Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

džoker
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la džoker » 07 avg 2011, 12:08

slikaOlimpik Marsej 2 : 2 Sošo Monbeliarslika
slika
Meša je bacio sve karte na Francusku ligu.Što se tiče Evropske lige za protivnika je dobio Metalist iz Ukrajine.
Metalist je već pokazao zavidnu formu.Od 5 utakmica 3 je dobio i 2 nerješene.Metalist je momentalno na čelu
Ukrajinske lige 1 sa 11 bodova.Sretno Meša.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 avg 2011, 14:16

gledao sam kombinovano utakmice psg-a, marseilla i lille-a i ono što me najviše impresioniralo je taktika Lorienta protiv Parisa.. ljudi su igrali savršen presing i onemogućili psg da kreira ozbiljniju akciju..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 avg 2011, 18:33

New Bordeaux coach Francis Gillot believes last season's home woes have been forgotten ahead of their Ligue 1 opener against St Etienne at the Stade Chaban Delmas.

Gillot will take charge of Bordeaux in a competitive game for the first time since his switch from Sochaux and has targeted an improved home record.

Bordeaux dropped 22 points on home turf last term as they only managed a seventh-placed finish. It was a below-par return for such a high-profile club, but Gillot believes the new season will herald a new beginning for his side.

"Sometimes you have a series of results like that. You don't know why, but that is football,'' he told the club's official website, http://www.girondins.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

"There are some inexplicable things. I think we have to wipe the slate clean and get started.

"It is important that this old devil does not return.

"It does not make me worry, though. Last season is buried and we must move on.''

St Etienne were one of the clubs Bordeaux did manage to beat at home last term, securing a 2-0 success in April, but are set to offer a stern early test after their own mid-table finish.

While ASSE have been weakened by the loss of France international Dmitri Payet to champions Lille in the summer they have replaced him with veteran Steed Malbranque.

The 31-year-old was signed from Sunderland in midweek, ending his 10 years in English football, and believes he can make an immediate impact if called upon this weekend.

"I'm trying to get my bearings quickly but all of my team-mates have been very welcoming,'' he told the club's official website, http://www.asse.fr" onclick="window.open(this.href);return false;.

"All is well and I think my integration will be a quick one.

"I have been very lucky to return to France at such a big club like St Etienne. I am looking forward to this very interesting project.''
tradicija je obaveza, sretno Zelenim veceras ;)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 07 avg 2011, 23:15

Zeleni bogami odnesoše puni plijen sa Chaban Delmasa. :D 1:2 na kraju.

Gotivim obadva kluba, nešto više Bordeaux, tako da mi jeste malo krivo, ali poslije prošlogodišnje tragedije sa Tiganom, trebat će Gillotu nešto vremena da svoju filozofiju igre prenese i na Žirondince. Inače, to je trener koji je sa Sochauxom, prošle sezone, radio čuda. Ne sumnjam da će uspjeti vratiti ovaj klub u top 5 Le Championnata.

Sa druge strane, posrnuli gigant, St. Etienne, je odigrao izvanrednu utakmicu. Od golmana Ruffiera, koji je uspio izbaciti jednog Janota iz prvog tima, preko sasvim korektnih štopera, novaka Mignota, koji je pristigao iz Auxerrea, i Marchala, do fantastičnih krila, Milanovog Aubameyanga, i Bakarya Sakoa, na lijevoj strani. Istina, oba gola su postignuta na čudan način (prvi autogol Cianija, a drugi, nekakav čudan volej Aubameyanga, sa desne strane. Niti je želio pucati, niti je želio ubaciti. Mnogo sreće...), no to ne umanjuje vrlo dobar nastup Zelenih.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 avg 2011, 23:53

gledao sam dio prvog poluvremena i vidio onaj cudesni gol aubamanga, ono carrasso nije mogao vjerovati - stativa i gol.. solidno su odigrali Zeleni od onoga sto sam ja vidio i perfektan start nove sezone za velikana francuskog nogometa 8-)

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 08 avg 2011, 00:38

Zeleni me na kladi oboriše, mislio sam da je Bordo ipak jači, ali slabo je to :twisted:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 09 avg 2011, 18:01

Sjajni argentinski veznjak Javier Pastore karijeru nastavlja u Francuskoj. Veliki transfer iz Palerma u PSG, vrijedan 42 milijuna eura, službeno je i predstavljen navijačima u ponedjeljak. Najskuplji igrač u povijesti francuskog nogometa sigurno je imao ponešto pametno za poručiti svojim, ali i navijačima svog novog kluba.

Argentinski nogometni reprezentativac, 22-godišnji vezni igrač, Javier Pastore ubuduće će fascinirati ljubitelje nogometa na francuskim travnjacima. Vrijednost transfera iz Palerma bila je rekordna za francuske pojmove, ali mlada zvijezda ipak ne smatra kako će to stvoriti dodatni pritisak na njegovu igru i izvedbe koje će pružati u dresu Parižana.

"Ne razmišljam vam ja o rekordnoj visini ovog transfera, to je bila tema između kluba i mog agenta", za početak je pojasnio Pastore. "Što se mene tiče, ja sam ovdje došao igrati nogomet, i to je sve. Moj jedini motiv dolaska u PSG je osvajanje trofeja. Nisam još osvojio niti jedan naslov u karijere pa se iskreno nadam kako će se i to promijeniti. Nogometu sam se u potpunosti posvetio još od svoje devete godine, stoga, ne smatram kako sam ovdje pod nekim posebnim pritiskom", nastavio je Argentinac.

Osim Pastorea, u Pariz su sigli još i Jeremy Menez, Blaise Matuidi, Salvatore Sirigu i Kevin Gameiro, no rezultat u prvom kolu francuskog prvenstva je izostao. Od posljednjeg pojačanja očekivanja su velika, no, prema njegovim riječima, straha nema: "Bojim li se? Naravno da ne! PSG je velik i važan klub u svjetskom nogometu, a ja sam svoju mogućnost prilagodbe dokazao kada sam iz Argentine preselio u Italiju."

Otvaranje nove sezone za PSG bilo je katastrofalno. Doživjeli su minimalni poraz na svom Parku prinčeva od Lorienta, ali zbog kasnog potpisa Pastore nije imao pravo nastupa u toj utakmici. Pastore ipak smatra kako je prerano na temelju prvog susreta raditi prognoze za čitavu sezonu: "Ne mogu suditi kakva će biti sezona na temelju jedne, i to prve utakmice. Moji suigrači tek su zaključili pripreme, a moje su tek počele. Trebat će nam vremena da ova momčad profunkcionira, ali mislim kako ova grupa igrača može napraviti vrlo dobre stvari."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 avg 2011, 13:03

Nakon pet godina igranja u redovima Žirondinaca Wendel je napustio Bordeaux i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Brazilski veznjak dogovorio je četverogodišnju suradnju s Al-Ittihadom.

Brazilski veznjak Wendel napustio je francuski Bordeaux i karijeru će nastaviti u s Al- Ittihadu. 29-godišnji veznjak u petogodišnjoj karijeri provedenoj na Chaban Delmasu upisao je preko 150 nastupa za Bordeaux. Najveći uspjeh doživio je prije dvije godine kada je osvojio naslov prvaka Francuske.

"Bordeaux želi sve najbolje Wendelu u njegovoj avanturi u Saudijskoj Arabiji. Želimo mu puno uspjeha i hvala mu na svemu što je dao za naš klub", stoji na službenoj stranici francuskog prvoligaša.

Wendelu će ovo biti peti klub u karijeri. Prije Bordeauxa igrao je za ugledne brazilske klubove Cruzeiro i Santos, a imao je i kratku epizodu u Portugalu gdje je igrao za Nacional de Madeiru.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Laziale
Kontakt:

Post Postao/la Laziale » 12 avg 2011, 18:28

Tipujem na Lyon da će osvojiti prvenstvo ;)

Očekujem Lille,Marseille da probaju napast na titulu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 avg 2011, 10:07

Caen će ove godine daleko dogurati (iako su i prošle godine ispuhali nakon dobrog starta (pobjedili Lion i Marseille u gostima) i borili se za opstanak, mislim da to neće biti slučaj ove sezone). No utakmica s Lille-om u sljedećem kolu će nam dati uvid u domete ekipe.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 16 avg 2011, 17:16

Momcad Monaca nastavlja sa losijim partijama i u drugoj francuskoj ligi i ovoj krizi se ne nazire kraj.
Klub je i u trecem mecu ostao bez pobjede i tako su poslije dva remija iz prva dva kola, sinoc i prvi put dozivio poraz i to na svom terenu od, takodjer propalog francuskog velikana, Stade Reimsa, rezultatom 2:1.
Ovaj novi trener Laurent Banide bi se trebao stidjeta samoga sebe, pa onako bezidejno takticki postaviti momcad u utakmicu...Odgledah sinosnjih prvih pola sata utakmice i smuci mi se, fujjjj...
Tako mi je zao ovog kluba, koji mi je u Francuskoj uvijek bio nekako najsipaticniji, ali toliko pogresnih godina u vodjenju kluba je rezultiralo ovakvom situacijom.
Klub konstanto tone od onog izgubljenog finala u ligi prvaka 2004. godine, i izgleda da ce jos samo tonuti i tonuti...
Kakva se pogresna politika vodi u klubu dovoljno je samo pogledati transfer politika uprave, po kojoj u tim dovode 'djedove', a prodaju ono najbolje sto imaju u ekipi.
Pa sta ce onaj norveski propalitet Helstad i polovnjak Vahirua doprinijeti napadu, ili ostarjeli Guilly na krilu, ljudi su svoje davno prosli.
Al' se zato sve sto vrijedi prodaje kao na pijaci, pa se igraci daju posto-zasto, zalosno...Iz kluba su vec prodani neki od najboljih igraca: Lukman Haruna, Nisolas N'kolou, Stefan Ruffier, Frederick Moukandjo, a i Koreanac Park Chou Young ce vjerovatno biti prodat do kraja augusta...
Joint_fc

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 avg 2011, 23:21

0-0 u marseilleu, dobar rezultat za Zelene

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 25 avg 2011, 23:47

E moj Baždareviću :twisted:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 avg 2011, 22:47

Francuski prvak Lille se pojačao poljskim reprezentativcem Jelenom, sad već bivšim igračem Auxerrea
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 31 avg 2011, 15:22

I Joe Cole se priključio Lilleu, došao je na posudbu
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 29 sep 2011, 03:05

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Lyon je favorit.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 okt 2011, 23:16

Neda se Bordeauxu pobijedit, večeras su prokockali 2:0 protiv Montpelliera u samoj završnici susreta a to im nije prvi put ove sezone
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 okt 2011, 17:22

Hoce li gdje btii prijenos meca PSG - Lyon ili da ganjam linkove ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 03 okt 2011, 00:00

PSG novi prvak Francuske :D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 okt 2011, 16:55

Brest je još uvijek jedini tim u Francuskoj koji nakon 10 kola nije osjetio slast pobjede. Ujedno je i tim s najviše neriješenih ishoda u ligi. Njihov omjer je 0-8-2, no još uvijek su u sigurnoj zoni. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.