Dragiša Ćosović u Komitetu za medije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Dragiša Ćosović u Komitetu za medije

Post Postao/la Devil » 04 avg 2011, 00:50

Ja sam cuo totalno drugu pricu jos pre par godina,koja kaze da je promenio prezime zbog toga sto mu je ustvari Corsovic pravo prezime,njegovi dolazi iz nekog sela kod Pljevalja,i da je prilikom prenosa dokumenata u Sarajevo doslo do administrativne greske koja se nije dala ispraviti,da bi tek "sada" uspeo da je ispravi i vrati prezime "koje mu pripada".
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 04 avg 2011, 01:06

:lol:
Smiješna priča.Nakon 40 . godina on odlučio da ispravlja krivu Drinu?
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 avg 2011, 03:15

Devil je napisao/la:Ja sam cuo totalno drugu pricu jos pre par godina,koja kaze da je promenio prezime zbog toga sto mu je ustvari Corsovic pravo prezime,njegovi dolazi iz nekog sela kod Pljevalja,i da je prilikom prenosa dokumenata u Sarajevo doslo do administrativne greske koja se nije dala ispraviti,da bi tek "sada" uspeo da je ispravi i vrati prezime "koje mu pripada".
Inace veliki ih je broj se natovarilo u Sarajevo sa administrativnim i ostalim greskama.
Da je ostao u svom selu,nebi mu se ta ''nezgoda''desila niti bi ova tema postojala.
Corkan je sam od sebe nus pojava.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2011, 16:09

Sto se tice Dragise treba ga pustiti da radi, i sam je rekao da ce raditi za dobrobit BIH fudbala.

Pa ako prvom prilikom napravi nesto kontra onoga sto treba da radi a sigurno hoce, treba ga smjesnit momentalno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 avg 2011, 14:59

bilo bi zanimljivo da je neko napravio intervju s DĆ, pitao ga o novoj funkciji, o grijesima iz prošlosti koji mu se zamjeraju i o svemu ostalom.. možda je to mogao i ovaj portal, ali sad je kasno..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 avg 2011, 15:14

alan_kardec je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Tragikomedija na BH nacin... nije do njega, do drzave je!

Ja se pitam zar od 1,3 milion srba iz BH nema nijedan casniji i vestitiji sportski radnik od te tarabe?!
Sramota je da ovekoveceni ksenofob radi u tzv novom savezu...

Da je yuga citava, Dragisa bi danas na TV Pristini /*/ vodio blok sportkih vesti na srpskom jeziku.
* Pristina je slovila kao kaznena ekspedicija za srbe, svakog kova i profila (tzv slabiji kadar).., od doktora, oficira, politicara, novinara.., itd.

Drugar tebi bi mnogo bolje bilo da ne popuješ ovdje o tom osvedočenom ksenofobu, već da malo promjeniš izgled avatara jer na njemu imaš jednog takvog osvjedočenog ksenofoba.
Stvarno se iz tvojih postova moze zakljucit kakav si covjek. A mislio sam da si drugačiji. Šteta.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 avg 2011, 17:13

Šta da ti kažem, svijet je pun iznenađenja i razočarenja.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 avg 2011, 11:46

Iskreno,taj Ćorsović je meni "taraba" od novinara,i ja ću biti najsretniji kad ga neko zamjeni na sportskom programu RTRS-a,neko mlađi i stručniji.Toliko o njemu kao o novinaru i sportskom radniku,znači ispod prosjeka.
ALI i ovo moram reći,jedini razlog što on većini ovde smeta,je ta što je Ćorsović Srbin,što radi na RTRS,što prenosi utakmice Srbije,te što navija za Srbiju kao i 99% Srba iz BiH (čitaj Republike Srpske).E to su glavni razlozi što on smeta nekima, a ne njegova nestručnost i neznanje,ja sam već rekao o tome što mislim.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 06 avg 2011, 12:11

(neću ulaziti u standardne defanzivne gluposti kao "smeta što je Srbin"... nisam primjetio da npr. Miske nekom na ovom forumu smeta, koliko se sjećam Bilino polje je pjevalo Nemanja Supić, primjera je kamara...)

ali to što nam smeta što ne navija za BiH bi kao trebalo biti čudno? naravno da nam smeta.
može li pitar raditi u želji? može li grobar raditi u zvezdi? može li navijač srbije raditi u bh. savezu?

jedina logična stvar je da Bosanci i Hercegovci u bosanskohercegovačkom savezu žele ljude koji navijaju za Bosnu i Hercegovinu. zar je to previše da tražimo?

ps. ne znam što bih "BiH" čitao kao "Republika Srpska"? ne znam šta bi to trebalo značiti?

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 06 avg 2011, 12:24

Izbor Corsovica za ovu funkciu najbolje oslikava stanje u ovoj zemlji, jednostavno svaka budala moze doci na uticajnu funkciju na osnovu nacionalne pripadnosti i prebrojavanja krvnih zrnaca. Meni Corsovic kao Srbin ni malo ne smeta, ne smeta mi ni kao radnik RTRS-a, ne smeta mi ni kao covjek koji navija za Srbiju jer je to njegovo pravo, ali mi smeta kao dokazani nacionalista i covjek koji ni najmanje ne postuje zemlju u kojoj zivi. Iz ovih razloga je prirodno da se osjeca odbojnost i odvratnost prema ovom liku jer ne vidim bilo kakvu mogucnost da nam takav covjek donese neki red, bas suprotno...
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 avg 2011, 12:26

cikac je napisao/la:(neću ulaziti u standardne defanzivne gluposti kao "smeta što je Srbin"... nisam primjetio da npr. Miske nekom na ovom forumu smeta, koliko se sjećam Bilino polje je pjevalo Nemanja Supić, primjera je kamara...)

ali to što nam smeta što ne navija za BiH bi kao trebalo biti čudno? naravno da nam smeta.
može li pitar raditi u želji? može li grobar raditi u zvezdi? može li navijač srbije raditi u bh. savezu?

jedina logična stvar je da Bosanci i Hercegovci u bosanskohercegovačkom savezu žele ljude koji navijaju za Bosnu i Hercegovinu. zar je to previše da tražimo?

ps. ne znam što bih "BiH" čitao kao "Republika Srpska"? ne znam šta bi to trebalo značiti?

Čovjek navija za Srbiju,što ne znači da možda ne navija za BiH i da neće raditi za dobrobit fudbala ovde kod nas(mada opet sumnjam u njegovu stručnost,mogao je neko drugi doći iz FSRS),ne možeš nikoga tjerati da navija za nekoga.ovo je takva država,da ako nešto hoćemo da iole funkcioniše,moraju se sve tri strane složiti i dati saglansost,pa nažalost i u sportu.možda će doći bolje vrijeme,pa to neće biti slučaj,bar u sportu.dotad treba realnost prihvatiti,onakvu kako jeste.Nisam rekao da trebaš BiH čitati kao RS,već tih 99% Srba šti navija za Srbiju,a koji žive u biH,to jesu uglavnom ljudi iz RS,iz tog razloga sam rekao.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 06 avg 2011, 12:31

Ako čovjek navija za Srbiju, onda navija za Srbiju. kako se to navija za dvije zemlje? gdje to ima?

ali hajde, da i tu opciju uzmemo u obzir. OK, recimo da bi meni bilo u redu da navija i za BiH i za Srbiju i da bih ga kao takvog prihvatio. Međutim, Ćorsović dokazano ne navija za BiH. u svojim vijestima ne izvještava o rezultatima bh reprezentacije, u prenosima neće da govori imena bh. igrača... očigledno, ne samo da ne navija za BiH, već navija protiv nje.

zašto je čudno da takvog ne želimo u bh. savezu?

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 06 avg 2011, 12:34

mnogo_smo_jaki je napisao/la:ne možeš nikoga tjerati da navija za nekoga.ovo je takva država
Niko nikoga ne tjera, nego ne treba da odgovornu funckiju u Savezu obavlja neko ko podriva Drzavu, i ko navija za drugu reprezentaciju, a eto nema nista protiv reprezentacije BiH. Zajebi to, on je tu zato sto je srbin, a ne zato sto je kvalitet. A meni ce srce biti na mjestu kad se prvo bude gledao kvalitet, pa tek onda kako se ko zove :!:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 06 avg 2011, 13:27

mnogo_smo_jaki je napisao/la: ALI i ovo moram reći,jedini razlog što on većini ovde smeta,je ta što je Ćorsović Srbin,što radi na RTRS,što prenosi utakmice Srbije,te što navija za Srbiju kao i 99% Srba iz BiH (čitaj Republike Srpske).E to su glavni razlozi što on smeta nekima, a ne njegova nestručnost i neznanje,ja sam već rekao o tome što mislim.
uvijek forsirate istu pricu bola, siguran sam da vecinu normalni ljudi ovdje boli neka stvar za koga navija ovaj kvazi-novinar(svak ima pravo navijati za koga hoce valjda), vec smeta narodu sto je takav lik dobio vaznu funkciju u nogometnom savezu drzave za koju on uopste ne navija. valjda vidis razliku ovdje?! licemjerno je da takav lik koji otvoreno mrzi BiH objavlja neku funkciju u savezu te iste drzave..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 avg 2011, 00:46

Ne znam kako neki još nisu shvatili u čemu je problem, kakve to ima veze što je pravoslavac iz RS-a, da je tako onda bi nam smetali još neki ljudi koji su te vjeroispovjesti, a sjede u komitetu za normalizaciju, ali oni nam ne smetaju, jer rade za dobrobit fudbala u BiH.

Pitaju se kako smo protiv njega:

1. Čovjek je taraba od novinarstva!
2. Dokazano da nije htio izgovoriti ime našeg reprezentativca na utakmici koju je prenosio, od 22 igrača na terenu baš je slučajnost bila da nije znao ime igrača koji dolazi iz njegove države :? , ali možda mu je smetalo ono Meho ili možda jadnik nije znao izgovoriti ili mu je bilo lakše igrač sa brojem 9 :roll: !
3. U emisijama koje vodi i kad igra BiH nju ne spominje nikako, pazi živiš u BiH i reprezentacija tvoje države igra utakmicu i ti ne možeš izdvojiti 5 minuta da kažeš kako je odigrala, a ovamo trošiš vrijeme na vijesti iz sporta o drugim zemljama :roll:
4. Čovjek ne navija za državu u čijem bi savezu bio neki klinac, pa jeli to normalno.

Mislim da je ova prva dosta da se bunimo protiv njegovog imenovanja, a kad pogledaš 2 i 3 pa onda je zaslužio i gore od imenovanja, ali nije vrijeme i mjesto da o tome pišem! Sad dobro pročitajte ove tri stavke boldane, pa smarajte sa pričom da je ovo nešto protiv ljudi koji dolaze i RS-a. Ovo je zbog čovjeka koji nije zaslužio ni po čemu da dobije ovu poziciju u savezu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 avg 2011, 02:20

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Iskreno,taj Ćorsović je meni "taraba" od novinara,i ja ću biti najsretniji kad ga neko zamjeni na sportskom programu RTRS-a,neko mlađi i stručniji.Toliko o njemu kao o novinaru i sportskom radniku,znači ispod prosjeka.
ALI i ovo moram reći,jedini razlog što on većini ovde smeta,je ta što je Ćorsović Srbin,što radi na RTRS,što prenosi utakmice Srbije,te što navija za Srbiju kao i 99% Srba iz BiH (čitaj Republike Srpske).E to su glavni razlozi što on smeta nekima, a ne njegova nestručnost i neznanje,ja sam već rekao o tome što mislim.
Ovo veze nema sa objektivnosti,uvijek neke urote u glavi!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 07 avg 2011, 03:45

Bošnjanin_89 je napisao/la:Izbor Corsovica za ovu funkciu najbolje oslikava stanje u ovoj zemlji, jednostavno svaka budala moze doci na uticajnu funkciju na osnovu nacionalne pripadnosti i prebrojavanja krvnih zrnaca. Meni Corsovic kao Srbin ni malo ne smeta, ne smeta mi ni kao radnik RTRS-a, ne smeta mi ni kao covjek koji navija za Srbiju jer je to njegovo pravo, ali mi smeta kao dokazani nacionalista i covjek koji ni najmanje ne postuje zemlju u kojoj zivi. Iz ovih razloga je prirodno da se osjeca odbojnost i odvratnost prema ovom liku jer ne vidim bilo kakvu mogucnost da nam takav covjek donese neki red, bas suprotno...
SVAKA CAST, slazem se 100%
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 08 avg 2011, 10:56

juventus 0244 je napisao/la:Ne znam kako neki još nisu shvatili u čemu je problem, kakve to ima veze što je pravoslavac iz RS-a, da je tako onda bi nam smetali još neki ljudi koji su te vjeroispovjesti, a sjede u komitetu za normalizaciju, ali oni nam ne smetaju, jer rade za dobrobit fudbala u BiH.

Pitaju se kako smo protiv njega:

1. Čovjek je taraba od novinarstva!
2. Dokazano da nije htio izgovoriti ime našeg reprezentativca na utakmici koju je prenosio, od 22 igrača na terenu baš je slučajnost bila da nije znao ime igrača koji dolazi iz njegove države :? , ali možda mu je smetalo ono Meho ili možda jadnik nije znao izgovoriti ili mu je bilo lakše igrač sa brojem 9 :roll: !
3. U emisijama koje vodi i kad igra BiH nju ne spominje nikako, pazi živiš u BiH i reprezentacija tvoje države igra utakmicu i ti ne možeš izdvojiti 5 minuta da kažeš kako je odigrala, a ovamo trošiš vrijeme na vijesti iz sporta o drugim zemljama :roll:
4. Čovjek ne navija za državu u čijem bi savezu bio neki klinac, pa jeli to normalno.

Mislim da je ova prva dosta da se bunimo protiv njegovog imenovanja, a kad pogledaš 2 i 3 pa onda je zaslužio i gore od imenovanja, ali nije vrijeme i mjesto da o tome pišem! Sad dobro pročitajte ove tri stavke boldane, pa smarajte sa pričom da je ovo nešto protiv ljudi koji dolaze i RS-a. Ovo je zbog čovjeka koji nije zaslužio ni po čemu da dobije ovu poziciju u savezu.

Dok god ti i takvi kao ti budete diskriminisali Srbe koji žive u BiH i koji nisu Bosanci pravoslavne ispovjesti,vec Srbi pravoslavne vjeroispovjesti(pročitaj malo ustav države u kojoj živiš!) dotad isti ti Srbi ovu zemlju nece prihvatati.Otkud tebi pravo da određuješ ko je ko?Valjda milion i po ljudi u ovoj zemlji zna šta su?Znam da je off topic,ali starno me nerviraju ove provokacije.Shvati da je ovo država 3 konstitutivna naroda,složena država ,mini YU,i koja može funkcionisati samo ako se svi slažu oko neke stvari,i međusobno poštuju i uvažavaju!
Ja prvi želim napredak BH fudbala,jel muka mi je plaćati 10 km ulaznicu i gledati kvalitet fudbala koji je takav,da bi klubovi trebali navijačima platiti da ih gledaju.Svako ko je normalan,želi napredak ovde,ali uz uslov da niko nema pravo da mi određuje ko sam i šta sam,već da poštuje moje opredjeljenje!...Ja sam o Ćorsoviću već rekao što sam mislio,znači on i stručnost,aj zdravo..Bilo je dosta boljih rješenja iz FSRS.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 08 avg 2011, 11:08

A hoces li ti shvatit da takvom covjeku nije mjesto u komitetu ??? Nama trebaju ljudi koji ce se borit za dobrobit fudbala u BH, ne smeta meni ako je on pravoslavac, katolik, jevrej, bitno mi je da voli BiH, i da ce radit sve kako bi poboljsao sadasnju situaciju, a ne vjerujem bas da je dragisa takav, i dosta vise o toj diskriminaciji srba, lupaš bezveze.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 08 avg 2011, 11:23

Stivi_Dzi je napisao/la:A hoces li ti shvatit da takvom covjeku nije mjesto u komitetu ??? Nama trebaju ljudi koji ce se borit za dobrobit fudbala u BH, ne smeta meni ako je on pravoslavac, katolik, jevrej, bitno mi je da voli BiH, i da ce radit sve kako bi poboljsao sadasnju situaciju, a ne vjerujem bas da je dragisa takav, i dosta vise o toj diskriminaciji srba, lupaš bezveze.

pročitaj moj post malo bolje i vidi šta sam ja rekao o ćorsoviću i o fudbalu u Bih.Pa diskriminacija je ako meni neko na silu nameće neki identitet pored onoga kojeg imam.ako si ti bosnjak ili hrvat,isto tako sam i ja srbin iz bosne,a ne bosanac pravoslavac.e toj diskriminaciji ti govorim.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, ovisnik, Proximic i 13 gostiju.