Rekonstrukcija stadiona u BiH

AlemC85
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AlemC85 » 23 jul 2011, 20:33

fukara87 je napisao/la:Iako sam veležovac, i živim u šeheru, slažem se s tobom u potpunosti, Behmen je obični pijun i potrčko, lezihljebović, koji živi na račun grada, ništa on nije učinio za ovaj grad, umjesto što se gura kada je otvoren ovaj McDonalds, koji je brzi put do smrti, znaš na šta mislim, bilo bi bolje, da ulaže novce u infrastrukturu grada npr. koševo ili grbavica, koji trebaju hitnu rekonstrukciju, ili da otvara fabrike, gdje bi ljudi radili. Nažalost, i našem sarajevu uskoro slijedi sudbina tuzle, ako se ne otjeraju ljudi tipa Behmena...
Jarane de mi pojasni ovo boldirano? ako nije problem[/quote]

evo jednostavnog objašnjenja, možda se nisam dobro izrazio kod ovoga boldiranog, ali je istina, evo zašto, zato što je sport u Sarajevu, kao u Tuzli pred rasulom, definitivno je to istina, evo najbolji ženski odbojkaški klub Imziti dobrinja se ugasio, KKBosna, prijeti ista sudbina, a sve pod pokroviteljstvom ove gradsjke vlasti, koja nema sluha prema sportu, ali i kulturi, bitno je gradonačelniku da se grade nekakvi šoping centri, i slično, a ulaganja u kulturu i sport, ni marke, e ovo ti je realnost brate, glavni grad BiH, ne ulaže u sport i kulturu, šta hoćeš dalje, a hvali se kojekavim pričicama, da sarajevo postane 2014. centar kultutre u evropi, e neće nikada s ovim gradonačelnikom, sve je više nezadovoljstva kod naroda, i ići će uskoro abd...

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 25 jul 2011, 14:26

@AlemC85 Druze sad mi je jasno sta si htio da kazes pod onim boldiranim, ali tako je to kod nas nacelnik ulaze 500.000 KM da se napravi kip tvrtka, znaci prece je to nego sport i onda ti je sve jasno...ja nemam nista protiv sto se to gradi ali treba malo Sport dici a ne da propada
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2011, 14:36

fukara87 je napisao/la:@AlemC85 Druze sad mi je jasno sta si htio da kazes pod onim boldiranim, ali tako je to kod nas nacelnik ulaze 500.000 KM da se napravi kip tvrtka, znaci prece je to nego sport i onda ti je sve jasno...ja nemam nista protiv sto se to gradi ali treba malo Sport dici a ne da propada
Slobode je bilo prije Imamovića, i bit će je i nakon njega, nek zna da nije vječan, opet će te se vratiti tamo gdje vam je mjesto, to znaj, ipak ste veliki klub, bez obzira na sve nedaće....

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 jul 2011, 15:20

Dio novih stolica na zapadu Koševa od septembraNa zapadnu tribinu stadiona Koševo bi u septembru trebao biti postavljen dio stolica koje zadovoljavaju standarde FIFA-e i UEFA-e, rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju.
Piše: E. Gorinjac
Zapadna tribina stadiona Koševo u svim utakmicama koje se igraju u okviru FIFA-inih i UEFA-inih takmičenja se neće moći koristiti sve dok se ne postave naslonjači na postojećim stolicama.

To ne ide u prilog ni domaćim nogometnim klubovima i reprezentaciji, a općenito ni ugledu samog grada Sarajeva i države BiH u Evropi i svijetu. No, para "nema".

Prema riječima Jasmine Polić, direktorice Centra za sport i rekreaciju koji vodi računa o stadionu, rješenje ovog problema se nazire, ali ukoliko se još neko ne uključi i ne pomogne Centru, zapadna tribina neće u potpunosti biti osposobljena.

Kapacitet zapadne tribine je 18.000 mjesta, a navijačima neće biti dozvoljeno da uđu na nju, što samim tim znači i gubitak, za naše prilike, ogromne svote novca koji bi klubovi zaradili u pretstojećim evropskim susretima.

Kao što je poznato, dijelovi stadiona Košove su renovirani prošle godine, kada je uloženo 700.000 maraka. Od toga je 100.000 izdvojila Općina Centar, Kanton Sarajevo 50.000, dok je Centar uspio prikupiti u raznim donacijama i kreditnim zaduženjem ostatak novca. Ona kaže i to da Općina Centar najviše izdvaja za stadion "Asim Ferhatović Hase", najveći u BiH, ali da sama ne može izdvojiti sav potrebni novac.

"Tender za taj posao je zatvoren, sada treba izabrati najpovoljnijeg dobavljača stolica, a mislim da će to biti jedna talijanska firma koja je bila i najpovoljnija. Ono što u ovom trenutku znamo je to da bi postavljanje naslonjača trebalo početi u septembru, a kad će se završiti to ne znamo. U ovom momentu imamo na raspolaganju 150.000 maraka i za toliko para ćemo i postaviti naslonjače. Da bi se kompletna zapadna tribina završila, prema nekim preliminarnim procjenama potrebno je oko pola miliona maraka. Naravno, sve bi se moglo završiti kada bi se i drugi uključili, kao što je Nogometni/Fudbalski savez BiH, jer i reprezentacija igra na ovom stadionu, pa i lokalni i viši nivoi vlasti", rekla je Polić za Sarajevo-x.com.

Direktorica Centra nam je rekla i kako je UEFA dala rok do juna ove godine da se naslonjači postave nakon što je odobrila da se utakmica između BiH i Francuske prošle godine igra na Koševu. Ali, kako para nije bilo sada su ponovo iskrsnuli problemi pred utakmicu sa Grčkom.

Ukoliko oni koji odlučuju o tome na šta će se budžetski novac trošiti ne prepoznaju značaj ovog stadiona, naši klubovi će idalje gubiti novac od prodaje ulaznica, a i podršku navijača sa tribina. Nogometni klubovi Sarajevo i Željezničar će veoma brzo iskusiti kako izgleda to kada vam dođu evropski klubovi, i imate rijetku priliku da zaradite, a ne možete zbog nebrige nadležnih institucija koji ne prepoznaju značaj nastupa naših timova u evropskim takmičenjima, koji doprinose neprocjenjivoj promociji glavnog grada i zemlje.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 jul 2011, 15:22

AlemC85 je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:@AlemC85 Druze sad mi je jasno sta si htio da kazes pod onim boldiranim, ali tako je to kod nas nacelnik ulaze 500.000 KM da se napravi kip tvrtka, znaci prece je to nego sport i onda ti je sve jasno...ja nemam nista protiv sto se to gradi ali treba malo Sport dici a ne da propada
Slobode je bilo prije Imamovića, i bit će je i nakon njega, nek zna da nije vječan, opet će te se vratiti tamo gdje vam je mjesto, to znaj, ipak ste veliki klub, bez obzira na sve nedaće....
jeste, ali je i dugova bilo prije Imamovića, tako da ne stoji da je Jasmin kriv za propast Slobode, nije da ga branim ali što jest jest

TRIP
Kontakt:

Post Postao/la TRIP » 04 avg 2011, 12:18

Šta je sa istokom na Tušnju? Koliko se sjećam nekada davno je tu bila neka trbinica, a kako vidim danas je tu neko grmlje, drveće, staro željezo i ruglo.

Na Otoci radovi idu punom parom. Tribina je "presvučena" novim slojem betona, bager je digao sloj zemlje sa terena nekih pola metra a oko terena se postavljaju cijevi za drenažu. Inače stadion se otvara u 5. kolu na utakmici sa Željom. Biće i stolice.

A što se tiče istoka na otoci, ja fakat ne znam kako će to napraviti. Moraju uzeti komad džamijske avlije, komad džamijskog parkinga i komad terena koji pripada bazenu. Nema šanse da se smjesti tamo tribina.

Neke novosti iz Gabele? slike

Gradačac svka čast

Robijas007
Kontakt:

Re: Planovi za nove stadione u BiH ili za rekonstrukcije

Post Postao/la Robijas007 » 04 avg 2011, 13:30

Marin je napisao/la:Taman su Vrapčići počeli ličiti na nešto, čestitam.
Nemojte se nadati gradskim parama jer ste već dobili 250 000KM više od Zrinjskog kroz zadnjih nekoliko godina u ime izgradnje i sl. Sada imate pravi nogometni stadion, možete igrače rukom dohvatit kad izvode aut :lol: . Sreća vaša pa ne možete pod BB :D :D :D
Kako bola BB nije odmakao, ne liči na stadion od prije 10god. Istina nije izgrađeno stajanje ali je zapad-dolje nanovo betoniran. Znači, maltene kao da su napravili novu tribinu. Postavljeno je 9i pol tisuća sjedalica, obnovljeni reflektori, počasna loža, svlačionice, upravna zgrada. Napravljeni su normalni mokri čvorovi za gledatelje i sl.
Sada je u izgradnji teretana za igrače koja će ubrzo biti gotova itd.
Osigurana su sredstva za postavljane umjetne trave na pomoćno igrališe i njegovo osvjetljavanje i to će se početi raditi ovo ljeto.
a de mi samo reci kakav je osjecaj igrat na tudjem stadionu :D :D :D :D :D
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 04 avg 2011, 15:25

Robijas007 je napisao/la: a de mi samo reci kakav je osjecaj igrat na tudjem stadionu :D :D :D :D :D
Je li Bilino polje u vlasništvu Čelika??? Ako nije i vi igrate na tuđem stadionu ali uz koncesiju dobivenu od grada, isto kao i Zrinjski. Zrinjski je mostarski klub i igra na mostarskom stadionu !
Da je ova liga i država iole ispravna i da se poštuju zakoni vi ne da ne biste igrali na BP nego ne biste ni postojali s obzirom na dugove prema državi, igračima i sl. Svakako vam je pola stadion obnovio savez.
Uostalom, ovo je tema o stadionima i njihovoj izgradnji,a tvoje pitanje nema apsolutno nikakve veze s tim.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 04 avg 2011, 15:30

Care moj, umjesto da ganjate Jasimna okrenite se Seadu Čauševiću jer opština daje pare za gradnju, održavanje stadiona, i kamaru nekih troškova Slobode opština direktno pokriva jer nece da daju pare Slobodi da im se zagubi svaki trag :mrgreen: dok kanton ne daje ništa ;)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 05 avg 2011, 19:12

quote="husein veličanstveni"]slika
slika[/quote]
evo kako izgleda postavljanje stolica i travnjak u gradaccu. bice ovo najljepsi stadion u bih
FORZA ZVIJEZDA GRADACAC

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 avg 2011, 22:29

mmmirza je napisao/la:quote="husein veličanstveni"]slika
slika
evo kako izgleda postavljanje stolica i travnjak u gradaccu. bice ovo najljepsi stadion u bih
FORZA ZVIJEZDA GRADACAC[/quote]

Odlicno, za nase uslove Alianz Arena :P recimo da zeljo napravi istocnu i zapadnu tribinu u ovakvom stilu stadion bi i licio na nesto .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 05 avg 2011, 22:30

Evo jos slika :)
slika
slika
slika
slika
slika
slika

izvor :Skyscarepcity ;)

Svaka cast Zvijezdi :D

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 05 avg 2011, 22:39

Evo radi se nešto i na "Gradskom stadionu" u Banovićima. :)

slika
slika
slika
slika
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 avg 2011, 15:16

Odlično ovo izgleda u Gradačcu, samo me zanima zašto ova boja stolica kad su klupske boje skroz drukčije ?!
Hayley <3

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 06 avg 2011, 16:49

badblueboylivno je napisao/la:Odlično ovo izgleda u Gradačcu, samo me zanima zašto ova boja stolica kad su klupske boje skroz drukčije ?!
Pa gledalo se da se boja stolice upari sa travnjakom :mrgreen: :mrgreen:
Ma to niko od nas na forumu ne zna zašto su zelene stolice, lično sam volio da su sve crvene i bijelim ispisano NK Zvijezda, ali i ovo neće loše izgledati. Naviknut ćemo se :D
Dragon Town

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 avg 2011, 18:24

GusaR 1996 je napisao/la:Trenutni izgled tribine u izgradnji (danas, 6.8.2011.)

slika

slika

slika

Izgled koji tribina treba da dobije

slika
#samoRudar #zauvijek

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 avg 2011, 20:06

zmaj_Bosne je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Odlično ovo izgleda u Gradačcu, samo me zanima zašto ova boja stolica kad su klupske boje skroz drukčije ?!
Pa gledalo se da se boja stolice upari sa travnjakom :mrgreen: :mrgreen:
Ma to niko od nas na forumu ne zna zašto su zelene stolice, lično sam volio da su sve crvene i bijelim ispisano NK Zvijezda, ali i ovo neće loše izgledati. Naviknut ćemo se :D
:D

Na nešto ugodno i udobno, gdje možeš sjesti kao čovjek, lijepo je se naviknuti.
Hayley <3

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 06 avg 2011, 20:12

Marin je napisao/la:
Robijas007 je napisao/la: a de mi samo reci kakav je osjecaj igrat na tudjem stadionu :D :D :D :D :D
Je li Bilino polje u vlasništvu Čelika??? Ako nije i vi igrate na tuđem stadionu ali uz koncesiju dobivenu od grada, isto kao i Zrinjski. Zrinjski je mostarski klub i igra na mostarskom stadionu !
Da je ova liga i država iole ispravna i da se poštuju zakoni vi ne da ne biste igrali na BP nego ne biste ni postojali s obzirom na dugove prema državi, igračima i sl. Svakako vam je pola stadion obnovio savez.
Uostalom, ovo je tema o stadionima i njihovoj izgradnji,a tvoje pitanje nema apsolutno nikakve veze s tim.[/q

BP jeste gradski stadion,ali vlasnik BB nije grad Mostar nego Velez....a to da moje pitanje nema veze s temom prisjeti se sta si napisao...cistu provokaciju na racun Red Army...a sad kao ja pisem nesto off-topic...
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 06 avg 2011, 23:38

Marin je napisao/la:
Uostalom, ovo je tema o stadionima i njihovoj izgradnji,a tvoje pitanje nema apsolutno nikakve veze s tim.
Marine,Bilino polje nije obnovio savez jer savez nema para za to. Grad ga je renovirao u vise navrata (opcinska sluzba za komunalne poslove ili tako nesto). To sto je Bijeli brijeg ruglo je posljedica politicke proslosti i obaveze da grad pogura Vrapcice,ali ti o tome vjerovatno znas vise nego ja.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 07 avg 2011, 01:00

Robijas007 je napisao/la:
BP jeste gradski stadion,ali vlasnik BB nije grad Mostar nego Velez....
Valjalo bi da se i :lol: :lol: :lol: :lol: mogu povećati,a ne samo slova.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.