Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH

Бањалучанин
Kontakt:

Re: Regularnost,posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH

Post Postao/la Бањалучанин » 09 maj 2011, 18:05

Ајој, ? је " " $ те ? $ ?...
? " " $ " се све, " тога, ?....
Let's go, Fighter!

"!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 09 maj 2011, 18:06

MOŽDA, to je ta mala i kratka magična riječ, neko je razumije, a neko i ne baš, ali kada ni sam nisi siguran u ono što tvrdiš nije na odmet da je pomeneš...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 maj 2011, 18:11

RBA 1987 je napisao/la:MOŽDA, to je ta mala i kratka magična riječ, neko je razumije, a neko i ne baš, ali kada ni sam nisi siguran u ono što tvrdiš nije na odmet da je pomeneš...
Je si me razuvjerio argumentacijom, svaka ti čast. Pročitaj moja zadnja dva posta i ako misliš da su oni retrogradni za fudbal, to obrazloži i riješen problem. Brani postojeće stanje i drugi rang takmičenja od 32 kluba u ovako maloj zemlji. Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 09 maj 2011, 18:20

Tema nije prva liga Republike Srpske ili Federacije, nego je tema Premijer Liga, njen kvalitet i posjećenost... Valjda je to jedina istina, e sada šta bi bilo kada bi bilo ili bi MOŽDA ostala oba kluba iz Republike Srpske, je isto kao i nagađanje, dal bi kvlčitete fudbala u BiH bio veći ako bi Real pristao da igra u premijer ligi... Znači domen nagađanja, niko nije ništa dokazao...

Tebi ipak bolje ide sa onim izračunima oko preuzimanja liderske pozicije u najvišem rangu takmičenja ;)
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 09 maj 2011, 18:28

avlami 97 je napisao

Je si me razuvjerio argumentacijom, svaka ti čast. Pročitaj moja zadnja dva posta i ako misliš da su oni retrogradni za fudbal, to obrazloži i riješen problem. Brani postojeće stanje i drugi rang takmičenja od 32 kluba u ovako maloj zemlji. Pozdra
U tom i jeste problem sto neces otvoreno i iskreno da kazes sta mislis. Ja bih te sto puta vise postovao kao covjeka da kazes "Volio bih jedinstvenu drugu ligu zato sto bi to znacilo fakticki ukidanje FSRS,koji bi ostao bez kotizacija i pod cijom ingerencijom bi ostali samo amaterski rangovi takmicenja",ili kad bi rekao "Hocu unitarnu drzavu zato sto sam najbrojniji".
Ovako hinjski poturati neke stvari pod krinkom gradjanske drzave ili napretka fudbala nas cini sve daljim i daljim,i tek sad vidim koliko smo razliciti iako zivimo stotinama godina na istom prostoru.

Ali,ja sam vec jednom popushio mjesec dana ban zbog jednog koji je iskoristio svoje orijentalno lukavstvo i navukao me na tanak led da kazem sta mislim,a on su uslihtao moderatoru i prosao bez kazne,zato odustajem od dalje rasprave sa tako perfidnim i podmuklim likovima kao ti,a raspravu nastavljam sa postenim i normalnim ljudima svih nacija, koji ce iskreno napisati ono sto misle,taman mi psovali mater.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 09 maj 2011, 18:47

Dule 078 je napisao/la:U tom i jeste problem sto neces otvoreno i iskreno da kazes sta mislis. Ja bih te sto puta vise postovao kao covjeka da kazes "Volio bih jedinstvenu drugu ligu zato sto bi to znacilo fakticki ukidanje FSRS,koji bi ostao bez kotizacija i pod cijom ingerencijom bi ostali samo amaterski rangovi takmicenja",ili kad bi rekao "Hocu unitarnu drzavu zato sto sam najbrojniji".
Ovako hinjski poturati neke stvari pod krinkom gradjanske drzave ili napretka fudbala nas cini sve daljim i daljim,i tek sad vidim koliko smo razliciti iako zivimo stotinama godina na istom prostoru.
U tome i jeste problem što vi većinu dobrih stvari vidite kao "napad na Republiku Srpsku, itd.". Tako je i bilo i sa ovim Statutom, ali kad je Ljubojević počeo pričati nešto drugo, i vi promijenili priču.
Da li je ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS dobro sa sportskog aspekta? Jest. Da li bi donijelo napredak fudbala? Donijelo bi. Sa kojeg aspekta je dobro postojanje dvije Prve lige? Sa kojeg aspekta je dobro postojanje dvije Prve lige?

Ovo je sport, Dule, kakva unitarna država, građanska država, kakve ingerencije, kakve to veze ima?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 09 maj 2011, 18:58

Moj odgovor je bio njemu,a ne tebi koji si korektan.Da si ti napisao isto sto i on,ja se ne bih ni osvrnuo,ali on vec mjesecima politizira sve na sta naleti i ide mi na zivce!

A na kraju se lukavo povuce,pod krinkom zalaganja za univerzalne vrijednosti,nebrojanje krvnih zrnaca itd,itd,a nayebem ja ...
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 maj 2011, 19:20

Dule 078 je napisao/la:Moj odgovor je bio njemu,a ne tebi koji si korektan.Da si ti napisao isto sto i on,ja se ne bih ni osvrnuo,ali on vec mjesecima politizira sve na sta naleti i ide mi na zivce!

A na kraju se lukavo povuce,pod krinkom zalaganja za univerzalne vrijednosti,nebrojanje krvnih zrnaca itd,itd,a nayebem ja ...
Dule, ako zaista misliš da ja nešto politiziram, onda grdno griješiš. Stav da u BiH treba biti zajednički prvi, drugi, pa i treći rang takmičenja sam davno iznio i to bi po meni dovelo do kvaliteta i ove Premijer lige. Govorim o kvalitetu lige i nisam fulio temu, kao što mi neki spočitavaju.
Moj prvi post na ovu temu se uopšte ne razlikuje od sadašnjeg stava.
To što ti misliš da je napredak fudbala politizacija, to već nije moj problem i ne bih više o tome.
Mišljenja nam se razlikuju i ja to poštujem.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 09 maj 2011, 22:16

avlami97 je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:Moj odgovor je bio njemu,a ne tebi koji si korektan.Da si ti napisao isto sto i on,ja se ne bih ni osvrnuo,ali on vec mjesecima politizira sve na sta naleti i ide mi na zivce!

Dule, ako zaista misliš da ja nešto politiziram, onda grdno griješiš. Stav da u BiH treba biti zajednički prvi, drugi, pa i treći rang takmičenja sam davno iznio i to bi po meni dovelo do kvaliteta i ove Premijer lige. Govorim o kvalitetu lige i nisam fulio temu, kao što mi neki spočitavaju.
Moj prvi post na ovu temu se uopšte ne razlikuje od sadašnjeg stava.
To što ti misliš da je napredak fudbala politizacija, to već nije moj problem i ne bih više o tome.
Mišljenja nam se razlikuju i ja to poštujem.
Prva i druga liga su neminovnost da budu jedinstvene na teritoriju cijele BiH, o trecoj i nizim bi se moglo pricati o nekoj regionanoj podjeljenosti.
Generalno, ako sve bude kako treba i usvoji se statut treba ozbiljno gledat na licenciranje pa time kreirati lige...znaci ko ne ispunjava kriterije za natjecanje, ide u rang za koji ima uslove, pa makar iz prve u 4. ligu.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 maj 2011, 20:47

Apsolutno se slažem. Mislim da je vrijeme za ujedinjenje dviju prvih liga, i da se ovaj, očito povoljni vjetar koji puše oko Saveza, treba što bolje iskoristiti.
Premiership i Prva liga jedinstvene, niželige razdijeljene po regionalnim, ne entitetskim i sličnim, čimbenicima. :)
Hayley <3

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 maj 2011, 17:20

Prva i druga liga sa po 10 timova i 36 kola, a ispod toga neka rade šta hoće.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 24 maj 2011, 22:38

Obzirom da se bliži kraj sezone 2001-11 mogle bi se dati neke ocjene svega viđenog. Sezonu je obilježila omča oko vrata saveza i moguća suspenzija koja je cijelu godinu bila kao nož pod vratom klubova. Pored svih kompromisa koji se inače moraju iznaći u našem fudbalu, na kraju se moralo voditi računa i o skupštinama pojedinih reginalnih saveza da glasaju za statut. U toj situaciji kada je lopta bila u drugom planu mogu se primjetiti određeni pomaci ali i neke zacementirano loše karike premier lige.
1. Novinarima kada su blatili ligu uvjek su govorili domaćinska, sada kada se napokon desilo da gosti nose mnogo bodova, sada je sve namješteno.
2. Kada se desi neki incident onda svi to objave na sva zvona, ali kada publika isprati igrače drugog tima aplauzom (iako su ovi izašli sa majicama sa natpisima koji su bili simbol rušenja tog istog stadiona), onda je to uvjek negdje na dnu tekstova naših dnevnih listova
3. Priča da je liga iz godinu u godinu sve lošija ne stoji, osim sezone 2002-03 ova je bila po mnogo čemu najbolja. 4. Uvjek se kao negativno isticalo što nema starih prvoligaša u vrhu, evo sada borac, željo, sarajevo prva tri, pa gdje se to moglo pročitati kao dobra stvar.
5. Možda je bila bolja ona kada je modriča bila prvak, kada su finala kupa privlačila 50 gledalaca, kada je orašje igralo u evropi primajući 5 komada od slovenaca......
6. U prijašnjim sezonama TV prenos je bio misaona imenica, ove godine smo mogli gledati svako kolo, kao i kup, zar i to nije neki napredak.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 maj 2011, 23:29

Dule 078 je napisao/la:
avlami 97 je napisao

Je si me razuvjerio argumentacijom, svaka ti čast. Pročitaj moja zadnja dva posta i ako misliš da su oni retrogradni za fudbal, to obrazloži i riješen problem. Brani postojeće stanje i drugi rang takmičenja od 32 kluba u ovako maloj zemlji. Pozdra
U tom i jeste problem sto neces otvoreno i iskreno da kazes sta mislis. Ja bih te sto puta vise postovao kao covjeka da kazes "Volio bih jedinstvenu drugu ligu zato sto bi to znacilo fakticki ukidanje FSRS,koji bi ostao bez kotizacija i pod cijom ingerencijom bi ostali samo amaterski rangovi takmicenja",ili kad bi rekao "Hocu unitarnu drzavu zato sto sam najbrojniji".

Ali,ja sam vec jednom popushio mjesec dana ban zbog jednog koji je iskoristio svoje orijentalno lukavstvo i navukao me na tanak led da kazem sta mislim,a on su uslihtao moderatoru i prosao bez kazne,zato odustajem od dalje rasprave sa tako perfidnim i podmuklim likovima kao ti,a raspravu nastavljam sa postenim i normalnim ljudima svih nacija, koji ce iskreno napisati ono sto misle,taman mi psovali mater.
Lično sam za niže rangove podjeljene prema regijama što bi značilo smanjenje troškova poslovanja niželigaša.
Za ovakvu BiH nisam jer je preskupa, i jer nas sviju košta jako mnogo, silni ministri, vlade, entitetski zakoni koji poskupljuju opšte poslovanje, a to znači više poreza i manje plaće. BiH nemora biti unitarna (po mom mišljenju) ali bi dobro bilo da svaki vid regionalizacije bude na privrednim principima. Nemoramo se slagati, ali sve zemlje nastale raspadom ex YU su toliko male da su privredno ne konkuretne. Dok postoji BiH, kakva god, ja vjerujem da može nastati i neki novi oblik Jugoslavije, ne toliko političke koliko ekonomske. Sve ostalo je p..... dim. Evropa nije budućnost, i sama će se raspast prije ili kasnije. I upravo ovakvo uređenje države je prijetnja da se iskoriste svi privredni potencijali koji nesumnjivo postoje. Tačnije da ih iskoriste drugi našim radom. I neznam kako neko ko naziva Sarajevo Teheranom, može pričati kako je uopšte mislio da poznaje one s kojima dijeli određni životni prostor stotinama godina (nemislim na tebe konkretno ali mislim na opće mišljenje koje vlada u gradu iz kojeg dolaziš). 3 promila ne - srba koji žive u Banja Luci nije nešto s čim bi se ja kao Banja Lučanin dičio, isto kao što se nedičim rapidnim smanjenjem ne-muslimana koji žive u Sarajevu. Izvinjavam se za off, ali sam morao. Što se tiče premijer lige evidentno je da nam treba više kvaliteta, a to može donijeti aktivniji savez, marketing domaće lige, više para i manje klubova. Po mom mišljenju 8 ili 10 klubova su sasvim dovoljni, zakoni koji bi stimulisali prvrednike da ulažu u sport i zakon o transformaciji klubova u privatno vlasništvo. Ne znam jeli ovo bilo dovoljno konkretno. Također, mislim da bi od neke regionalne lige najviše koristi imali bh klubovi, ao ništa zbog količine kavlitetnih utakmica koje bi morali odigrati.

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 08 avg 2011, 16:34

htio bih da se osvrnem na izjave iz celika ne znam nisam bio dole ali i ako se desilo natezanje domacinu to nije razlog da se odmah u prvom kolu larma putem svih medija kako je kradja kriminal korupcija i sve sto ide uz to ja sam za to da se napravi kodeks da treneri i igraci ne mogu i ne smiju javno komentarisati sudjenje odmah poslij eutakmice na prvu onako da ne bismo gledali iz kola u kolo trenere sa zavrnutim rukama od zastitara i slicne stvari

skituljac
Kontakt:

Post Postao/la skituljac » 08 avg 2011, 16:40

Ma ne treba da komentarisu sudjenje,treba samo da sjede i smiju se lagano,ne previse napadno,na svaku sudijsku odluku.Ma ne treba ni da vidim sta se desilo znam da je ovaj Dominikovic smece kao i njegov brat prasic Iljo.
Slazem se da ne treba da komentarisu sudjenje nego treba da zaduze po jedan snajper i da gadjaju sudije u toku utakmice.
Mislio sam da ce ovaj komitet nesto napraviti povodom najveceg zla ove lige,ali izgleda da su i oni male mace za lobije i rodbinske veze ovog saveza i sudija.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 01 okt 2011, 13:08

Evo nesto zanimljivo, prosjek posjete u prvih 8 kola, uzeto sa jednog drugog foruma, ne znam koliko je tacno.
Prosjek navijača na bh. stadionima
4.399 - Sarajevo (5 domaćih utakmica)
4.333 - Željezničar (3)
3.333 - Borac (3)
2.124 - Čelik (4)
1.699 - Velež (5)
1.666 - Zrinjski (3)
1.624 - Široki Brijeg (4)
1.510 - GOŠK (3)
1.466 - Zvijezda (3)
1.425 - Rudar (4)
1.366 - Travnik (3)
1.080 - Kozara (5)
1.100 - Olimpic (3)
900 - Leotar (4)
775 - Sloboda (4)
427 - Slavija (5)
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 01 okt 2011, 15:42

PORUKA NAVIJAČIMA: Nemojte ništa raditi navrat, nanos i na svoju ruku!
http://www.javno.ba/samo-na-javnoba/por ... -ruku.html
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 okt 2011, 21:03

kengur je napisao/la:Ma nije nacionalisticki nikako

http://www.javno.ba/urednikov-odabir/mi ... mment-6084
bas je zalosna njegova prica:(
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DRHAUSE
Kontakt:

Re: Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH

Post Postao/la DRHAUSE » 19 nov 2011, 11:53

Za sve one kojima nedostaju Iljo,Suljo i pokojni Milan video klipovi sa utakmica Prve Lige Federacije u kojoj je bog i batina prvi od nabrojanih.Ovako je do jučer bilo i u PL ali danas zahvaljujući komitetu i Ivici Osimu prije svih nije.
Danas velikani BiH fudbala Željo,Sarajevo,Velež,Borac i drugi ne moraju ići spuštenih gača ići po raznim vukojebinama zemlje Bosanske.
Upozorenje za one slabog srca (snimci su šokantni)
" onclick="window.open(this.href);return false;
NE ZABORAVITI DA SE NEBI PONOVILO
Ovo se posebno odnosi na navijače Sarajeva čiji je tim 7godina bio žrtva ovakve lige a danas kad njihov klub ima normalne uslove za nadmetanje na svim onim terenima na kojima godinama nije mogao pomislit na bod oni pljuju po Švabi. :idea:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, bvsic, laszlo, MaroonBjelave, Morpheus, Vanja8 i 35 gostiju.