Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

bob
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bob » 05 avg 2011, 20:48

Monolog je napisao/la:
bob je napisao/la:sto je ovo odgodjen pocetak :?:
Ma zbog ceremonije otvaranja, ni zbog čeg' drugog. Gledam tekmu, imaš na Eurosportu, sad je 7. minut u toku.
aa e hvala ma na flash score pise gotova :D

robijasi zenica
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la robijasi zenica » 06 avg 2011, 15:49

SALIHOVIC STRIJELAC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 06 avg 2011, 17:13

Znači li ova pobjeda Werdera povratak u vrh Bundeslige kamo objektivno pripada, Rosenberg se baš raspucao. Vidjet ćemo već sljedeći vikend kada gostuju u Leverkusenu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 avg 2011, 17:18

gledam wolfsburg drugo poluvrijeme, i definitivno nisu normalna ekipa. imali su tri stopostotne sanse koje su hladno promasili i onda zabijaju go direktno iz kornera :D nisam 100% siguran al cini mi se da ovu loptu nije niko dirao, vec da je samo odskocila u petercu :) hasan igrao sa povrijedjenom rukom negdje do 70-75. minute.
ne znam da li je keln neko mjerilo, ali ako se po jutru dan poznaje vukove cemo opet gledati u vrhu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 avg 2011, 17:24

Za razliku od ostalih ja sam gledao "derbi" izmedju Stuttgarta i Schalkea.
Svabe mogu reci dominirale u prvom poluvremenu, dosta sigurnije igrali za razliku od drugog dijela u kojem je Schalke imao stalan pritisak, ali nisu uspjeli pogoditi.
Rezultat od 3:0 nije pravi omjer snaga na terenu, ali Stuttgart se bolje snasao i zasluzeno dosao do prva tri boda u novoj sezoni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 06 avg 2011, 18:02

Omerbavarac je napisao/la:Za razliku od ostalih ja sam gledao "derbi" izmedju Stuttgarta i Schalkea.
Svabe mogu reci dominirale u prvom poluvremenu, dosta sigurnije igrali za razliku od drugog dijela u kojem je Schalke imao stalan pritisak, ali nisu uspjeli pogoditi.
Rezultat od 3:0 nije pravi omjer snaga na terenu, ali Stuttgart se bolje snasao i zasluzeno dosao do prva tri boda u novoj sezoni.
VFB veoma lahko dosao do golova, prva dva gola- tri kontakta sa loptom, i lopta u mrezi. Treci gol, majstorija Okazakija. Osim toga, jos par izglednih prilika. Stvar je u tome sto Salke nije postojao u prvom poluvremenu, a i kad su imali prilike da smanje na 2:1, nisu ih iskoristili. Drago mi je zbog Svaba, ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti dobra sezona za njih. A tesko da moze gore od prosle, jedino da zaglave u Cvajti. :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 avg 2011, 18:08

okazaki je stvarno dobru golčinu zabio...al kako je prije toga fino elegantno loptu primio, "pomazio" pa je raspalio "poštenski" :D :D :D očigledno da su se ovi japanci u BuLi pravo raspucali ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Hertha BSC Berlin

Post Postao/la Omerbavarac » 06 avg 2011, 18:54

Evo kako je Hertha krenula u prvi dvoboj ove sezone:

Kraft-Lell-Franz-Mijatovic-Kobiashvili-Niemeyer-Ottl-Ebert-Ramos-Torun-Lasogga

Igraju protiv Nurnberga i trenutni rezultat je onaj pocetni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 avg 2011, 19:44

Dajte ba kakva dominacija Švaba?! Gledao sam i ja utakmicu. Švabe ništa bolje nisu igrale a slavili su sa pre pre previsokih 3:0. Tri prekida=tri gola. Neke stvari se kod nas jednostavno ne mijenjaju. :oops:
SPIELSTATISTIK
12 Schüsse gesamt 15
6 Schüsse auf das Tor 9
5 Schüsse neben das Tor 6
1 Abgeblockte Schüsse 0
2 Ecken 6
10 Flanken 35
46% Ballbesitz in % 54%
54% Gewonnene Zweikämpfe am Ball in % 46%
71% Pässe gelungen in % 79%
54% Pässe gelungen in gegn. Hälfte in % 69%
13 Fouls 19
6 Abseits 3

1. SPIELTAG
VfB Stuttgart − FC Schalke 04 3−0 (1−0)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 avg 2011, 20:40

Herthu protjerati nazad u Cvajtaru. :lol: Ekipa koja ne uputi ni jedan jedini udarac prema golu protivnika za 90 minuta ne zaslužuje da igra u BuLi. :twisted: Sramotna predstava.

Odlična taktička postavka Hekonje i zaslužen trijumf klinja iz Frankenlanda. Igrali su ''na sigurno'' i mudro dočekali svoju šansu koju su znalački iskoristili. Pekhart mi malo nanosi na Lokvenca. :lol:

Jurgene, hoćemo Wolšija u Dortmundu!!! :!: :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2011, 21:08

Hare_BvB je napisao/la: Jurgene, hoćemo Wolšija u Dortmundu!!! :!: :mrgreen:
More, more, a vi nama Humija. :P Ili mislis da vam Wolsi zamjeni Nevena, za kojeg se kanis/te uzeti koju paru u narednom periodu? :? Pratio sam Wollscheida u prosloj sezoni i nisam ostao ravnodusan. Nisam ga puno hvalio, kontam da ne gledam puno kroz FCN naocale, kad ono, sve vise onih koji su primjetili njegov talenat. :mrgreen:
Necu da nastavim o Nürnbergu, jer se bojim da cu sebe natjerati da otvorim temu o njima (moras priznati da je zasluzuju kao 9-struki sampion Njemacke). Sala :)

Nisam gledao utakmicu i nisam ocekivao pobjedu (na kladi igrao x2), samim tim sam jos vise radostan. :D
Hertha mi nikad nije bila nesto draga (slabo koji klub u BuLi ne podnosim), sjecam se kad su usli u prvu ligu nakon dugo vremena (cini mi se ´97e) te imali onog Frankfurtovca Axela Krusa, tad su mi iole bili simpa zbog ogromnog/glavnog grada, velikog stadiona, te sam mislio da ce s vremenom privuci dobre sponzore i tako traziti nesto vise od samog prezivljavanja u Bundesligi. Nekoliko blic uspjeha nije nesto sa cime bi se trebali zadovoljiti. Neka ih u elitnom drustvu, ipak oni imaju prednost nad kojekakvim grauen Mäuse-vima. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2011, 21:30

The Game je napisao/la: ali ako se po jutru dan poznaje vukove cemo opet gledati u vrhu.
Ne zaboravi da naredni vikend docekuju Bayern. Mozda se brzo vrate u stvarnost i pocnu ili nastave da igraju toplo-hladno. :D
Pocelo je, pocelo. :) Köln, K´lautern i Hoffenheim su najmanje pokazali (po onom sto sam vidio), mada je Hoffe primio cudan gol iz slobodnjaka i iz krajnje blentavo nacinjenog jedanaesterca ex-bavarca Brafonje. :mrgreen:
Schäfer postize gol nakon 3 godine i to direktno iz kornera. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2011, 22:07

Svi parovi 2. kola DFB Pokala:

BUNDESLIGA - BUNDESLIGA

1899 Hoffenheim - 1. FC Köln

Hannover 96 - FSV Mainz 05

BUNDESLIGA - 2. BUNDESLIGA

Borussia Dortmund - Dynamo Dresden

Erzgebirge Aue - 1. FC Nürnberg

Bayern München - FC Ingolstadt

VfB Stuttgart - FSV Frankfurt

Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern

Karlsruher SC - Schalke 04

BUNDESLIGA - 3. LIGA

1. FC Heidenheim - Borussia Mönchengladbach

BUNDESLIGA - AMATEURE

RB Leipzig - FC Augsburg

Eintracht Trier - Hamburger SV

Rot-Weiss Essen - Hertha BSC Berlin

2. BUNDESLIGA - 2. BUNDESLIGA

SpVgg Greuther Fürth - SC Paderborn

Fortuna Düsseldorf - 1860 München

2. BUNDESLIGA - 3. LIGA

SpVgg Unterhaching - VfL Bochum

2. BUNDESLIGA - AMATEURE

Holstein Kiel - MSV Duisburg
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 avg 2011, 22:14

hertha je pružila očajnu partiju danas protiv nurnberga..prvi korner su čini mi se izveli oko 65. minute i inače su bili dosta bezopasni....utakmica nije bila na nekom visokom nivou, važna pobjeda za nurnberg i totalno razočaravajuči start za herthu...i dalje sam ipak uvjeren da ova ekipa ima potencijal da izbori sredinu tabele i nadam se da će u narednim utakmicama biti bolje...al sad slijedi teško gostovanje u hamburgu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 avg 2011, 23:30

Hertha laganini moze vec pakovati kofere za cvajtu...odavno nisam gledao slabiju predstavu jedne ekipe u Bundesligi.

Wolfsburg i Werder dosta dobri...posebno iznenadjuje prazna mreza Werdera.

Hoffenheim ce imati tesku sezonu ako je suditi po ovom kolu,Hannover nastavlja u dobrom ritmu.

Stuttgart ocekivano :lol:

Klare

Post Postao/la Klare » 07 avg 2011, 00:01

Sezona je dobro počela, pobijeđivali su oni, koji su trebali. :D Augsburg i Hertha najbliži regrutaciji, ali i Freiburg bi im se mogao pridružiti ukoliko prodaju glavnu uzdanicu, Cisse-a. Nurnberg konstantno dobar kroz pripreme, a eto sada to prenose i na Bundesku. Oening i Rangnick teško da mogu još dugo izdržati, trebali bi biti prvi letači među trenerima. Tek tada se možemo uzdati u bolje nastupe ova dva tima. Nadam se da će Labadia zadržati ovu formu, koja ga je krasila i prošle sezone, mislim da je red da se Stuttgart plasira u Evropa ligu, tako to ide kod njih, te bi trebali predstavljati iznenađenje koje svi nagovještavaju. Čudna je to ekipa.
Rano je još za bilo kakve prognoze, ali ovo prvo kolo je dosta toga otkrilo, gdje štima, gdje ne.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2011, 00:29

Svi nesto najavljuju Augsburg, Herthu, Freiburg, Hoffu da ce se boriti za opstanak, dok ja imam skroz drugo misljenje. Po meni glavni kandidat za ispadanje je Kaiserslautern, pa sad kako hocete.
Uz njega bih i ja dodao FCA i Freiburg, dok sam misljenja da ce Hertha zavrsiti puno bolje nego li se predvidja.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 07 avg 2011, 01:52

adnan24 je napisao/la:Hertha laganini moze vec pakovati kofere za cvajtu...odavno nisam gledao slabiju predstavu jedne ekipe u Bundesligi.
Gledao sam pacenje do 60. minute, i onda sam otisao u red za somune. I to je zanimljivije od one patnje.
Inace, nema mi mrze ekipe od Herte u bundesligi. Sjecas li se gero pretprosle sezone, i Voronjina i supa*kih golova, i iskaljivanja bijesa na ovoj temi poslije svake Hertine utakmice. :mrgreen:

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 07 avg 2011, 02:03

Budesnliga ! Ova liga ce biti sve jaca i jaca sto mi je veoma drago . Uvijek su govorili Bayern je jedini klub iz Njemačke koji je dobar i takve stvari dok ostali imaju po 2 , 3 do sad bas i jest bilo tako ali od sad . Nije mi drago zato sto ce moj Bayern morati ulagati mnogo vise i vise truda nego do sad da se osvoji BL . Tu su BvB koji ce daleko dogurati ove godine i dosta slijedecih . Tu je i Leverkusen koji nece biti los i mogao bi dobro odigrati ponovo sezonu u Budesnki a i u LP bi mogao daleko dogurati . Zatim jedan Hanovver prosjek mogao bi proci Sevillu i ici dalje vidjet cete pravit ce im dosta problema ali opet :? tu i tamo . Tu je i ekipa Švaba koji ce ove sezone boriti se za vrh i Europu ce izboriti vjerovatno . Ni Schalke nije los uvijek je tu gore .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 avg 2011, 02:52

geronimo je napisao/la:More, more, a vi nama Humija. :P Ili mislis da vam Wolsi zamjeni Nevena, za kojeg se kanis/te uzeti koju paru u narednom periodu? :?
Win-win situacija. :D Očekujem ''napad'' Zorca već ove zime :mrgreen: , jer ukoliko klinjo nastavi s ovakvim partijama, na ljeto je on u Bayinom dresu.
geronimo je napisao/la:Pratio sam Wollscheida u prosloj sezoni i nisam ostao ravnodusan. Nisam ga puno hvalio, kontam da ne gledam puno kroz FCN naocale, kad ono, sve vise onih koji su primjetili njegov talenat. :mrgreen:
Odlično je igrao u tekmama protiv BVB-a. Takođe, zapazio sam ga u još par Nurnbergovih tekmi koje sam odgledao. Radi se o velikom potencijalu, a za čitavu sezonu sam mu ''snimio'' samo jednu krupnu grešku, ak' se ne varam u pitanju je bio domaći meč u zadnjem/predzadnjem kolu.

Što se tiče ''sirote male'' Herthe, gore od današnjeg ne može. Ni sjena od ekipe koja se lani prošetala Cvajtom. Moraju se što prije presabrati, da ih ne zadesi sudbina iz pretprošle sezone. Danas su igrali pod ogromnim pritiskom i to se snažno odrazilo na njihovu igru.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.