EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ted Mosby
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la Ted Mosby » 07 avg 2011, 23:57

Hrvatska reprezentacija ostvarila je pobjedu na pripremnom turniru Adecco Pokal EX-YU. U Ljubljani su naši košarkaši svladali Crnu Goru rezultatom 85:71. Nakon utakmice izbornik Josip Vranković i kapetan Marko Popović iznijeli su svoje viđenje susreta.

Malo manje od mjesec dana ostalo je do početka Europskog prvenstva u Litvi. Hrvatska košarkaška reprezentacija nalazi se na pripremnom turniru u Sloveniji. U prvome susretu pobijedili smo Crnu Goru, bilo je 85:71 i sada nam preostaje susret protiv domaćina Slovenije u kojem ćemo tražiti prolaz u finale turnira.

Izbornik Josip Vranković zadovoljan je nastupom svojih izabranika, no svjestan je da još ima stvari na kojima se treba raditi. "Na ovaj turnir došli smo uigravati ekipu. Crna Gora je odlična reprezentacija i zato mi je drago što sam vidio dobru obrambenu reakciju svoje ekipe. Imali smo i 19 asistencija pa sam i s tim segmentom igre zadovoljan, iako ima još dosta stvari koje trebamo popraviti", izjavio je hrvatski izbornik.

Kapetan Marko Popović također je zadovoljan nastup svojih suigrača. "Naša organiziranost obilježila je utakmicu. Imali smo dobar pregled igre i igrali smo s lakoćom. Iz iskustva tvrdim da je u košarci od šuta još važnije pronaći suigrača u njegovoj najboljoj poziciji, a mi smo to večeras i napravili. Svatko je imao svoju ulogu na parketu, tako da smo čak i izgubili, poraz ne bi bio alarmantan", rekao je Popović.

Crnogorci su unatoč porazu zadovoljni svojim nastupom protiv Hrvatske. Izbornik Dejan Radonjić rekao je: "Hrvatska je igrala odlično. Nama je ovo prva utakmica i zato nema razloga za razočaranje." Slično misli i Nikola Peković: "Napokon su nam počele utakmice, a nadam se da će s njima i atmosfera u momčadi biti još bolja te da ćemo pokazati još bolje igre."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 08 avg 2011, 09:57

Ted Mosby je napisao/la:Hrvatska reprezentacija ostvarila je pobjedu na pripremnom turniru Adecco Pokal EX-YU. U Ljubljani su naši košarkaši svladali Crnu Goru rezultatom 85:71. Nakon utakmice izbornik Josip Vranković i kapetan Marko Popović iznijeli su svoje viđenje susreta.

Malo manje od mjesec dana ostalo je do početka Europskog prvenstva u Litvi. Hrvatska košarkaška reprezentacija nalazi se na pripremnom turniru u Sloveniji. U prvome susretu pobijedili smo Crnu Goru, bilo je 85:71 i sada nam preostaje susret protiv domaćina Slovenije u kojem ćemo tražiti prolaz u finale turnira.

Izbornik Josip Vranković zadovoljan je nastupom svojih izabranika, no svjestan je da još ima stvari na kojima se treba raditi. "Na ovaj turnir došli smo uigravati ekipu. Crna Gora je odlična reprezentacija i zato mi je drago što sam vidio dobru obrambenu reakciju svoje ekipe. Imali smo i 19 asistencija pa sam i s tim segmentom igre zadovoljan, iako ima još dosta stvari koje trebamo popraviti", izjavio je hrvatski izbornik.

Kapetan Marko Popović također je zadovoljan nastup svojih suigrača. "Naša organiziranost obilježila je utakmicu. Imali smo dobar pregled igre i igrali smo s lakoćom. Iz iskustva tvrdim da je u košarci od šuta još važnije pronaći suigrača u njegovoj najboljoj poziciji, a mi smo to večeras i napravili. Svatko je imao svoju ulogu na parketu, tako da smo čak i izgubili, poraz ne bi bio alarmantan", rekao je Popović.

Crnogorci su unatoč porazu zadovoljni svojim nastupom protiv Hrvatske. Izbornik Dejan Radonjić rekao je: "Hrvatska je igrala odlično. Nama je ovo prva utakmica i zato nema razloga za razočaranje." Slično misli i Nikola Peković: "Napokon su nam počele utakmice, a nadam se da će s njima i atmosfera u momčadi biti još bolja te da ćemo pokazati još bolje igre."
let s go hrvatska
bravo momci samo hrabro
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 08 avg 2011, 12:56

Danas Janeze pobjedit
Nema mi mrze nacije u kosarci ,vazda nas nekako sretno pobjede
Za one koji ne znaju ima prijenos na HRT 2 u 21 h
GAZI JANEZE

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 08 avg 2011, 16:18

Ben Gordon ne igra za Britance na Eurobasketu... S obzirom da neće biti ni Mensah Bonsua, slabe šanse za prolaz su još i manje... Nekim čudom mogu dalje :lol:
I Love this game !!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 08 avg 2011, 19:56

Prizeljkujem Hrvatsku u finalu za sutra,ali bice tesko.Slovenija je mnogo jaka,individualno i ne toliko,ali kao tim su perfektni.

Sto se tice ove utakmice Srbija-Bosna,prve dve cetvrtine po meni mnogo bolje nego druge dve,i jednima i drugima pala koncentracija kao da ih je boleo qrac da igraju.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 avg 2011, 20:52

Grci i protiv Kiriljenka iščupali pobjedu

Grčka je posljednjeg dana turnira na Cipru rezultatom 83:80 svladala Rusjiu za koju je sjajnu partiju odigrao Kiriljenko. Italija je porazila Poljsku 88:72, a slavili su i Bugari protiv oslabljenog Izraela 88:82.

Grci su i u trećoj utakmici na Cipru iščupali tijesnu pobjedu. Baš kao i protiv Izraela, pobjedu su osigurali u posljednjem napadu, s razlikom da su se ovog puta obranili. Rusi su pri 81:80 imali posljednji napad za pobjedu, ali 4.4 sekunde prije kraja Mozgov radi korake. Dvije sekunde kasnije Sloukas je imao mirnu ruku s linije slobodnih bacanja, a Rusiji je ostalo premalo vremena da izbori produžetak.

Kaimakoglou i Bourousis su sa po 13 poena predvodili Grke, a Zisis i Fotsis su ubacili svaki po 11. Kod Rusije je Fridzon ubacio 24, a Kiriljenko u 32 minute imao 23 koša, 9 skokova i 6 asistencija.

Italija je ponovno igrala bez Danila Gallinarija te tek u posljednjoj četvrtini slomila Poljake. Talijani su imali i 15 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali postepeno tu prednost ispustili. Poljska je u 26. minuti prišla na 50:49 i ostala u egalu do posljednje četvrtine kada je proradio Belinelli. On je ubacio 22 od svojih 30 poena (dvica 6/9, trica 5/12) u posljednjih 10 minuta te odveo Azzure do uvjerljive pobjede.

Dvoznamenkast je kod Italije bio i Bargnani s 12 poena (trica 3/3), dok je kod Poljske Hrycaniuk imao 16 koševa i 12 skokova, Berisha 13 poena, Koszarek 12, a Waczynski 11. Poljacima nisu na ovom turniru igrali ni Marcin Gortat ni Thomas Kelati.

Oslabljeni su na turniru igrali i Izraelci. Bez Haleprina, Bursteina i Blua su prvo pobijedili Poljsku, pa u posljednjoj sekundi izgubili od Grka, da bi posljednjeg dana pokvarili dojam porazom od Bugarske. Imali su Bugari pet dvoznamenkastih igrača, Filip Videnov je zabio 24, Earl Rowland 14, Dejan Ivanov imao 17 poena i 9 skokova, Kalojan Ivanov ubacio 11 dok je 10 postigao Kostov. Izrael je s 18 poena predvodio Pnini, dok je Eliyahu zabio 17. Dvoznamenkasti su bili i Nissim s 15, te Yogev s 10 poena.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 avg 2011, 20:54

Luol Deng igra, Ben Gordon ne igra u Litvi

Britanci su počeli sa svojim pripremnim utakmicama, ali nisu uspjeli osigurati svoja oba NBA košarkaša tako da na Eurobasketu neće biti u najjačem sastavu

Kad bih se kladio, stavio bih novce da Gordona nećemo uspjeti osigurati", rekao je u nedjelju jedan od čelnih ljudi britanskog saveza Chris Spice. Britanci su prema izvještajima medija zbog NBA lockouta morali platiti preko 1.1 milijuna eura da bi osigurali obojicu košarkaša. Za Luola Denga su se našla sredstva, no ne i za Bena Gordona.

Tako će Velika Britanija biti znatno oslabljena na Eurobasketu jer neće u sastavu imati niti Gordona a niti ranije ozlijeđenog Popsa Mensaha-Bonsua.

No, ljudi u i oko britanske reprezentacije su uvjereni da će Gordon svoj debi u dresu Velike Britanije imati sljedećeg ljeta na Olimpijskim igrama u Londonu.
"Uopće nije upitno, da nema NBA lockouta, Gordon bi igrao ovog ljeta u Litvi", uvjeren je Spice.

Britanci su bez obojice NBA igrača odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu i porazili Nizozemsku 96:70. Ryan Richards, 49. pick Spursa na NBA draftu 2010, je predvodio Britance sa 16 koševa, dok je Kyle Johnson ubacio 14, a Eric Boateng 13.

I Hrvatska će igrati pripremnu utakmicu 17. kolovoza protiv Britanaca u Londonu. Tada će igrati Deng, a uz njega će najopasnije snage otočana biti Nate Reinking i Unicajin centar Joel Freeland.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 08 avg 2011, 23:00

Tooooooo ,samo janeze gazi :D
Odlicna igra nasih momaka
Draper ,iako je vecina hrvatske javnosti protiv njega ,medu boljima veceras ,nije onaj klasicni amer,divljak npr.kao Chase u Igokee
Sutra Srbi ,nadam se da cemo im se revansirat za proslogodisnji poraz

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 08 avg 2011, 23:08

Dobise Hrvati,dobro su igrali al Slovenci brat bratu bolji,uigrane akcije imaju da hoce Sabit pogledat ovu tekmu 2 akcije uzet od Slovenaca taman da 4 imamo :mrgreen: Uglavnom Dragic kad je igrao igrala je i Slovenija,a moze se to isto reci i kad nije bilo Lakovica nesto je slab vcrs bio.Muric borben i dobar takav bi nama jedan trebao.Lorbek standardno dobar rutinerski na fazon Scole malo slabiji i sporiji jer je u godinama al sa boljim sutem.Ne znam kako neko ne voli kako Slovenci igraju kosarku pa ja samo kad vidim Dragica na terenu osjecam se dobro
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 avg 2011, 23:12

Slatinash_7 je napisao/la:Dobise Hrvati,dobro su igrali al Slovenci brat bratu bolji,uigrane akcije imaju da hoce Sabit pogledat ovu tekmu 2 akcije uzet od Slovenaca taman da 4 imamo :mrgreen: Uglavnom Dragic kad je igrao igrala je i Slovenija,a moze se to isto reci i kad nije bilo Lakovica nesto je slab vcrs bio.Muric borben i dobar takav bi nama jedan trebao.Lorbek standardno dobar rutinerski na fazon Scole malo slabiji i sporiji jer je u godinama al sa boljim sutem.Ne znam kako neko ne voli kako Slovenci igraju kosarku pa ja samo kad vidim Dragica na terenu osjecam se dobro
Ako je Lorbek stariji od Scole, onda stvarno :D :D :D

Onaj ko je bio bolji, taj je i dobio mec na kraju. Veceras je to bila Hrvatska, s tim sto su se na kraju Slovenci bez razloga ispucavali.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 08 avg 2011, 23:45

Izjava najboljeg pleya eurolige reprezentativac MK Bo Mekkejleb koji nije igrao na prvi dva sustreta sa Bosanaca i Srba. Sutra prvi nastup protiv Crna Gora.
http://srbijasport.com/" onclick="window.open(this.href);return false; -deo video

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 09 avg 2011, 17:59

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do pobjede protiv Slovenije na pripremnom turniru za Europsko prvenstvo, koje krajem kolovoza započinje u Litvi. Nakon utakmice izbornik naše košarkaške reprezentacije podijelio je dojmove te objasnio kako je zadovoljan prikazanom partijom.

Hrvatska je pobjedom nad Slovenijom osigurala finale Ex-Yu turnira, gdje će nam u utorak u 21 sat protivnici biti izabranici Srbije. Naš izbornik Joke Vranković nakon utakmice, za kamere HRT, javnosti je podijelio svoje viđenje te utakmice.

"Utakmicu smo dobro otvorili, no, nakon nekoliko promašenih lakih koševa na početku, koje nismo realizirali u tranziciji, u naše redove uvukla se nervoza. Ovo je bila utakmica s malo poena. Slovenija je igrala, ne na granici, nego na samom faulu, sjeckali su igru. Igrali su čvrsto, ali mi smo čvrsto i odgovorili", započeo je izbornik Vranković.

Utakmica sa Slovenijom za našeg izbornika bila je izuzetno bitna, zbog kvalitete protivnika, ali i njihovog pristupa ovim pripremama. "Na ovaj turnir smo došli zbog utakmice sa Slovenijom. Imaju takve radne navike i igraju svih 40 minuta i htjeli smo to osjetiti. Mi imamo dosta novih igrača i to nam je bilo potrebno. Ali na ovom turniru smo se uvjerili koliko je neugodna i nezgodna naša skupina na Eurobasketu", pojasnio je Joke.

Priliku je u završnici susreta dobio i Marko Popović, koji nije bio raspoložen u većem dijelu utakmice: "Jedan od razloga je bio što Tomas još nije spreman. Kao drugo, i Popović nam je vrlo bitan i htio sam ga na parketu u ovakvoj utakmici. Vjerovao sam u njega."

U susretu s velikim brojem izgubljenih lopti (19), ali i velikim brojem slobodnih bacanja (17/20), Joke je na kraju ipak pohvalio koncentraciju svojih igrača: "U ovakvoj utakmici moraš imati koncentraciju s linije slobodnih bacanja i mi smo to imali."

Slovenski izbornik Božo Maljković nakon utakmice je izjavio: "Čestitam protivniku na ostvarenoj pobjedi. Sitnice su odlučile, a Hrvatska je zasluženo slavila. Jaka Laković ima problema s ozljedom, zato je dobio poštedu, bojao sam se da ga ne izgubimo za Euro. Zbog raznih otkaza naša ekipa je pravi spoj mladosti i iskustva. Ovo je naša šesta utakmica, i realno, zadovoljan sam sa svih šest. Nakon pobjede nad Litvom nije bilo mjesta euforiji, tako niti sad nema razloga za razočaranje."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 09 avg 2011, 20:44

Slatinash_7 je napisao/la:Dobise Hrvati,dobro su igrali al Slovenci brat bratu bolji,uigrane akcije imaju da hoce Sabit pogledat ovu tekmu 2 akcije uzet od Slovenaca taman da 4 imamo :mrgreen: Uglavnom Dragic kad je igrao igrala je i Slovenija,a moze se to isto reci i kad nije bilo Lakovica nesto je slab vcrs bio.Muric borben i dobar takav bi nama jedan trebao.Lorbek standardno dobar rutinerski na fazon Scole malo slabiji i sporiji jer je u godinama al sa boljim sutem.Ne znam kako neko ne voli kako Slovenci igraju kosarku pa ja samo kad vidim Dragica na terenu osjecam se dobro

lorbeku je tek 27 godina

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 avg 2011, 20:58

Polahko ljudi , pa selektori reprezentacija iz nase grupe prate ovaj turnir. Necemo odmah sve karte otkrivat. Meni samo nije jasno da li za nas igra Kenan Bajramovic iz Lyetvous Ritasa ???

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 09 avg 2011, 22:47

Srbija osvojila prvo mjesto, 13-0 serijom.
Hrvatska je tada imala +10.
Teo pogodio kljucnu trojku na kraju, a imao je 0-5 do tada iz igre.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 avg 2011, 22:51

Velika kapa do poda velikom strucnjaku Dudi Ivkovicu, kako samo dobi utakmicu znalacki, a koliko su Srbi jaki govori Teo na -8 ili 10 na 5min do kraja "dobijamo ovo".

Ja ovoj ekipi Srbije predvidjam finale, a cak bi mogli i osvojiti EP
nema potpisa

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 avg 2011, 23:02

Hrvatska - Srbija, zanimljiva utakmica, konačni rezultat 80-71 je ipak previsok, jer je skoro u cijelom susretu bilo neizvjesno i igralo se koš za koš, manje više. Borbena, pravo gledljiva utakmica.
Al, iako je bilo neizvjesno (a i igralo se prilično dobro), mislim da je Srbija igrala sa dozom rezerve, pod ručnom čitavu utakmicu, sve do 6 minuta prije kraja. 6 minuta prije kraja, Hrvatska je vodila 10 razlike, 67-57. Trener Srbije zove time out. Poslije tog time-outa Hrvatska je do kraja dala samo 4 koša (skoro pa punih 5minuta nismo dali koš), dok je Srbija napravila seriju 13-0. Ne samo to, nego, Hrvatska nije napravila suvislu akciju. A između ostalog i Tomić je dobio 5. osobnu. Težište igre Srbije se prebacilo na Krstića, kojem su se još priključili Tepić i Teodosić. I to je bilo to.
Imam osjećaj da, kad treba zapeti, i biti ozbiljan, Srbi uzimaju loptu u svoje ruke i rješavaju stvar.

Što se tiče Hrvatske, zadovoljan sam prikazanom igrom na turniru, a mogu reći i Vrankovićem, iako je po meni on i dalje naslabija karika. Pozitivno su me iznenadili Simon (njega nisam ni smatrao potecijalom za reprezentaciju) i Draper (trenutno najbolji razigravač, po meni). Dok je on u igri, igra se dobro, asistira i razigrava druge.
Sva sreća da nema Ukića (žao mi je što je ozlijeđen, ali ne volim njegovu indijansku igru). Barać, Tomić, Tomas u obrani, jako dobri. Bogdanović standardan, iako nekad forsira šut iz teških pozicija. Markota korektan, može i bolje, ali za početak je to dobro. Žorić mi je također bio dobar, borben, srčan. I sad, kad sam kod centara, fali jedan dobar, kvalitetan centar. Svi ovi u kadru su dobri, ali, fali jedan klasni centar, nešto tipa Vujčića. Ili Krstića kod Srba.
I fali vođa na terenu u kriznim situacijama.
Ne očekujem Hrvatsku u borbi za medaljju, al se nadam plasmanu među prvih 6 koji nosi plasman na Olimpijske igre.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 09 avg 2011, 23:19

Portugal dobio Mađarsku 71:66 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za EP u Litvaniji .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 avg 2011, 01:22

Masinerija nastavlja da melje. Gdje je stao u Poljskoj, nastavio je veceras.

Jednostavno kada je on u igri, svi u Evropi imaju vrlo male sanse za uspjehom.

Cak i sa glupavim Scariolom na klupi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 avg 2011, 02:21

Ove je već klasika od strane Hrvata, deja vu, toliko puta ponovljena priča. Grade oni, grade, imaju rezultat i onda na kraju sve to prospu, samo što sad nisu pravili neke kardinalne greške ili ih sudije nisu potkradale kao što je to bio slučaj nekad ranije, sad ih je uništila srpska odbrana. Iskreno nisam gledao prvo poluvrijeme, a ono što sam vidio od Hrvata u drugom dijelu svidjelo mi se. Imaju odlične mlade igrače tipa Bogdanović i Tomić koji su ih nosili, imali su konstantnu prednost čak i do desetak razlike, bili su blizu pobjede baš kao i prošle godine (vrlo je moguće da u nekom od narednih odmjeravanja snaga hrvati dobiju srbe, samo se nadam da ta utakmica neće imati neki naročiti takmičarski značaj), ali... Ako je ova dobra partija Hrvata plod preranog dizanja forme, onda su oni u problemu jer je pored scoutinga protivnika pravilno tempirana forma (bar po meni) jedan od osnovnih uslova za dobar rezultat na jednom velikom takmičenju.
Srbija sa druge strane generalno gledano kroz sve tri utakmice u Ljubljani djelovala onako, hm šta ja znam, tu i tamo. Sinoć su hrvati dominirali u skoku, Srbija je mašila u drugom poluvremenu neke otvorene šuteve. Najbolji period u sve tri utakmice im je bio onaj kad hrvatima nisu dali da zabiju koš skoro 5 minuta (tačnije 4:55 nakon čega je pogodio simon) u tom periodu odlično je odigrao Tepić (što me je poprilično začudilo), povukao ekipu iz bunara, nastavio Savanović i Krstić i dovršio Teo. Srbija sigurno može i mnogo više od ovoga što su uradili u Ljubljani.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.