hehhee lici pravo mozda mujdza na probi u sevilji hehehehharishp je napisao/la:Jel to Mujdza sa njim.Goalgetter je napisao/la:
Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Emir Spahić
Samo Sarajevo
Evo znam ja.mighty_reds je napisao/la:Ako išta, bar na forumu Seville sad neće biti navale Bosanaca jer mi ne znamo španski.![]()
Emire sve najbolje.
ima ih vec nekoliko na njihovom forumu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- spielführer_21
- Kontakt:
A koliko je ispravno? 6 i dvije polovine?ZOI84 je napisao/la:pa mogli su na zastavi staviti ispravan broj zvjezdicaGoalgetter je napisao/la:Emir Spahic ce nositi broj 3 u Sevilli .
P.S Spahine kopacke :
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Te zvjezdice ionako nista ne predstavljaju...ZOI84 je napisao/la:pa mogli su na zastavi staviti ispravan broj zvjezdicaGoalgetter je napisao/la:Emir Spahic ce nositi broj 3 u Sevilli .
P.S Spahine kopacke :
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić nalazi se na pripremama sa svojom novom ekipom Sevillom.
Spahić je ovog mjeseca u transferu vrijednom 1,5 miliona eura pojačao ekipu sa Sanchez Pizjuan stadiona odakle je došao iz francuske ekipe Montpelliera, a u razgovoru za SportSport.ba sa našim je čitaocima podijelio prve utiske iz Andaluzije.
Kapiten Zmajeva, kako kaže u razgovoru za SportSport.ba, oduševljen je novom ekipom i sredinom.
"Za sada je sve super! Zaista nemam riječi, sve ide odlično", kaže Spahić u razgovoru za SportSport.ba.
"Grad je zaista prelijep! Od kako sam prvi put sletio u Sevillu pa do sada neprestano se uvjeravam u sve ono što su mi ljudi govorili o njoj. Zaista sam impresioniran ljepotom Seville".
Kakve su ambicije kluba u sezoni koja je pred nama?
"O ambicijama kluba sam saznao na prvom sastanku sa predsjednikom Seville, koji mi je odmah rekao da me nisu kupili da bi igrali u Europa ligi i bili peti u prvenstvu. Znači, nama je cilj jedno od prva četiri mjesta i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Uostalom, to je ono što i ja želim i što mi je cilj", kaže naš kapiten.
Kakva je konkurencija na pozicijama stopera?
"Konkurencija mi je stvarno jaka. U ekipi ima šest stopera i svih šest su reprezentativci: Fazio, Escude, Alexis, Caseres i Bernardo su tu zajedno samnom".
S kim se kapiten za sada najviše zbližio u svom novom klubu?
"Sreća pa mi je Raketa (Ivan Rakitić op.a.) tu. Mnogo mi pomaže, nema šta. Osim njega, u pomoć su mi odmah skočili Kanute, Negredo, Alexis i Escude. Sad, dok je Ivan na liječenju u Hrvatskoj oni su mi stalno 'blizu'."
Utisci o novom treneru?
"Marcelino je tip trenera koji od nas traži da smo stalno na maksimumu na treninzima, disciplinirani, koncentrirani, odgovorni i, u normalnim granicama, bezobrazni. Voli puno raditi na taktici, te tehnički dotjeranom stilu fudbala. Ima odličan pristup igračima, iako je jako kratko tu. Respekt igrača prema njemu je ogroman, ali isto je i u obrnutom smjeru".
"Trenutno se nalazimo na pripremama u Marbelli, a zatim smo u Italiji".
Nedostaje li Montpellier?
"Moram priznati, fali mi malo Montpellier i moja 'klapa' s kojom sam stalno na liniji, ali to je život. Stalno se čujem telefonom sa trenerom, predsjednikom i nekim, sad već bivšim, suigračima. U petak ću ih posjetiti i oprostiti se od njih, te se zahvaliti na prelijepom vremenu koje sam proveo u Montepllieru. Čuo sam da je trener Montpelliera izjavio da im je teško bez mene... Hvala mu na tome i to mi je jako važno i drago čuti, jer znači da sam u Francuskoj ipak nešto napravio. Ipak, nadam se da će oni i bez mene biti pravi, a u meni će uvijek imati vječnog i iskrenog navijača", dodao je Emir Spahić na kraju razgovora za SportSport.ba.
Spahić je ovog mjeseca u transferu vrijednom 1,5 miliona eura pojačao ekipu sa Sanchez Pizjuan stadiona odakle je došao iz francuske ekipe Montpelliera, a u razgovoru za SportSport.ba sa našim je čitaocima podijelio prve utiske iz Andaluzije.
Kapiten Zmajeva, kako kaže u razgovoru za SportSport.ba, oduševljen je novom ekipom i sredinom.
"Za sada je sve super! Zaista nemam riječi, sve ide odlično", kaže Spahić u razgovoru za SportSport.ba.
"Grad je zaista prelijep! Od kako sam prvi put sletio u Sevillu pa do sada neprestano se uvjeravam u sve ono što su mi ljudi govorili o njoj. Zaista sam impresioniran ljepotom Seville".
Kakve su ambicije kluba u sezoni koja je pred nama?
"O ambicijama kluba sam saznao na prvom sastanku sa predsjednikom Seville, koji mi je odmah rekao da me nisu kupili da bi igrali u Europa ligi i bili peti u prvenstvu. Znači, nama je cilj jedno od prva četiri mjesta i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Uostalom, to je ono što i ja želim i što mi je cilj", kaže naš kapiten.
Kakva je konkurencija na pozicijama stopera?
"Konkurencija mi je stvarno jaka. U ekipi ima šest stopera i svih šest su reprezentativci: Fazio, Escude, Alexis, Caseres i Bernardo su tu zajedno samnom".
S kim se kapiten za sada najviše zbližio u svom novom klubu?
"Sreća pa mi je Raketa (Ivan Rakitić op.a.) tu. Mnogo mi pomaže, nema šta. Osim njega, u pomoć su mi odmah skočili Kanute, Negredo, Alexis i Escude. Sad, dok je Ivan na liječenju u Hrvatskoj oni su mi stalno 'blizu'."
Utisci o novom treneru?
"Marcelino je tip trenera koji od nas traži da smo stalno na maksimumu na treninzima, disciplinirani, koncentrirani, odgovorni i, u normalnim granicama, bezobrazni. Voli puno raditi na taktici, te tehnički dotjeranom stilu fudbala. Ima odličan pristup igračima, iako je jako kratko tu. Respekt igrača prema njemu je ogroman, ali isto je i u obrnutom smjeru".
"Trenutno se nalazimo na pripremama u Marbelli, a zatim smo u Italiji".
Nedostaje li Montpellier?
"Moram priznati, fali mi malo Montpellier i moja 'klapa' s kojom sam stalno na liniji, ali to je život. Stalno se čujem telefonom sa trenerom, predsjednikom i nekim, sad već bivšim, suigračima. U petak ću ih posjetiti i oprostiti se od njih, te se zahvaliti na prelijepom vremenu koje sam proveo u Montepllieru. Čuo sam da je trener Montpelliera izjavio da im je teško bez mene... Hvala mu na tome i to mi je jako važno i drago čuti, jer znači da sam u Francuskoj ipak nešto napravio. Ipak, nadam se da će oni i bez mene biti pravi, a u meni će uvijek imati vječnog i iskrenog navijača", dodao je Emir Spahić na kraju razgovora za SportSport.ba.
- Principatus
- Kontakt:
Ova izjava Spahica je vrijedna citata: Ja nisam nasilan. Ja sam agresivan u odbrani.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
To je izjavio i Dzingis Kan.Principatus je napisao/la:Ova izjava Spahica je vrijedna citata: Ja nisam nasilan. Ja sam agresivan u odbrani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Evo Spahe igra protiv Xereza. Od pocetka, izgleda nesto brzi.
- Goalgetter
- Kontakt:
Al ih busi Sevilla
.. Dosad Spaha nije imao puno posla 
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
- Goalgetter
- Kontakt:
http://www.lshunter.tv/index.php?option ... Itemid=327newton_heath_lyr je napisao/la:Gdje gledate tekmu?
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
HvalaGoalgetter je napisao/la:http://www.lshunter.tv/index.php?option ... Itemid=327newton_heath_lyr je napisao/la:Gdje gledate tekmu?
BosnaE
igra, nosi broj 3 !rogeRF je napisao/la:Igra li spaha sad, da ne otvaram stream dzaba?
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
kakav je bio ?
Dobar kao i uvijek. Neki lik je dobio crveni karton u Sevilli tako da je on drzao odbranu. Krece se veoma dobro, zna gdje treba da bude. Sta sam jos primjetio, dva puta je igrace fino otresao, ono bas kako on znaMrShadow je napisao/la:kakav je bio ?
Spaha nam pozuti ,hehe...
Agresivan je plaho
Agresivan je plaho
- Goalgetter
- Kontakt:
Emir Spahic ce nositi broj 6 ove sezone .
-
Chelsea_CBH
- Kontakt:
Fino fino:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/spahic- ... ille/62068
I jedna se greška potkrala u članku:
Andaluzijski klub novu sezonu počinje evropskom utakmicom. Sevilla će 18. augusta odigrati prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka. U Primeri prva utakmica ih očekuje protiv Real Betisa 21. augusta.
Valjda za Europa ligu...
http://sportsport.ba/ino_fudbal/spahic- ... ille/62068
I jedna se greška potkrala u članku:
Andaluzijski klub novu sezonu počinje evropskom utakmicom. Sevilla će 18. augusta odigrati prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka. U Primeri prva utakmica ih očekuje protiv Real Betisa 21. augusta.
Valjda za Europa ligu...
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN