FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Mister No
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Mister No » 04 avg 2011, 15:31

Početak konferencije za štampu u znaku humora za Javiera Zanettija, kojem su kineski novinari prenijeli da Silvio Berlusconi želi argentinca u Milanu. Nekoliko trenutaka apsolutne tišine u sali, a onda masovan smijeh talijanskih novinara, te samog Capitana:
"Iznenađen sam. Ovu stvarno nikad nisam čuo... Ali mislim da on dobro zna da sam ja igrač Intera i da je takav transfer nemoguć (smijeh, op.a.)."

Ubacuje se i trener Gian Piero Gasperini, trenutak je veoma zanimljiv:
"Treba naglasiti da Zanetti ima i ugovor do 2025. tako da problem ne treba ni postavljati..."

Kapetana nakon toga pitaju da li mnogobrojne ekstra-nogometne obveze, ovih dana, ometaju koncentraciju ekipe:
"Ne. Mi, kako je i trener naglasio, mislimo samo o utakmici."

Gasperini dodaje:
"Ustvari, mi smo imali samo obveze sa štampom, te sinoćnju prezentaciju, tako da..."

Zanetti, kakva je trenutna situacija?
"Veoma sam sretan što sam ovdje za ovo finale, naravno: odmah sam se stavio na raspolaganje kluba kad su me zvali. Inter mi previše znači. Žao mi je jedino zbog ozljede Nagatoma, to me stvarno rastužilo."

Prije dvije godine ste ovdje, u Pekingu, izgubili od Lazija:
"Nažalost da, iako smo odigrali odličnu utakmicu. Napraviti ćemo sve da ovaj put stvari budu sasvim drukčije."

Koje su razlike između Leonarda i Gasperinija?
"Svaki trener je drugačiji. Mogu samo reći da je potrebno malo vremena nakon promjene trenera, za navikavanje, ali u ova dva dana sam vidio da sve već ide u dobrom smjeru. Radimo dobro kako bi dostigli zacrtane ciljeve."

Fali još stvarno malo da Zanetti dostigne Beppe Bergomija po broju nastupa u crnoplavom dresu, 758:
"Eh da, istina, svako toliko mislim o tome. Sada sam na 752, fali još samo šest utakmica... To je fantastična stvar za mene, ponosan sam zbog toga: nadam se da ću još dugo nastaviti tim putem. Za mene Inter znači mnogo i zato ne prestajem nikada zahvaljivati obitelji Moratti i svim mojim suigračima koje sam imao kroz ove godine."

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 04 avg 2011, 16:11

omg kod vas sve neke teorije zavjere, čuj engleski mediji pišu o interu pred utakmicu sa milanom da destabilizuju inter, a to je vjerovatno onda platio neko iz milana :lol: :D :roll: :?:
isto da baš neko iz intera čita te medije(pola ih još ni talijanski nije naučilo :mrgreen: ), pogotovo sad kad su u kini, stvarno vam je teorija niđe veze u stilu da "srpsku nejač bacaju lavovima u pionirskoj dolini".
vidite da se u svakoj vijesti spominje neki engleski klub, nije vam nikad palo na pamet da to čine zbog navijača tih klubova koji treba da kupuju te novine sad kad nema puno sportskih vijesti.
uostalom ako nekog igrača može psihički uzdrmati neki naslov u novinama ja bi se zapitao :roll:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Saras Spa.
Kontakt:

Post Postao/la Saras Spa. » 04 avg 2011, 16:18

Sneijder: Meni nije želja napuštati ovu lijepu zemlju i klub

Nizozemski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder postat će igrač Manchester Uniteda do kraja tjedna ukoliko prihvati ponuđeni ugovor "crvenih vragova"...

Tako su zadnjih dana pisali svi engleski mediji, nakon što je Inter prihvatio ponudu vrijednu 30 milijuna engleskih funti za svog odličnog veznjaka. U svemu je ostalo dvojbeno što Sneijder misli o svemu, pa je tako glavno pitanje može li United Nizozemcu ponuditi sličnu plaću kakvu ima u Interu. Pri mogućem prelasku Sneijder bi prenio čak 190 tisuća funti tjedne plaće, a tako "jaka primanja" nisu običaj za United.

Manchester United će, navodno, s određenim bonusima pokušati zadovoljiti Sneijdera, no igrač je u četvrtak iznio svoje stajalište po kojem ne bi napuštao Inter.

- Rekao sam prije nekoliko dana kako sam sretan i zadovoljan čovjek i tako se osjećam svugdje. No, kada bih mogao birati ne bi napuštao Inter. Moja je želja ostati u ovom lijepom klubu i predivnoj zemlji gdje je nogomet ustoličen jako visoko. Osjećam se ovdje potpuno i razmišljam samo u smjeru kako biti što bolji u Interu i kako pomoći klubu da opet bude super uspješan kao i prije dvije sezone - izjavio je Sneijder.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 avg 2011, 16:25

On the Great Wall, football has conquered all.

In China, Serie A is loved equally as the Premier League. Popularity: Milan beats Barca, but Inter wins every challenge with 85 million fans.
Pa znaju Kinezi sta valja 8-)

A evo ih kako pjevaju Pazza Inter Amala :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 04 avg 2011, 16:28

Tony,
spomenuh li Milan u tom kontekstu, to što ti tako vidiš nisam ja kriv. Spomenuo sam destabilizaciju kluba pred meč sa Milanom , koja može mnogo toga uzrokovati kasnije, nikakve teorije zavjera, čisto neke stvari koje se i prije rađene a koje idu u prilog i nekim klubovima izvan Italije. ;)

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 04 avg 2011, 16:30

Interista di cuore je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Interesantno sve špekulacije oko Interovih igrača idu iz eng. medija, a još pred meč sa Milanom...Nekada je to radio Tuttosport, sada su suptilnije metode u pitanju....
Ovo za Eto'oa je najsmjesnije sto sam dosad procito :lol: :lol: :lol:

Cuj Eto'o zeli u City, o moj Boze kako im nije mrsko izmisljat sve te gluposti.

@MaGiCa

Fak of ba :mrgreen:

@Grande

Izvinjavam se uzviseni navijacu Intera,molim te oprosti mi .Jbg ipak ti zivis u Italiji i zbog toga si ti najveci navijac Intera ovdje.

Jos jednom izvinjenje,molim te nemoj da me otjeras odavde :cry:
Ma pretjerujes bolan.Ni jedan pravi navijac nece reci pobjedit ce nas milan ili obratno.To mi smeta kod tebe,kako mozes reci da cemo primiti 3 gola???I jos da ce to biti uspjeh,daj bjezii bolan...Ne kontam kako mozete pisati takve stvari uopste??Ustvari ti si samo simpatizer Intera,i nemas pojma sta znaci biti INTERISTA i kakav je osjecaj biti na nasem stadionu ili na derbiju,znaci moras osjetiti tu atmosferu prije utakmice ili tokom,ali evo ukinute su vize i za par stoja mozes doci da pogledas utakmicu voljenog kluba,neces se pokajat ako dodjes,vjeruj mi...PoZz

A novine sto pisu oko nasih igraca,trenera i transfera su obicna sranja,a sami cemo se uvjeriti za par dana...
Zadnja izmjena: Grande, dana/u 04 avg 2011, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
INTER SIAMO NOI ! ! !

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 04 avg 2011, 16:31

Mister No je napisao/la:Tony,
spomenuh li Milan u tom kontekstu, to što ti tako vidiš nisam ja kriv. Spomenuo sam destabilizaciju kluba pred meč sa Milanom , koji može mnogo toga uzrokovati kasnije, nikakve teorije zavjera, čisto neke stvari koje se i prije rađene a koje idu u prilog i nekim klubovima izvan Italije. ;)
pa sad ti kažem kakva destabilizaciuja kluba o čemu pričaš??
napisao neki englez članak kako xy ide u city i sad taj xy je toliko sheban da u dalekoj kini u kojoj nije ni pročitao taj članak neće moći dati sve od sebe u meču s milanom, smješno ali fakat smješno, neznam jel mi smješnija ta teorija ili navijnje ovih kineza za nelloazullleee :lol:

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 04 avg 2011, 16:40

Tony ,
sve se čita, danas je Gasp malo o tome pričao na konferenciji, srećom ( barem se nadam ) to je samo pokušaj sa njihove strane ( britanske ) jer pokušavaju na sve moguće načine doći do Wesa, izuzev jednog , normalnog, dostaviš ponudu od 50 miliona eura i hajmo pregovarati..

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 04 avg 2011, 16:45

Mister No je napisao/la:Tony ,
sve se čita, danas je Gasp malo o tome pričao na konferenciji, srećom to je samo pokušaj sa njihove strane ( britanske ) jer pokušavaju na sve moguće načine doći do Wesa, izuzev jednog , normalnog, dostaviš ponudu od 50 miliona eura i hajmo pregovarati..
ma ok, nije ni bitno, ali ljudi nije to bh premier liga pa kad se neki klub interesuje za igrača i nudi mu 50000 km, on 5 dana ne spava, to su profesionalci o kojima se već desetak godina piše sve i svašta, nema šanse da to njih dotiče previše.
a ako neko i pređe u neki drugi klub sigurno neće zbog nekog naslova u novinama, već zbog povoljnih uslova, tj. da potpuno banalizujemo stvari-zbog para, jer svi oni igraju upravo zbog toga

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 04 avg 2011, 17:16

Deki pod znakom pitanja za duel u Superkupu

Stručni štab Intera zabrinut zbog povrede Dejana Stankovića. Deki možda propušta derbi protiv Milana u Superkupu...

Dejan Stanković je pod znakom pitanja za meč Superkupa Italije protiv Milana, nakon što je srpski reprezentativac zbog povrede napustio trening "neroazura".

Inter je u četvrtak trenirao na stadionu "Ptičje gnezdo" u Pekingu, a sesiju su završili trening utakmicom.

Međutim, Dejan Stanković je bio primoran da napusti igru usled povrede kolena.

Sada će biti pod budnim okom lekara Intera kako bi uspeo da se oporavi za subotnji meč protiv gradskih rivala.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 04 avg 2011, 17:24

Deki mi je drag igrač , no njegovo tijelo ne može više odgovoriti zahtjevima fudbala na visokom nivou.Deki i Motta malo pa povrijeđeni, i tu se vidi veličina Zanettija kao sportiste, lik je fenomen..

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 avg 2011, 17:26

Ma godine cine svoje, protiv Celtica nekidan se jedva kretao, stvarno nam je tu na centralnom dijelu potrebno par osvjezenja

ovo za Eto'a, cim vidim ono po pisanju britanskih medija jasno mi je o cemu se radi :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 04 avg 2011, 17:41

Grande je napisao/la:
Ma pretjerujes bolan.Ni jedan pravi navijac nece reci pobjedit ce nas milan ili obratno.To mi smeta kod tebe,kako mozes reci da cemo primiti 3 gola???I jos da ce to biti uspjeh,daj bjezii bolan...Ne kontam kako mozete pisati takve stvari uopste??Ustvari ti si samo simpatizer Intera,i nemas pojma sta znaci biti INTERISTA i kakav je osjecaj biti na nasem stadionu ili na derbiju,znaci moras osjetiti tu atmosferu prije utakmice ili tokom,ali evo ukinute su vize i za par stoja mozes doci da pogledas utakmicu voljenog kluba,neces se pokajat ako dodjes,vjeruj mi...PoZz

A novine sto pisu oko nasih igraca,trenera i transfera su obicna sranja,a sami cemo se uvjeriti za par dana...
jaro svi smo mi ovdje simpatizeri, pravi navijači svaki vikend idu na stadione i gledaju svoj tim ;)
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 04 avg 2011, 17:44

meho-medo je napisao/la:Deki pod znakom pitanja za duel u Superkupu

Stručni štab Intera zabrinut zbog povrede Dejana Stankovića. Deki možda propušta derbi protiv Milana u Superkupu...

Dejan Stanković je pod znakom pitanja za meč Superkupa Italije protiv Milana, nakon što je srpski reprezentativac zbog povrede napustio trening "neroazura".

Inter je u četvrtak trenirao na stadionu "Ptičje gnezdo" u Pekingu, a sesiju su završili trening utakmicom.

Međutim, Dejan Stanković je bio primoran da napusti igru usled povrede kolena.

Sada će biti pod budnim okom lekara Intera kako bi uspeo da se oporavi za subotnji meč protiv gradskih rivala.
Kako je lijepo vidjeti da se brinete za nasu ekipu i nas sastav :lol: ...Ne sikiraj se,igrat ce Deki i zabit ce vam !

Sto se tice Superkupa Inter i milan imaju po 5 titula i ko pobjedi postaje rekorder u Italiji,Juve ima 4 a Lazio 2 Superkupa...Takodje ako uzmemo Superkup ucvrsit cemo se na drugom mjestu po broju titula iz domaceg prvenstva(domace prvenstvo,kup i Superkup)...

1.Juve 27 Titula ; 9 Kupova ; 4 Superkupa = 40
2.Inter 18 Titula ; 7 Kupova ; 5 Superkupova = 30 + Superkup ako uzmemo 31
3.Milan 18 Titula ; 5 Kupova ; 5 Superkupova = 28 + Superkup ako uzmu 29

Ostali navijaci neka se ne ljute ali su ovo 3 najveca kluba u Italiji,iako nam je Juve pao na niske grane a imaju najvise trofeja,nisu uzeli trofeja dugooo godina i kako stvari stoje nece jos dugo.Realno i milan i Inter i Napoli imaju bolje ekipe od Juventusa cak je Roma bolja ove sezone od njih (moje misljenje).

PoZz
INTER SIAMO NOI ! ! !

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 04 avg 2011, 17:49

baresi#6 je napisao/la:
Grande je napisao/la:

jaro svi smo mi ovdje simpatizeri, pravi navijači svaki vikend idu na stadione i gledaju svoj tim ;)
Ma znam sve to,ni ja ne idem vise kao prije,a isao sam na veliki broj utakmica dok sam zivio tamo,ali sam se vratio u BiH pa ne idem kao prije,ali cu abd krajem godine opet ;).Ipak ja sebe nazivam navijacem jer sam isao i na domace utakmice Intera i gostujuce,a gledao sam i tvoj milan vise puta jer mi je cimer navijao za milan a drugi cimer za juve pa smo morali jedan drugog podrzavati,ustvari putovali smo zajedno i tako,ali nije to ni bitno.Bitno je da svako voli svoj klub i da ce ga uvijek braniti a ne pljuvati i ne znam ni ja sta vec..PoZz
INTER SIAMO NOI ! ! !

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 avg 2011, 17:50

Ne znam, nit me interesuje definicja simpatizera ili navijaca, ali ja sam lud za Juventusom, ljubav, nacin zivota i sve ostalo...Isto tako, mnogi navijaci drugih timova to osjecaju, tako da...

Ako je rijec navijac, jaca od rijeci simpatizer, a pri tome podrazumijeva odlazak na tekmu iz recimo navijacke furke(ultrasi i ostale p.m.) onda ja nisam navijac, nit zelim biti....Ja, koji ne idem na tekme, iz objektivnh razloga, jednostavno obozavam Juventus, vise nego velika vecina tamo...tako da...

ja sam fanatik, jel udure :mrgreen:

Isto tako i ostala raja...ima bolan ljudi pa zive za te klubove, ne moze njima to niko tako osporavati....

@grande
Realno i milan i Inter i Napoli imaju bolje ekipe od Juventusa cak je Roma bolja ove sezone od njih (moje misljenje).
ne bih ja toliko optimistican bio...cak, sta vise...po meni ce inter tesko i u LP...nisu nista bolji od Rome, Juventusa...a i napoli je vrlo konkurentan po imenima...Milan je najjaci, ali ne mora znaciti...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 04 avg 2011, 18:00

Ako posmatramo tako stvari, da je navijač samo onaj koji ide na stadion, onda Inter ima oko 80-ak hiljada navijača ( toliko ih može stati na Meazzu odnosno 50-ak hiljada sa godišnjom te ostatak ) ), ostali su samo simpatizeri ili šta već drugo....

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 04 avg 2011, 18:01

sarajlija89 je napisao/la:Ne znam, nit me interesuje definicja simpatizera ili navijaca, ali ja sam lud za Juventusom, ljubav, nacin zivota i sve ostalo...Isto tako, mnogi navijaci drugih timova to osjecaju, tako da...

Ako je rijec navijac, jaca od rijeci simpatizer, a pri tome podrazumijeva odlazak na tekmu iz recimo navijacke furke(ultrasi i ostale p.m.) onda ja nisam navijac, nit zelim biti....Ja, koji ne idem na tekme, iz objektivnh razloga, jednostavno obozavam Juventus, vise nego velika vecina tamo...tako da...

Isto tako i ostala raja...ima bolan ljudi pa zive za te klubove, ne moze njima to niko tako osporavati....

@grande
Realno i milan i Inter i Napoli imaju bolje ekipe od Juventusa cak je Roma bolja ove sezone od njih (moje misljenje).
ne bih ja toliko optimistican bio...cak, sta vise...po meni ce inter tesko i u LP...nisu nista bolji od Rome, Juventusa...a i napoli je vrlo konkurentan po imenima...Milan je najjaci, ali ne mora znaciti...
Ja nisam navijac ali sam FANATIK kao ti,samo sto sma ja skako na stadionu kao ludjak,ustvari ne znam dali ima veci fanatik od mene sto se tice navijanja i nacina zivota,znaci za INTER bi dao sve i to mi je nesto najljepse u zivotu,taj osjecaj,znaci ponosan sam sto navijam za Inter i volim ga i previse :twisted: ...

A sto se tice tima i jacine,vi juventusovci uvijek govorite kako je Inter slab ali nema veze,ja znam da smo najjaci i da imamo najbolje igrace plus ako dodje Tevez bit cemo prejaki ali nek vam bude da nismo favoriti,lakse cemo uzet titulu :lol: ...Ove godine (moje misljenje a i vecine ital. javnosti) je da ce se Inter boriti za titulu sa milanom a napoli i roma za 3 i 4 mjesto a tu je eto i juve i lazio i udinese,kako god bit ce zanimljivo...
INTER SIAMO NOI ! ! !

Saras Spa.
Kontakt:

Post Postao/la Saras Spa. » 04 avg 2011, 18:05

sarajlija89 je napisao/la:Ne znam, nit me interesuje definicja simpatizera ili navijaca, ali ja sam lud za Juventusom, ljubav, nacin zivota i sve ostalo...Isto tako, mnogi navijaci drugih timova to osjecaju, tako da...

@grande

po meni ce inter tesko i u LP

nisi ti vise za moderatora :roll: :mrgreen: :lol: :D

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 04 avg 2011, 18:11

Saras Spa. je napisao/la:

@grande

po meni ce inter tesko i u LP

nisi ti vise za moderatora :roll: :mrgreen: :lol: :D

Ehh to je ta ljubomora o cemu vam pricam,eto nek ce juventus sa LiŠtajnerom i Pirlom u lp,hahahah
INTER SIAMO NOI ! ! !

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []