FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Dylan Dog
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dylan Dog » 07 avg 2011, 23:59

Kao osoba koja zarko prizeljkuje da BiH dobije neki jak klub koji bi se mogao nositi sa evropskom drugom klasom(vidjeli smo da jos ni to ne mogu) dosta sam razocaran Zeljeznicarom u posljednje 2 utakmice.
Nema tu potencijala za nesto puno bolje od ovoga,mada i ovakav Zeljo ce biti u borbi za titulu,sto opet vise govori o ligi nego o Zelji.

No dobro,prije par godina ste stavljali parole "ostalo je samo ime"a danas ste ipak koliko-toliko stabilan klub,e sad koliko vi zapravo ocekujete od Zeljeznicara to je druga stvar.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 07 avg 2011, 23:59

Karić- odbranio 2 situacije 1:1, slab na istrčavanjima....
Čolić - kao i Marković u pet para. Nek onda igra čolić . Autogol je kako sam već rekao u komentaru protiv Maccabia... to nam je taj kvalitet odbrambrnih igrača.
Kvesić- Očekivao sam više naročito u fazi napada... Nikako se ne slaže sa Nyemom u odbrani... I dalje mislim da je najbolji lijevi bek poslije Kajtaza
Nyema- Ispao 10 puta najmanje... Što su stigli ostali su zatvorili (Bogi, Kvesic). Možda ga staviti na zadnjeg veznog.??
Bogičević- Po meni dobro odigrao... šta je mogao stići stigao.
Savić- Podatak da je on najbolji Zadnji vezni sam o sebi govoro dovoljno kakva nam je vezna linija. Korektan nastup
Svraka- Ubjedljivo najlošiji igrač u prvoj postavi, nema uopšte osječaj za igru... al valjda trči??? Osim zna
Bešlija- Totalno nekonkretan, nije uopšte pomagao Čoliću u fazi odbrane... u napadu nije napravio ništa...
Smajić- Ne znam šta da kažem... imam osjećaj da će to biti puno bolje kad se malo uigra sa Zebom... U odbrani nula, nije uopšte pomagao Kvesiću.
Zeba- Večeras najbolji. najmanje grešaka..
Selimović- Nije pogledao prema golu, a napadač???
Adilović- Nadam se da griješim, ali je po meni promašaj...
Višća- Ne znam šta mu je... ali mislim da je odigro svoje kod Osima...

Po meni je ovo večeras bilo zadovoljavajuće, ako uzmemo u obzir koliko imamo limitiranih igrača, sigurno 60% imalo ozbiljnijih pasova je bilo neprecizno... o duplom pasu da i ne govorimo...nerezonskih poteza veznog reda, ni jedan centaršut sa strane, ni njedno podvaljivanje lopte... Mislim da smo realno bolji nego prošle godine ali to još uvijek nije kvalitet koji navijači zaslužuju!

Toliko

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 08 avg 2011, 00:01

Omar500 je napisao/la:
rossoner je napisao/la:
i ja sam pod afektom, ali djelimično smo barem upravu jarane. Po pričama svakakvim trebali smo ovu utakmicu dobiti ili ako ne, pokazati lijepu i brzu igru onu kakvu smo svi očekivali, a dobili smo NIŠTA! Napucavanja napamet i preslaba skok igra, preslaba igra glavom, preslabi ulasci u duele, prespori i tromi igrači - eto šta smo dobili. To ja kažem! Nije mi krivo da sam na početku znao da smo izgubili a da ćemo igrati lijepo... I PODHITNO: Mijenjati taktiku. Moramo igrati sa 2 napadača. Ovako smo dosadni, tromi i pročitani pa pričajte šta god hoćete. Ma doći ću i ja na Grbavicu kad god budem mogao, nije u tome fazon, imamo ih pravo kritikovati valjda. E sad su zaslužili! Neću da gledam prošlogodišnjeg Želju, ono je bilo preloše...
Koja bi to formacija bila s dva napadača ? Da se izbace krila ili šta, da igramo s jednim destruktivcem ?
Ma jarane nisam ja Amar, neka on odluči šta će sa veznim igračima, ali mi moramo igrati sa 2 napadača: Ramić/Baljić i Adilović. Selimović je kesa...isto k'o da mora igrati. Do sad ništa nije pokazao - preloš je! A što se tiče Višće ima mjeseci kako sam ja govorio da je postao prosječan igrač, jedan gol ga ne bi spasio mog mišljenja.
Karić nije bio loš, osim zadnjeg gola, nemojte zezati da je bio katastrofa kad nije.
Osim - drugo ime za Želju !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 avg 2011, 00:04

Kako ce Karić biti loš kad znamo da je odbranio dva zicera :shock: kako??
Odbrana je bila spora u reakciji i loša...znam ja da je najlakše svaliti sva gov.na na golmana (takav nam mentalitet), ali realno nije bio toliko loš veceras.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 08 avg 2011, 00:05

Ljudi moji šta vi očekujete od ovih džabnih igrača. Ovo je njihov maksimum, danas su izgubili neki drugi put će sa istom ovom nazovi igrom dobiti i to se tako već kurla evo treću sezonu. Igre nema niti je u principu ikad i bilo jer nema pravih igrača. Nekih par tekmi iznad prosjeka, ponekad malo sreće i to je to, ali to ima svaki klub.
Nije ni Amar mađioničar i on ima svojih fula i promašaja. Njegova krivica je samo što je cigan u parama i to će mu doći glave. Trenutno ima para kao Široki i Borac zajedno (Sarajevo ne spominjem jer oni nemaju prebijene banke), ali nema muda da rizikuje. Pitu pravi ko je naučio, a ne ko ima.
Vladavić bi riješio onu Višćinu situaciju rutinski, ali Amaru ne valja ni on.
Višća je provaljen ima godina dana (sramota je da nam je i toliko trebalo), a u Hajduku su ga provalili za heftu.
Možemo mi na kraju biti i prvi i drugi, treći ne bitno, ali na terenu ćemo uvijek gledati isto jer ovaj kadar ne može puno bolje. Nažalost, dok se ovako igra, novi stadion nam zaista ne treba. Prosjek od 5 milja je plafon za ovaj kadar.

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 08 avg 2011, 00:05

Mandrak je napisao/la:Kako ce Karić biti loš kad znamo da je odbranio dva zicera :shock: kako??
Odbrana je bila spora u reakciji i loša...znam ja da je najlakše svaliti sva gov.na na golmana (takav nam mentalitet), ali realno nije bio toliko loš veceras.
veceras nas najbolji igrac, odbrana nam je kriticna treba nam stoper podhitno

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 08 avg 2011, 00:06

Ako je iko od vas pratio treninge Zelje onda vam ovo i nije neko iznenadjenje.
Vlada potpuni amaterizam od igraca pa do strucnog staba na celu sa Osimom. Glavni problem ove ekipe je slaba fizicka spremnost,a ne "milioni" koje gospodin Osim spominje svako malo kad primi tuce golova u mrezi.
Bio bih bezobrazan kad bih rekao da je citava krivica njegova, igraci se ponasaju nonsalantno, pogotovo ovi koji smatraju da su pokretacka snaga kluba, tu mislim na Besliju i Zebu. Doticni vise nemaju opravdanja za ovako slabe rezultate, sad su plate redovne, pripreme u Sloveniji, dan prije tekme sa Sirokim ide se u Medjugorje....
Pravih rezultata nema bez rada, Evrope nece biti bez Evropskog pristupa!
P.S. Ovo vazi za sve klubove u drzavi!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 08 avg 2011, 00:08

Karić je super golman. Zeba i Adilović klasa, Nyema ko da se ubio za zadnjeg veznog, odlično iznosi loptu i prekida napade, presjeca tačnije
EDIT : ne adilović, nego smajić
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u 08 avg 2011, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 08 avg 2011, 00:08

Mandrak je napisao/la:Kako ce Karić biti loš kad znamo da je odbranio dva zicera :shock: kako??
Artur Boruc ako se ne varam je jednom prilikom rekao:"Mi golmani smo najveće budale što odrađujemo taj posao,kada branimo nemoguće niko nas ne hvali,ako primimo glup gol ili gol za koji mi nismo krivi pamti se danima".Pametan čovjek nema šta. :D
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 08 avg 2011, 00:10

trebevic je napisao/la:Ako je iko od vas pratio treninge Zelje onda vam ovo i nije neko iznenadjenje.
Vlada potpuni amaterizam od igraca pa do strucnog staba na celu sa Osimom. Glavni problem ove ekipe je slaba fizicka spremnost,a ne "milioni" koje gospodin Osim spominje svako malo kad primi tuce golova u mrezi.
Bio bih bezobrazan kad bih rekao da je citava krivica njegova, igraci se ponasaju nonsalantno, pogotovo ovi koji smatraju da su pokretacka snaga kluba, tu mislim na Besliju i Zebu. Doticni vise nemaju opravdanja za ovako slabe rezultate, sad su plate redovne, pripreme u Sloveniji, dan prije tekme sa Sirokim ide se u Medjugorje....
Pravih rezultata nema bez rada, Evrope nece biti bez Evropskog pristupa!
P.S. Ovo vazi za sve klubove u drzavi!!!
Je.aji ga,nismo Chelsea.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 08 avg 2011, 00:12

ja neznam sad sta vam je karic kriv..lik odbrani dvije ciste prilike.. go nije njegova krivica nikako..vagner je ostao sam a karic onu loptu nije mogo hvatat..visca nas je za.**** samo tako..ovo je trebalo zavrsit 1-2..kloc umjesto da vrati loptu u sredinu gdje su dva igraca on suta..a o drugom sutu da i nepricam..bice bolje u sljedecoj na grbavici.. svi na tekmu da damo podrsku i upisemmo prva tri boda...ZELJO SAMPION
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 avg 2011, 00:13

Ja imam osjećaj da je ovdje 80% raje kontalo da ćemo mi njima uvaliti 3-4 gola
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 08 avg 2011, 00:13

Nismo Chelsea, nije ni Maribor, Split, Hajduk........pa mi primismo sest komada od Izraelskog tima.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 08 avg 2011, 00:14

bablaz je napisao/la:Karić- odbranio 2 situacije 1:1, slab na istrčavanjima....
Čolić - kao i Marković u pet para. Nek onda igra čolić . Autogol je kako sam već rekao u komentaru protiv Maccabia... to nam je taj kvalitet odbrambrnih igrača.
Kvesić- Očekivao sam više naročito u fazi napada... Nikako se ne slaže sa Nyemom u odbrani... I dalje mislim da je najbolji lijevi bek poslije Kajtaza
Nyema- Ispao 10 puta najmanje... Što su stigli ostali su zatvorili (Bogi, Kvesic). Možda ga staviti na zadnjeg veznog.??
Bogičević- Po meni dobro odigrao... šta je mogao stići stigao.
Savić- Podatak da je on najbolji Zadnji vezni sam o sebi govoro dovoljno kakva nam je vezna linija. Korektan nastup
Svraka- Ubjedljivo najlošiji igrač u prvoj postavi, nema uopšte osječaj za igru... al valjda trči??? Osim zna
Bešlija- Totalno nekonkretan, nije uopšte pomagao Čoliću u fazi odbrane... u napadu nije napravio ništa...
Smajić- Ne znam šta da kažem... imam osjećaj da će to biti puno bolje kad se malo uigra sa Zebom... U odbrani nula, nije uopšte pomagao Kvesiću.
Zeba- Večeras najbolji. najmanje grešaka..
Selimović- Nije pogledao prema golu, a napadač???
Adilović- Nadam se da griješim, ali je po meni promašaj...
Višća- Ne znam šta mu je... ali mislim da je odigro svoje kod Osima...

Po meni je ovo večeras bilo zadovoljavajuće, ako uzmemo u obzir koliko imamo limitiranih igrača, sigurno 60% imalo ozbiljnijih pasova je bilo neprecizno... o duplom pasu da i ne govorimo...nerezonskih poteza veznog reda, ni jedan centaršut sa strane, ni njedno podvaljivanje lopte... Mislim da smo realno bolji nego prošle godine ali to još uvijek nije kvalitet koji navijači zaslužuju!

Toliko
I ja se u vecini slazem, samo ja nebi reko da su selimovic i adilovic promasaji, nego bi rekao da bi u ovakvoj taktici i nacinu igre svaki napadac bio promasaj, a Savic koliko god bio spor i osporavan i takav je bolji od svrake covjek bar faul napravi i ponekad se ubaci kod kornera na skok a svraka ko muha bez glave...

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 08 avg 2011, 00:14

A djece, šta vam je, nismo Barcelona :lol: šta je tu je, idemo dalje, nećemo se sad ubit :?
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 08 avg 2011, 00:15

KB-TM87 je napisao/la:A djece, šta vam je, nismo Barcelona :lol: šta je tu je, idemo dalje, nećemo se sad ubit :?
Pa da, naravno, ako nista, bolje igramo nego prije, ima tu jos dosta mana, ali ****, pa nismo doveli sad Muslimovića pa da kukamo, ne zaboravite, doveli smo ipak prosječne igrače kao pojačanja, ne očekujte puno

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 avg 2011, 00:15

Osime odlazi ! :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 avg 2011, 00:15

Karić je bio naš najbolji igrač večeras. Mnogo će mu značiti ova dobra partija.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 08 avg 2011, 00:16

Schwarz je napisao/la:Ja imam osjećaj da je ovdje 80% raje kontalo da ćemo mi njima uvaliti 3-4 gola
Ja ne mislim tako, ali sam siguran da je 90% raje bilo uvjereno u tri boda. Ne tako davno u Široki smo išli na izlet, tri boda nismo mogli donijeti ni sa kojeg stadiona, a danas urlamo radi poraza na jednom od najtežih gostovanja, znači napredovalo se sa Amarom... naravno, sad se očekuje i bolje, ali ipak će to ići malo teže...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 08 avg 2011, 00:17

Prvo me uhvatila huja zbog poraza,a onda sam pomislila-tek je prvo kolo.Ako je trebalo da se otrijeznimo i izvučemo neke pouke,bolje je da se desilo sada nego kasnije.Idemo dalje.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []