radili na bolidima i Hamilton fol prosli vikend govori ne zna zasto je bio brz
Ne simpatisem ga toliko,ali zao mi je sto je ovako zavrsio,jer je danas bas dobro vozio,a svaka cast i Buttonu na strpljenju
Po meni najgluplja stvar je ovaj DRS.Jos kad grip uhvate i aktiviraju DRS,ne samo da preteknu vec automatski i nabiju zaostatak od sekundu.
Glup je vise i ovaj prolazak kroz pit lane,da mogu barem vozaci promijeniti gume tako kad moraju proc',ili skroz ukinut',pa posle utrke oduzet bodove ili nesto tako.
I ja bih volio od sledece sezone gledati Vettela u Ferrariu,a da ga Rosberg zamijeni u RBR.Rosberg nema srece s Mercedesom nikako,ali opet izvlaci iz njega vise nego Schumi.
Bilo bi dobro kad bi se Mercedesovi bolidi jos vise poboljsali do sledece sezone,da bude zanimljivije
#miasanmia
Alonso,Alonso da nije izletio ono dvaput na startu vjerovatno bi i pobjedio.Ovaj Rosberg odlično vozi,ali nema sreće nešto slično Massi koji je danas odlično odvezao no
Mclaren mi postaje drag samo zbog odnosa Hamilton Button nema ništa ljepše nego gledat ih kako se trkaju dok se u Ferrariju i RBR ipak znaju odnosi no ne krivim ni ove iz tih ekipa jer Alonso i Vettel su puno bolji vozači od timskih kolega.
Mclaren mi postaje drag samo zbog odnosa Hamilton Button nema ništa ljepše nego gledat ih kako se trkaju dok se u Ferrariju i RBR ipak znaju odnosi no ne krivim ni ove iz tih ekipa jer Alonso i Vettel su puno bolji vozači od timskih kolega.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
LBJ MVP je napisao/la:Alonso,Alonso da nije izletio ono dvaput na startu vjerovatno bi i pobjedio.Ovaj Rosberg odlično vozi,ali nema sreće nešto slično Massi koji je danas odlično odvezao no![]()
U McLarenu je oduvijek i postojao takav odnos - ne postoji prvi i drugi vozač. Kroz historiju jeste bilo slučajeva propuštanja (kad se klupski, npr., bori za naslov), ali i kad su drugi tajili klupske odredbe, u McL-u se znalo da svako ima pravo napasti. Nekad su i pucale veze unutar tima zbog toga, pa su mehaničari, ili dio njih, znali uzeti stranu jednog od vozača, ali je taj sistem opstao do danas.
Meni zato, kao dugogodišnjem simpatizeru McLarena, nije ni malo drago vidjeti dva vozača tog tima unutar jedne sekunde.
Hamilton danas, bez obzira na osporavanja, još jednom dokazao da je neosporan kvalitet. Čovjek je 6 puta ulazio u boks i opet završio 4.
Poslije utrke se pokazalo da ono nije bila nesmotrenost (vrćenje na stazi), nego da uopće nije vidio di Restu, pa mu se i ispričao.
Opet nismo mogli vidjeti da kako Vettel reaguje u gužvi.
Šteta što su McLareni i Ferrari prokockali priliku da makar začine šampionat pred pauzu. Button odvozio standardno - bez greške, pa šta bude. Lijepo je bilo opet vidjeti Šumija na prvoj poziciji, pa makar i pola kruga.
Sve u svemu, dosta zanimljiva utrka.
Plivadon je napisao/la:
jeste vama formula zanimljivija kad vettel ne dobija svaku..al je meni obrnutoja dečka cijenim ko nikog,svaka njemu čast
samo onog hamchu cu vazda mrzit :S lik je totalno glup...prvo eto u McLarenu je...da se nađe u sauberu volio bi vidjet imal šta od agresivnosti
alonso se pokazo u renou i svaka mu cast...volio bi vidjet njega i vettela u Ferrariju
kakav bi to tandem bio :O
Kako misliš tražiti od nekoga agresivnost u slabom bolidu. Isto kao što je Button osporavan (sa pravom i od strane struke) dok nije došao u Brawn GP, pa se vidjelo da njegov stil i nije toliko loš, ako ima jak bolid.
Eto, ja bih volio vidjeti Vettela u Ferrariju s početka sezone, a Petrova i Rosberga u Red Bull-u. Ne zato što mislim da je neko od njih bolji/lošiji, nego čisto da se uporedi. Čisto bih ga volio vidjeti kako se snalazi u gužvi. Sumnjam da nije kvalitet, čim ga je Šumi otkrio
U Mclarenu nemas "glavnog"vozaca izricito zato sto su oba vozaca jako dobra i konkurentna.Ne mozes ocekivati da jedan Massa bude lider i da ganja Alonsa iako je covjek mnogo slabiji vozac.Ista situacija je u RBR-u
Sto se tice DRS-a meni je sasvim ok.Vecina utrka bi i bila previse nezanimljiva da ga nema,ovako donekle napetost raste.
O samom kvalitetu vozaca ne bih sudio jer svi su oni veliki vozaci cim upadnu u F1.Medjutim imas grupu od fantasticnih do odlicnih(super talentovanih) i na kraju jako dobrih vozaca.
U gornjem bubnju po meni za sada spadaju 3 vozaca a to su Alonso i Button
Hamiltona nisam stavio izricito jer je vise nego nepouzdan vozac.Voli se utrkivati,ali mnogo cesto zna i usrati i pretjerati.Neracionalo razmislja i sve bi da moze sa zadnjeg na prvo mjesto doci u jednom krugu.
Da me ne svate pogresno njegovi fanovi.On je meni jedan od najdrazih vozaca sto su vozili u F1 od kad pratim.Medjutim on se mora nuciti kontrolisati.Jako cesto unisti i sebi i nekom od rivala utrku.Ove sezone je to samo uradio mislim jedno 3-4 puta.Borac jeste i ima mentalitet pobjednika.Ali poraz samo veliki sampioni znaju podnjeti.
Vettela nisam stavio jer dok ne bude vozio u manje konkurentnom bolidu ne mogu reci o kakvom je vozacu rijec na bazi psihe.Dokazao je da je brz ,ali kada ima praznu stazu i kada ga niko ne jurca.Ali je pokazao da se prilicno lose snalazi kada ga neko ganja ili on nekoga ganja.
Rijec je o velikom talentu koji samo treba doraditi.
Sto se tice DRS-a meni je sasvim ok.Vecina utrka bi i bila previse nezanimljiva da ga nema,ovako donekle napetost raste.
O samom kvalitetu vozaca ne bih sudio jer svi su oni veliki vozaci cim upadnu u F1.Medjutim imas grupu od fantasticnih do odlicnih(super talentovanih) i na kraju jako dobrih vozaca.
U gornjem bubnju po meni za sada spadaju 3 vozaca a to su Alonso i Button
Hamiltona nisam stavio izricito jer je vise nego nepouzdan vozac.Voli se utrkivati,ali mnogo cesto zna i usrati i pretjerati.Neracionalo razmislja i sve bi da moze sa zadnjeg na prvo mjesto doci u jednom krugu.
Da me ne svate pogresno njegovi fanovi.On je meni jedan od najdrazih vozaca sto su vozili u F1 od kad pratim.Medjutim on se mora nuciti kontrolisati.Jako cesto unisti i sebi i nekom od rivala utrku.Ove sezone je to samo uradio mislim jedno 3-4 puta.Borac jeste i ima mentalitet pobjednika.Ali poraz samo veliki sampioni znaju podnjeti.
Vettela nisam stavio jer dok ne bude vozio u manje konkurentnom bolidu ne mogu reci o kakvom je vozacu rijec na bazi psihe.Dokazao je da je brz ,ali kada ima praznu stazu i kada ga niko ne jurca.Ali je pokazao da se prilicno lose snalazi kada ga neko ganja ili on nekoga ganja.
Rijec je o velikom talentu koji samo treba doraditi.
Vi zaboravljate da je Vettel pobjedio utrku u Torro Rosu koliko se ja sjećam možda se i ja loše sjećam al jbg
Hamilton me danas oduševio gledao sam na BBC-u i njegova izjava poslije trke je ono savršena bila vidjelo mu se i na licu da je shvatio neke stvari
Još jedna stvar i ja bi najviše volio da je Ferrari još brži da i Mclaren iako ih ne volim čak i Mercedes ne bi bio viška no Schumi je uzeo šampionat i dok nije imao najjači bolid zato je on najbolji svih vremena poslije kada je dobio najjači bolid bilo je samo kruženje.I uvijek neko mora biti jači samo što rijetko ko može sa malo slabijim bolidom parirat.Meni se nekako čini da je jedino Alonso od današnjih sposoban da sa malo slabijim bolidom osvoji titulu.Prošle sezone je do samog kraja izdržao pored jakog Mclarena i prejakog Red Bulla na kraju jednostavno nije imao sreće.Ove sezone je teško moguće da se drži s Vettelom jer je velika razlika između Red Bulla i svih ostalih
No tu je u korak s Mclarenom i Webberom i to meni govori da je on trenutno najbolji vozač
Hamilton je dobar no često pukne iako izgleda da po tom pitanju postaje bolji.Button je jednostavno neagresivan.Vettela svi čekaju u nekom slabijem bolidu da se bori za titulu pa da se vidi je li on nasljednik Schumija ili samo jedan od talenata poput Rosberga,Hamiltona i slično
Hamilton me danas oduševio gledao sam na BBC-u i njegova izjava poslije trke je ono savršena bila vidjelo mu se i na licu da je shvatio neke stvari
Još jedna stvar i ja bi najviše volio da je Ferrari još brži da i Mclaren iako ih ne volim čak i Mercedes ne bi bio viška no Schumi je uzeo šampionat i dok nije imao najjači bolid zato je on najbolji svih vremena poslije kada je dobio najjači bolid bilo je samo kruženje.I uvijek neko mora biti jači samo što rijetko ko može sa malo slabijim bolidom parirat.Meni se nekako čini da je jedino Alonso od današnjih sposoban da sa malo slabijim bolidom osvoji titulu.Prošle sezone je do samog kraja izdržao pored jakog Mclarena i prejakog Red Bulla na kraju jednostavno nije imao sreće.Ove sezone je teško moguće da se drži s Vettelom jer je velika razlika između Red Bulla i svih ostalih
Hamilton je dobar no često pukne iako izgleda da po tom pitanju postaje bolji.Button je jednostavno neagresivan.Vettela svi čekaju u nekom slabijem bolidu da se bori za titulu pa da se vidi je li on nasljednik Schumija ili samo jedan od talenata poput Rosberga,Hamiltona i slično
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ako si dugogodisnji simpatizer Mclarena, kao sto kazes, trebao bi znati da nije ovo Vettelu prva sezona, pa da se mora nesto dokazivati. Vettel svake godine vozi sve zrelije i pravi manje gresaka, kao pravi sampion. Dok, s druge strane Hamilton i sad pravi pocetnicke greske kao sto je pravio od pocetka svoje F1 karijere.Vlak je napisao/la: Opet nismo mogli vidjeti da kako Vettel reaguje u gužvi.
Sto se tice prtestizanja, opet cu reci ovo mu nije prva sezona. Ko je imalo ozbiljnije pratio F1 proteklih godina uvjerio se u njegove kvalitete. A treba jos znati da je sa Red Bullom puno teze prestizati, pogotovo Ferrari i Mclaren. Svima je jasno da je renault slabiji motor i od Ferrarija i od Mercedesa, a za prestizanje je najvaznija brzina.
Druga stvar je sto sada Vettel ima ubjedljivu prednost, pa nece da rizikuje da napada npr. Hamiltona u Silverstone-u i to govori o njegovoj zrelosti.
On se nikome ne treba dokazivati. Od Hamiltona je bolji vozac sigurno, a od Alonsa, reci cu subjektivno da je bolji, a realno tu su negdje njih dvojica.
Kada bude u poziciji da stize bodovni zaostatak, onda ce se dokazati i ovima koji su juce poceli gledati F1
Prošle godine je pobjedio kad je trebalo iako je meni bolji Alonso mislim da se Vettel ne treba nikom dokazivat.Na kraju krajeva sve se svodi na to ko će imati najviše bodova na kraju sezone ne preticanja,a Vettel je poprilično ubjedljiv sa bodovimaBilal je napisao/la:Ako si dugogodisnji simpatizer Mclarena, kao sto kazes, trebao bi znati da nije ovo Vettelu prva sezona, pa da se mora nesto dokazivati. Vettel svake godine vozi sve zrelije i pravi manje gresaka, kao pravi sampion. Dok, s druge strane Hamilton i sad pravi pocetnicke greske kao sto je pravio od pocetka svoje F1 karijere.Vlak je napisao/la: Opet nismo mogli vidjeti da kako Vettel reaguje u gužvi.
Sto se tice prtestizanja, opet cu reci ovo mu nije prva sezona. Ko je imalo ozbiljnije pratio F1 proteklih godina uvjerio se u njegove kvalitete. A treba jos znati da je sa Red Bullom puno teze prestizati, pogotovo Ferrari i Mclaren. Svima je jasno da je renault slabiji motor i od Ferrarija i od Mercedesa, a za prestizanje je najvaznija brzina.
Druga stvar je sto sada Vettel ima ubjedljivu prednost, pa nece da rizikuje da napada npr. Hamiltona u Silverstone-u i to govori o njegovoj zrelosti.
On se nikome ne treba dokazivati. Od Hamiltona je bolji vozac sigurno, a od Alonsa, reci cu subjektivno da je bolji, a realno tu su negdje njih dvojica.
Kada bude u poziciji da stize bodovni zaostatak, onda ce se dokazati i ovima koji su juce poceli gledati F1
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Vettel bolji od Hamiltona, ma daaajjj!!!
Govorite vozi pažljivo jer ima bodovnu prednost...Kako je stekao tu prednost kad je imao sekundu po krugu brži bolid...Kad je Hamiltonov bolid konkurentan Vettel mu samo može u leđa gledati ništa više...Hamilton je spreman preuzeti rizik, čovjek voli da se utrkuje zato i jeste najbolji, on radi ono što raja voli da gleda i uživa u tome, a ne da vozi taktički, čovjek to nije naučio...Radi isto ono što je radio pokojni Senna, sve ono što je Sennu učinilo najboljim svih vremena to radi Hamilton...
Senna je znao pobijediti sa slabijim bolidom kao Hamilton u Kini, znate li kad bi Vettel pobijedio da ima sekundu sporiji bolid. Nikad, ama baš nikad!
Vettel je dobar vozač, ali Hamilton je bolji od njega...
Najbolji vozači današnjice su Alonso i Hamilton...
Navijam za Hamiltona, ali što reče ovaj jedan momak da Alonso ima Vettelov bolid čovjek bi imao učinak 11 od 11 ove sezone...
Ah da, Vettel je još uvijek mlad...
Govorite vozi pažljivo jer ima bodovnu prednost...Kako je stekao tu prednost kad je imao sekundu po krugu brži bolid...Kad je Hamiltonov bolid konkurentan Vettel mu samo može u leđa gledati ništa više...Hamilton je spreman preuzeti rizik, čovjek voli da se utrkuje zato i jeste najbolji, on radi ono što raja voli da gleda i uživa u tome, a ne da vozi taktički, čovjek to nije naučio...Radi isto ono što je radio pokojni Senna, sve ono što je Sennu učinilo najboljim svih vremena to radi Hamilton...
Senna je znao pobijediti sa slabijim bolidom kao Hamilton u Kini, znate li kad bi Vettel pobijedio da ima sekundu sporiji bolid. Nikad, ama baš nikad!
Navijam za Hamiltona, ali što reče ovaj jedan momak da Alonso ima Vettelov bolid čovjek bi imao učinak 11 od 11 ove sezone...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- schweinsteiger
- Kontakt:
Vettel i Webber;isti bolidi.Vettel prvi s bodovnom prednosti od 83 boda,Webber drugi (bez ijedne jedine pobjede u ovoj sezoni) i ima 3 boda prednosti u odnosu na Hamiltona.
Pa vi pricajte koliko hocete koji je bolji.Vettel je samo ovolikom razlikom pokazao da nije sve bilo do njegovog bolida.
Dzaba bolid kad neko ne zna vozit.
I previse dizete Hamlitona.Govorite Vettel treba da se kao dokaze,a Hamilton ne treba?Hamilton 2007. dosao u McLaren i od tad' je tamo,a McLarenovi bolidi su uvijek konkurentni.
Vettel je vozio i za BMW i za Torro Rosso i kao drugi vozac ostvarivao odlicna vremena s ne toliko konkurentnim bolidom.
I cuj Senna najbolji svih vremena

Pa vi pricajte koliko hocete koji je bolji.Vettel je samo ovolikom razlikom pokazao da nije sve bilo do njegovog bolida.
Dzaba bolid kad neko ne zna vozit.
I previse dizete Hamlitona.Govorite Vettel treba da se kao dokaze,a Hamilton ne treba?Hamilton 2007. dosao u McLaren i od tad' je tamo,a McLarenovi bolidi su uvijek konkurentni.
Vettel je vozio i za BMW i za Torro Rosso i kao drugi vozac ostvarivao odlicna vremena s ne toliko konkurentnim bolidom.
I cuj Senna najbolji svih vremena
#miasanmia
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zato Hamilton i Button, obojica isti bolidi, obojica po 2 pobijede...
Svako zna da je Vettel broj jedan vozač u Red Bullu isto kao Alonso u Ferrariju...
U Red Bullu svi rade u korist Vettela, Webber pokušao da ga prestigne i odmah hoće da raskinu ugovor s njim...to sve govori zašto je Vettel toliko ispred Webbera...
Webber zna voziti, ali mu ne daju da vozi, sve ide preko njegovih leđa, isto kao Massinih...
Hamilton kad je bio broj 1 u ekipi i kad su sve svi njemu prilagođavali je bio svjetski prvak...U prvoj sezoni je imao Alonsa kao partnera, pa mu je na kraju sam Alonso uzeo titulu svjetskog prvaka...
A to što je Hamilton odmah ušao u vodeću ekipu, a Vettel počeo u nekim nižerazrednim dovoljno govori ko je veći talent...
Svako zna da je Vettel broj jedan vozač u Red Bullu isto kao Alonso u Ferrariju...
U Red Bullu svi rade u korist Vettela, Webber pokušao da ga prestigne i odmah hoće da raskinu ugovor s njim...to sve govori zašto je Vettel toliko ispred Webbera...
Webber zna voziti, ali mu ne daju da vozi, sve ide preko njegovih leđa, isto kao Massinih...
Hamilton kad je bio broj 1 u ekipi i kad su sve svi njemu prilagođavali je bio svjetski prvak...U prvoj sezoni je imao Alonsa kao partnera, pa mu je na kraju sam Alonso uzeo titulu svjetskog prvaka...
A to što je Hamilton odmah ušao u vodeću ekipu, a Vettel počeo u nekim nižerazrednim dovoljno govori ko je veći talent...
Smij se koliko hoćeš, ali svako ko je zaljubljenik u F1 će ti reći da je Senna najbolji...schweinsteiger je napisao/la:
I cuj Senna najbolji svih vremena![]()
Ž '21!
Porediti Sennu i Hamiltona isto ko da poredimo Pelea i IbiševićaBianconeri1988 je napisao/la:Vettel bolji od Hamiltona, ma daaajjj!!!
takvu veličinu porediti :O
Istina je da je Vettel imao dobra vremena u BMWu i da je jednom pobjedio u Torro Roso ekipi
tad je alonso bio 2
red bullov tj renolov motor je mnogo slabiji od ferrarijevog i meklarenovog,ali oni su to donekle izravnali aerodinamicnoscu,difuzorima i slicnim sra.njima
iskreno vidjećete kad Vettel pređe u Ferrari,davno je izjavio da mu je to san...e onda cemo pricati...strah me da vam alonso ne bude drugi vozac
Najdraža ekipa mi je ubjedljivo Mercedes,Red Bull volim zbog vettela
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Hamilton ima isti stil vožnje kao Senna...to nije poređenje već konstatacija...
Ž '21!
prije bih se usudio reći da ima stil vožnje kao Niki LaudaBianconeri1988 je napisao/la:Hamilton ima isti stil vožnje kao Senna...to nije poređenje već konstatacija...
[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.