KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 00:32

djokica je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Neno,realno od onih centara koji su igrali za U20, UBJEDLJIVO NAJBOLJI. E sad zasto su statistike slabe i zasto nije igrao vise, to je pitanje za Kisica
Realno u onoj generaciji, svi su vrlo upitnog kvaliteta, sto sam ja i danima pisao. Mnogi me pljuvali, ali hajde nema veze. Ovo je samo dokaz kako je Menadzment kluba izgubio kompas u vodjenju istog. Covjeka od 20 godina dovodis, a vec kada ga dovodis, taj covjek mora biti projekat koji ce igrati 15 - 20 minuta po mecu. Vec sada. Da li po tebi Sladoje i u ovako slaboj ligi moze igrati te minute? Po meni, sigurno ne.

Danas je izasla vijest da BH Telecom vjerovatno bjezi od Bosne. Ako i ostanu, smanjit ce ugovor do maksimuma. Tako ce sve da bude dok nam "profesori" iz Travnika budu krojili politiku kluba. Dok ti isti kada se neuspjesno dovodio Opacak, su pricali da dovodimo playa iz Zenice, itd.
Ono sto sam ja vidio na U20 prvenstvu, decko ima naglasen potencijal,visinu,pokrete i srce. U odnosu na Mujica (koga se ovdje hvalilo prije nekoliko mjeseci) i Lukica, on je vec sad IGRACINA. Sa dobrim trenerom (individualnim prije svega) ima puno prostora za napredak.
E sad, da li moze igrati 15-20 minuta u Bosni, to nije pitanje za mene. To zavisi iskljucivo od ambicija Bosne naredne sezone. Ako je cilj prezivjeti ligu,onda je bolje da igra on, nego Aco ili Rahimic (ili neko treci sa 35+). Ako dodju u situaciju da imaju vece ambicije,onda realno ne moze jos uvijek. Ali to ne znaci da nece moci za sezonu ili dvije. Znajuci u kakvoj je situaciji KK Bosna sada, ja bih ga doveo obavezno i dao mu minute.
Koji je to mladi centar u Bosni,u posljednjih 10 godina bio bolji i talentovaniji od njega?
Mujica, ja nikada nisam hvalio niti cu. Odlicno znam koliko je mogao, i to sam napisao. Decko nema glavu za kosarku i to je to. Sva prica.

Ove godine ambicija Bosne ce biti kao i prethodne. Prica pocinje ovako. Eto znate, mi ove godine podmladjujemo ekipu i stvaramo okosnicu za naredne godine kada ce ta ekipa da dominira u BiH, i sire. Onda ce u pola frke da dovedu 2 - 3 starijih igraca da se pokusa premostiti sezona. Samo sto ce ove godine to biti dosta teze. Bice jos manje para, i slicno...

Ono sto se trebalo uraditi prosle godine, a to je pokusati dovesti sto vise talentovanih igraca od 17 - 18 godina u Bosnu. A ne Kruslina i Radica, koji su tal Seje Bukve sa Dubrovnikom, ne dovesti Dinu Macu Hodzica, koji je igrac vrlo loseg kvaliteta, i slicno.

Ako Zima nije bio veci potencijal od njega, onda ti Zimu nisi gledao na pocetku karijere, kada je usao protiv Pivovarne Lasko i lupio 4-5 blokada.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 03 avg 2011, 01:56

ja nisam ni rekao da si ti hvalio Mujica,nego da ga se hvalilo ovdje. Ko i kako? Nemam pojma a ni vremena da se vracam i trazim po forumu. Zima- da ne pricam nadugo i nasiroko, znam ga od prvog dana njegove kosarke i nikad ga nisam vidio kao veliki talenat. Predispozicije je imao,ali ih nikad nije uspio iskoristiti. A to protiv slovenaca,imao je on i puno boljih utakmica kad je bio mlad. Da je u ovog Sladoja ulozeno upola koliko se ulagalo u Zimica, dosad bi vec bio negdje u Evropi
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2011, 02:14

djokica je napisao/la:ja nisam ni rekao da si ti hvalio Mujica,nego da ga se hvalilo ovdje. Ko i kako? Nemam pojma a ni vremena da se vracam i trazim po forumu. Zima- da ne pricam nadugo i nasiroko, znam ga od prvog dana njegove kosarke i nikad ga nisam vidio kao veliki talenat. Predispozicije je imao,ali ih nikad nije uspio iskoristiti. A to protiv slovenaca,imao je on i puno boljih utakmica kad je bio mlad. Da je u ovog Sladoja ulozeno upola koliko se ulagalo u Zimica, dosad bi vec bio negdje u Evropi
Ja znam da ja nisam ga hvalio. Zima je imao puno boljih utakmica od ove sa Pivovarnom, ja sam samo to naveo kao primjer. Jer je to jedna od njegovih prvih ozbiljnih utakmica, u kojima je hajmo reci dobio nesto minutaze. Te godine su on i Nihad ulazili kada se utakmica vec odlucila. Iduce godine je bio korektan i dobijao je sansu, a onda je Dzeno dosao i Zima se povrijedio ponovo. Njegov najbolji dio je bio pod Vladom. Utakmica protiv Zvezde u Beogradu, MVP kola, onda razbio Begica ovdje protiv Olimpije, onda Vojvodina, itd. Ne mogu se vise sjetiti.

Ja govorim o tome da je Zima samim tim sto je imao ovoliku visinu bio predodredjen na uspjeh. Jer ljudi sa takvom visinom se ne radjaju svaki dan. Sta je Sinanovic bolji od Zime bio? Nista.

Ostalo je samo ime.....

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 03 avg 2011, 08:35

neno#4 je napisao/la:
djokica je napisao/la:ja nisam ni rekao da si ti hvalio Mujica,nego da ga se hvalilo ovdje. Ko i kako? Nemam pojma a ni vremena da se vracam i trazim po forumu. Zima- da ne pricam nadugo i nasiroko, znam ga od prvog dana njegove kosarke i nikad ga nisam vidio kao veliki talenat. Predispozicije je imao,ali ih nikad nije uspio iskoristiti. A to protiv slovenaca,imao je on i puno boljih utakmica kad je bio mlad. Da je u ovog Sladoja ulozeno upola koliko se ulagalo u Zimica, dosad bi vec bio negdje u Evropi
Ja znam da ja nisam ga hvalio. Zima je imao puno boljih utakmica od ove sa Pivovarnom, ja sam samo to naveo kao primjer. Jer je to jedna od njegovih prvih ozbiljnih utakmica, u kojima je hajmo reci dobio nesto minutaze. Te godine su on i Nihad ulazili kada se utakmica vec odlucila. Iduce godine je bio korektan i dobijao je sansu, a onda je Dzeno dosao i Zima se povrijedio ponovo. Njegov najbolji dio je bio pod Vladom. Utakmica protiv Zvezde u Beogradu, MVP kola, onda razbio Begica ovdje protiv Olimpije, onda Vojvodina, itd. Ne mogu se vise sjetiti.

Ja govorim o tome da je Zima samim tim sto je imao ovoliku visinu bio predodredjen na uspjeh. Jer ljudi sa takvom visinom se ne radjaju svaki dan. Sta je Sinanovic bolji od Zime bio? Nista.
Potpuno ispravno nije ništa gori od Sinanovića samo je ovaj imao šansu da radi sa boljim trenerima u tome je velika razlika. Sam si rekao da je najbolje igrao kod Vlade, a šta da je imao i još boljeg trenera od Vlade tada...A ko trenutno radi bilo šta u Bosni vjerovatno niko ništa a i ti "mladi" igrači malo im je ogleda mrsko da treniraju sami ili da ulože u sebe i ingažuju trenera za rad.

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 04 avg 2011, 13:44

Hajmo iskreno koje po vama najveći krivac što je Bosna u ovakvoj situaciji :?:
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 04 avg 2011, 13:44

Colo Colo je napisao/la:Hajmo iskreno koje po vama najveći krivac što je Bosna u ovakvoj situaciji :?:
Imamović
FEDERER= KLOC

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 04 avg 2011, 13:52

Iker C je napisao/la:
Colo Colo je napisao/la:Hajmo iskreno koje po vama najveći krivac što je Bosna u ovakvoj situaciji :?:
Imamović
Slažem se Imamović nas je uništio za sva vremena.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 avg 2011, 16:34

Dino Konaković sa svojim talovima (Miško i comp.) je uništio Bosnu.
Dok je bilo para to je nastavio i Bukva .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2011, 02:32

Danas je izasla vijest da BH Telecom vjerovatno bjezi od Bosne. Ako i ostanu, smanjit ce ugovor do maksimuma. Tako ce sve da bude dok nam "profesori" iz Travnika budu krojili politiku kluba. Dok ti isti kada se neuspjesno dovodio Opacak, su pricali da dovodimo playa iz Zenice, itd.
Pa nije valjda i Fuad(Fudo) Bajraktarević dobio titulu "profesora" na osnovu diplome iz Travnika.To nisam znao,ako je istina...Takva neznalica u normalnim okolnostima ne bi mogao pristupiti prostorijama kluba na kilometre a sada se ko b'jagi nešto pita.Istina je da je taj "košarkaški guru"kada se trebao dovesti Opačak rekao da dovodimo nekog "playa" iz Zenica.Teško nama ko sve ima pristup u prostorije kluba.... Već duže vrijeme...Ali ima par nas luđaka,fanatika(Neno#4, Nerminh74,Melo15,ja...)]koji vjeruju da će se vratiti Valter ...ASAP...Iako je realnost surova i govori drugačije ...Mi i dalje vjerujemo...
Na osnovu diplome iz Novog Sada. A negdje ima finta, ono jedne godine dobio titulu magistra, dok druge vec je dobio titulu doktora :lol: :lol:

U prostorije kluba pokusavaju svi da se uguraju, doticni je uspio, iako kao predsjednik UO novoformiranog Omladinskog pogona prosle godine nije dao nijednu KM. U prostorije kluba ulaze kosarkaske analfabete, koje trace vrijeme u klubu, cast jos 1 - 2 pojedinaca koji ulaze u klub. Nazalost, vrijeme je doslo da samo mozemo da vjerujemo i nista drugo.

"Ludjaka" je svakim danom sve manje. I bit ce ih sve manje. Imamovic & Sabovic & Konakovic & Bukva su unistili klub, unistili ime, dostojanstvo navijaca..

Neki bahatoscu i nadmenoscu, dok neki neznanjem. Kao ovaj posljednji na listi.

P.S. Sutra u hotelu Sarajevo pres konferencija u 12 : 00 sati. Bas me interesuje kakav se od spomenutih ljudi sprema plan "evropske Bosne"

Za pet godina prvak Evrope

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 avg 2011, 09:09

neno#4 je napisao/la:
Pa nije valjda i Fuad(Fudo) Bajraktarević dobio titulu "profesora" na osnovu diplome iz Travnika.To nisam znao,ako je istina...Takva neznalica u normalnim okolnostima ne bi mogao pristupiti prostorijama kluba na kilometre a sada se ko b'jagi nešto pita.Istina je da je taj "košarkaški guru"kada se trebao dovesti Opačak rekao da dovodimo nekog "playa" iz Zenica.Teško nama ko sve ima pristup u prostorije kluba.... Već duže vrijeme...Ali ima par nas luđaka,fanatika(Neno#4, Nerminh74,Melo15,ja...)]koji vjeruju da će se vratiti Valter ...ASAP...Iako je realnost surova i govori drugačije ...Mi i dalje vjerujemo...
Na osnovu diplome iz Novog Sada. A negdje ima finta, ono jedne godine dobio titulu magistra, dok druge vec je dobio titulu doktora :lol: :lol:

U prostorije kluba pokusavaju svi da se uguraju, doticni je uspio, iako kao predsjednik UO novoformiranog Omladinskog pogona prosle godine nije dao nijednu KM. U prostorije kluba ulaze kosarkaske analfabete, koje trace vrijeme u klubu, cast jos 1 - 2 pojedinaca koji ulaze u klub. Nazalost, vrijeme je doslo da samo mozemo da vjerujemo i nista drugo.

"Ludjaka" je svakim danom sve manje. I bit ce ih sve manje. Imamovic & Sabovic & Konakovic & Bukva su unistili klub, unistili ime, dostojanstvo navijaca..

Neki bahatoscu i nadmenoscu, dok neki neznanjem. Kao ovaj posljednji na listi.

P.S. Sutra u hotelu Sarajevo pres konferencija u 12 : 00 sati. Bas me interesuje kakav se od spomenutih ljudi sprema plan "evropske Bosne"

Za pet godina prvak Evrope
Nemoj da zaboravljas jos jednog "ludjaka". :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 05 avg 2011, 13:19

Kako tumaciti sastanak skupstine danas:

1. Ako ne bude dogovora sa BH Telecom i pomoc od grada, kantona i federalne vlade do 1/9 klub se gasi?

2. Dug kluba nij 6,6 mil maraka vec 8,9 mil wowwwwwwww sta reci :(

3. Ako klub opstane budzet za sezonu je 1,1 mil maraka, cilje je prva tri mjesta u BiH, znaci liga 6/Polu finali. Nema znacajni pojacanja osim ako se udje u ligu 6 onda moze biti pojacenja a tod tad sve mladji igraci.

To je u sustini to....sta reci mi koji volimo klub nemam rijeci....po meni mracno jako mracno i ako opstane klub da se prva tacka ispuni nema nama titula ni evrope/Nlb najmanje budci 5 godina....

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 05 avg 2011, 13:25

Nekad se prisjetim svi lijepi trenutaka...pa pomislim kad smo igrali NLB ligu kad je bilo po 7000 ljudi na utakmicama...a prosle sezone skoro prazno..naravno nije to ta liga niti ti igraci ali gdje su zapravo svi ti koje vole klub, koji su vatreni navijaci...koji pratimo klub...koji mu zelimo pomoci...zar od ti 7000 nije mglo ni po 500 doci na utakmicu koji su ti 7000 sto du dolazili?? ima li opca kk bosna svoje navijace ...kao drugo gdje su svi ti treneri, strucnjaci..sponzori..vjerni pratitleji kluba u ovim teskim danima sad kad trebamo da budemo uz klub (znaci ne odredjenje luje) vec klub kao klub ni prosle sezone nikoga niti sad nikoga...tuzno i bjedno..a situacija nije bolje u drugim gradovima...borac Bl..slobota tz...dali ce opstati...pa sta se zbiva sa kosarkom..sa klubovima....mracno je jako mracno

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 05 avg 2011, 13:36

Svi volite klub a koliko vas ode na utakmice tog kluba??? Klubovi zive od navijaca sa ni KK Bosna a ni RK Bosna nemaju navijace, kad se igra neka jaca utakmica skupi se 3000 navijaca ovo za rukomet, za kosarku nekad se znala skenderija puniti sad ako dodje 1000 odlicno je.
Mes Que Un Club

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 avg 2011, 13:40

Svedjanin je napisao/la:Kako tumaciti sastanak skupstine danas:

1. Ako ne bude dogovora sa BH Telecom i pomoc od grada, kantona i federalne vlade do 1/9 klub se gasi?

3. Ako klub opstane budzet za sezonu je 1,1 mil maraka, cilje je prva tri mjesta u BiH, znaci liga 6/Polu finali. Nema znacajni pojacanja osim ako se udje u ligu 6 onda moze biti pojacenja a tod tad sve mladji igraci.

To je u sustini to....sta reci mi koji volimo klub nemam rijeci....po meni mracno jako mracno i ako opstane klub da se prva tacka ispuni nema nama titula ni evrope/Nlb najmanje budci 5 godina....
Nemoj zaboravit da su utvrdili da imaju negdje neki stan koji će lafo dat dvojici igrača na korištenje, a garant je već na piku u prodaji... sve su rasprodali pa će im ovo bit lova iznenada koju će prokrčmit do 1.9.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2011, 13:53

amertiger je napisao/la:Svi volite klub a koliko vas ode na utakmice tog kluba??? Klubovi zive od navijaca sa ni KK Bosna a ni RK Bosna nemaju navijace, kad se igra neka jaca utakmica skupi se 3000 navijaca ovo za rukomet, za kosarku nekad se znala skenderija puniti sad ako dodje 1000 odlicno je.
Haj ti meni iskreno priznaj koliko si puta dosao u Skenderiju ove godine?!
Ja sam masio dvije utakmice...

A ovdje garantujem da su jos bili vlada u sjeni, Melo 15...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2011, 13:57

Svedjanin je napisao/la:Kako tumaciti sastanak skupstine danas:

Dug je vec odavno poznat, samo mediji koji su u koaliciji sa Imamovicem/Bukvom ne objavljuju tacan iznos.

P.S. Sabe trazio na ruke 50. 000 KM, dok je Bosnino rukovdstvo mu donijelo 25. 000.
Ja ga vise ne bi zvao da je Phil Jackson glavom i bradom.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2011, 15:35

Kada covjek procita tekstove sa raznih portala dolazi do nekih precutanih recenica i formulacija istih.

- Direktor Bukva nije bio na pres konferenciji. Vrlo cudno. To samo govori o ozbiljnosti kluba i doticnog.

- Sudeci prema ovom portalu, Sabe postaje trener Bosne, sto nije istina (barem za sada).

- Igrace koje je Bosnino rukovdstvo taksativno nabrojalo bolje je ne komentirati. Miljan Milosevic?! Ko je taj.

Svakim novim danom ovo sve postaje jadnije i smjesnije.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 05 avg 2011, 16:03

Neno nije mijan nego milan a koliko ja znam raspolozenje u sdp-u je da nece uci u klub sve dok bagra ne ode a moje privatno misljenje da upravo na ovaj nacin to i rade a svedjanin meni na pamet ne pada ici gledati bosnu i davati pare grobarima bosne
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2011, 16:14

nerminh74 je napisao/la:Neno nije mijan nego milan a koliko ja znam raspolozenje u sdp-u je da nece uci u klub sve dok bagra ne ode a moje privatno misljenje da upravo na ovaj nacin to i rade a svedjanin meni na pamet ne pada ici gledati bosnu i davati pare grobarima bosne
Pise Miljan. Znam ja odlicno da bi to trebao biti Milan. Ja cu ti opet ponoviti za SDP. Nisu ni oni toliko cisti. Oni samo diraju Nihada kada i on njih. Inace ga puste na miru.

Ostalo je samo ime.....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 05 avg 2011, 17:24

Ovaj finansijski plan neću komentarisati, jer nisam upoznat sa njim, ali nažalost takva je situacija da se i mi moramo prilagođvati onoj strani koja je na vlasti.
Što se tiče igračkog kadra, nemam riječi. Opet se pravi prošlogodišnja greška. Kakav rezultatski cilj u ovoj jadnoj ligi ? Isto mi je bio ili osvajač ili 7-8. Imperativ treba biti stvaranje igrača za budućnost, a ja na ovom spisku osim ovih par igrača koji su 94. godište ne vidim neke koji bi mogli postati ozbiljni igrači .
Guzonjić, Hodžić, Milošević, Batina , Demić(Sindis) :roll:

P.S. I da, zar nije bilo mjesto u s.s. za Zeljkovića koji radi odlične stvari za U-16 ? Definitivno trener za budućnost .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.