FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Volio bih da ih hocemo uzeti da skinemo taj skalp vec jednom
Mislim da smo tamo zadnji put pobijedili kad je Vladavić dao dobar gol.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Moramo konačno pokazat da smo bolji nego prošle sezone, a najbolji su primjer gostovanja kao protiv Travnika. Protivnik ne baš pretjerano kvalitetan, a gostovanje izuzetno teško, zna se radi čega, sto put ispričana priča. Ako budemo igrali kao oni možemo odma upisat poraz, znači moramo na terenu pokazati da smo kvalitetniji i samo tako ćemo do pobjede. A ako počnemo odma da kasnimo za Borcem i Sarajevom neće valjat ništa, Borac je prošle godine postavio neke druge standarde kad su u pitanju gostovanja, osvojili su 28 bodova vani i to je zapravo pokazatelj da je prošlo vrijeme domaćinskih pobjeda, barem kada je borba za prvaka u pitanju. Zato je vrijeme da se svi trgnu, zaborave Evropu i bajke, te da se okrenu našim livadama. Nadam se da ćemo to u naredna dva kola i pokazati...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
opet jedan napadač :/ teško da će adilbeg onda zabijat :/tm8782 je napisao/la:Mozda ce mnogi da me kritikuju nakon sto predstavim formaciju koju bi pokusao da postavim, Amar zna najbolje kvalitet i mogucnost svakog igraca, ali ja bi u ovoj ekipi unio malo izmjene. To bi izgledalo ovako:boccaccio je napisao/la:Ova varijanta Savica i Svrake dokazano ne ide,cak je stetno za ekipu u smislu igranja po zemlji i razigravanja ostatka igraca.Stanceski ima predaju lopte jako dobru,to je bar pokazao,ali ne bi dobili nista na brzini,cak sta vise.Ali bi po meni Zeba imao vise lopti u nogama sa Pericom.Zolotic je mlad,ali ako do sada nije igrac nece nikada ni biti,treba mu utakmica i rutine,jedino to...za Drakula se slazem...Sta rotirati i kako tu naci rjesenje,mozda jedino promjenom sistema igre,gdje bi bili ofanzivniji,a manje zasticeni,recimo sa jednim zadnjim veznim,primali bi vise,ali bi bili i opasniji...sto da ne...Brko ima svoj sistem igre i on je dokazan bar po pitanju trofeja.Hvala Bogu na tome.Nesto meni tu ipak ne stima,a to je kad sigurno 10 000 ljudi se slaze da imamo taj problem u zadnjoj veznoj liniji,brko forsira li forsira.Ako je nas 10 000 glupo,ja se onda slazem.Sva podrska Amaru Osimu od mene,tu nema problema uopste,ali sam misljenja da je morao doci jedan dobar stoper i jedan dobar zadnji vezni.Imacemo uskoro problema sa stoperima jer smo vec poceli dobijati zute kartone na toj poziciji.Doci cemo brzo u situaciju da ce Amar reci kako tu nema izbora,pa ce mozda Savica staviti da igra stopera,ili ce morati izmisljati.Ne dao Bog jos kakve povrede na toj poziciji.Mislim da tu falimo pravo.A zadnji vezni nam vec dugo treba,ali izgleda da je Amar misljenja da je to dobro pokriveno.Ja se ne moram sloziti kao ni 10 000 nas sto isto mislimo o tome,ali jedan se pita,a taj jedan uzima i osvaja trofeje.I tako i treba da bude.Mislim da imamo love dovoljno da ipak pokrijemo kvalitetnije tu poziciju,ali slazem se ako cemo i sa Savicem i Svrakom da osvajamo trofeje.Ali da cemo da se patimo ,hocemo.Ocekujem i da Smajic preuzme malo znacajniju ulogu u igri,tek je dosao i treba mu malo vremena.spielführer_21 je napisao/la:@boccaccio
očigledno je da su nam def. vezni najveći problemi, na kraju prošle sezone sam pisao da nam je to jedno od 3 ključna mjesta gdje trebano pojačanje.. sad je pitanje koga postaviti tu da igra, i da li ostaviti u igri jednog od ove dvojice Svraka-Savić.. ko tu može odigrati bolje od njih? Ako Jamaka odmah prekrižimo, ostajemo na Stančeskom, Zolotiću i nepoznanici Drakulu koji je out mislim za ovu polusezonu čak.. znači Stančeski i Zola, da li riskirati pa igrati s njima dvojicom ili upariti jednog od njih sa Svrakom ili Savićem? Na Brki je sad..ž
Druga stvar, možda je vrijeme da pređemo u klasični 4-4-2 kao Široki, ali šanse za to su minimalne..
_________________________Karic________________________
Colic B.________Bogicevic__________Vasilic__________Kvesic
_______________________Nyema_________________________
_____________________________Stanceski_________________
_____Beslija________Zeba___________________Smajic_______
_______________________Adilovic_________________________
Znam nisam Amar ali po meni Nyema bi bio odlican ispred stopera, a zna iznijeti loptu i brz je. Stanceski kao sto je i rekao boccaccio zna predati loptu ali je spor. Medjutim imao Nyemu koji bi to mogli nadoknaditi. Tako bi Stanceski malo oslobodio Zebu, pa bi on imao prostora vise, bar po meni.
S tim da imamo na klupi odlicne igrace koji bi isto tako mogli biti u prvoj: Stanic, Visca,Savic, Selimovic, Markovic, Svraka, Bukvic, Zoletic, Drakul, Colic E., Jamak, Ramic, Baljic...
ja bi ganjao ovako
Colic B.________Bogicevic__________Vasilic__________Kvesic
_______________________Nyema_________________________
_____Beslija_____________Zeba_____________Smajic_______
__________________Adilovic-Selimović____________________
a kad bi imali muda ovako
_______Bogicevic__________Nyema__________Kvesic________
________________Stanceski_____Zola_____________________
_____Beslija_____________Zeba_____________Smajic_______
__________________Adilovic-Selimović____________________
po mom skromnom misljenju treba se odvazit probat riskirat, i 2 napadača ubacit jer će biti mnogo lakše

@ plivadon ti kao da si u vremenu ribara i markusevica kakva trojica u zadnjoj liniji to nema ni u zimbabveu
@plivadon i sa 4 odbrambena primamo ovoliko golova a kamoli sa 3 a sa onom dvojicom bogalja u napadu bi bili najneefikasniji tim europe
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
- bistrikboy
- Kontakt:
Gredic i Vladavic dali golove...ellaxaz je napisao/la:Mislim da smo tamo zadnji put pobijedili kad je Vladavić dao dobar gol.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Dobit ćemo Travnika u gostima aBd...
Vi možete kritikovati Osima za sinoć i sve živo, ali jednostavno nismo imali sreće...to je uzrok sinočnjeg poraza...
Vratit će se to već negdje, a aBd prva prilika je Travnik...
Vi možete kritikovati Osima za sinoć i sve živo, ali jednostavno nismo imali sreće...to je uzrok sinočnjeg poraza...
Vratit će se to već negdje, a aBd prva prilika je Travnik...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jesu vasi imali trening danas ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Ma kako ćeš nijemu na zadnjeg veznog molim te ? Tu treba Savića ili Stančeskog ili Svraku ili Zolu.
A ja bi Zolu ili Stančeskog

nijemu treba u napadu probati. covjek opali loptu ko karlos u najboljim danima, a i jak je u duelima.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Prije sam govorio da se Višća ufurao kao igrač i sjeo je na klupu i sinoć je on jedan od krivaca za poraz, sad govorim da isto tako treba Svraku poslati na klupu da i on malo dahne...
Dobar je igrač i trči puno, ali isto kao da nema kompas...gubi se...zato treba Pericu postaviti da igra, jer koliko god pričali da Perica nije fizički spreman, za naše lige je on beton...
Dobar je igrač i trči puno, ali isto kao da nema kompas...gubi se...zato treba Pericu postaviti da igra, jer koliko god pričali da Perica nije fizički spreman, za naše lige je on beton...
Ž '21!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jak je danas i na bazenu bio1921 je napisao/la:nijemu treba u napadu probati. covjek opali loptu ko karlos u najboljim danima, a i jak je u duelima.

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Opet kad skonta covjek i Amar jos uvijek luta i trazi tih udarnih 11... kad skontamo da je doslo 5-6 igraca sinoc od novih je igralo 5 pa treba tu malo vremena da se uigra, bice to dobro vec u Travniku
toliko pripremnih, europskih i trening utakmica, a jos se nisu uigrali ?nime_tm87 je napisao/la:Opet kad skonta covjek i Amar jos uvijek luta i trazi tih udarnih 11... kad skontamo da je doslo 5-6 igraca sinoc od novih je igralo 5 pa treba tu malo vremena da se uigra, bice to dobro vec u Travniku

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
bice da nisu ...1921 je napisao/la:toliko pripremnih, europskih i trening utakmica, a jos se nisu uigrali ?nime_tm87 je napisao/la:Opet kad skonta covjek i Amar jos uvijek luta i trazi tih udarnih 11... kad skontamo da je doslo 5-6 igraca sinoc od novih je igralo 5 pa treba tu malo vremena da se uigra, bice to dobro vec u Travniku
nemogu da vjerujem ti nemozes biti navijac zelje!!! ti bi radije gledao zelju u borbi za opstanak??? svi koji kazu amare odlazi su u najmanju ruku retardirani2pride3 je napisao/la:ma amar je poceo puno da glumi,i dosta mi je njegove demagogije,volim ga fakat ali dosta je vise

1. Željo
2. Liverpool
2. Liverpool
2pride3 je napisao/la:ma amar je poceo puno da glumi,i dosta mi je njegove demagogije,volim ga fakat ali dosta je vise

sto jest jest moras bit nezadovoljan i zasiti se Amara samo je dvije tizule osvojio za dvije godine...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Il si pitar, ko ovaj senci... ali ja potpuno razumijem njihovu želju za odlaskom Amara, oni bi najviše profitirali takvim raspletom... al tužna vijest za njih je da taj film neće gledatdiego_TM je napisao/la:nemogu da vjerujem ti nemozes biti navijac zelje!!! ti bi radije gledao zelju u borbi za opstanak??? svi koji kazu amare odlazi su u najmanju ruku retardirani2pride3 je napisao/la:ma amar je poceo puno da glumi,i dosta mi je njegove demagogije,volim ga fakat ali dosta je vise

Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
AMARE NIKOM TE NEDAMOOOHawking je napisao/la:Il si pitar, ko ovaj senci... ali ja potpuno razumijem njihovu želju za odlaskom Amara, oni bi najviše profitirali takvim raspletom... al tužna vijest za njih je da taj film neće gledatdiego_TM je napisao/la:nemogu da vjerujem ti nemozes biti navijac zelje!!! ti bi radije gledao zelju u borbi za opstanak??? svi koji kazu amare odlazi su u najmanju ruku retardirani2pride3 je napisao/la:ma amar je poceo puno da glumi,i dosta mi je njegove demagogije,volim ga fakat ali dosta je vise

1. Željo
2. Liverpool
2. Liverpool
Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, Google Adsense [Bot], leo1946, mamonelafo, SamoDaKazeem, sebalos i 80 gostiju.