Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2009, 00:56

Nadolazeca sezona bi mogla ponuditi mnogo uzbudjenja, ali mislim da najvecu sansu za osvajanje trofeja imaju Lyon i Marseille, s obzirom na dovedena pojacanja...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 20 jul 2009, 01:02

alan_kardec je napisao/la:Lyon se polako ali sigurno vraća u prosjek francuskog fudbala,gdje je bio i prije nekih 10 godina.Nema više Juninha,Benzeme,Coupeta,Keite...Bordeaux,Marseille,a nadam se i Manaco se vraćaju u sam vrh.Konačno i Le championnat postaje zanimljiv.
To jest za Juninha,Benzemu al ne bi se slozio za Keitu i Coupeta,,Keita bi sigurno osto da se pokazo il bi otiso u neki jaci klub,ne kazem da Galata nije al opet nije to to,,a mjesto cCupeta su doveli Hugu Lorisa koji je uz Sergia asenja iz atl. madrida i Akinfeeva najbolji mladi golman,,uostalom s 21,22 je branio za Francusku,,po meni je najveci problem Lyona trener,,Puel ih je stvarno upropastio,,na papiru imaju troduplo jači tim i od PSG-a,Marseilla i Bordeauxa,,a i tu je zasicenost i nedostatak motivacije,,nije neobicno sto su se malo opustili,ipak tolke godine osvajaju ligu ;)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 jul 2009, 01:12

Dobro je za Francusku ligu da je prekinuta vladavina Lyona. Sedam godina su ostali timovi čekali da dođu do titule i to se desilo. U sljedećoj sezoni očekujem zanimljivu borbu za sami vrh gdje će sada biti dosta ekipa.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jul 2009, 01:35

Phill Jackson je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Lyon se polako ali sigurno vraća u prosjek francuskog fudbala,gdje je bio i prije nekih 10 godina.Nema više Juninha,Benzeme,Coupeta,Keite...Bordeaux,Marseille,a nadam se i Manaco se vraćaju u sam vrh.Konačno i Le championnat postaje zanimljiv.
To jest za Juninha,Benzemu al ne bi se slozio za Keitu i Coupeta,,Keita bi sigurno osto da se pokazo il bi otiso u neki jaci klub,ne kazem da Galata nije al opet nije to to,,a mjesto cCupeta su doveli Hugu Lorisa koji je uz Sergia asenja iz atl. madrida i Akinfeeva najbolji mladi golman,,uostalom s 21,22 je branio za Francusku,,po meni je najveci problem Lyona trener,,Puel ih je stvarno upropastio,,na papiru imaju troduplo jači tim i od PSG-a,Marseilla i Bordeauxa,,a i tu je zasicenost i nedostatak motivacije,,nije neobicno sto su se malo opustili,ipak tolke godine osvajaju ligu ;)
Mislim da bih se mogao složiti sa većinom ovog tvog posta.Lion sigurno jeste po imenima bio u prošloj sezoni jači od Bordeauxa,ali je Blanc sjajno uigrao i vodio ekipu i nakon duže vremena vratio titulu Žirondincima.Slažem se i da imaju jači tim od PSG-a,ali ne i od Marseillea.Nešto ne štima kod njih u zadnje vrijeme.Možda je čak i do le Guena koji gdje god da je radio nije napravio skoro ništa(Glazgow Rangers,PSG,Lyon),a sad je preuzeo kamerunsku reprezentaciju.Nakon što su dugo godina svoje najbolje igrače prodavali evropskim velikanima,sad imaju tim bez zvijezde kao što je bio Benzema.Realno naredne sezone bi trebali završiti kao treći na tabeli.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 20 jul 2009, 06:33

koje ste vi neznalice u fudbalu, kak le guen nije taj PUEL le guen, nego puel koji je prije dvije godine trenirao i doso iz lilla je sad trener lyona, joj boze ja stvarno stalno sutim ne mijesam se i drzim se samo teme marseillea, i pratim samo na pstalim temam kako s enekad provaljujete sve znate a nista ne znate, pa samo da kazem ne zelim da vrijedam nego samo da kazem malo istrazite sta prije nego sta kazete
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2009, 06:48

alan_kardec je napisao/la:mjesto cCupeta su doveli Hugu Lorisa koji je uz Sergia asenja iz atl. madrida i Akinfeeva najbolji mladi golman
i manuela neuera i harta
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2009, 06:51

ma grenoble sledece szone ide u evropsku ligu 1000% :idea:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 20 jul 2009, 13:53

Arnelinho je napisao/la:ma grenoble sledece szone ide u evropsku ligu 1000% :idea:
Grenoble sljedece sezone ispada 100%
010 ISN'T JUST A CODE

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 20 jul 2009, 14:05

extra posao je obavio Lyon za sad ovog ljeta, rijesio se par istrosenih "zvijezda" poput Juninha i Keite, a doveli mlade i perpektivne nogometase kao sto je Cissokho i Bastos plus sjajnog i iskusnog Lopeza... zna Aulas kako se ovo radi

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 20 jul 2009, 14:17

Za ovog marseille_unique

Smiri dozivljaj,,jesil ti corav,,vidis da sam napiso Puel i mislio sam na Claudea Puela,,valjda bi logicno bilo da sam mislio na Le Guena da bi tako napiso,,necu mu ime napisat al hajd dobro ti bolje znas

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 21 jul 2009, 10:16

niusam tebi nista reko nego onom ko je i spomenuo le guena, haman se ni ti ne sjecas sta pricas
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 21 jul 2009, 13:56

marseille_unique je napisao/la:niusam tebi nista reko nego onom ko je i spomenuo le guena, haman se ni ti ne sjecas sta pricas
nista onda,izvini

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 21 jul 2009, 20:50

ma hajd nista, al ono sto je istina najbolje igrace na svijetu daje francuska liga, i najvise igraca daje francuska liga, ili kao hoces igraca koji dodu u francusku ;igu pa se tu iskale, i tu se sazna za njih, a marseille je u tome najaci u francuskoj uvijek bio
Tuzlanski_Malisa

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 21 jul 2009, 21:51

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_fra_news

lyon sve jači i jači

biće predobra sljedeća sezona u francuskoj, marsej lyon i bordo će se boriti za naslov prvaka
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 24 jul 2009, 01:48

marseille_unique je napisao/la:koje ste vi neznalice u fudbalu, kak le guen nije taj PUEL le guen, nego puel koji je prije dvije godine trenirao i doso iz lilla je sad trener lyona, joj boze ja stvarno stalno sutim ne mijesam se i drzim se samo teme marseillea, i pratim samo na pstalim temam kako s enekad provaljujete sve znate a nista ne znate, pa samo da kazem ne zelim da vrijedam nego samo da kazem malo istrazite sta prije nego sta kazete
Ej izvini molim te što sam te povrijedio svojim (ne)poznavanjem francuske lige.Naravno da znam razliku između le Guena i Puela.Ovaj prvi smotanko je otišao iz Lyona 2004-e ili 2005-e,a ovaj drugi ćelavi vječiti ljubimac žvakaćih guma je još uvijek aktuelni trener Lyona.Jel dovoljno? Treba još? Nek sam ja neznalica,a ti nisi.

Znaš ono tipa "Marsej je najbolji", "Marsej će osvojiti Ligu šampiona" i slične izjave kojima si zasmijavao forum.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 24 jul 2009, 03:39

i dalje se provaljujes, ovaj sto sad vodi lyon nije celav, nego je le guen celav i on je vodio psg prosle sezone a sad trenira camerun, uredu je eto ti si u pravu haman ti se mora ko dijetu popustat, evo ako laze koza ne laze rog

slika
ovo ti je PUEL le guen koji je vodio lyon oko 2004 2005 i koji je vodio psg prosle sezone a prije toga rangers a sad vodi cameron

slika
a ovo ti je CLUED PUEL koji vodi sada Lyon a doso je kao bivsi trener Lyona

ali eto nek ti bude opet i nakon ovoga ti si u pravu i izvini ti bolan ti si opet u pravu ne ja , ne moras se ti meni izvinjavati hehe, sve najbolje cujemo se
Tuzlanski_Malisa

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 jul 2009, 06:38

alan_kardec je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:koje ste vi neznalice u fudbalu, kak le guen nije taj PUEL le guen, nego puel koji je prije dvije godine trenirao i doso iz lilla je sad trener lyona, joj boze ja stvarno stalno sutim ne mijesam se i drzim se samo teme marseillea, i pratim samo na pstalim temam kako s enekad provaljujete sve znate a nista ne znate, pa samo da kazem ne zelim da vrijedam nego samo da kazem malo istrazite sta prije nego sta kazete
Ej izvini molim te što sam te povrijedio svojim (ne)poznavanjem francuske lige.Naravno da znam razliku između le Guena i Puela.Ovaj prvi smotanko je otišao iz Lyona 2004-e ili 2005-e,a ovaj drugi ćelavi vječiti ljubimac žvakaćih guma je još uvijek aktuelni trener Lyona.Jel dovoljno? Treba još? Nek sam ja neznalica,a ti nisi.

Znaš ono tipa "Marsej je najbolji", "Marsej će osvojiti Ligu šampiona" i slične izjave kojima si zasmijavao forum.
:lol: :mrgreen: Ne treba vise :lol: Oplakah :mrgreen:
Bas si pravi ,,znalac,, :lol: :lol: :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 jul 2009, 01:18

OK, za Puela sam totalno pogriješio. :oops:Pomiješao sam ga sa jednim drugim francuskim trenerom.

harishp je napisao/la::lol: :mrgreen: Ne treba vise :lol: Oplakah :mrgreen:
Bas si pravi ,,znalac,, :lol: :lol: :roll:
Čestitam na prolasku u treće kolo kval. Evrolige.
RIP Adis Selmanović

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 29 jul 2009, 23:38

Lyon doveo Gomisa iz St. Ettienea

Francuski nogometni gigant Lyon kompletirao je transfer 23-godišnjeg napadača Bafetimbija Gomisa, dosadašnjeg igrača St. Ettienea, koji je s Lyonom potpisao petogodišnji ugovor nakon obavljenog liječničkog pregleda.

Gomis je bio član francuske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2008. godine. Taj je status zaradio dijelom i zbog činjenice da je sezonu 2007/08. okončao kao treći najbolji strijelac Le Championnata. Lyon je za njegovu odštetu platio 13 miliona eura, ali bi taj iznos mogao još narasti za dva miliona, ovisno o predstavama tamnoputog napadača na zelenom terenu.

Gomis je četvrto ljetošnje pojačanje Lyona. Prije njega, klub sa Gerlanda pojačali su Lisandro Lopez, Aly Cissokho i Michel Bastos.

ovaj gomis je pravo glup igrač, valjda su ga doveli samo radi ukrasa ali ako bude u prvoj postavi :roll: :roll:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 avg 2009, 23:40

Dosadašnji fudbaler Porta Žoao Paulo Andrade potpisaće trogodišnji ugovor sa Le Manom, saopštio je francuski klub.
Andrade je prošle sezone igrao na pozajmici u Rapidu iz Bukurešta, a za taj tim odigrao je 25 utakmica i postigao tri gola. On je u prethodne dve sezone odigrao samo 11 utakmica za Porto.
Andrade je četvrti igrač kojeg je Porto ove sezone prodao jednom od francuskih klubova - Lisandro Lopes i Ali Sisoko su prešli u Lion, a Lučo Gonzales u Marsej.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.