Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

rase.king
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la rase.king » 01 avg 2011, 22:50

Zavrsen prvi krug DFB Pokala. Izvlacenje za drugi krug odrzat ce se u subotu sa pocetkom u 20.45 sati uzivo u sklopu emisije "Samstag LIVE" na Sky TV.
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... 0506305e44

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 03 avg 2011, 12:41

U petak navecer pocinje 49. sezona Bundeslige (konacno :mrgreen: ). Prodano je okruglo 500.000 sezonskih ulaznica. U zadnjih pet godina cetiri razlicita tima su osvajali kako Bundesligu, tako i DFB Pokal, sto prema rijecima Predsjednika DFL-a Reinharda Rauballa znaci da je Bundesliga najzanimljivija liga Evrope. Cak je i siguran da je u dogledno vrijeme moguce prestici i Spaniju na UEFA-inoj petogodisnjoj ranglisti :!:
:arrow: http://www.goal.com/de/news/827/bundesl ... en-spanien

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 03 avg 2011, 17:05

Mladi srpski reprezetativac Aleksandar Ignjovski na pragu je Werdera iz Bremena.

Juce je prosao lekarske preglede a danas se ocekuje i da uzme olovku u u ruke i stavi paraf na trogodisnji ugovor.

Isplatilo se cekanje,Ignjovski je konacno dosao u sredinu u koju je zeleo i u kojoj ce moci dodatno da napreduje.

Zadovoljan je i Aleksandrov maticni klub OFK Beograd koji je dobio solidnu finasisku injekciju.

Iskustvo koje je stekao u Cvajti ce mu pomoci u privikavnju na Bundesligu i njene zahteve.

Ignjovski je buducnost Werdera i mozda i nada u bolje i lepse sutra,da se stvari posle sokantne eliminacije u kupu od treceligasa koliko toliko vrate u normalu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 avg 2011, 09:45

slika

:mrgreen:

1. Michael Oenning (HSV) Quote: 5:1 (@amer je sigurno položio grdne noFce na ovako primamljivu kvotu :lol: )
2. Markus Babbel (Hertha) Quote: 6:1
2. Stale Solbakken (Köln) Quote: 6:1 (vjerovatno jer je Poldiju oduzeo k'tensku traku :? )
4. Felix Magath (Wolfsburg) Quote: 6,5:1 :mrgreen:
5. Ralf Rangnick (Schalke) Quote: 7:1
6. Bruno Labbadia (Stuttgart) Quote: 7,5:1 (Brundo je zaslužio visočiju poziciju :D )
6. Thomas Schaaf (Werder) Quote: 7,5:1 (ma kaki)
8. Holger Stanislawski (Hoffenheim) Quote: 8:1
9. Robin Dutt (Leverkusen) Quote: 8,5:1
10. Marco Kurz (Lautern) Quote: 9:1
11. Marcus Sorg (Freiburg) Quote: 10:1
11. Jos Luhukay (Augsburg) Quote: 10:1
13. Thomas Tuchel (Mainz) Quote: 11:1
13. Lucien Favre (Gladbach) Quote: 11:1
15. Mirko Slomka (Hannover) Quote: 12:1
16. Dieter Hecking (Nürnberg) Quote: 13:1
17. Jupp Heynckes (Bayern) Quote: 21:1
18. Jürgen Klopp (Dortmund) Quote: 51:1 (zicer :lol: )

Moj pick je Brundo. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 avg 2011, 12:48

@ Hare_BVB

ja na forumu HSV-a imam opkladu da ce njegov nasljednik vec u sestom kolu sjediti na klupi, jer realno ocekujem da ce u prvih 5 utakmica izvuci maksimalno jedan bod i to protiv Koelna.
Sto se same liste tice mislim da je u najmanju ruku cudna, i ja sam misljenja da je Babbel kvalitetan trener uz to ima i solidnu ekipu i zvrsit ce sezonu u sigurnoj zoni, takodjer ocekujem da ce Koeln biti iznenadjenje sezone i da ce istu zavrsiti na u gornjem dijelu tabele, ali nece imati kvalitet za LE.
No ovo je Bundesliga i nikad se ne zna, pa tako da sve prognoze padaju u vodu, jer ko bi rekao da ce se BVB prosetati do naslova nakon katastrofalnog otvaranja prosle sezone protiv Leverkusena, ili da ce Mainz i Hannover izboriti LE.

Inace kada smo vec kod Mainza tek sam sada uspio procitati izjavu Tuchela nakon prve utakmice u LE, gdje je rekao da nije toliko bitan rezultat nego da se ekipa uigra. Pa hemebu majku ako se LE smatra kao izlet onda nemojte se ni takmiciti...
Sto su neke ekipe godinama mukotrpno gradile dva "pokemona" uspio srusiti u dvije utakmice - mislim na Hannover i Mainz.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2011, 22:13

Na kraju se ispostavilo da Mainz koji je doveo nekoliko pojacanja nije mogao nadoknaditi gubitak Schurrlea, Holtbya i Fuchsa.

Veceras su na penale ispali od Gaz Metana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 04 avg 2011, 22:19

Omerbavarac je napisao/la:Na kraju se ispostavilo da Mainz koji je doveo nekoliko pojacanja nije mogao nadoknaditi gubitak Schurrlea, Holtbya i Fuchsa.

Veceras su na penale ispali od Gaz Metana.
Zao mi je zbog njih :(
Jos Wetklo uspjede odbranit onaj jedan penal :roll:
Ali ne vjerujem ni da su oni ocekivali mnogo vise. Steta zbog njemackog fudbala, ekipa manje u evropskim takmicenjima. :cry:

Klare

Post Postao/la Klare » 04 avg 2011, 22:47

amerosm je napisao/la: Inace kada smo vec kod Mainza tek sam sada uspio procitati izjavu Tuchela nakon prve utakmice u LE, gdje je rekao da nije toliko bitan rezultat nego da se ekipa uigra.
Sramotna izjava. :evil: Ovako se igrati sa ugledom cijele lige je krajnji bezobrazluk.
Sreća da je i Palermo kiksalo, pa će ta prednost ostati ista. I oni su kao i Mainz ostvarili dva remija. Hannover je pokazao finu formu, te mislim da imaju sasvim izgledne prilike da prođu dalje. Od Bayerna uvijek očekujemo velike stvari, a eto i Dortmund bi mogao iznenaditi, učiniti nešto kao i Bordeaux prije 2 godine u grupi sa Bayernom i Juventusom. Očekujem da osvoje dosta bodova za Bundesligu. Sa druge strane preostali naš predstavnik bi mogao biti totalno razočarenje. Izgubili su dvojicu ponajboljih, Hypiu i Vidala, a na tim pozicijama ni blizu kvalitetnog nasljednika nema. Teško da mogu nešto u Ligi prvaka, zadovoljan sam i sa proljećem u Evropa ligi. Naši konkurenti, ako ih uopšte više mogu nazvati ovako, Talijani ne mogu biti bolji, te će nakon ove sezone ta prednost još da naraste. ;)
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 04 avg 2011, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 avg 2011, 22:47

To su vam ti one year wanderi mater I'm usranu dabogda ispali iz lige.njih je izbacila prosjecna ekipa rumunske lige meinz na jednoj tekmi ima vecu posjetu nego ovaj gaz metan za cijelu godinu .kakva bruka I sramota za bundesligu nadam se da ce meinz freiburg augsburg uskoro tamo gdje I'm je I mjesto.a to je cvajta.jedina dobra stvar je I to sto je palermo ispao.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2011, 00:24

Mainz bezze ispade, Gazovci dva poštena šuta imali u dvije tekme i prođoše. :evil: Jednostavno kad se spoje neiskustvo, nespretnost i nesreća na jednom mjestu, dobijemo ovakav epilog. :(

H96 je dosta ozbiljnija ekipa od Mainzera, ali koeficijent im ne ide baš na ruku. Za nadati se da izvuku protivnika po mjeri. :D

Schalke je glavni adut BuLi u EL i od njih sigurno možemo očekivati nastavak odličnih rezultata u Europi. :P

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 05 avg 2011, 00:48

Napkon,starta Bundeska,Bayern i BvB slove kao najveći favoriti za salataru,ja tu lično vidim Leverkusen i S04 kao ekipe koje bi mogle uključit se u utrku.Za EL mjesta će se borit Stuttgart,HSV,Werder možda još Wolfsburg i Hannover.A Cvajti su mi nekako najbliži Nurnberg(sorry Gero :lol: ),Mainz(izgubio vodeće igrače kao i Gerini Cluberi) te novopečeni prvoligaš Augsburg.

Još da dodam da će se tekma BvB-HSV uživo prenosit u 199 zemalja.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 avg 2011, 10:01

bit ce tesko nürnbergu, bez dileme. obicno kada odigraju dobru sezonu, drugu/narednu ukake. ostali su bez pola tuceta kljucnih igraca iz prosle sezone, doveli neke neprovjerene igrace (klose :mrgreen: ), dok bi ovaj pekhart mogao biti pun pogodak. vidjet cemo, ima tu dosta talenata, trener je dobar (konacno neko takav u clubu), a uostalom ima tu jos nekoliko ekipa koje ni po cemu nisu bolje od fcn-a.

veceras pocinje. :D na, endlich.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2011, 13:49

ENDLICH

Konacno je dosao i taj dan koji smo svi sa nestrpljenjem cekali. Kao pred pocetak svake sezone Bundesliga obara razne rekorde, pa tako ce biti i slucaj u sezoni 2011/12. Tako je oboren rekord u prodaji godisnjih ulaznica, zatim su medijski najzastupljenija liga na trzistu - imaju najveci broj prodatih TV prava, zatim su prva liga koja ce svoje prijenose ove sezone raditi i u 3D tehnologiji i za kraj veceras ce biti oboren rekord sto se prijenosa jedne utakmice tice koja ce biti prenosena u 199 drzava direktno - sto znaci da je oboren rekord od prosle sezone kada se utakmica izmedju Bayerna i BVB prenosila direktno u 198 drzava.
Kao pred pocetak svake sezone razne prognoze padaju u vodu, jer se ipak radi o Bundesligi i jedino sto je sigurno da ce sezona biti puna uzbudjenja i pozitivnih i negativnih emocija, zavisno iz kojeg ugla gledamo.

Sto se tice vecerasnje utakmice ocekujem teska srca ocekujem laganu pobjedu BVB-a, jer mislim da nismo jos u stanju parirati BVB-u pogotovo sa "peskom" na klupi. Sudija vecerasnje utakmice ce biti Felix Brych za kojeg se nadam da nece imati katastrofalnu sezonu kao prosle godine i da ce svoj zadatak obaviti na vrhunski nacin. Veceras je sve na strani Dortmunda i staje da se vidi hocemo li svi "promasiti" prognozu vec na prvoj utakmici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2011, 14:01

Bayern - Zurich :arrow: Rutinski prolaz Baye.

Sevilla - Hannover 96 :arrow: Slomkini puleni nisu bili miljenici sreće, teško da mogu preko Seville.

HJK Helsinki - Schalke :arrow: Lagan protivnik za Schalke.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 avg 2011, 18:24

Veceras pocinje ludilo. Uz duzno postovanje prema svima,glavnu rijec ove sezone Borusia D i Bayern M. Moze li pobjediti uigranost ili pare?? Hoce li Kloop opet nadmudriti Heynckesom ili ce se "bavarac" ove godine revansirati?? Negdje u aprilu ili maju znati cemo odgovor na ova pitanja.

1.Borussija Dortmund - Jedan igrac otisao,2 dosla. Otisao je maestro iz sredinu Sahin,a dosao je drugi- Gündogan te Persic. 99% tima je ostalo i to je najveca snaga Borusije ove sezone. Gündogan uz Subotića, Götzea, Lewandowskog, Hummelsa, Großkreutza, Svena Bendera i Kagawu sigurno moze ponoviti proslosezonski uspjeh. Uigrani jesu,mladi takodjer,zeljni takodjer trofeja. Da li je ovo formula za uspjeh??-Ja mislim da jest.

2.Bayern Munchen - Uspjeli su otvoriti svoj crni stek. Zbog tog velikog "podviga",mislim da se Ulli ove godine nece mnogo noci naspavati. Iako prijelazni rok jos traje,u velike potrosace ovog ljeta stavljen je i Bayern. Milioni su otisli na Neuera,Rafinhu i Jerome Boatenga. No,nemogu shvatiti da nisu nasli solidnu zamjenu za Robbena i Riberyja. Dvojac s staklenim nogoma i ove ce godine vjerovatno dosta vremena biti van terena,a bez njih bayern nije Bayern. Pare nisu otisle uzalud,al je definitivno trebalo i srediti pojacati.

3. Potajni favorit Wolfsburg - Lesi se vratio kuci. Od sampionskog Wolfsburga nije ostalo gotovo nista,ali Magath i od zahrdjale sipke napravi zlatnu oprugu. Ispadanje u prvom kolu kupa nije pokazatelj da je sve bajno-sjajno kod njih,al ima Felix para za pojacanja koja ce mu biti prijeko potrebna. Ostaje nam jos malo manje od mjesec dana da vidimo sta ce se promjeniti kod njih.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2011, 19:17

slika

Pošto mi se ne da pisati, evo jedan lijep uvod za predstojeću nam sezonu :arrow: Bundesliga preview

Prognoziranje je uzaludno kad je u pitanju BuLi. Samo jedan stvar je sigurna - uživaćemo u vrhunskim mečevima. :D
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 05 avg 2011, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.

Burgija
Kontakt:

Post Postao/la Burgija » 05 avg 2011, 19:21

Borusija i Bajern glavni kandidati za titulu :!:
Hofenhajm ove godine ispada ;)

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 05 avg 2011, 19:23

Bajern osvaja sigurno, prizeljkujem povratak Verdera u borbu za mjesto koje vodi u LP. Borusija sumnjam da ce moci konkurisati Bajernu.
Volim te Zeljo!!!

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 avg 2011, 20:45

sto je ovo odgodjen pocetak :?:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2011, 20:46

bob je napisao/la:sto je ovo odgodjen pocetak :?:
Ma zbog ceremonije otvaranja, ni zbog čeg' drugog. Gledam tekmu, imaš na Eurosportu, sad je 7. minut u toku.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.