Manchester City FC
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Balotelli će biti onaj pravi, živi bili pa vidjeli !
7474
[youtube][/youtube]
MARIO DOMINIRA !
7474
[youtube][/youtube]
MARIO DOMINIRA !
Love City, hate United !
odron od ekipe 

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Neobjektivno je to što si rekao da je City imao samo dva izleta u cijelom meču i da su iz njih dali gol.Rooney88 je napisao/la: Sada mi samo objasni sta je po tvom misljenju bilo (ne)objektivno?
Dakle ...
Manchester United jeste dominirao većim dijelom susreta ,ali City je često prijetio.Negdje napisah da je u razdoblju od 75.minute do 3.gola Uniteda City bio bolji i prijetio je.Bilo je nekoliko situacija 3 vs 3 ,gdje se nisu snalazili Silva ,a onda kasnije loš udarac Džeke.A ti si vrlo jasno rekao da je City u cijelom meču imao samo dva izleta i da su to bili golovi.Danas ste bili bolji i zasluženo ste pobjedili.To je činjenica.Ali reći da se City "vidio" samo kod golova nije objektivno.Imao je i on svoje minute kada je dominirao,ne koliko United,ali imao je ...
Istina ,oba gola su plod najprije neozbiljnosti Evre,pa kasnije i neozbiljnosti Vidića (jer je ostavio prostora dosta Džeki) pa onda i ne baš najbolja intervencija De Gee.Ipak,imao je City lijepih akcija ,imao je svoje minute (kako već napisah) kada je on dominirao ,dosta lijepih prilika iako su to prije svega bile opasne situacije pred De Geom.
Trebao si odmah napisati da je to u pitanju da ne pisem onoliki post bez potrebe.Bezimeni je napisao/la:Neobjektivno je to što si rekao da je City imao samo dva izleta u cijelom meču i da su iz njih dali gol.Rooney88 je napisao/la: Sada mi samo objasni sta je po tvom misljenju bilo (ne)objektivno?
Dakle ...
Manchester United jeste dominirao većim dijelom susreta ,ali City je često prijetio.Negdje napisah da je u razdoblju od 75.minute do 3.gola Uniteda City bio bolji i prijetio je.Bilo je nekoliko situacija 3 vs 3 ,gdje se nisu snalazili Silva ,a onda kasnije loš udarac Džeke.A ti si vrlo jasno rekao da je City u cijelom meču imao samo dva izleta i da su to bili golovi.Danas ste bili bolji i zasluženo ste pobjedili.To je činjenica.Ali reći da se City "vidio" samo kod golova nije objektivno.Imao je i on svoje minute kada je dominirao,ne koliko United,ali imao je ...
Istina ,oba gola su plod najprije neozbiljnosti Evre,pa kasnije i neozbiljnosti Vidića (jer je ostavio prostora dosta Džeki) pa onda i ne baš najbolja intervencija De Gee.Ipak,imao je City lijepih akcija ,imao je svoje minute (kako već napisah) kada je on dominirao ,dosta lijepih prilika iako su to prije svega bile opasne situacije pred De Geom.
Dakle po tebi City je prijetio? Jarane jesu dolazili do naseg sesnaesterca ali sve je to bilo jalovo i bezidejno, osim onog udarca Johnsona pri kraju meca kada je De Gea odlicno odbranio. Nisu imali izradjene akcije kako treba a golove su postizali vec objasnih kako. Ti opet okrenu malo pricu pa ispade kao da su bili dobri ali ne dovoljno dobri. Necemo se zavaravati, City ima dobar tim, solidan i uz par pojacanja komotno mogu u borbu za titulu ali ovo sto su danas pokazali je sramotno. Mogu i moraju bolje, mada meni i ovako odgovara. Sada ti trazi razloge u odlasku Teveza, `Talijanu na klupi, babi Vangi ili necemu cetvrtom, petom, desetom... City moze vise a danas su ponudili dosta malo. Unitedovi mladji igraci su letjeli pored njih na terenu a City je djelovao slabo i bezidejno. To je cinjenica!
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
1.Neka maloRooney88 je napisao/la:Trebao si odmah napisati da je to u pitanju da ne pisem onoliki post bez potrebe.Bezimeni je napisao/la: Neobjektivno je to što si rekao da je City imao samo dva izleta u cijelom meču i da su iz njih dali gol.
Dakle ...
Dakle po tebi City je prijetio? Jarane jesu dolazili do naseg sesnaesterca ali sve je to bilo jalovo i bezidejno, osim onog udarca Johnsona pri kraju meca kada je De Gea odlicno odbranio. Nisu imali izradjene akcije kako treba a golove su postizali vec objasnih kako. Ti opet okrenu malo pricu pa ispade kao da su bili dobri ali ne dovoljno dobri. Necemo se zavaravati, City ima dobar tim, solidan i uz par pojacanja komotno mogu u borbu za titulu ali ovo sto su danas pokazali je sramotno. Mogu i moraju bolje, mada meni i ovako odgovara. Sada ti trazi razloge u odlasku Teveza, `Talijanu na klupi, babi Vangi ili necemu cetvrtom, petom, desetom... City moze vise a danas su ponudili dosta malo. Unitedovi mladji igraci su letjeli pored njih na terenu a City je djelovao slabo i bezidejno. To je cinjenica!

2.Vrlo je jasno da City danas nije bio dovoljno dobar.Već sam napisao da su imali nekoliko situacija 3 vs 3 ,ali falila je ta realizacija i nisu se snalazili u finišu svake akcije.Ponestalo je ideje u realizaciji.Tako možemo objasniti ovo što su oni danas pokazali.
3.City definitivno može više.Problem nije ni u Tevezu,ni u babi Vangi,ni u četvrtom,ni petom,ni desetom,nego je problem u menadžeru ekipe.Mancini jednostavno ne može voditi City i sve dok ga bude vodio ,to neće biti dobro za "Građane".Zamisli tu razliku između Sir Alexa i Mancinija.Prevelika.
Evo dokaza da se normalnim dijalogom moze doci do slicnih zakljucaka.
Samo mi iduci put nemoj majke ti bojiti ova slova lose mi kad` vidim. Sve bode u oci.

Samo mi iduci put nemoj majke ti bojiti ova slova lose mi kad` vidim. Sve bode u oci.

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Govoriti o tome da City ne može postati veliki klub je u najmanju ruku smiješno, a pomalo i bezobrazno od strane simpatizera danas dominantnih timova. Vratimo se unazad, pa pogledajmo koliko je United potrošio da bi bio tu gdje jeste, Barca, Real, a da ne pričamo o timovima poput Chelsea.
Shaktar, Sheriff, Dinamo... svi ulažu mnogo, da bi se uzdigli i smjestili među bolje i najbolje klubove Evrope. Šta znači instant-klub? Da li to znači da City nema tradiciju? - ne, ima ju. Ako se posmatra činjenica da nije do sada uradio ništa značajno, pa i kako bi kad ga nije imao ko gurati. Sada se čini pretjeranim, jer se odjednom odnekud pojavio šeik i počeo trošiti lovu. I po mom ukusu, previše troši, ali... Ali, sjetimo se i dolaska Romana u Chelsea, onda koliko su vlasnici Uniteda, Liverpoola kroz historiju izvaljivali love, da bi bili tu gdje jesu. Kad Real bezobrazno troši na dovođenja pojačanja, to je uredu, a kada City to radi - to je instant.
Nisam simpatizer City-a. Po tim nekim vašim mjerilima, simpatizer sam kluba sa historijom i koji je velik i nije instant - Liverpool. Vjerovatno bih ove dva puta godišnje pogledao (kad igraju protiv Liverpoola) da kod njih ne igra Džeko. Ali, ljudi rade na tome da postanu veliki. Kako ste vi to zamislili bez ogromne love? Kako, kad največi transferi pripadaju uvijek najboljim klubovima? Kako kad Barca, Real, Inter, Bayern, United i ostali uvijek troše najviše? Kako onda napraviti jak klub koji će se moći nositi s njima i biti jači od njih, a ne trošiti kao oni, odnosno više od njih. Uredu, sad ćete mi podstrijeti statistiku koliko je trošio United u zadnju godinu, pa će to biti manje nego City, ali ne zaboravite da je United u vrhu već decenijama i da oni samo dorađuju top-postavu. Ne zaboravite koliko su oni trošili zadnjih decenija i da neki od najboljih svjetskih igrača igraju kod njih. Ne igraju sigurno zato što je United ime, nego zato što dobro plaća. A opet, igrači City-a su plačenici, a Ronaldo, Chavi, Torres i ostali nisu. Eto, oni igraju zbog rejtinga kluba, a ne zbog love.
Shaktar, Sheriff, Dinamo... svi ulažu mnogo, da bi se uzdigli i smjestili među bolje i najbolje klubove Evrope. Šta znači instant-klub? Da li to znači da City nema tradiciju? - ne, ima ju. Ako se posmatra činjenica da nije do sada uradio ništa značajno, pa i kako bi kad ga nije imao ko gurati. Sada se čini pretjeranim, jer se odjednom odnekud pojavio šeik i počeo trošiti lovu. I po mom ukusu, previše troši, ali... Ali, sjetimo se i dolaska Romana u Chelsea, onda koliko su vlasnici Uniteda, Liverpoola kroz historiju izvaljivali love, da bi bili tu gdje jesu. Kad Real bezobrazno troši na dovođenja pojačanja, to je uredu, a kada City to radi - to je instant.
Nisam simpatizer City-a. Po tim nekim vašim mjerilima, simpatizer sam kluba sa historijom i koji je velik i nije instant - Liverpool. Vjerovatno bih ove dva puta godišnje pogledao (kad igraju protiv Liverpoola) da kod njih ne igra Džeko. Ali, ljudi rade na tome da postanu veliki. Kako ste vi to zamislili bez ogromne love? Kako, kad največi transferi pripadaju uvijek najboljim klubovima? Kako kad Barca, Real, Inter, Bayern, United i ostali uvijek troše najviše? Kako onda napraviti jak klub koji će se moći nositi s njima i biti jači od njih, a ne trošiti kao oni, odnosno više od njih. Uredu, sad ćete mi podstrijeti statistiku koliko je trošio United u zadnju godinu, pa će to biti manje nego City, ali ne zaboravite da je United u vrhu već decenijama i da oni samo dorađuju top-postavu. Ne zaboravite koliko su oni trošili zadnjih decenija i da neki od najboljih svjetskih igrača igraju kod njih. Ne igraju sigurno zato što je United ime, nego zato što dobro plaća. A opet, igrači City-a su plačenici, a Ronaldo, Chavi, Torres i ostali nisu. Eto, oni igraju zbog rejtinga kluba, a ne zbog love.
- -Paja
- Kontakt:
To je sve suplja prica svi ti klubovi su nastali ulaganjem ogrmnih svota novca, e sad to sto je neki Liverpool, United, Everton ulozio ogromne svote novca polovinom proslog stoljeca a njihovi navijaci se sada toga ne sjecaju ili misle da to nisu bile ogromne svote, ko da nece da znaju da je nekad 1000 funti bilo ravno danasnjih 10 miliona. Dok su tii klubovi kupovali uspjeh i sad ga predstavljaju ko historiju i nekakvu tradiciju tako ce i City uraditi od sadasnjosti ce praviti svoju uspjesnu historiju. Da ne pricamo o ovim klubovima iz Evrope ciji su valsnici tajkuni pravili svoju uspjesnu historiju jos krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih a da ne pricamo o politickim i rezimskim spanskim klubovima koji su to radili jos po zavrsetku drugog svjetskog rata.
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 07 avg 2011, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala
Mancini je najbolji za destrukciju sopstvene igre, tri kako valja pasa City nije odigrao 

noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Hoce li vam doci ovaj momak?

Juce je gazzetta imala clanak sa naslovom "bye bye Sneijder", mislim da se nesto kuha ali nece biti objavljeno dok se Inter ne vrati iz Azije. Tevez u Inter, Sneijder u Man City?
Super bi dosao Citiju, fali vam jedan pravi kreator, to nije Silva on je vise za prodore i driblanje

Juce je gazzetta imala clanak sa naslovom "bye bye Sneijder", mislim da se nesto kuha ali nece biti objavljeno dok se Inter ne vrati iz Azije. Tevez u Inter, Sneijder u Man City?
Super bi dosao Citiju, fali vam jedan pravi kreator, to nije Silva on je vise za prodore i driblanje

Kako je smijesan ovaj City, Mancini je definitivno najgori trener u Premiershipu
Onom idiotu Balloteli-u bi odmah papire dao, ne bih ga ni pokusao prodati. Fuj ! Silva je dobar, tu uz njega moze Dzeko. De Jong i Milner se trude, Toure tako-tako. Ostalo je smece.
United je igrao dobro, ali je pokazao neozbiljnost. Da je bila iole bolja ekipa od Shity-a, onaj United bi pao. Na kraju su, opet, pokazali karakter. Doduse, Community Shield ne znaci mnogo toga, ali se neke stvari moraju promjeniti u oba kluba. Shity mora dati otkaz klosaru Mancini-u, a United ce doci na svoje.

Onom idiotu Balloteli-u bi odmah papire dao, ne bih ga ni pokusao prodati. Fuj ! Silva je dobar, tu uz njega moze Dzeko. De Jong i Milner se trude, Toure tako-tako. Ostalo je smece.
United je igrao dobro, ali je pokazao neozbiljnost. Da je bila iole bolja ekipa od Shity-a, onaj United bi pao. Na kraju su, opet, pokazali karakter. Doduse, Community Shield ne znaci mnogo toga, ali se neke stvari moraju promjeniti u oba kluba. Shity mora dati otkaz klosaru Mancini-u, a United ce doci na svoje.
Opet ta nadoknada ali nema veze.Izgubili izgubili i sta sad.Nije mi svejedno ali bolje u ovoj utakmici nego u prvenstvu.Sada se nadam da Sneijder dolazi.Ali ja nisam stekao utisak da je United nesto bolji toliko koliko neki hoce da predstave to.Kako je on dobio ovaj mec isto je tako i city mogao dobit.Ide sad prvenstvo i tu treba ostvarit dobar start a na ovaj kup sam vec i zaboravio.I jos nesto nemam dupli nalog ovdje jer vidim neki me za to optuzuju.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
[youtube][/youtube]
Oooooooooo Balotelli
Oooooooooo Balotelli
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
-
- Kontakt:
Mancini je sprdačina od trenera.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
nevidim logiku ovog trosenja citya nema sumnje da je jedini nacin da se postane jak klub veliko trosenje ali city to radi pogresno bar po meni.
umjesto dovodjenja kreativaca i jakih krila koja bi i ovu formaciju citya ucinile ubojitom on se odlucuje trosit gomilu para na napadaca a budimo realni tu im pojacanje nije ni trebalo tevezito dzeko i baloteli su sasvim dovoljni uz adebajora koji je mogao uskocit ako zatreba al eto ih tamo.
postat ce oni veliki klub kao sto je uradio i chelsea mada mislim da je chelsea od prvog dana imao plan sta zeli postat dok za city i nisam bas siguran.
mozda grijesim al to je moje misljenje
umjesto dovodjenja kreativaca i jakih krila koja bi i ovu formaciju citya ucinile ubojitom on se odlucuje trosit gomilu para na napadaca a budimo realni tu im pojacanje nije ni trebalo tevezito dzeko i baloteli su sasvim dovoljni uz adebajora koji je mogao uskocit ako zatreba al eto ih tamo.
postat ce oni veliki klub kao sto je uradio i chelsea mada mislim da je chelsea od prvog dana imao plan sta zeli postat dok za city i nisam bas siguran.
mozda grijesim al to je moje misljenje
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Još se jednom pokazalo da je odbrana Citya najslabiji dio tima a dovođenjem Aguera to neće popraviti,Utd je još jednom pokazao kako se rezultati prave bez astronomskih ulaganja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ja bih baš rek'o da je to vezni red. Nisu u stanju dugo držati loptu, što protivnicima daje šansu da imaju tu terensku inicijativu i diktiraju tempo utakmice. Samim tim je i odbrana konstantno pod paljbom, te je normalno da će biti kojekakvih grešaka. Uostalom, kada se pogleda jučerašnji meč, Kompany je pogriješio kod trećeg gola (on je odbrambeni igrač). Kod prvog je Džeko pustio Smallinga (il' mu je ovaj pobjeg'o, kako god), dok je drugi gol plod nevjerovatne akcije Rooneya, Nanija, Cleverleya...mah, cjelokupne ekipe Manchester Uniteda.
Dakle, jedan veznjak koji bi bio u stanju kombinovati sa ostalim (recimo Sneijder) i problem riješen.

Dakle, jedan veznjak koji bi bio u stanju kombinovati sa ostalim (recimo Sneijder) i problem riješen.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
hajmo realno raja man city je dobra ekipa bez obzira na ulaganja da dovedu 11 messija ili ronalda ne moze im pomoc ni to, iz tog razloga sto imaju trenera koji je popiut zalizanoglua tj mirze varesanovica, a ista prica vrijedi i za arsenal i njegovog doticnog trenera, jedino ce napredovat kad dovedu nekog novog trenera koji zna kako se radi taj posao ili zbog malerizma,sve ima svoje....a imate puno dokaza kako je trener glavni dio tima od odabira igraca, vodjenja treninga, motivacije, i postavljanja formacije i davbanje uloge igracima.....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ma mene sto se tice, to im je mozda i najjaci dio ekipe (mozda napad, tesko za odvagati), jeste ono strasan kiks Kompanija, ali ne desava se to njemu svaki dan. Ljudi veznog reda kao da nemaju, a kada protivnik tako dugo drzi loptu i pritisce zadnju linije, normalno je da ce se ovi umoriti, te kada tada pogrijesiti, kao sto je Kompani, njima treba nekow u veznom redu ko je kreativac (prica vec 100 puta ispricana), da ne salje napamet pasove naprijed pa gdje zavrse, zavrse, treba im neko ko zna sta ce sa loptom u svakom trenutku, a ja mislim da nemaju nijednog takvog igraca. Naravno i napad strasno ispasta sa ovim sto nemaju lijepog prenosa lopta i samim tim njih nigdje nema cim pritisak napravi protivnik.Saurman je napisao/la:Još se jednom pokazalo da je odbrana Citya najslabiji dio tima a dovođenjem Aguera to neće popraviti,Utd je još jednom pokazao kako se rezultati prave bez astronomskih ulaganja.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Tevez se prema ocekivanju pojavio danas na treningu Cityja.Ukoliko ne dodje ponuda koju klub zahtjeva on ostaje i dalje igrac Cityja.Ko ima 50 miliona nek dodje po Carlosa.Ako nema takvih nikom nista imat cemo dream team u napadu i to je to.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.