FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
19%
1/4 finala
10
17%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
23
39%

Ukupno glasova: 59

Hamo
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Hamo » 01 jul 2011, 11:12

Ja mislim da Štilić jest kalibar za S 04,ali kako si sam rekao imamo previše veznih igrača tako da kada razmislim stvarno je novinska patka da bi on mogao doći. :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 jul 2011, 17:16

Ma hamo volio bih I ja da ima kvalitet vise nego srati 2 dana ali nema.taj momak nesmije u duel da udze tj bjezi od njega ko dzavo od krsta.I kako da se oslonis na njega.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jul 2011, 18:11

gruezi je napisao/la:Ma hamo volio bih I ja da ima kvalitet vise nego srati 2 dana ali nema.taj momak nesmije u duel da udze tj bjezi od njega ko dzavo od krsta.I kako da se oslonis na njega.
A ti kao pratiš poljsku ligu.Nisam htio da repliciram , ali malo pregoniš sa omalovazavanjem kvaliteta malog Štilića.I nije tačno da je rezerva.Da li bi neki igrač odgovarao nekom klubu to bih ipak ostavio Bogu.Mali Baumjohan nije nista pokazao zadnje dvije godine pa ima kvalitet za Schalke.Ali da ne bi bilo rasprave neće on doći u Schalke.Nije sto ne može da igra u tom klubu već zato što Schalke nema para ili bolje rečeno neće ih trošiti.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 jul 2011, 19:36

Baumjohan? Pa neslazem se da nije nish pokazao imao je prosle godine dobrih partija kada je ulazio sa klupe ove je isto bio dobar nakon sto je magath otisao. Pazi stilic igra u ligi koja u rangu trece lige njemacke I ove godine je dosta puta ostao na klupi.ja neomalozavam njega nedaj boze ali mislim da mu je schalke prevelik zalogaj. I da ovo za pare, 2 miliona je cijena stilica I da klub koji je prije 2 mjeseca igrao polufinale lige prvaka nema te pare, mislim nasmijao si me. Ali ok. spominje se da schalke pokusava dovesti capouea iz touluza.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jul 2011, 20:01

gruezi je napisao/la:Baumjohan? Pa neslazem se da nije nish pokazao imao je prosle godine dobrih partija kada je ulazio sa klupe ove je isto bio dobar nakon sto je magath otisao. Pazi stilic igra u ligi koja u rangu trece lige njemacke I ove godine je dosta puta ostao na klupi.ja neomalozavam njega nedaj boze ali mislim da mu je schalke prevelik zalogaj. I da ovo za pare, 2 miliona je cijena stilica I da klub koji je prije 2 mjeseca igrao polufinale lige prvaka nema te pare, mislim nasmijao si me. Ali ok. spominje se da schalke pokusava dovesti capouea iz touluza.
Nisam rekao da nema 2 mil eura već da ih neće potrošiti.Nemoj mi stavljati riječi u usta.Schalke je najveće razočarenje prelaznog roka kad su transferi u pitanju sobzirom na zarađen novac od Lp-a i prodaje igrača.Ako si ti zadovoljan sa 5-6 mil eura koliko su potrošili ja nisam.Za takav klub koji je trebao napraviti stepenicu naprijed u ambicijama je premalo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 jul 2011, 20:43

Frenki boy, gdje misliš da su Schalkeu potrebna pojačanja?
Ako znamo da je Felix pretrpao kadar i da su se do sada riješili nekolicine igrača, možda im je prvenstveno cilj da olakšaju klupsku kasu na ovaj način.
Ima S04 duga, to nije napoznanica, ali sa Magijem na čelu to nije bila prepreka za tu i tamo poneko pojačanje. Negdje je ub'o, negdje nije, što je sasvim normalno.
Imaju oni dobru ekipu, ne vidim razlog velikom troškarenju.
Jesu fino zaradili (što u LP, što prodajom Manuela) ali možda misle da je došlo vrijeme da odkvitaju veći dio duga...
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jul 2011, 21:14

Prvenstveno kod golmana nisu napravili nista.Tu su se pravili Englezi kod obeštećenja.Morali su dovesti poznatije ime kao zamjenu.Druga defazivna vezna pozicija se trebala pojačati.Mislim da su uz Jurada morali dovesti jedno kvalitetno pojačanje.Hoger je talenat , a Kluge nema dovoljno kreativnosti da bi mogao igrati sa Španjolcem.I nelogičan mi je potez dovođenje Fuchsa i prodaju Schmitza jer smatram da Fuchs nije mnogo ispred Schmitza koji je još mogao napredovati.Ako su već dovodili pojačanje onda je to moralo biti neko stalno pojačanje za naredenih 5-6 godina.Recimo Felix Bastians iz Freiburga se spominjao , ali ga nisu doveli.Uglavnom odlaskom Magatha vidljivo je da uprava nema nekog plana , viziju i sistem dovođenja pojačanja.Prodaješ talenta Schmitza da bi doveo igrača koji nije nista bolji od njega.I naravno za sve to baciš skoro 4 mil eura, a Schmitza prodaš za mizeriju od 900hiljada.Nije ni čudo da je klub u minusu kad ga vode ovi ljudi.Zatim se namjerava prodati Zambrano ,a Metzelder se pokazao kao potpuni promašaj.On više ne može igrati na vrhusnkom nivou.To je apsolutno vidljivo.Njegova tromost je Schalke i prečesto koštala ove godine.I Papa i Zambrano i MAtip su ispred njega.Prodaja Rakitića za 2 mil eura je uvreda za navijače.Ovi ljudi rasprodaju igrače sa 90 postotnim popustom.Nedopustivo.Ja sma lično očekivao da će oni potrošiti bar pare od Nuera i dovesti dva kvalitetna pojačanja.

----------------Raul------Huntelar---------------

Holtby------------------------------------Farfan

--------------Jurado------Bender--------------

Bastians-----Howedes----Papa------Uchida

------------------Handanović-------------------

Neuer 22 mil eura
------------------------------
Handanović 10 mil eura
Bastians 4 mil eura
Lars Bender 6-7 mil eura

Ovim bi Schalke pokazao da je ozbiljan.Sve ovo što su doveli neće podići njihov kvalitet već kvantitet kojeg imaju i previše.Ovaj Schalke bi bio jedan od glavnih favorita u Euroligi ako ne i prvi favorit.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 jul 2011, 21:46

Ribery za neke stvari si upravu. Tonnies za prodaju scmitza nezasluzuje nista bolje od malja posred cela.a za defanzivnog veznog se neslazem. Tu imamo matipa kojem je to prirodna pozicija,zatim moritz se oporavio I od njega ocekujem mnogo.magath ga je uzeo na zub pa je stagnirao ali bice ok. Hoger ce biti back up za matipa bar u prvoj polusezoni a nakon toga sve je moguce.fali nam jos jedna klasicna 8ca tipa salihovic,trasch I back up krilo jer ako cemo igrat na 3 fronta trebaju nam 4 krila a za sada imamo 3.ja se nadam da ce zambrano ostati,a kako cristoph stari tako polahko zandera gurat tako da za 2 god dobijemo novog howedesa. I da,jones mora otici to je absolute must.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jul 2011, 22:10

Iskreno se nadam da će me Schalke do kraja prelaznog roka demantovati.Uvijek se nadam da će napraviti iskorak i krenuti prema vrhu jer Schalke svake godine mora biti među 3-4 prve ekipe.Rangnick potvrdio interes za Nolan Roux napadač Stade Bresta.Cijena između 6-8 mil eura.Također interes je potvrđen i za Etienne Capouea veznog igrača FC Toulouse za kojeg će Schalke ponuditi 8 mil eura.Također se prati sta će Fahrmann napraviti na golu i tu su otvoreni za mogući transfer.E ovo je muzika za moje uši.Ovo sam htio d čujem da se imaju u planu pojačati , a ne redati igrače.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 jul 2011, 22:53

FRANK RIBERY je napisao/la:Također se prati sta će Fahrmann napraviti na golu i tu su otvoreni za mogući transfer.E ovo je muzika za moje uši.Ovo sam htio d čujem da se imaju u planu pojačati , a ne redati igrače.
Vidiš, neki se ponašaju kao da je kraj augusta i onda donose sud o nečemu što još nije završeno.
Pretpostavke su jedno, a stvarna situacija nešto sasvim drugo.
Ništa mi mrže nije bilo nego kada uzmem neko izdanje Kickera (negdje otprilike u ovom vremenskom razdoblju) sa svim klubovima pred predstojeću sezonu, a kada sezone počne meni u tom albumu fali kamara igrača, jer su stigli negdje pred kraj prelaznog roka.
Nije ta politika baš najbolja, iz razloga da igrači zajedno prođu pripreme, ali ponekad se drugi faktori nametnu kao bitniji.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2011, 00:23

ma i ja mislim da schalke radi pretežmo na tome da se riješi duga i zato imaju pare od Lp i neuerovog transfera...kod ulaganja moraju biti oprezni jer ove sezone igraju samo evropsku ligu...inače imaju kvalitetnu ekipu prije svega bi izdvojio kao glavne poluge raula, farfana i howedesa..bitno im je i što im je raul i dalje tu, što je sretan u schalkeu i što su time odmah izgledi veliki da odigra dobru sezonu...farfan ostao, a i od huntelaara se može dosta očekivat, ako bude igrao kao na početku prošle sezone znacit ce puno...po neko pojačanje može dobro doći, samo da sad prave neke lude transfere to im ne treba
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 16 jul 2011, 20:28

[youtube][/youtube]
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 21 jul 2011, 12:04

Portillo je napisao/la:[youtube][/youtube]
U početku nisam vjerovao da će moći vratiti se u staru formu.Potpuno me iznenadio, sezonu je odlično odigrao.Čovjek koji ima i manire i zna s loptom. :)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 jul 2011, 21:45

Respect za Höwedesa sta radi :D
#miasanmia

bayernovac
Kontakt:

Post Postao/la bayernovac » 28 jul 2011, 00:38

[youtube][/youtube]

Pjesma za vaseg ljubimca :lol: :lol: :lol:
zwei Mullers Gerd und Thomas ein Team FC Bayern Munchen

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 28 jul 2011, 23:31

bayernovac je napisao/la:[youtube][/youtube]

Pjesma za vaseg ljubimca :lol: :lol: :lol:
Ljubimac koji ozljeđuje svoje saigrače :lol:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jul 2011, 16:56

Njemački Schalke doveo je pojačanje za napadački dio momčadi. Riječ je o dosadašnjem igraču Stuttgarta Ciprianu Marici, a 25-godišnji Rumunja je u Gelsenkirchen stigao kao slobodan igrač i potpisao dvogodišnji ugovor.

Rumunjski napadač Ciprian Marica novi je član kluba iz Gelsenkirchena. Sad već bivši igrač Stuttgarta sporazumno je raskinuo ugovor s tim klubom, a nakon što je postao slobodan igrač za njega se pojavilo veliko zanimanje. U kombinacijama je bio odlazak u Blackburn, ali na kraju 25-godišnjak ipak ostaje u Bundesligi.

"Poznaje Bundesligu, govori nekoliko jezika i, što je najvažnije, slobodan je igrač", rekao je za službenu stranicu kluba sportski direktor Schalkea Horst Heldt. Potom je nastavio: "Sretni smo što je dogovoren njegov dolazak jer ga je htjelo i nekoliko poznatih europskih klubova."

Marica je sa Schalkeom potpisao dvogodišnji ugovor, a ovo će mu biti drugi klub u Njemačkoj. U nju je pristigao 2007. iz Šahtar Donjecka, a prije toga je nosio dres Dinama iz Bukurešta. Od 2003. godine stalni je član rumunjske reprezentacije.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 01 avg 2011, 01:29

[youtube][/youtube]

Teningen- S04 1:11

Raul ponovo prekrasan lob, a Huntelaar daje gol za 1-8 ide u gol i nosi loptu na centar... Koji panj! :lol: :lol:
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 01 avg 2011, 01:41

Mulder je napisao/la:[youtube][/youtube]

Teningen- S04 1:11

Raul ponovo prekrasan lob, a Huntelaar daje gol za 1-8 ide u gol i nosi loptu na centar... Koji panj! :lol: :lol:
A kralj mi je golman ovih, na kraju utakmice uzima Raulov dres i pokazuje ga okolo :D a nista to sto je primio 11 golova :lol:
Ne znam ima li na ovom video, ali gledao sam pregled preko streama pa je to bilo :geek:

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 01 avg 2011, 01:47

Ima na samom kraju! Kraljevi, cijeli grad na utakmici, ali bukvalno! :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.